ANNONS
PersonuppgifterCookies

Horoskop – Vecka 5

/

Vanligen är det så att vi astrologer är ute med stjärnkikare och kollar in planeter eller nöjer oss med att studera dem i våra datorer. Men så var de inte i lördags när jag besökte Lotta Horn Af Rantzien på Galleri Bellman i lördags. Där var det planeterna som kollade in betraktaren… Underbar tavla va? 

HOROSKOP FÖR VECKA 5

🔆 VÄDUREN

Det är en toppenvecka som väntar dig Väduren. Minns talestättet ”Friskt vågat – hälften vunnet”. Det tänkandet passar perfekt under dessa stjärnor. Du har så stora möjligheter att skapa din verklighet nu och få det precis som du vill ha det.

Ditt utåtriktade 11:e hus som handlar om grupper, publikationer, bloggar och nätbaserade aktiviteter lyses upp nu av Solen. Det finns massor av kreativitet, tur, glädje och fart i dessa stjärnor. Glädjen kommer till dig genom via dina kontakter med andra människor. Mars befinner sig i ditt pratglada 3:e hus vilket är toppen för kommunikation. Passa dig så att du inte säger mer än du tänkt dock. Det är så mycket positiv eld i omlopp den här veckan.

Men kära Vädur, det kan precis också vara så att det är nu du kan få mycket uppmärksamhet via youtubekanaler, bloggar och andra plattformar. Med så mycket härliga krafter i dina sociala motorer kan du räkna med att du drar till dig intressanta personer och möjligheter.

På söndag 5/2 kl 19:28 infaller en fullmåne på den 16° 40 i Lejonets tecken, i ditt kreativa 5:e hus som även kallas för glädjehuset.

Det här skulle kunna innebära både flirt, romantik, erotik, party, glädje, lek och samvaro med andra. Under Lejonmånen öppnar vi våra hjärtan och välkomnar kärleken.

🔆 OXEN

Det är en härlig vecka som väntar och så gott som alla dörrar står vidöppna nu. Det beror förstås på att alla planeter rör sig åt samma håll nu samt att de åter fått upp farten efter att tidigare varit retrograda.

Det är lätt för dig att synas nu Oxen eftersom att Solen befinner sig i Vattumannen och ditt karriärsinriktade 10:e hus. Här kommer din stjärna att stiga i höjden och det lär även din ambition och vilja att lyckas. Det här är verkligen ett jättebra tillfälle att visa sig på styva linan på jobbet. Det är så lätt för dig att få igenom det du vill. Det här är superbra för den som vill söka jobb, visa upp sig eller ta yrkesmässiga kliv.

Din styrande planet Venus befinner sig i Fiskarnas sfär och ditt utåtriktade 11:e hus som har med människor och deras tyckanden och tänkanden att göra. Grupper, publikationer, bloggar och nätbaserade aktiviteter lyses upp nu av Solen. Det finns massor av kreativitet, tur, glädje och fart i dessa stjärnor.

Vi har en tilltagande måne på gång som dag för dag bygger upp energierna. Härligt! Det finns bra tryck i dessa stjärnor. På söndagkväll 5/2 kl 19:28 infaller en fullmåne på den 16° 40 i Lejonets tecken i ditt 4:e hus. Den bildar vinkel till Uranus som är i Oxen och är förstås mitt emot Solen i Vattumannen. Det här är så kraftfullt – i synnerhet för dig som är född i ett fast tecken.

🔆 TVILLINGARNA

Härliga Solen lyser upp ditt vetgiriga och utåtriktade 9:e hus nu så på det stora hela är det en lättsam, social och underhållande period du träder in i.

Ditt liv kantas av intressanta möten med människor från olika håll. Det kan vara olika håll i bekantskapskretsen eller olika städer eller länder. Merkurius, din styrande planet går sedan den 18/1 i framåt igen. Planeten började ju sin retrograda fas på den 24° i Stenbocken så det här är sista veckan som Merkurius befinner sig i vad vi kallar för ”skuggan”. Med det menas att planeten inte återfått sin fulla kapacitet ännu. Det får den som först när den passerar release punkten den 7/2.

