Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

1960-talet är hett i höst

A-linjeformade kappor, modsinspirerade polotröjor, smala cigarettbyxor och vackra, damiga fodralklänningar.
1960-talets lekfulla formspråk är ett av säsongens absolut viktigaste trender.

Damernas.se guidar dig till trenden och dess viktigaste köp efter klicket ...
Många designers har kikat in i arkiven inför hösten, och fastnat för en speciell era, 1960-talet. Yves Saint Laurents Stefano Pilati har tittat in i arkiven och fokuserat på tiden mellan 1962 till sent 70-tal i sin kollektion, vilket klart syns i snitten. Nicolas Ghesquière avslutar Balenciagas show med ett par kappor inspirerade av Cristóbal Balenciagas original från 1965. Samtidigt inspireras Christopher Bailey av en 1960-talsmodell ...
"Jag tänkte på Jean Shrimpton, och att matcha sin väska med sin kappa", säger Burberry Prorsums Christopher Bailey.

Snäva pennkjolar och figursydda klänningar, bredvid A-linjeformade kappor, gärna med drop down-ärmar, och skor med T-sljf, representerar det damiga 1960-talet.
Jämte denna trend, finns även 1960-talets mods-mode representerat, med cigarettbyxor och polotröjor. Något som kan beskrivas som en arkitektoniskt minimalism, som vi ser hos bland annat Calvin Klein, Jil Sander och Celine.  

Trendtips!- I höst handlar allt om kappan. Investera i en A-linjeformade kappa, med drop down-ärm, gärna i någon av höstens trendfärger.
- Polotröjan är ett av säsongens viktigaste plagg, och har en stor del i 1960-talsmodet. Bär tillsammans med cigarettbyxorna, eller under en A-linjeformad klänning.
- Fodralklänningen är ett plagg som går att bära flera säsonger, och matcha till oändlighet. En riktigt fin fodralklänning (gärna med lång ärm) är lika perfekt investering som ett bra höst- och vinterplagg.