ANNONS
PersonuppgifterCookies

Ramadan Kareem

/

Shutterstock

Vi hade just  en härlig nymåne som inföll i Vädurens tecken den 21/3. Ny måne = ingen måne,  så man får vänta i några dygn innan den nya månen föds på himlen vilket kommer att ske idag 23/3.

Ramadan – muslimska fastemånaden firas till minne av att ängeln Gabriel mötte profeten Muhammed. Seden säger att Ramadan börjar när den första strimman månljus blir synlig i skyn och slutar  en månad senare när nästa nymåne visar sig. 

Eftersom muslimernas kalender följer månåret förskjuts månaden ramadan med tolv dagar varje år. Det gör att man ibland kan uppleva ramadan på vintern, ibland på sommaren…

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Mars i Kräftan

/

Sasa Kadrijevic - stock.adobe.com

Lördagen den 25/3 kl:12:46 skiftar Mars tecken till Kräftan

Efter sju långa månaders närvaro i Tvillingarna lämnar Mars nu äntligen tecknet. Det gäller att vara på sin vakt här. Han kan vara lite extra vild och aggressiv precis vid teckenbytet.

Mars blir kvar i Kräftan ända till den 20/5 – så ca sju veckor tar passagen. Mars driver på och skapar händelser och ibland konflikter.

⭐️ På individnivå

Nu blir det fart på Kräftor, Stenbockar och visst spiller energin över på Vågen och Väduren också och ser till att ALLT händer i deras liv.  Mars driver på och får oss att stressa på, göra klart och avsluta. Roligt med transiten är att beslut fattas snabbt, att man blir lite mer ettrig och ”på” än annars.

Efter som Mars inte backar för något kan stackars Kräftan få en och annan konflikt på halsen nu. Knepigt men effektivt! Extra tufft är det förstås när Mars kommer över personliga planeter för det ökar på intensiteten i skeendena. Varning för olyckor, konflikter, generell otur. I synnerhet kan mitten av juni vara tuff.

🦀  Kräftan Traditionellt

Vi är ju vana att tänka på traditionella Kräftan som det stabila ankaret som sätter sina nära och kära och familjen i första rummet.  Intelligenta Kräftan också för ledarskap och trohet. De är emotionella, kärleksfulla, sympatiska och i vissa fall även osäkra och lite misstänksamma mot livets faror, superkänsliga, empatiska och medkännande. De är inte förtjusta i plötsliga förändringar och uppskattar släktband, historia och traditioner. Kräftan gillar heller inte öppna konflikter och kan på grund av sitt supergoda, detaljerade minne vara långsinta.

🦀 Den som är född med Mars i Kräftan i födelsehoroskopet

Mars anses vara svag, i sitt ”fall” dvs i sitt absolut sämsta uttryck Kräftan och traditionellt är detta en  jobbig positioner att leva med. Kräftan är ju den omhuldande moderns tecken, månen är dess styrare och det för oss till det förflutna och den känsligaste tiden i oss – till barndomen, gamla vänner, gamla rädslor och strävan efter djup intimitet. Till den tid när vi var som allra mest sårbara och omsorgen från vår mor var absolut nödvändig för vår överlevnad. Mars i kräftan är det inre barnet som mest av allt behöver ge och ta emot känslomässig näring.

Så personer med Mars i Kräftan  i födelsehoroskopet kanske undertrycker sin vrede.  I värsta fall kan personen bli elak, ge tjuvnyp, hämnas i det fördolda och vara passivt aggressiva.  Det är inte helt ovanligt att se personer med Mars i Kräftan som är som vandrande tryckkokare –  väldigt nära att explodera. Eller – kanske vanligast – att de känner sig missförstådda och går runt och tjurar.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Horoskop – Vecka 12

/

Shutterstock

 Astrovänner & Magiska Människor

Det här är det viktigaste horoskop som jag någonsin skrivit eller kommer att skriva. De förändringar som inträder nu kommer att påverka utvecklingen på jorden och livet för alla människor helt och hållet och för all framtid. Under mars månad har både Saturnus och Pluto bytt tecken vilket är enormt!