Mars som varit nästan stilla i en lång tid har nu äntligen fått upp farten och rör sig framåt igenom ditt 1:a hus. Härligt! Med all den här elden brinner lite här och var i horoskopet kan det inte bli annat än en rolig och fartig vecka.

Bäst är förstås att vi har en tilltagande måne som dag för dag blir allt större och starkare. På söndagkväll 5/2 kl 19:28 infaller en fullmåne på den 16° 40 i Lejonets tecken i ditt 3:e hus.

🔆 KRÄFTAN

Det är massor av eldig och för all del även passionerad och känslosam energi i rörelse som kanske får dig att känna lite mer och starkare än vad du är bekväm med. Solen färdas nu igenom Vattumannen tecken och ditt känslomässiga 8:e hus. Man kan räkna med att det bubblar under ytan. Det åttonde huset handlar om sanning, om intimitet och de allra innerligaste känslorna. Där finner vi vår passion och innersta hemligheter.

På onsdagskväll kommer månen att glida in i Kräftans tecken och här kan dina känslor komma att vara starka och faktiskt också viktiga att ta itu med.  Du kära Kräftan är ju känd för att dölja vad du verkligen känner.  Det är bra för dig att tillåta dig att gå djupare och våga uttrycka vad du känner.

Dina känslor kan kännas förstärkta, utanpåliggande, ytliga och lättrörliga alldeles oavsett om det är positiva eller negativa sådana.

På lördag förmiddag går månen in i varma, känslosamma Lejonet tecken! Det här är ju ett fast, eldstecken så här är känslorna varma och levande vanligen också öppna, positiva och generösa. Wow! Här kommer månen att bli helt full under söndagskvällen kl 19:28 på 16°40 i Lejonet och den faller då i ditt 2:a hus.

🔆 LEJONET

Det är en mysig vecka som väntar dig Leo. Vi har en tilltagande måne nu och dag för dag byggs energin upp emot en fullmåne som infaller i ditt tecken! Härligt!

Solen befinner sig nu i smarta Vattumannen och färdas nu igenom ditt 7:e hus sätter fokus på dina relationer och kontakt med andra människor. Hm, så det är ditt hjärta som kommer i fokus nu alltså. Intressant nu också är att det kosmiska kärleksparet Venus och Mars nu dag för dag kommer snäppet närmare en kvadratur som blir exakt på söndag när månen blir full!

Det är ytterst få viktiga aspekter som ”sabbar” och heller inga planeter byter tecken. All action drivs främst av Solen och Månen – vilket gör det hela spännande.

Detta är årets enda Lejonfullmåne, den infaller ju i ditt första hus och det allt kretsar runt dig och din utveckling.  Att Uranus är i kvadratur till fullmånen adderar även det oväntade, överraskningar, plötslighet och ibland även kalldusch. Man kan aldrig veta vad Uranus bjuder på. Men oftast är det utveckling. Fullmånen öppnar ditt hjärtchakra och därför är tiden som gjord för att medvetet jobba med känslolivet och kärleken.

🔆 JUNGFRUN

Solen färdas igenom Vattumannen och allt i ditt horoskop pekar på ditt flitiga arbetshus och det ser ut att finnas precis hur mycket som helst att göra. Saker går dig väl i händer nu och det ser ut som att alla vill att du ska komma och jobba för dem.

Innan du tar på dig för mycket kan det vara klokt att fråga dig själv vad du vill ha ut av livet. Överraskningar kan dock dyka upp på fredag när Uranus och Solen möts i en exakt kvadratur som ställer saker på sin spets för dig. Uranus tillför innovationer, nya smarta tankar och ibland också överraskningar. Kanske får du en alldeles ovanligt god idé vid den här tiden som ger dig en tankeställare. Är det på den här arbetsplatsen jag ska vara eller bör jag satsa på mig själv? Det 6:e huset räknas som ditt hus, Jungfrun och här får du medvind i allt som rör hälsa och dagliga vanor. Det här är ett utmärkt tillfälle att komma igång med träning och kost och sikta in dig på sunda hälsomål.

