ANNONS
PersonuppgifterCookies

Hur påverkas vi av planeterna?

/

De flesta av oss vet att månens gravitation påverkar ebb och flod. Många upplever också att de blir störda i sömnen eller i humöret vid fullmånen exempelvis. Astrologin bygger ju på tanken ”As above – so below” – och inte bara månen – utan alla planeter påverkar oss människor Det kan vara lite olika beroende på vilka positioner de intar, i vilka tecken de står, hur pass nära de är till varandra, vilka spänningslägen som råder mellan dem osv.

Solen finns alltid centralt – i mitten av allt och alla planeter rör sig i banor runt Solen. De har olika hastigheter – vissa går långsamt och andra rör sig snabbt. Ju längre bort ifrån solen en planet befinner sig – desto långsammare går det. Men – ju långsammare en planet rör sig – desto större påverkan hinner den ge dig.

De första fyra planeterna – som är närmast Solen kallas för ”inre planeter”. Solen, Månen, Merkurius, Venus och Mars – de rör sig snabbt genom zodiaken och de skapar tillfälliga upp eller nedgångar i vårt humör, snabba händelser, tillfälliga skeenden. De påverkar ditt dagliga liv, stämningar och vanor.

De ”yttre planeterna” – Jupiter, Saturnus, Neptunus, Uranus och Pluto – rör sig långsamt och byter tecken var och en till femton år. Som ett resultat de formar de större trenderna i ditt liv. Faktum är att Neptunus, Uranus och Pluto kretsar så långsamt runt Solen att de sägs påverka generationer och stora skeenden på jorden.


Nyfiken på horoskop? Gå min onlinekurs i astrologi!

  • Lär dig tolka ditt eget och andras horoskop!
  • Förstå hur stjärntecken och stjärnhimlen påverkar oss!
  • Med astrologen Margareta Hedin som kursledare.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00