ANNONS
PersonuppgifterCookies

Att vara född i skarven mellan två tecken

/

💫 Myten om att vara född i skarven mellan två tecken –  ”cusp” på engelska

Det finns många spännande teorier och vandringssägner där ute på nätet om astrologi – dessvärre är inte alla av dem helt sanna. Om du är född någon gång mellan den 18: e och 23: e månaden kan det vara så att du är född på gränsen precis mellan två olika stjärntecken och det kan vara lite svårt att veta vad som är vad. För att göra det där lite extra förvirrande så sker inte övergången vid exakt samma timme och datum varje år heller.

Bästa sättet att ta reda på när vilket tecken man tillhör är att knacka in sina födelsedata i något modernt dataprogram (finns massor där ute på nätet).  En människa som är född låt oss säga den 23 augusti undra, ”Är jag Lejon eller Jungfru?” Eftersom de förmodligen har sett sig som båda.

Vissa astrologer tror att de om är födda i en skarv (cusp- personligheter)  är en blandning av båda tecknen och vi får höra om Vädoxar, Oxlingar osv skojiga namn som ska illustrera blandningen av de två tecken.  Det här är en myt! Man kan bara vara det ena eller det andra.

Det är förstås så att det är jättevanligt att en person som är född i skarven har flera personliga planeter i teckent före eller efter där de har sin Sol. Men då är det detta faktum dubbelheten kommer sig av – inte av att det finns möjlighet att Solen kan finnas i två tecken samtidigt.

ÅÅ-MM-DD, födelsetid och födelseplats är den information man behöver för att kunna ställa ett horoskop. Om du inte vet exakt när du är född kan man i Sverige kolla med Landstingsarkivet eller på det BB man föddes på. Informationen finns i mammans journal.


Nyfiken på horoskop? Gå min onlinekurs i astrologi!

  • Lär dig tolka ditt eget och andras horoskop!
  • Förstå hur stjärntecken och stjärnhimlen påverkar oss!
  • Med astrologen Margareta Hedin som kursledare.

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00