Vi har en tilltagande måne på gång som växer allt större och starkare dag för dag under hela veckan. Det är först på söndag den 5/2 kl 19:28 som fullmånen infaller på den 16° 40 i Lejonets tecken och aktiverar ditt 12:e hus som står för både introspektion, frigörelse och övergångar. Det är här dina drömmar vävs och här kan du komma till insikt om vad som är gynnsamt för dig och vad som inte är det. Ta dig en ordentlig funderare och ta reda på vad du vill.

🔆 VÅGEN

Nu färdas Solen igenom Vattumannens tecken och ditt 5.e hus som inte helt sällan beskrivs som glädjehuset. Här kan alla möjliga roliga, härliga och generösa känslor spira. Det är nästan så att man tänker att du kan känna av vårkänslor redan Vågen.

Det vilar en riktigt god stämning över ditt horoskop den här veckan Vågen. Här finns gott om delad glädje, roliga sociala händelser och under dessa stjärnor hoppas jag att du ser ut att du kommer ut på sociala event och möter roliga människor.

Det är en underbar tid för allt som har med skapande att göra. Perfekta tillfället att stråla samman och med goda vänner, kanske laga mat tillsammans och mysa och umgås passar också. Men det femte huset är också det stora varma hjärtats hus så här kan förälskelse och passionerade känslor flamma upp. Härligt, härligt men farligt, farligt också så utmana inte ödet nu

Vi har en tilltagande måne på gång som dag för dag den här veckan bygger upp skeendet. Det är i och för sig först på söndag 5/2 kl 19:28 infaller en fullmåne på den 16° 40 i Lejonets tecken, 11:e hus. Oh, lejonfullmånen är känslosam, passionerad och generös så det passar fint att den lyser upp ditt sociala 11:e hus. Här möts med andra ord eld och luft på ett väldigt fint sätt.

Vad som bidrar till den goda stämningen är att din styrande planet Venus nu dag för dag närmar sig en kvadratur till Mars. Den kommer att vara exakt på självaste fullmånen som äger rum på söndag.

🔆 SKORPIONEN

Solen lyser nu upp Vattumannens tecken, och ditt mysiga, hemkära 4:e hus kommer i fokus. Det här stärker dig som person och det finns också glädje, styrka och rent generellt en bra tid att hämta. Om du har möjlighet är det här superbra tid för att ordna med sin närmiljö och fixa i hemmet. Kanske rentav ägna dig åt förbättrande och förskönande åtgärder och homestyling. Men det är förstås inte heller fel att bara mysa till det och passa på att vila upp sig.

Vi har en tilltagande måne på gång nu och som växer sig allt starkare varenda dag fram till på söndag när fullmånen i Lejonet är här och våra känslor är stora, starka och passionerade.

På söndag 5/2 kl 19:28 infaller en fullmåne på den 16° 40 i Lejonets tecken, i ditt 10:e hus vilket gör det väldigt lätt för dig att bli uppmärksammad och sedd.

Vid själva fullmånen kommer Uranus (kaxiga, tuffa energier) och de bildar en hisnande vinkel till både Solen och Månen. Den här tiden är intensiv, kraftfull och heller kanske inte helt harmlös. Det gäller att välja sina strider nu och kanske inte utmana ödet i onödan. Redan nästa vecka är läget mycket lättsammare så skjut gärna upp det som inte är akut och invänta bättre tider. Att bara sitta och mysa, umgås med dem man gillar är heller inte så oävet.

🔆 SKYTTEN

Det är en härlig, bekymmerslös och rolig vecka som väntar dig Skytten! Solen rör sig nu igenom Vattumannens tecken och det är full rulle i ditt flirtiga och roliga tredje hus och här förväntas det sociala livet får ett välkommet uppsving.  Det finns en glad, social och utåtgående känsla över ditt horoskop nu Skytten! Du tycks ha återfått den där berömda glittriga Skyttblicken i ögat och känner dig sugen på att ha lite seriöst roligt. Va som också är superbra under denna passionerade vecka är att din styrande planet befinner sig i ditt kreativa och sällskapliga 5.e hus och i eldiga Väduren vilket bådar gott. Här drar du till dig mysiga möten och roliga sociala sammanhang.

