ANNONS
PersonuppgifterCookies

Kiron

/

Kiron har kallats allt möjligt – asteroid, kentaur och nu senast tror jag bestämt att han är dvärgplanet.

I födelsehoroskopet kallas Kiron för  ”the wounded healer” – den sårade helaren. Den sägs bygga en bro mellan de yttre och de inre planeterna. Den representerar våra djupaste sår själsliga sår (både de sår vi bär med oss ifrån tidigare liv och de sår vi skaffar oss under detta liv) och det enorma lidande och slit vi har med att läka dessa inre sår och de misstag och snubbeltrådar vi faller över under processen.

Kirons position i födelsehoroskopet visar just var vi har vår svaga punkt. Många av oss kan inte ta detta till sig utan förnekar såren, andra tar på sig offerrollen, missbrukar eller beter sig konstigt just på denna punkt medan åter andra överkompenserar just på det området.

Kiron, den sårade helaren, måste först göra upp med sina egna mindervärdeskänslor, komplex och låga självkänsla och förstå sig själv och inse hur han ska komma över sin egen otillräcklighet.  Först då kan han komma vidare och uppnå en läkning på djupet. Eftersom såret kommer ifrån tidigare existenser sitter det djupt rotat i vårt innersta och vi får arbeta hårt för att komma över dessa problem, läka och hitta vår egen sanna livsväg. 

Kiron fick sitt namn efter kentauren i den grekiska mytologin som var en helare och lärare och som ironiskt nog var oförmögen att läka sig själv.

20

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00