ANNONS
PersonuppgifterCookies

Horoskop – Vecka 51

/

Astrologiskt händer så mycket nu att jag skriver detta förord som gäller alla tecken:

Tidigt igår, på söndagsmorgon blev månen full på den 27° i Tvillingarna vilket innebär att solen var mitt emot och då befann sig i vintergatans galaktiska center! En sådan skjuts in i framtiden! Snudd på oslagbar kombination faktiskt för här blev energin intensifierad! Senare samma söndag, igår kl 11:36 vände Venus retrograd i ambitiösa tecknet Stenbocken. Under de kommande 40 dagarna kan du behöva omvärdera sådant som rör Venus i ditt liv: Dina relationer, kärleken, njutningen, pengar, nöjen och konst.

Som ni mina kära läsare vet nu är att i den stund en planet precis vänder befinner den sig så nära jorden den kan komma. När planeten är stillastående i skyn alstras massor av energi och den blir oerhört kraftfull.

Venus som precis har vänt är jättenära Pluto. De rör sig så sakta att skeendet pågår under hela december. Pluto är ju som bekant himlavalvets värsting, underjordens härskare och i mötet med Venus, kärlekens och skönhetens gudinna, kan saker bli svåra att hantera.

Pluto kan ses som en frestare och han spelar spratt med våra begär, viljan och önskningar. ahsn driver oss människor till överträda våra gränser och vi kan bli plågsamt medvetna om de mörkare sidorna i oss själva.

På tisdag bildas en vinkel mellan Merkurius och Uranus vilket kan ge en genialisk gnista, bra idéer och tankar som föds. Senare under tisdag eftermiddag 16:58 äger vintersolståndet rum och solen träder in i Stenbockens tecken.

På själva julafton möts Saturnus och Uranus i en exakt kvadratur. Detta har varit det återkommande temat 2021. Vi kommer att känna av dessa krafter även under 2022 men till en mindre grad. Processen är inte personlig; det handlar mer om världens karma, idémässiga och politiska strömningar. Gasa och bromsa – samtidigt.

⭐️ Väduren 🎅🏼

Solen rör sig nu igenom Skyttens sista grader och aktiveras vintergatans galaktiska center. Wow! Den här energin plockar fram dina bästa sidor och du hittar tillbaka till din inre eld och vilja. Det är tydligt att du faktiskt har en sista växel att lägga in nu på slutspurten fram till jul. Det är fullt ös i ditt utåtriktade nionde hus och du känner dig alldeles ovanligt godhjärtad, nyfiken och öppen i sinnet.

På tisdag eftermiddag går solen in i Stenbocken, vi har vintersolstånd blir energin privat och uppmärksamheten riktas mot familjen, hemmet, traditionen och Julen förstås. Universum är inte en nådig plats att vistas i under rådande stjärnor. Hemmamys med favoritmänniskorna är vad som gäller. Ett storsint och förlåtande sinne hjälper till.

🎄 En riktigt God Jul önskar jag dig Väduren

🎅🏼 Oxen⭐️

Nu rör sig Solen igenom vintergatans galaktiska centrum där all energi förstärks. Att din styrande planet Venus nu går retrograd och dessutom befinner sig i klorna på Pluto är så pass intressant att man kan skriva en hel uppsats bara om det. Känslomässig intensitet är det minsta du kan förvänta dig.

Vi kommer alla att behöva omvärdera våra positioner, relationer och vad som är viktigt i livet – men för dig Oxen kanske processen är oerhört påtaglig.

Merkurius trigon Uranus gör dig extra klipsk och du bör vara vaksam på din intuition och magkänsla för du får väldigt tydlig guidning från universum.  Sanningen finns inom dig. Leta där om det är något som bekymrar dig. Tro på vad du känner och agera i enlighet med det.

🎄 En riktigt God Jul önskar jag dig Oxen

🎅🏼 Tvillingarna ⭐️

Allt är så maxat nu! Självklart är ditt sinne fortfarande påverkat av gårdagens fullmåne som inföll i ditt tecken. Det som gör det extra är spännande och intensivt är att Solen rör sig igenom det galaktiska centret i slutet av Skytten vilket fyller också dig med superkrafter och ett gott humör. Detta kickar igång positiva processer i dig som får dig att känna att livet är kul, att du lätt hittar roliga människor att hänga med och det privata livet ser synnerligen välmående ut nu. Merkurius möter Uranus i trigon under tisdagen och din genialiska och intuitiva sida kanske visar sig. På självaste julafton kommer Uranus och Saturnus att mötas igen för sista gången. Processen är inte personlig; det handlar mer om världens karma, idémässiga och politiska strömningar.

🎄 En riktigt God Jul önskar jag dig Tvillingarna

⭐️ Kräftan 🎅🏼

Månen är att betrakta som full fortfarande, känslorna är stora och dina sinnen vidöppna. Den rör sig måndag/tisdag igenom Kräftans tecken och dagarna är intensiva.