Spännande under veckan är att vi har en tilltagande måne som växer sig allt större och stakare till dess den på lördag träder in Lejonets tecken där han har tendens att vara lite grandios och yvig med sina känslor. Här sätts ditt hjärta på prov. Älskar eller älskar inte är den stora frågan. Det är dock först på söndagskväll 5/2 kl 19:28 som månen infaller på den 16° 40 i Lejonets tecken och ditt nyfikna och reslystna 9:e hus.

🔆 STENBOCKEN

För dig kära Stenbocken är det en härlig och för att vara dig inte så himla kravfylld vecka. Merkurius som varit retrograd tidigare, färdas fortfarande igenom ditt tecken.

Han befinner sig fortfarande ”i skuggan” som vi astrologer kallar den tid som följer direkt på en retrograd period. Det är dessvärre inte för än den 7/2 som Merkurius passerar förbi den 24° i Stenbocken vilket utgör release punkten. Därefter kommer kommunikationen att kunna fungera optimalt igen.

Solen lyser upp ditt ekonomiska 2:a hus och hjälper dig med pengar och ägodelar men plockar också fram din personlig charm eller sådant du är duktig på.

Vi har en tilltagande måne växer allt större och starkare dag för dag. På onsdagskvällen glider Månen in i Kräftans tecken där den blir så mycket mer känslosam och den blir kvar i tecknet ända till ända tills på lördag förmiddag. Här kan mycket kretsa runt kärlek, känslor och dina allra närmaste relationer. Den valda vännen och den öppna fienden är ju exakt vad det 7:e huset står för. Det är bra för dig att fokusera på dig själv och dina egna behov nu.

På söndag 5/2 kl 19:28 infaller en fullmåne på den 16° 40 i Lejonets tecken, 8:e hus vilket kan vara en känslosam fullmåne som sätter dina mest passionerade känslor i brand.

🔆 VATTUMANNEN

Den 1:a februari passerade vi Kyndelsmässoafton kyrkligt eller Imbolc som de keltiska folken valt att kalla denna högtid som förr i världen firades stort. Man sade att om man överlevt kylan såhär långt skulle man överleva hela vintern.

Det är så maxat att vara du nu Vattumannen! Solen rör sig nu denna vecka igenom Vattumannens sfär. Det här är din tid på året när du fungerar som allra bäst och allt kretsar runt dig..

På söndag 5/2 kl 19:28 infaller en fullmåne på den 16° 40 i Lejonets tecken i ditt 7:e hus som handlar om att möta sina valda vänner.

Söndagens fullmåne infaller i kvadratur Uranus vilket är oerhört spännande eftersom den planeteten så ofta kommer med det helt oväntade.

Fullmånen utgör slutet på en process som startade för ett halvår sedan när nymånen inföll i Lejonet tecken. Minns du var det kan ha rört sig om då? Nu kan någon form av avslut eller fullbordande äga rum.  Det kan vara ett projekt du jobbat med, eller en annan situation som plötsligt och oväntat tar slut.

Mysigt nu är att Venus och Mars bildar en kvadratur till varandra under söndagen. Love is in the air.   Ibland kan det handla om förhållanden eftersom det fullmånen infaller i ditt 7:e hus i Lejonets tecken och dessutom med din styrande planet Urans i kvadratur till både Sol och Måne. Det kan faktiskt vara tvärt om också så att en relation börjar här. Uranus har tendens att överraska så det ska bli spännande att se hur allt avlöper.

🔆 FISKARNA

Solen rör sig nu igenom Vattumannens tecken och ditt 12:e hus.Detta är din ”andliga sfär” och din naturliga hemvist, där du mår bra, kan slappna av och tillåta dina innersta känslor att flöda. Här utvecklas din intuition, kärlek och empati. Det kan hjälpa dig i healingprocesser, förlåtelse och kanske även förälskelse och du kommer i kontakt med det stoff som drömmar är vävda av.

