ANNONS
PersonuppgifterCookies

Horoskop – Vecka 18

/

Astrologiska förutsägelser för tiden mellan den 3/5 – 9/5 2021

⭐ ️Väduren

Under helgen har rebelliska Uranus och Solen mötts i konjunktion vilket förstås kan få tankar och åsikter att spraka till. Lustigt nog inföll detta precis samtidigt första maj och de årliga demonstrationerna.

I skrivande stund befinner sig hela fyra planeter i Oxens tecken, i ditt 2:a hus som handlar om ekonomi och också det känns ju lustigt att berätta precis vid månadsskiftet, när du som alla precis lämnat räkningarna och deklarationen bakom dig. Under måndagen Merkurius kommer att tala till Pluto nu vilket är till stor hjälp vid beslutsfattande. Du får hjälp att känna vad som är rätt.

Samtidigt bildar Merkurius även aspekt till Jupiter vilket ger hela veckan en känsla av hopp, ett löfte om att du går emot något bättre och att allt löser sig. Du går mot bättre tider Väduren. En pigg nymåne väntar nästa tisdag 11/5 och där i krokarna blir det fart på riktigt. Ett sätt att använda astrologin är att följa planeternas rörelser och verkligen ta deras energi på allvar och gasa när universum säger så och mera flyta med när det är sådana dagar. Du behöver därför inte ge allt du har och ligga i så hårt nu.

⭐️Oxen

Merkurius kommer att lämna ditt tecken under tisdagen – men han gör det inte i tysthet – tvärtom faktiskt för under måndagen kopplas planeten till både Pluto och Jupiter och ger dig en extra boost med både styrka och positivitet. Det här kan skapa vidlyftiga tankar och för en stund tycks vara för stort eller för svårt.

Det är en superfin vecka som ligger framför dig och faktiskt kommer hela maj att erbjuda mycket glädje och roliga händelser. Passa på nu Oxen, se till att hålla dig framme både i stort och smått för det här är sista veckan som din styrande planet Venus skänker så här frikostigt av sin magiska strålglans och ser till att du blir uppmärksammad och populär. Njut, lek och ta för dig medan du har chansen. Kärlek, business och kommunikation är områden där du kan briljera nu. Nästa veckas stora händelse är nymånen i Oxen den 11/5.

⭐️Tvillingarna

Astrologiskt kommer allas ögon att vändas emot ditt tecken, för under maj och juni är det här all action kommer att äga rum. Din styrande planet Merkurius kommer under tisdagskvällen in i Tvillingarna vilket förstås är oerhört välkommet. Fattas bara! Hans närvaro får ditt liv att kännas så mycket roligare, lättsammare och javisst. Det blir mer prat, flirt och glädje med i bilden. Det är verkligen inte nu men i slutet av månaden vänder Merkurius retrograd i Tvillingarna så du får avnjuta honom i hela två månader. På söndag kommer underbara Venus, kärlekens gudinna in i ditt tecken och här kommer vi att få se dig ifrån din allra bästa sida. Det är i den sociala sfären som allt kommer att hända för dig nu! Ett litet äventyr, en kort resa eller kanske bara att mysa i goda vänners lag rekommenderas. Vi närmar oss även eklipssäsongen nu och som du vet är det här hos dig som allt händer.

⭐️ Kräftan

Mars håller fortfarande i taktpinnen och driver på händelseförloppet i ditt liv. Han må vara stressig och provocerande och passar man sig inte noga kan konflikter vara under uppsegling. Välj själv hur du vill agera. Ska du vara din vana trogen flyga under radarn? Eller ska du drista dig till att resa dig upp och säga din mening?

Att se dig Kräftan tala utifrån ditt hjärta, ofiltrerat och spontant skulle vara både nyttigt och förvånande för omvärlden, som det skulle vara befriande för dig.

Denna måndag 3/5  bildar Merkurius aspekter till både Pluto och Jupiter, olika visst, men sammantaget påverka de dig båda positivt. Styrka och visioner. De ger dig mod, optimism och en känsla av kompetens. Merkurius tar med sig den vibben in i Tvillingarna och ditt andliga 12:e huset där själen snarare söker vila och helande än action. Det är inte lika lätt att göra sig förstådd med den här positionen men, det är bäst du vänjer dig för här kommer Merkurius pga en retrograd att bli kvar ändra fram till 11/7.