Det största här är förstås Venus retrograden och förstås Plutos närvaro i bilden som gör det svårt att inte tänka på det förflutna. Ja, Pluto drar fram minnen och sådant i våra psyken vi kanske helst önskat stuva undan. Retrograda Venus handlar ju om tillbakablickar den också så kombinationen av de båda gör det svårt att smita undan.

Bästa sättet för flitiga Kräftan att hantera problem på är i vanlig ordning att arbeta. Mars närvaro i det 6:e huset hjälper dig att streta på in i det sista.

Tisdagen infaller vintersolståndet och då träder solen in i Stenbocken vilket kan få dig på bra humör och ditt fokus faller på relationer och gemenskap

🎄 En riktigt God Jul önskar jag dig Kräftan

🎅🏼 Lejonet ⭐️

Solen rör sig nu de sista graderna igenom Skytten och är nu i det galaktiska centret vilket förstärker all energi och dessutom är den i trigon till allt som är du. Så positivt och spännande! På tisdag infaller vintersolståndet och i samma stund gör Solen entré i Stenbocken. Vips är fokus ett annat. Det lackar mot jul och är bråda tider för de allra flesta men soliga Lejonet tycks må bra denna vecka. Jultider, pyssel, presenter och omtanke om andra är verkligen ett lejontema.

Som jag har beskrivit i texten ovan är detta inte en vanlig jul utan kanske snarare ett extremtillfälle. Häpnadsväckande att alla dessa transiter skulle slå till samtidigt – men så där ovan – så även här nere på jorden sägs det. Vi alla får tona ner förväntningarna och mysa med våra nära och kära.

🎄 En riktigt God Jul önskar jag dig Lejonet

🎅🏼 Jungfrun ⭐️

Din själ bör ha blivit till brädden fylld av fullmånen som lyste upp toppen av ditt horoskop och gav motivation. Att förändra saker i ditt är kanske vad som kom till dig nu när Solen rör passerade det galaktiska centret, vilket plockar fram din styrka. Mars närvaro hjälper ju också till förstås. Astrologiskt är det inte några enkla influenser runt dig – tvärtom – de är utmanande och kräver noga övervägande. Det är inte läge att fatta några beslut angående framtiden under dessa stjärnor. Låt det anstå till efter helgerna.

Merkurius möter Uranus i en väldigt gynnsam trigon som plockar fram det genialiska i digl Kanske präntar du ner de bästa rimmen någonsin under dessa stjärnor. Du vill ju hinna få allt pyssel färdigt och perfekt såklart. Det är din innersta krets, de närmsta vännerna och familjen som du längtar till nu.   Senare på tisdagseftermiddag förvandlas världen då Solen skiftar över till Stenbocken och ditt glada 5:e hus. Bästa läget för en fröjdefull jul.

🎄 En riktigt God Jul önskar jag dig Jungfrun

🎅🏼 Vågen ⭐️

Under dessa transiter får man inget gratis från universum. Det är upp till oss människor att bjuda till lite extra och skapa vår egen magiska drömjul för oss själva. Din styrande planet är ju som sagt ovan både retrograd och i Plutos klor. Ja, det bästa är att vända allt som händer och sker till det bästa. Ta dig tid att vara extra vänlig, minnas vänner, grannare eller bekanta med en julhälsning eller en blomma. Uranus och Merkurius möts nu i trigon vilket ger en mental lätthet.  Det kan kosta på känslomässigt att vara den större människan om du hamnat snett med någon. Under dessa stjärnor skapar du bra karma, positiva vibrationer runt dig som kommer att hjälpa dig att lyfta på alla fronter. Under tisdagen går Solen träder in i ditt fjärde hus och det är förstås ditt hem, din familj och dina rötter (hemstad, ursprung och föräldrar) som kommer i fokus nu. Detta är en tid då du skapar struktur och stabilitet och kan bygga en stark grund för ditt liv och på den kan en framtid utav stål vila.

🎄 En riktigt God Jul önskar jag dig Vågen

🎅🏼 Skorpionen ⭐️

Vi befinner oss fortfarande i ljuset av söndagens dramatiska fullmåne och Venus retrograden. Det är skönt att veta att det lackar emot jul nu och förhoppningsvis får du njuta av välförtjänt vila efter en lång och högpresterande höst. På tisdag byter universum skepnad, Solen går in i Stenbocken, det är vintersolstånd.

Din styrande planet Pluto är synnerligen aktiverad nu när han dansar med Venus. Det där lät poetiskt och vackert, men i själva verket kan detta innebära att intensiva, starka dolda känslor kommer upp till ytan. Härligt, härlig men farligt, farligt. Under dessa dagar kan man lätt bli nostalgisk, minnas svunna tider men självklart kan man även skapa nya händelser och förälska sig hals över huvud – vilket inte rekommenderas just nu. Bäst är att härifrån och fram till nyår medvetet hålla sig så långt undan människor med alltför avvikande åsikter, där man anar att det kan uppstå konflikter. Tryggast och mysigast är kanske att bara fira stillsamt med sina nära och kära.