Venus rör sig nu så fint igenom ditt tecken Fiskarna och skänker frikostigt av sin generösa energi. Hon ger tur, flirt, romantik och glädje. Många glömmer att Venus även har en ekonomisk aspekt, att Venus älskar pengar och är vid super god hjälp när det gäller att charma till sig nya jobb, löneförhandla och ha tur. Du kan i princip räkna med att få det du vill ha nu.

Nu kära Fiskarna, återstår det bara två veckor kvar tills dess Solen träder in i ditt tecken och du kan komma ut och vädra morgonluft igen. Det kommer att bli så härligt!

På söndag 5/2 kl 19:28 infaller en fullmåne på den 16° 40 i Lejonets tecken, som lyser upp ditt flitiga 6:e hus. Denna måne kan aktivera allt som har med hälsa, dagliga vanor, träning, välmående och faktiskt också ditt dagliga arbete.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

På Himlavalvet – Vecka 5

/

⭐️  Astrovänner & Magiska Människor  

Det är verkligen en fin vecka som väntar oss alla. Inte en endaste planet utom månen förstås byter tecken nu.

Det stora under perioden är att alla planeter rör sig framåt och att de sakta men säkert återfår sin normala hastighet. Med andra ord kommer massor av spännande saker att äga rum här framöver.

Det som driver händelseförloppet nu är den tilltagande månen som dag för dag växer i styrka. Till helgen väntas en hejdundrande fullmåne i Lejonet som infaller i kvadratur till Uranus. Det här är verkligen en maxad, innovativ och hjärtöppnande energi som sprids nu.

 TRANSITER

🌞  SOLEN 10° – 16°40 i VATTUMANNEN ♒️

Oj, vad fort tiden går!  Nu närmar vi oss med hast mitten av Vattumannens tecken. Hur gick det till? Ja, det är förstås att alla planeter rör sig framåt som ger den här snabba och flytande känslan.

I smarta Vattumannen är det logiken som gäller. Det är ett fast lufttecken så här blir vi lite mer envisa och fokuserade på att nå våra mål än annars.

Här dras vi till det intellektuella, till kunskap, erfarenhet och originalitet. Vi idealiserar utveckling och strävar efter att hitta nya perspektiv och nya sätt att göra saker på. Det är lite my way eller the highway som gäller. Du vill göra din grej.  Individens frihet blir viktig för oss. Vi strävar efter att befria oss från några av de restriktioner, hämningar och begränsningar. Grattis på födelsedagen Vattumannen!

🌕 MÅNENS VANDRING

I lördags 28/1 kl 16:20 bildade månen sitt första kvarter i Oxens tecken och ifrån den punkten få vi se hur den tilltagande månen växer sig allt större och starkare. På måndag förmiddag kl 09:40 träder månen in i pigga Tvillingarna vilket förstås skapar superbra dagar för att göra affärer, förhandla och komma överens. Alla typer av kommunikation främjas under tre dagar. På onsdagkväll kl 21:15 glider månen in i Kräftans tecken där den är styrande planet. Här är våra känslor starka och betydelsefulla. Alla sorters mänskliga känslor kan komma starkt nu oavsett glädje eller sorg. Det är viktigt att ta sina känslor på allvar och våga uttrycka vad vi känner. På lördag förmiddag går månen in i varma, känslosamma Lejonet tecken! Det här är ju ett fast, eldstecken så här är känslorna varma och levande vanligen också öppna, positiva och generösa. Wow! Här kommer månen att bli helt full kl 19:28 på 16°40 i Lejonet!

♑️  MERKURIUS DIREKT 15° – 22° i STENBOCKEN

Merkurius går sedan den 18/1 i direkt rörelse. Planeten började ju sin retrograda fas på den 24° i Stenbocken så det här är sista veckan som Merkurius befinner sig i vad vi kallar för ”skuggan”. Med det avses att planeten inte återfår sin fulla kapacitet förrän den passerar den release punkten strax efter midnatt den 7/2.

När Merkurius färdas igenom traditionella Stenbocken så blir också våra tankar och handlingar färgade av den energin.

Vi tänker mycket på framtiden, på praktiska ting som ekonomi och jobb. Det kan också vara att vi vill vara effektiva och få saker gjorda. Därför kan våra samtal bli kortare och mer rakt på sak.

