ANNONS
PersonuppgifterCookies

Norra Noden i Lejonet

/

På kvällen den 9/5 2017 skiftar Norra Noden över till Lejonets tecken och Södra Noden går samtidigt in i Vattumannen och det är igenom dessa tecken som noderna färdas fram till den 6/11-2018. Det är förstås superspännande att vara med om ett sådant skifte eftersom nodens position påverkar oss alla kollektivt.

Nodernas läge visar också var alla mån och solförmörkelser kommer att äga rum så det blir ju också i Lejonet/Vattumannen. Men om du tillhör dem som har din egen natala nod i Lejonet eller Vattumannen eller har någon av dina personliga planeter i ett av dessa tecken så kan du räkna med att ödets kvarnar mal för dig. Under det kommande 1,5 året är det är förstås riktigt spännande och omdanade saker som sker kommer att äga rum.

Vad kan vi förvänta oss av tiden med Norra Noden i Lejonet?

Lejonet känt för sin stora aptit på livet, sitt varma, generösa hjärta. Nu kommer du att utvecklas genom ditt möte med andra, genom att leva livet fullt ut.  Kärlek, passion, att njuta av livets goda och att få roa sig i goda vänners lag tillhör också Lejonet.

Javisst, här finns en viss fåfänga och behov av stora gester också. Leo älskar det som är det extravaganta, finessen, det ultimata. Det är helt enkelt lite roligare hos Leo än hos andra.

Om månknutarna..

Ja, det första vi bör reda ut vad dessa knutar är för något. Om vi säger månknut, nod eller månnod, kör med det vediska Rahu och Ketu eller säger Drakens Huvud och Drakens Svans – så är det samma sak.

  • Norra Noden (knuten) = Drakens huvud =Rahu
  • Södra Noden (knuten) = Drakens svans = Ketu

Noderna är inte planeter utan punkter som visar var månens omloppsbana skär ekliptikan.

Den stigande noden visar var månen passerar från söder till norr om ekliptikan. Den fallande noden är där den korsar från norr till söder om ekliptikan.

Det tar drygt 18,5 år för månen att gå hela varvet runt. Till skillnad från allt annat, backar noderna igenom zodiaken. Nu kommer de alltså att börja sin färd på 29° 59 i Lejonet och avslutar på 0°.

Norra Noden visar vad våra själar strävar under denna livstid för att finna självförverkligande och sin sanna potential.

Södra Noden däremot – det är det invanda mönstret som vi fick med oss från tidigare liv och visar ett område eller beteende som vi har en tendens att halka tillbaka till och upprepa.

21

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00