Jag har skrivit fördjupande artiklar om alla dessa stora händelser som jag lämnar länkar till här nedan och jag uppmanar er alla att läsa och gärna att ni berättar vad ni själva tycker, tänker och upplever i denna för mänskligheten så viktiga viktiga tid.

Saturnus i Fiskarna

Pluto i Vattumannen

Solen i Väduren

Nymånen i Väduren

⭐️ Väduren

Käraste Vädur!  Nu på måndagskväll, 20/3 kl 22:24 passerar  Solen över vad som kallas Vädurens nollpunkt.  Detta är också vårdagjämningspunkten och här börjar det astrologiska året. HURRA! Det är din månad, din energi och här kommer glädjen och motivationen stort. Det är så spännande nu med all underbar Vädursenergi. Det är en superspännande vecka som ligger framför dig och allt tycks hända nu. Det är som att himmelens portar öppnats.Nu

händer det massor med utveckling för dig! Merkurius, Jupiter och Kiron är också med där.

Det här är heller inget genomsnittligt vädursår för vi kommer att få uppleva hela två nymånar i Väduren. Den första infaller nu på tisdag kl 18:26, i ditt första hus såklart och nästa infaller den 20/4 och är samtidigt också en eklips.

Intressant nu är Mars skiftar tecken på lördag och går in i Kräftans tecken. Det innebär att här finns en kvadratur som verkligen sätter fart på skeendena.

Tisdagens nymåne i Väduren infaller förstås i ditt 1:a hus. Pluto skiftar tecken och träder in i Vattumannen den 23/3.

⭐️ Oxen

Bäst nu Oxen, det är att din styrare, magiska mysiga Venus nu tagit ledningen över ditt första hus och allas blickar dras till dig. Nu attraherar du till dig bra personer och goda omständigheter. Underbart! Ditt sensuella väsen plockar direkt upp Venus vibbar, du fylls med gudomlig energi och kan fördjupa dig i natur, konst, musik eller den kärlek, njutning och mys och här blir hon kvar till den 11/4.

Astrologiskt är det stora förändringar som sker den här veckan. På måndagskväll skiftar energierna tvärt när Solen glider in i eldiga Väduren och som i ett trollslag förändras hela bilden. Det är vårdagjämning och denna natt är dagen och natten lika långa.

Som Solen, Merkurius, Kiron och Jupiter nu befinner sig i ditt själsliga 12:e hus där andlig spis, självkärlek och själslig harmoni eftersträvas bör den processen inte störas.  Tona ner de yttre kraven och svara inte på varje krav och arbetsuppgift som andra vill lägga på dig.

Tisdagens nymåne i Väduren infaller förstås i ditt 12:e hus. Pluto skiftar tecken och träder in i Vattumannen den 23/3.

⭐️ Tvillingarna

Hela veckan bjuder på en väldigt medryckande, igångsättande Vädur + Mars energi som är het, pigg och glad. Sent på måndagskväll infaller vårdagjämningen och i samma stund träder Solen in i Vädurens tecken! Härligt!

Äntligen är våren här och Solen rör sig nu igenom ditt 11:e hus och din sociala själ kommer älska det. Det är troligt att du möter mer nytt folk än vanligt. Om du tillhör dem som jobbar genom nätet kan det mycket väl vara där det händer något extrakul. Det är så mycket glädje, skoj och lek i dessa stjärnor. Flirt, mingel och många möten är inte långt borta från dig nu. Klicka i dig på din favoritshop och uppdatera garderoben.

Förvänta dig roliga och igångsättande dagar med massor av innehåll. och förhoppningsvis kan du känna av det eldiga, igångsättande och motiverande som dessa stjärnor ger. Heta Mars är fylld av vilja och energi färdas nu med god fart igenom de sista graderna i Tvillingarna och på lördag skiftar han tecken och träder in i Kräftan.