♓️ VENUS  3° VATTUMAN – 12° FISKARNA

Venus skiftar under fredagen den 27/1 strax före 04 på morgonen in i Fiskarnas tecken där hon kommer att välsigna allt hon vidrör till den 20/2. 🐠 🐟

Underbart! Här främjas fantasin och drömmarna och för de flesta är detta en vacker tid. Venus är exalterad i Fiskarna och detta är hennes absolut bästa position där hon verkligen kan uttrycka sig. Här finner Venus konsten, musiken, färgen, formen och uttrycket som hon älskar att drömma sig bort i. Här är modet, stilen allt som Venus vill ha. Hon blir trendkänslig här.

Venus högre oktav Neptunus. Intressant nog befinner sig Neptunus sedan 2011 i just Fiskarna. Här kan hennes andliga väsen och längtan efter att enas med universum och det högsta ljuset finna uttryck. En eterisk, skir och romantisk känsla som fyller henne.

I detta rörliga vattentecken är energin föränderlig och flexibel och inkännande. Medkänsla och acceptans är nyckelord här. Uttrycket blir vackert, andligt. Vi dömer inte ut är inkluderande, accepterande och förlåtande.

Gränser suddas ut i Venus i Fiskarna, vi har lättare att ändra oss och se nya lösningar och möjligheter. I kärlek är vi inte att nöjda med mindre än den där höga, rena, vackra känslan som ett öppet hjärta ger.

♊️ MARS  9° – 11°  TVILLINGARNA

Det var den 12/1 som Mars vände direkt på den 8° i Tvillingarna. Nu först kan vi känna av att det börjar röra på sig på riktigt. Att Mars rör sig två grader per vecka är fullkomligen normal takt. Skönt för oss att den äntligen är rullning.

Mars är hetta, vilja, händelser, kraft och han är med oss i allt vi gör. I den gamla mytologin var han också krigets Gud, så Mars kan också vara med när vi tappar humöret och det blir bråk.

Tvillingarna är ett rörligt, snabbt lufttecken som handlar om information och kommunikation. Vi kan förvänta oss en tid med ett oerhört snabbt informationsflöde, många snabba tankar, förflugna ord och kanske även osämja. Det är inte förrän den 25 mars som Mars lämnar Tvillingarna. Mars i Tvillingarna

♈️ JUPITER 5°- 6° VÄDUREN

Jupiter är stark här i Vädurens tecken vilket förstås är jätteroligt för alla som är födda i ett kardinalt tecken. Här i Väduren och kan Jupiter ge mod, få oss att våga ta steg i våra liv.

Expansionsplaneten Jupiter rör sig igenom ett Väduren ger de som är födda i detta tecken möjlighet att utvecklas och nya få nya chanser. Det kan röra jobb, kärlek, pengar och allt möjligt som du önskar dig.

Jupiters närvaro hjälper oss att öppna våra sinnen för nya influenser, att ta nya modiga kliv framåt och att tänka positiva tankar, få nytändning och tro på att livet faktiskt kan bli bättre. Här höjs våra sinnen, vi utvecklas och vill ha mer. På så sätt får vi hjälp att ta kliv framåt, få in tur och glädje och expansion i våra liv.

Nu riktar vi uppmärksamheten utåt och uppåt emot högre värden och det som är viktigt på riktigt. Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Expansion, flöde och medvetandehöjning bildas i Jupiters farvatten. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder för någonting. Jupiter hjälper oss att utvecklas, nå en högre kunskap och maxa vår förståelse och uppnå ett högre medvetande!

”Think Big” är grejen här för Jupiter vill att vi ska nå så långt och sikta så högt som möjligt.

 Att bredda sina erfarenheter och att leva i tron på att universum är stort, kärleksfullt och välkomnande är vad detta kan innebära. Nu fördjupas intresset för filosofiska, andliga och kanske även religiösa frågor. Vi kan bli mer öppna och välkomnande för nya influenser, kulturer och människor. Känn efter vad som stimulerar, ger glädje och vad du längtar efter. Hittar du det inom dig är förverkligandet inte långt undan.

