ANNONS
PersonuppgifterCookies

Horoskop – Vecka 2

/

⭐️ Väduren

Det är stark fokus på Stenbockens tecken och ditt karriärshus nu. Alla är tillbaka efter sina ledigheter, pigga och raska och väldigt sugna på att ta itu med livet och den kommande terminen. Månen har susat fram igenom Vädurens tecken hela helgen och det är inte för än under eftermiddagen den träder in i Oxens tecken. Det är viktiga, avgörande dagar när mycket kan hända. Bra tid att få saker gjorda, beslut fattade osv.

Om det skulle vara Väduren att det ÄNDÅ känns motigt så hittar duAstrologiska f orsaken i texten nedan.

Din styrare Mars är nu i Skytten där han verkligen trivs att vara och är duktig på att ta för sig. Men just måndag – onsdag kanske du trots allt ska ha jättestora krav på dig själv. Mars kommer nämligen att befinna sig i kvadratur till Neptunus och därför kan det mycket väl vara så att Mars inte skjuter så högt som det var tänkt. Att det finns en viss förvirring/svaghet med i bilden. Merkurius är stationär den här veckan, stillastående men det är den 14/1 som han vänder retrograd.

⭐️ Oxen

Retrograda Venus mötte Solen i Stenbocken i söndags vilket anses vara en underbar transit och jag hoppas verkligen att du hade en riktigt härlig helg. Under måndagseftermiddagen glider månen in i Oxen för en dryga två dygns vistelser där. Månen anses vara exalterad, i sitt allra bästa uttryck i Oxen. Här söker själen harmoni, trygghet, mys och njutning. En lite lat känsla kan infinna sig nu. Oj, hur ska det gå nu då om du kommer till jobbet med uppkavlade ärmar och full ambition. Dessutom är Mars i kvadratur till Mars vilket inte heller är ett tydligt tecken på framgång. Som om inte det vore nog vänder Merkurius retrograd också den 14/1. Vad dessa dagar däremot passar till är allt som ger njutning.

⭐️ Tvillingarna 

Stenbocks energin är alltjämt förhärskande ännu så det är ganska tufft där ute nu. Vägen framåt kan vara både dimmig och halt och de kloka tar tid på sig.

Mars dundrar fram igenom Skytten vilket skapar i alla fall lite action i horoskopet. Det finns fart i dessa stjärnor men därför också anledning till varning.. Varför? Mars är i kvadratur till Neptunus vilket är direkt oroande. Neptunus är ju känd som zodiakens illusionist och bedragare – då allt kanske inte är precis som det verkar. Det gäller att dubbelkolla all information och vara försiktig.

Hm, som om inte det vore nog kära Tvillingarna, så kommer din styrande planet Merkurius att vara stationär, dvs stillastående i skyn nu och på fredag vänder han retrograd. Ja, som du hör.. Det är nog lika bra att du inte kastar dig ut i någonting.

 ⭐️ Kräftan

Vi har en tilltagande måne som härifrån växer sig större och starkare fram tills dess månen blir full i ditt tecken Kräftan. Detta kommer inte att ske för än den 18/1 kl 00:51 men hela veckan kommer månen att vara kännbar och den känsliga individen kan känna den ökade närvaron dag för dag. Det är som att luften blir tunnare och tunnare och i samma takt växer känslorna till sig.

Stenbocksenergin är förhärskande fortfarande och många planeter befinner sig nu i ditt relationshus. Som Venus fortsatt är retrograd kan jag tänka mig dina tankar kretsat runt dina nära relationer – familj, vänner och partner under helgerna. Ja, den här retrograden är kännbar för oss alla. Kanske tillhör du dem som passar på och får lite gratisterapi av universum och går igenom ditt förflutna och alla känslor som kommer upp?

I början av veckan är Mars kvadratur Neptunus vilket kan leda till en kraftlöshet och möjligen även till tappade sugar. Att Merkurius vänder retrograd den 14/1 understryker det förvirrade i än högre grad. Veckan avslutas med en exakt konjunktion mellan Solen och Pluto.

⭐️ Lejonet 

Ord som skitvecka brukar jag inte använda här i bloggen men nu kom det upp spontant. Det kändes som automatskrift så jag låter detta stå och då hoppas jag att ni mina kära läsare har överseende med mitt vulgära språkbruk.

Solen rör sig igenom ditt sjätte hus nu så allt som har med arbete, rutiner och de dagliga vanorna och förstås hälsan kommer åter i fokus. Men, Mars är i kvadratur till Neptunus under tisdag och onsdag vilket ger försvagar och får oss att tappa sugen, kanske inte hålla ut hela vägen. Merkurius är stillastående i skyn under veckans andra halva. Han är i trigon Uranus och vänder retrograd i det läget. Uranus är Merkurius högre oktav och det är en fantastisk kombination som kläcker genialiska tankar. Det är troligt att din hjärna går på högvarv nu, att impulser och idéer kommer till dig nu. Toppen, om du har möjlighet att vara kreativ! Skapa, skriv ner och utveckla gärna dina tankar och det du får till dig. Det är dock inte rätt tid att stora kliv. När Merkurius åter är tillbaka här på den 10:e graden kommer allt den här fantastiska energin att få sitt utlopp.

