ANNONS
PersonuppgifterCookies

Kroppens astrologi

/

Astrologi

,

Uppfattningen att planeternas position påverkar hälsan är lika gammal som själva astrologin. ”Så där uppe så som här nere” var grundfilosofin.  Astrologi, medicin och alkemi gick hand i hand. Man studerade universum, planeterna och deras rörelser och tyckte att det var en självklarhet att de påverkade oss människor och vår hälsa.

Ett av det urgamla medicinska systemen som användes var  (iatromathematica) som gav en modell för hur vi skulle  förstå kroppen, våra sjukdomar och vilka läkemedel man skulle använda och när. Tanken bakom detta är att de olika kroppsdelarna har sitt eget stjärntecken och planeter. Att varje ört, planta och medicin också vibrerade till en viss planet eller energi. Kunskapen användes såväl i det gamla Egypten som i Grekland och Rom och genom det spreds kunskapen hit upp till oss – i den höga Nord.

Astrologin spreds också österut genom de muslimska korstågen och på så vis kom astrologin till Indien. Där integrerades astrologin i den vediska läran och utvecklas och fick snart en stor och självklar roll i den vediska medicinen.  I det vediska systemet delar man in människotyper i element osv.

I indien  praktiserar men Vedisk Medicinsk Astrologi fortfarande. Vedisk medicin är ju väldigt populärt även i Europa och USA idag.

Hur man tänkte..

Astrologen ställde ett horoskop och gav sedan råd till patienten angående vilka delar av kroppen som är svaga och vilka sjukdomar man skulle kunna utveckla. Man kopplade olika örter, födoämnen och behandlingar till detta beroende på födelsehoroskopet.

Vid upplysningstiden förvisades den medicinska astrologin bort ifrån sjukvården helt.  Tusentals år av  ”evidensbaserade” studier föll i glömska.  Det kan dock vara intressant även i våra dagar att ha en uppfattning om denna urgamla kunskap. (Även vi kan hitta samband).

Tanken är att en person som har många planeter exempelvis Solen, Månen eller Ascendenten i Väduren har huvudet som sin svaga punkt och därför ansågs det vara troligt att personen skulle få problem relaterade till huvudet.

Oxen kanske skulle ha en svaghet i halsen, problem med rösten osv..

Operationer och behandling

Man ska inte operera en person vid fullmånetid på grund av ökande blödningsrisker .

En annan av huvudreglerna är att man aldrig (om man har möjlighet att välja) ska utföra operation när solen befinner sig i det stjärntecken styr just den kroppsdelen. Så, man ska inte göra en bröstoperation när Solen är i Kräftan eller fixa sina fötter när Solen befinner sig i Fiskarnas tecken osv.

Hur planeterna påverkar kroppen

  • Solen  gör oss glada. uppmärksammade och positiva.
  • Månens rörelser påverkar våra känslor.
  • Merkurius rör vår förmåga att kommunicera och ta till oss information.
  • Venus som kallas lilla lyckan ger oss välmående och kärlek.
  • Mars närvaro kan ge feber, hetta, ilska, plötsliga olyckor osv.
  • Jupiter kan orsaka expansion exvis övervikt eller graviditet.
  • Saturnus gör oss trötta, deprimerade, svaga, smala och utan livslust.
  • Uranus skapar plötslighet i våra liv.
  • Neptunus är andlig och eterisk till sin karaktär.
  • Pluto kan visa att det är stora förändringar och livsläxor på gång.

Väduren 21 mars – 19 april

Vädurens område är huvud, ansikte, hjärnan, ögonen och överkäken. Planeten Mars styr Väduren. Mars står för vilja, aggressivitet, sexualitet motivation och drive.  Element: Eld

Oxen 20 april – 20 maj

Halsen, nedre käken, rösten och stämbanden. Planeten Venus är Oxens styrare. Venus symboliserar skönhet, njutning och kärlek. Element: Jord

Tvillingarna 21 maj – 21 juni

Centrala nervsystemet, lungorna, luftrören och armar, händer och fingrar. Planeten Merkurius styr Tvillingarna. Kommunikation och tankar är Tvillingarnas område. Element: Luft

Kräftan 22 juni – 22 juli

Bröstet, brösten,  hjärtsäcken och levern. Planeten Månen styr Kräftan. Månen står för våra känslor och våra känslomässiga mönster. Element: Vatten

Lejonet 23 juli – 22 augusti

Hjärtat, övre delen av ryggen, rygg och ryggrad. Solen är ju centrum i vårt universum precis så som hjärtat och hjärtslagen står för själva livet. Planeten Solen styr Lejonet. Element: Solen

Jungfrun 23/8 – 22/9

Bukspottskörteln, gallan, mjälten, magen, tarmar och matsmältning.  Planeten Merkurius styr Jungfrun. Merkurius står för kommunikation och tankar. Element: Jord

Vågen 23 september – 22 oktober

Nedre delen av kroppen, njurar och binjurar, skinkorna. Planeten Venus styr Vågens tecken. Venus symboliserar skönhet, njutning, harmoni och kärlek. Element: Luft

Skorpionen 23 oktober – 21 november

Könsorganen, reproduktiva systemet och prostata. Skorpionen har två styrande planeter. Mars som är den klassiska styraren och Pluto som är den moderna. Mars står för vilja, aggression, motivation. Pluto för samma som Mars men också för djuplodade känslor och transformation. Element: Vatten

Skytten 22 november – 21 december

Höfter, lår, lever och ischiasnerven. Planeten Jupiter styr Skyttens tecken. Och Jupiter står för expansion, positivitet, vidgade horisonter, medvetandehöjning. Jupiter ger vision, tro, optimism, lojalitet, rättvisa, förtroende och visdom. Element: Eld

Stenbocken 22 december – 19 januari

Skelettet, huden och knäna. Saturnus är den styrande planeten. Saturnus står för åtstramning, ordning, kontroll, struktur, stränghet. Element: Jord

Vattumannen 20 januari – 18 februari

Vader, anklar och cirkulationssystemet. Tecknet har två styrare Uranus och Saturnus. Den klassiska styraren Saturnus står för åtstramning, ordning, kontroll, struktur, stränghet medan Uranus står för ett vidsynt, experimentellt nytänkande, frihet och logik. Element: Luft

Fiskarna 19 februari – 20 mars

Fötter och tår, lymfatiska systemet och fettvävnaden. Fiskarna har två styrare. Klassiskt är Jupiter styrarare men modernt är Neptunus Fiskarnas planet. Neptunus står för psykiska, andliga företeelser. Negativt om illusioner och missbruk. Element: Vatten

18

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00