♒️ SATURNUS  25° – 26° VATTUMANNEN 

Saturnus är tuff i Vattumannen eftersom han klassiskt sett är styrare här. Han befinner sig nu i Vattumannens tredje dekan (sista tredjedelen alltså). Han är den stränga fadern, den kosmiska läraren och här, i ett tecken som han styr kan han verkligen göra bra ifrån sig. Han vill se ordning, struktur, enkelhet, realism och sanning. Saturnus närvaro i våra liv kan upplevas som en prövning men som leder oss alla till en enorm utveckling. Han kommer att sätta fingret på våra svaga punkter och visa oss på vilket sätt vi behöver utvecklas.  Med Saturnus i Vattumannen inser vi också att när vi är mer ansvariga för oss själva och för våra liv. Det finns inga gratisbiljetter här. Men vi lär oss massor om hur vi ska kunna förbättra oss själva, vår närmiljö och samhället runt oss. Den 7/3 2023 kommer Saturnus att träda in i Fiskarnas tecken.

♉️ URANUS 15° OXEN

Söndagen den 22 januari kl 23:59 dvs 1 minut före denna rapport började gälla så vände vår stora väckarklocka Uranus direkt!  Hurra!. Hurra! Nu rör sig alla planeter i direkt riktning!

Uranus står för plötslighet, insikter och sanning. Bli inte förvånad om du plötsligen inser saker. Att sådant som du inte kunde se framstår klart som korvspad. Sanningens moment är här.

Uranus står för den nya tiden, nya trenden och framtiden, öppnar våra ögon och får oss att se saker på ett helt nytt sätt.

Uranus kan ge starka Aha-upplevelser, vara briljant, kaotisk och katastrofrisk på samma gång. Frihet är vad han vill uppnå och förändring är hans livselixir.

Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025. Vad gäller kvadraturen mellan Saturnus och Uranus har planeterna så sakteliga glida isär.

♓️ NEPTUNUS 23° 32 FISKARNA 

Neptunus är en viktig spelare nu och minns att den är både är den kreativa kraften, fantasin och drömmarna. Neptunus har också förmåga vilseföra så det gäller att hålla tungan rätt i mun nu.  Att Neptunus befinner sig Fiskarna, sitt eget tecken där Neptunus är styrare är väldigt speciellt. Sist det hände var året 1856. Det sker bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️  PLUTO 28° 48 STENBOCKEN

Pluto har nu börjat få upp farten och har nu sedan han vände direkt i oktober rört sig en hel grad. Det är inte lite för en segpropp som honom. Han färdas nu för tredje och avslutande gången över dessa grader. Här avslutas processer som varit igång nu under något år.

Pluto står för förändring, förvandling och transformation. Han är underjordens härskare och han kan servera tuffa livsläxor som lockar fram de innersta känslorna och hjälper en människa till utveckling. Nu när Pluto befinner sig i traditionella Stenbocken som förvaltar vårt samhälle, staten och kapitalet, lagen, ordningen och i landet leder det till att maktstrukturer ändras. Vi kan få se stora politiska och ekonomiska förändringar, paradigmskiften nu. Pluto träder in i Vattumannen i 23/3 2023 går efter någon månad tillbaka in i Stenbocken. Han vinglar på gränsen mellan dessa två tecken under både 2023 och 2024 och det är först som 2025 när han slutligen träder in i Vattumannens tecken för att inte gå tillbaka till Stenbocken igen.

♈️  KIRON 12° VÄDUREN 

Vår HELARE, LÄKARE, LÄRARE & GURU; KIRON har kallats både asteroid och dvärgplanet. Han överbygger våra svårigheter.  Hjälper oss att ta oss förbi våra egna begränsningar .

Var än du finner Kiron i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnation. Kiron i Väduren

♉️ MÅNKNUTARNA 8° – 7° OXEN & SKORPIONEN ♏️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter. De kallas Drakens Huvud och Drakens svans, Rahu och Ketu är de vediska namnen.