Tisdagens nymåne i Väduren infaller förstås i ditt 11:e hus. Pluto skiftar tecken och träder in i Vattumannen den 23/3.

⭐️ Kräftan

Oh, nu är allt så roligt och spännande plötsligen. Sent ikväll infaller vårdagjämningen och Solen går då in Vädurens tecken och här lyses nu ditt 10:e hus, som står för karriär och yrkesframgångar upp. Du går nu in i en uttalat positiv, eldig och motiverande tid. Det kan vara att det händer fantastiska saker på jobbfronten. Om du är intresserad av att byta jobb kan detta vara en utmärkt tid. Tisdagen bjuder på en väldigt motiverade nymåne i Väduren. Kräftan kan se sin yrkesmässiga stjärna stiga. Det är troligt att du blir omnämnd i positiva ordalag och att människor uppmärksammar det du gör på olika sätt. Det beror förstås på att du är så himla duktig på det du gör Kräftan men du har också Kiron, Merkurius och mirakulösa Jupiter till din hjälp. Du kan räkna med tur, glädje och framgång. Allt du rör vid blir till guld så passa på att visa dig på styva linan nu.

En annan välkommen biverkning är den sociala framgången som kommer nu. Människor tänker på dig med värme. Mars träder in i ditt tecken under lördagen. Wow. Ännu mer eld.

Tisdagens nymåne i Väduren infaller förstås i ditt 10:e hus. Pluto skiftar tecken och träder in i Vattumannen den 23/3.

⭐️ Lejonet

Sent ikväll sker ett enormt skifte i skyn. Vårdagjämningen är här och i samma stund går din din styrare Solen glider in i eldiga Vädurens tecken och ditt lika äventyrliga 9:e hus. Merkurius, Kiron och Jupiter finns där redan och väntar vilket förstås är fantastiskt ger dig en väldig massa tur och glädje. Wow! Det innebär idel goda nyheter för dig som behöver dessa krafter från Solen, ljuset och värmen för att känna att livet och entusiasmen återvänder.

Tisdagen bjuder på ett riktigt energipiller – en nymåne i Väduren!

Passa på att unna dig det du vill ha, ta dig ut och göra roliga saker eller gör upp sommarplaner. Allt som gör dig glad passar. Uttryck dig! Om det är så att det finns något missförstånd eller fnurra i vänskap eller kärlek utgör nuet ett enastående erbjudande för helande och förståelse. Kommunikation och samtal med närstående, syskon eller vän kan behöva din fulla uppmärksamhet på söndag månen blir full.

Tisdagens nymåne i Väduren infaller förstås i ditt 9:e hus. Pluto skiftar tecken och träder in i Vattumannen den 23/3.

⭐️ Jungfrun

Det sker stora förändringar i universum nu som påverka alla tecken. Solen går under måndagen igenom Fiskarnas kritiska och avslutande grad. Senare under måndagskvällen infaller vårdagjämningen och Solens skifte över till vilda Väduren! Härifrån får du ett tydligt fokus på ditt 8:e hus som handlar om delade resurser, intima relationer och allt som du delar med andra människor. Förutom delade resurser rör det 8:e huset även som rör dina själsliga djup.

För den som har en relation kan frågor om sanning och ärlighet med partnern ha stor betydelse. Där väntar redan Merkurius, Kiron och Jupiter så mycket kan komma att kretsa runt vad som händer på detta område. På tisdag kommer även en nymåne att infalla på 0° i Väduren. Detta är ett oerhört igångsättande och motiverande tillfälle och jag rekommendera alla att göra en nymåneritual.

Vad som är skönt nu är att Mars äntligen färdas igenom Tvillingarnas sista grader och på lördag lämnar han tecknet och går in i Kräftan. Pust! Denna mer än sju månader långa närvaro i ditt 10:e hus som har med karriär att göra och det kan ha tagit på krafterna.

Tisdagens nymåne i Väduren infaller förstås i ditt 8:e hus. Pluto skiftar tecken och träder in i Vattumannen den 23/3.