⭐️ Lejonet

Denna måndag kommer Pluto och Jupiter att bilda en vinkel till Merkurius. Den handlar om personlig kraft, om utveckling och om att ta planera för nya framtida storverk. Det är perfekt läge affirmera stenhårt nu. Tisdagen den 11/5 innehåller en fantastisk nymåne som du absolut bör uppmärksamma.

Hoppas att det går dig väl i händer kära Lejon, att du jobbar med attraktionslagen och önskar in vad du vill ska hända i ditt liv i framtiden. Jupiter alias Lyckan, Expansionen och Turen befinner sig nu på sista graden i Vattumannen (mitt emot dig) och här på den 29 graden är den extra kraftfull. Jupiter kommer att passera över denna punkt vid tre tillfällen och vid varje passage återaktiveras dina drömmar och tankar.

Venus finns i fin vinkel till dig och ger dig en fin balans i privatlivet.

Du är glad, utåtriktad och positiv i mötet med andra och gillar att bolla idéer och prata om det som intresserar dig. Se till att få till ett möte med hjärtevännen – helgen är som gjord för romantiska möten på tu man hand. På söndag skiftar även hon tecken.   

⭐️  Jungfrun

Det är riktigt spännande att vara Jungfru nu den här våren.  Nu denna måndag har du fyra planeter Solen, Uranus, Venus och Merkurius i ditt vetgiriga 9:e hus och med ett sådant energipåslag välkomnar du ju nyheter, utveckling och allt som får dig att växa som människa. Mån-tis bildas en fin koppling mellan Pluto och Jupiter till din styrande planet Merkurius. Det förs en dialog här som handlar om personlig kraft, tur och möjligheter. Nå, din styrande planet bär med sig den energin med sig när sen tisdagskväll glider över till Tvillingarnas tecken och ditt 10:e hus för karriär och anseende. Wow.. kan man säga om det, för i det här läget fungerar Merkurius optimalt för dig. På grund av en retrograd fas som börjar i slutet av maj kommer planeten att befinna sig här ända in i juli!

En annan wowfaktor här att hålla ögonen på är underbara Jupiter. I nästa vecka kommer han att byta tecken och träda in i ditt relationshus. Underbart är kort, men du får i alla fall tre månader med mirakelgöraren. Sommaren är räddad!

⭐️ Vågen

Saturnus utmanar Solen som befinner sig i ditt ekonomiska åttonde hus. Han vill påminna om att våra tillgångar inte är oändliga och att det är viktigt att hålla ett getöga på ekonomin och en framför allt utgiftskontot. Återhållsamhet och sparande är hans favoritord. Ja, ekonomin kan ha varit prövande för Vågen en tid – men det finns lösningar på allt.

På den positiva sidan har vi istället din styrare Venus som nu för sista veckan befinner sig Oxens tecken och i ditt mystiska åttonde hus tillsammans med Merkurius, Uranus och Solen.

När det är så mycket som pekar åt ett och samma håll ger det stark effekt, energin blir tydlig och påtaglig. Lyckligtvis finns Jupiter med i bilden och kompenserar för allt. Han kommer framemot helgen bilda en väldigt härlig och kärleksfull vinkel till Venus som gör dig lycklig, kanske till och med förälskad och kär.  Under dessa stjärnor kan man förvänta sig förändring, förbättring – ofta plötslig och oväntad sådan. Merkurius och Venus kommer under veckan att byta tecken och gå in i Tvillingarna. Inte alls en oäven position för dig det heller.

⭐️ Skorpionen

Det är flera simultana processer igång under året och den största och mest tongivande är utbytet mellan Jupiter, Saturnus och Uranus som hjälper, lyfter och utvecklar. När den ena aspekten ger efter tar den andra vid så det är mycket som sker i ditt liv nu.

Under veckan finns en aspekt mellan Solen och Saturnus som leder till att du måste sätta ner foten i vissa sammanhang, fatta beslut och kanske stuva om lite i dina prioriteringar. Det tycks vara smarta drag du har gjort på sista tiden och det faller i en god jord.

Massa aktivitet är på gång runt dig när Solen, Merkurius och Venus lyser upp ditt sjunde hus och ökar din attraktionskraft till toppnoteringar. Relationer, kärlek, passion och förälskelser främjas av denne energi. Jupiter står och väger nu på Vattumannens sista grad och där talar han till både Merkurius och senar i veckan till Venus när de en i taget lämnar tecknet. Vackra löften om en underbar sommar utbyts här.