🎄 En riktigt God Jul önskar jag dig Skorpionen

🎅🏼 Skytten⭐️

I början av veckan anses månen fortfarande full och är väldigt potent och kaxig energi runt dig nu. Solen färdas nu i slutet av ditt tecken, invid Vintergatans Galaktiska Centrum vilket gör all energi många gånger starkare. Det är verkligen maxat och jag hoppas att du använder energin vist. Minns att vi går emot kärlekens och förlåtelsens högtid och att under dessa stjärnor funkar attraktionslagens krafter optimalt. Både i givande och tagande. Minns dem som du har runt dig och dela med dig av din goda energi.

På tisdag bildas en underbar trigon mellan Uranus och Merkurius som öppnar våra sinnen. Senare på eftermiddagen lämnar Solen ditt tecken när Solen träder in i Stenbocken och plötsligen rullar inte hjulen så fort längre. Man kan nästa bokstavligen känna hur energin avtar. Nu blir längtan efter hemmet, mysandet nästan övermäktig och det går knappt att räkna dagarna till julhelgen och vilan.

🎄 En riktigt God Jul önskar jag dig Skytten

🎅🏼 Stenbocken⭐️

Tänka sig att all planetdramatik äger rum i ditt stabila och skötsamma tecken. Men här står vi nu med retrograd Venus som samtidigt är i klorna på en överaktiverad Pluto, och i detta läge kommer de att stå ända fram till årsskiftet.

Det kan låta förfärligt men behöver inte vara det.  Venus-Pluto mötet kan vara magiskt, transformera relationer, föra människor nära och skänka passion, närhet. Pluto lockar fram själen och kanske kan ni nå varandra på djupet. I värsta fall sker det motsatta. Vill det sig illa kan riktig osämja blossa upp eftersom det är riktigt explosiva planetenergier i rörelser. På tisdag möter Merkurius Uranus i en underbar trigon som ger oss insikter, idéer och det kan fullkomligen.

På eftermiddagen glider Solen över till Stenbockens sfär och där i samma stund infaller även Vintersolståndet. Hurra! Nu återvänder det goda humöret och vitaliteten och du får ett bättre grepp om helheten, julen, livet och kärleken förstås.

🎄 En riktigt God Jul önskar jag dig Stenbocken

🎅🏼 Vattumannen⭐️

Efter helgens kraftfulla fullmåne och Venus/Pluto konjunktion har vi två aktiva dagar – måndag och tisdag men där på tisdagseftermiddagen lugnar allt ner sig. En härlig trigon mellan Uranus och Merkurius hjälper dig att finna de rätta orden eller de allra bästa lösningar på det som bekymrat dig.

Det kan upplevas som att universum kastar sig på handbromsen denna tisdagseftermiddag när Vintersolståndet äger rum, solen glider  in i ditt 12:e hus och Stenbockens tecken. Det signalerar en fyraveckorsperiod när du behöver ta hand om dig och om möjligt vila ut. Din energinivå är kanske lägre än vanligt, du kan vara känsligare än annars och känna ett behov av att dra dig undan, mysa och ladda dina batterier. Det är också en tid när ditt undermedvetna och dina drömmar kan spela större roll och tillhör du dem som är andligt öppna så kan det här vara en tid när du är extra receptiv. På självaste julafton möts dina båda styrande planeter Uranus och Saturnus i den sista exakta kvadraturen.

🎄 En riktigt God Jul önskar jag dig Vattumannen

🎅🏼 Fiskarna ⭐️

Oj, vilken fullmåne och dessvärre ser ditt 10:e hus, de yttre kraven från omvärlden – yrkeslivet alltså, aktiverat ut för dig. Heta Mars är fortfarande där och driver på skeendena. Ok. Två hektiska dagar kanske?

Det är riktigt tuffa energier som råder globalt och de påverkar förstås allt, även dig. Men du kan välja att inte delta i dessa krafter.

På tisdag eftermiddag skiftar Solen över till Stenbockens tecken och jordens element.  Härefter någonstans bör lugnet och julkänslorna så sakteliga infinna sig.

Du kan hjälpa till medvetet också genom att tona in, stilla dina tankar, meditera och varva ner. Lyckan bor ju inom dig, är inte något du måste jaga efter. I slutet på december träder Jupiter in i Fiskarna och du står inför en helt underbar period, hela fem fantastiska månader av nåd, av utveckling och glädje. Här kan du få allt du vill ha. Fokusera på vad du vill uppnå under den tiden.

🎄 En riktigt God Jul önskar jag dig Fiskarna
8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00