Noderna har använts i vedisk astrologi i tusentals år och kommer från den hinduiska förmörkelsemyten.  Rahu och Ketu är  två delar av en demon, och är djuriska, instinktiva, hedonistiska och agerarsom en reptil – utan tanke bakom.  Oavsett vilka ord vi använder finns en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra noden visar utvecklingen och den södra noden visar det förflutna, det vi kommer ifrån. Man kan kalla dem för själens röst och strävan. De kallas ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden, den läxa dom du kommer att sträva emot att lära dig. Det är inte alltid så lätt att till sig den norra noden och dess lärdomar. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Venus i Fiskarnas tecken

/

♓️  På fredag glider gudinnan Venus in i Fiskarnas tecken där hon kommer att välsigna allt hon vidrör mellan den  27/1. 🐠 🐟

Underbart! Här främjas fantasin och drömmarna och för de flesta är detta en vacker tid. Venus är exalterad i Fiskarna och detta är hennes absolut bästa position där hon verkligen kan uttrycka sig. Här finner Venus konsten, musiken, färgen, formen och uttrycket som hon älskar att drömma sig bort i. Här är modet, stilen allt som Venus vill ha. Hon blir trendkänslig här.

Venus högre oktav Neptunus. Intressant nog befinner sig Neptunus sedan 2011 i just Fiskarna. Här kan hennes andliga väsen och längtan efter att enas med universum och det högsta ljuset finna uttryck. En eterisk, skir och romantisk känsla som fyller henne.

I detta rörliga vattentecken är energin föränderlig och flexibel och inkännande. Medkänsla och acceptans är nyckelord här. Uttrycket blir vackert, andligt. Vi dömer inte ut är inkluderande, accepterande och förlåtande.

Gränser suddas ut i Venus i Fiskarna, vi har lättare att ändra oss och se nya lösningar och möjligheter. I kärlek är vi inte att nöjda med mindre än den där höga, rena, vackra känslan som ett öppet hjärta ger.

🍀 Whats in it for me? 💰🥳

Den som har sin ascendent eller personliga planeter i Fiskarna – Sol, Måne, Venus eller Mars får ett rejält uppsving nu.

Venus sköter flirt, romantik, attraktion. Hon drar saker till sig. Tur, skönhet och pengar är också hennes domän.. så vem vet? Om du tillhör den ovan beskrivna lyckliga skaran är det troligt att du får allt det där under den kommande månaden.

⭐️ Om du själv är född med Venus i Fiskarna:

Då är det bara att gratulera för du är en intuitiv, känslig och empatisk individ som är vänlig, mjuk och följsam. Du är så bekräftande och accepterande emot oss andra att de allra flesta tycker att det är underbart att vara runt dig.

Unikt med dig är att du är så långt borta ifrån materialism och statusjakt. Det är inte en människas position eller makt som får dig att bli intresserad. Du gillar att umgås med dem som är intressanta och spännande och du har vänner ifrån den högste till den lägste i samhället.

Det är troligt att det kreativa uttrycket är viktigt för dig – musik, dans, konst , design, färger eller vad det nu kan vara som är ditt område är en stor del av din identitet. Annars kan det precis lika gärna vara så att det är andligheten och din personliga utveckling som är din grej.

Det sägs att det finns något mystiskt och ogripbart över dig. Det finns en längtan i din själ efter något som är svårt att beskriva eftersom det inte har med det här jordelivet att göra. Skuggsidan i den här positionen är att du kan vara undanglidande, vägra ta ansvar, vara världsfrånvänd – och vissa får en offermentalitet.

Venus passar jättebra i Fiskarnas tecken (dock allra bäst i Oxen och Vågen där hon är styrare).

Det heter att Venus är upphöjd/exalterad i Fiskarna – vilket betyder att Gudinnan passar väldigt bra här där hon kommer till sitt kanske vackraste uttryck.

Det finns dock en enorm skillnad mellan positionerna. I Oxen är Venus kraftfull, sensuell, jordbunden, sexig och medveten om att hon är den tillbedda. I Fiskarna strävar Venus inte alls emot världsliga utan emot universum, Nirvana eller kanske till och med Gud.

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00