⭐️ Skytten

Det är fortfarande tonvikt på jordens element och det arbetsamma 6:e huset. Jobb, dagliga vanor, ordning och reda är vad som gäller. Men här inträder viktiga förändringar som du faktiskt kommer att älska! Föränderliga du behöver ständigt omskapa dig själv för att känna att du lever och utvecklas.

Din styrare Jupiter kommer i fokus på ett väldigt gynnsamt sätt när han står och väger på den sista graden i Vattumannen där hans energi blir riktigt mäktig. Han bildar aspekt till Merkurius under månd-tisd som fylls av glada löften och inspiration och bär med sig den energin in i Tvillingarna, för budbäraren växlar tecken nu. Det samma upprepas mellan Venus och Jupiter under söndagen. Härligt! Det blir lite lättare, roligare tongångar framöver.

Nästa vecka har vi en härlig nymåne som lovar nystart och glädje. Då kommer även Jupiter att byta tecken till Fiskarna och det kommer att ha stor betydelse för hur din sommar utvecklas.

⭐️ Stenbocken

Det har varit stor fokus på ditt kreativa och för all del även lekfulla 5:e hus en tid som hela fyra planeter befunnit sig där. Nu kommer det succesivt att bli andra bullar av när planeterna börjar röra sig lite mer mot slutet av Oxen. Först ut att byta tecken är smarta Merkurius som  går in i sitt hemmatecken Tvillingarna och därmed ditt arbetsamma jordade 6:e hus på tisdagskväll. Merkurius kommer att stanna väldigt länge här, ända fram till den 12 juli faktiskt för den inbegriper en retrograd period.

Härliga Venus, kärlekens och skönhetens gudinna är fortfarande i trigon (gynnsamt läge) till allt som är du hela veckan. Ännu starkare kommer hennes krafter att bli framemot helgen när hennes krafter förenas med expansiva Jupiter som alltid, alltid lovar tur och utveckling. Naturligtvis betyder chanser, möjligheter och att det här är en jättebra tid för dig att se till att dina önskningar blir uppfyllda – vilka än de nu är. Håll dig framme nu när du har allt på din sida.

⭐️ Vattumannen

Veckan börjar med att Saturnus och Solen krokar i varandra och vi kan se processen som en lite avstämning för hur saker och ting har utvecklats.

Det är dryga fyra månader sedan den stora Jupiter/Saturnus konjunktionen. Hm, kan man göra någon sammanfattning av vad som skett? Finns det anledning att känna sig glad och stolt över resultatet eller har du ytterligare saker du känner att du vill ändra på? Inom kort kommer stora förändringar att äga rum. En av dem är att Jupiter under veckan bearbetar den sist graden i Vattumannen. Här är han väldigt stark och så att säga summerar hela tecknet innan han byter tecken.  Va? Redan? Lugn Vattumannen, han kommer tillbaka i augusti och under hösten erbjuds du fler chanser till självförverkligande.

Nästa vecka har vi en nymåne och strax efter den skiftar Jupiter tecken och går in i Fiskarna för en tre månaders vistelse där. Merkurius och Venus kommer att skifta över till Tvillingarna nu under veckan och det förändrar också läget  på den sociala fronten. Flirt, romantik och skapande funkar bra nu.

⭐️ Fiskarna

Åh, Fiskarna! Det finns en iver och en längtan i dessa stjärnor. Energin känns ungefär som ett förväntansfullt barn på julafton. Vi har levt i den fasta energin här och varit starkt förankrade i jordens element så länge att det känns som en evighet. Men nu sker här förändringar som innehåller allehanda ljuvliga löften men det kommer dröja ännu en vecka innan alla komponenter är på plats. Jupiter är viktig i detta och i nuläget står han och väger på Vattumannens sista två grader. Han är kraftfull här och räcker ut en generös hand till Merkurius som glad och stärkt tar klivet in i Tvillingarna på tisdagskvällen. Wow! Det här innebär nya tankar, härliga kreativa idéer och glädje. Första steget i förvandlingen är genomförd. Till helgen kommer även Venus att möta Jupiter och där kommer båda våra mirakelgörare att samspela. Kärlek, glitter och allt allt du kan önska dig kan komma där.

Men bästa nyheten av alla rör vecka 19. Då har vi en pigg nymåne + att Jupiter – lyckans planet träder in i Fiskarna för en tre månaders vistelse. Det här är det bästa för dig!

11

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@astrobloggen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00