⭐️ Vågen

Du har alla anledningar att vara på ett strålande humör Vågen för det är en fantastisk vecka som väntar. Sent ikväll infaller vårdagjämningen och Solen gör entré i Väduren. Wow. Att Merkurius, Kiron och Jupiter redan är där och förgyller ditt sjunde hus ger dig en oslagbar energi och massor av tur, chanser och glädje.

Det är förstås alltid underbara nyheter med våren, men i år måste man dock säga att det är extra härliga omständigheter. Speciellt är att vi väntar inte bara en utan hela två nymånar i Vädurens tecken i år. Den första infaller redan på tisdag. Att den infaller just i Vädurens nollpunkt är så maxat.

Energimässigt är detta ett superskifte och det drar igång varenda cell i kroppen på dig och gör ditt blir njutbart, levande och händelserikt. Nu kommer relationer, i synnerhet kärleksrelationer i fokus.  Du kanske vågar ta nya härliga steg? Singeln kan mycket väl möta någon speciell. Och du som redan har träffat din partner redan kanske väljer att ta nya, oprövade kliv framåt.

Tisdagens nymåne i Väduren infaller förstås i ditt 7:e hus. Pluto skiftar tecken och träder in i Vattumannen den 23/3.

⭐️ Skorpionen

Idag färdas Solen igenom Fiskarnas kritiska sista grad. Det är först ikväll kl 22:24 som vårdagjämningen infaller och i samma stund glider även Solen in Vädurens tecken. Detta är vårens och ljusets återkomst och här går startskottet till en månad när du fylls av vilja, optimism och eld. Fantastiskt nu är nymånen som på tisdag på infaller på 0° i Väduren. Nystart med andra ord, Spännande för det där kanske sätter dig i kontakt med ett nytt uppdrag eller arbetsgivare. Det antyder förbättrade ekonomiska villkor även. Ja, som det ofta finns ett samband mellan arbete och pengar är det ju inte förvånande att Solen nu gått in i ditt 6:e hus som handlar om arbete och service. Där väntar även Merkurius, Kiron och mirakulösa Jupiter. Underbart. Detta bör sätta fart på din ambition och troligtvis drabbas du av arbetslust!

Även hälsa, välmående, diet och dagliga vanorna kan vara sådant som bör få ökad uppmärksamhet. Att ge sig själv en lätt make over är perfekt! Väldigt goda nyheter för den som vill blir frisk, stark, pigg, effektiv och oemotståndlig. Allt detta och mer där till finns att få på ett bräde.

Tisdagens nymåne i Väduren infaller förstås i ditt 6:e hus. Pluto skiftar tecken och träder in i Vattumannen den 23/3.

⭐️  Skytten

Du kans se fram emot en absolut toppvecka Skytten när livsandarna återvänder till dig och det är fullt ös i ditt liv på alla fronter.

Denna måndagskväll kommer vårdagjämningen att infalla och i samma stund tar Solen klivet över till Väduren och tjoho – vad härligt livet plötsligen blev nu Skytten. All denna eld blir som ett genomgående tema i horoskopet och det kan du mycket väl behöva för att hitta tillbaka till livsgnistan och din vanliga entusiasm.

Det påhittiga, busiga och kommunikativa i dig börjar bubbla och du fulls med spontan glädje och vårkänslor. Solen kommer nu att färdas igenom ditt kreativa och passionerade 5:e hus där ditt hjärta kan öppnas tillsammans med Merkurius, Kiron och mirakulösa Jupiter. Du som är förälskad men som ännu inte vågat bekänna färg kan ha svårt att behålla sitt pokerface på. Här kan alla glada känslor bubbla över. Tillhör du dem som har saker att reda ut med din vän finns välsignelser att hämta i dessa stjärnor. Det är så mycket positiv eld i rörelse. Mars som varit mitt emot dig i mer än sju månader får lite extrafart här och rör sig under veckan, i stor hast ut ur tecknet och in i Kräftan.

Tisdagens nymåne i Väduren infaller förstås i ditt 5:e hus. Pluto skiftar tecken och träder in i Vattumannen den 23/3.

⭐️ Stenbocken

På måndagskväll är vi alla med om ett stort astrologiskt skifte. Då infaller den årliga och ack så efterlängtade vårdagjämningen – dagen när ljuset övervinner mörkret. I samma stund passerar Solen 0° i Väduren. Detta sker längst ner i ditt horoskop, vid ditt 4:e hus som handlar om hemmet, grunden i ditt liv, basen och hela familjen. Mysigt! Solen blir inte ensam här för Merkurius, Kiron och underbara Jupiter finns redan här. Kort därpå, på tisdag infaller en nymåne också den på 0° i Väduren! Oerhört ovanligt! Det symboliserar förstås en ny cykel, först och främst när det gäller hem och familjeliv. Många av er kommer att ha tursamma försäljningar, flytt eller renoveringar av era hem och fastigheter. Det kan ske underbara ting runt karriären också. Bjud hem folk, vänner och släktingar! Under de kommande veckorna kan allt sådant bli oerhört uppskattat och lyckat. Vissa av er Stenbockar kanske är på gång att skaffa ett nytt hem?

 Gör ett flyttkalas! Lägg märke till det stora som sker nu Stenis! Pluto kommer att lämna ditt tecken för första gången på 15 år! Bara det är enormt!

Tisdagens nymåne i Väduren infaller förstås i ditt 4:e hus.Pluto skiftar tecken och träder in i Vattumannen den 23/3.

⭐️ Vattumannen

Det som sker här och nu är kanske den största astrologiska förändring du kommer att vara med om i ditt liv. Pluto träder in i Vattumannen den 23/3 och stannar i tre månader i ditt tecken. Här sätts enorma processer igång som påverkar hela univerm.  Till en början är det dock bara de som är födda i tecknets allra första grad som kommer att vara personligt påverkade av skeendet.

Denna måndag sker en komplett förändring i universum. Solen skiftar från Fiskarna och går sent ikväll in i Vädurens tecken. I den stunden infaller också vårdagjämningen! Tjoho! Nu är vi på rätt sida igen. Solen kommer inte att vara ensam i Väduren för där väntar redan Merkurius, Kiron och Solen och de kommer alla att lysa upp ditt kommunikativa tredje hus. På tisdag infaller en pigg nymåne på 0° Väduren! Wow! Nystart minsann…Det är så rolig energi runt dig nu. Man kan ana att du kommer att få tur med det mesta här.  Men du skulle precis lika gärna använda den här underbara energin till att leka, flirta och och ha mysigt. Det finns en glädje och en spontanitet i dessa stjärnor som vi inte har sett till på länge.

Tisdagens nymåne i Väduren infaller förstås i ditt 3:e hus. Pluto skiftar tecken och träder in i Vattumannen den 23/3.

⭐️ Fiskarna

Det är så spännande nu Fiskarna.. Idag måndag rör sig Solen igenom Fiskarnas sista grad och det är först på kvällen den 20/3 som vi glider igenom den årliga och ack så efterlängtade porten till sommarhalvåret, vårdagjämningen och Solens entré i Väduren där redan Merkurius, Kiron och Jupiter väntar!

Hela planetsviten befinner sig nu i ditt ekonomiska 2:a hus och under den kommande månaden kommer du att kunna göra väldigt bra ifrån dig och få ekonomin på fötter – vilket kan vara både välbehövligt och efterlängtat. Om du någonsin tvekar på dig själv – titta bara på var du befann dig förra året och jämför. Visst kan du själv se att du utvecklats och gjort framsteg? Det är en härlig, progressiv energi i dessa stjärnor. Det är uppåt och framåt du vill nu. Väldigt maxat och ovanligt är att det infaller en nymåne på 0° i Väduren på tisdag. En ny start! Massor kan hända i ditt liv nu. Planeten Mars skiftar in till Kräftan på lördag.

Tisdagens nymåne i Väduren infaller  i ditt 2:e hus. Pluto skiftar tecken och träder in i Vattumannen den 23/3.

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00