⭐️ Jungfrun

För er som är födda i rörliga tecken är veckan inte alls neutral. Visst, Jupiter vrider upp hettan och ser till att det händer mycket spännande saker i ditt liv. I synnerhet ni som är födda av Jungfrun kan känna att det finns extra medvind i dina segel.

Men för de allra flesta Jungfrur är det här en väldigt mixad tid som innehåller varningar. Mars är kvadratur till Neptunus och där kan du stöta på lögner, förseningar eller värre. Det går inte riktigt lita på att saker faller ut som du vill. Jag säger i och för sig inte att det inte kan gå bra, det kan det visst göra – men när det ser ut så här i horoskopet kan du inte ta någonting för givet. Merkurius är nästan stillastående i skyn i flera dagrar här och vänder dessutom retrograd den 14/1. Allt eftersom veckan går kommer Solen och Pluto allt närmare varandra vilket gör att saker kommer att ställas på sin spets till helgen när konjunktionen är exakt. Våga vara rak och tydlig och i din sanning om så behövs.

⭐️ Vågen

Käraste Vågen, om du tillhör dem som kan drömma dig bort, färdas till främmande galaxer eller vackra platser genom kulturen, konst, film eller litteratur tillhör du de lyckligt lottade. Mars kvadratur till Neptunus kan ge fantasin en puff och öppna dig för nya dimensioner. Men den energin gör sig inte i verkliga livet.  Solen närmar sig dag för dag Pluto, vilket kan ställa saker på sin spets och skapa drama på söndag. Parallellt med det har vi en tilltagande måne som växer sig större och starkare för var dag. Fullmånen infaller dock inte förrän natten mot den 18:e men processen dit är kännbar.

I stunder som denna är det bästa du kan göra för dig själv att zooma ut och se det som händer så objektivt det bara går.

Astrologiskt detta inte en lättsam eller rolig tid. Du vandrar nu igenom rädslans tunnel där det kan vara både kallt, mörkt och ovisst. Någon kan känna att livet är för lite väl tungrott nu och misströsta. Den framsynta har redan börjat ana att livet håller på att skifta och att framtiden är ljus.

⭐️ Skorpionen

Den här veckan innehåller alldeles för seg och låg energi för att ditt vilda hjärta ska känna att du lever, men å andra sidan? Vad har du för val. Din klassiska styrande planet Mars befinner sig i kvadratur till Neptuns vilket skapar ett hinder i din väg, förvirring. Du är ju känd för att vara både synsk och detektiv och dessa förmågor kan komma väl till pass här för med Neptunus med i mixen är lögnen och manipulationen inte långt undan. Bidragande orsak till känslan av förvirring  är att Merkurius är stationär, stillastående och vänder retrograd den 14:e vilket leder till att det uppstår friktion mellan dig och någon. Men fy!

Det mest intressanta den här veckan är förstås att Solen och din härskare Pluto har sitt årliga möte. Som alltid ställer det saker på sin spets, ger intensitet och du kanske kommer till insikt om vad dt är du behöver förändra i ditt liv. Plutos främsta uppgift är ju avslöjanden och transformation

⭐️ Skytten

Att heta Mars dundrat fram igenom ditt tecken i flera veckor skapar en vilda västern känsla och man känner att nästan vad som helst kan hända.  Att din styrare Jupiter är befinner sig Fiskarna som är väldigt närbesläktat tecken gör verkligen sitt till. Det är utan tvekan en spännande och äventyrlig tid för dig.

Det måste hända något snart, säger Skyttsjälen och riktar sin båge mot höjden. Men hoppla! Under tisdag/onsdag står förvirrande Neptunus i vägen och hindar din framfart vilket gör att livet blir lite knepigt för dig.

Här vill jag utfärda direkt varningar för lögner, luringar och allt möjligt annat som göra livet surt för dig.  Att Merkurius dessutom stationär den här veckan och kommer att vända retrograd den 14/1 underlättar inte heller situationen. Tvärtom, det gäller att dubbbelkolla all information och faktiskt hålla koll på sig själv också så att du inte råkar haspla ur dig en ”Skyttsanning” som gör någon upprörd. Ja, för mot veckoslutet möter Solen Pluto i konjunktion. Detta om något brukar plocka fram de mest dramatiska känslorna.

⭐️ Stenbocken 

Den här veckan är lugn och sansad och kan på många sätt upplevas som en transportsträcka eftersom de riktigt spännande händelserna äger rum först på söndag och fortsättnings är nästa vecka är så stjärnspäckad och innehållsrik att det känns lite väl mycket. Men.. visst – lite smått och gott finns att bjuda på här redan nu. Mars brakar in i Neptunus vilket kan leda till förvirring. Vi har Merkurius som sällar sig till den retrograda skaran den 14/1 och därmed har vi en garanti för att resten av januari kommer att vara rejält förvirrad.

Dag för dag blir stämningen allt mer förtätad eftersom Solen och Pluto kommer allt närmare en exakt konjunktion på söndag. Spännande! Mötet med underjorden är ju aldrig alldagligt eller neutralt Det kräver sanning och närvaro – ibland ställs saker på sin spets, sanningar avslöjas och saker kommer att för evigt förändras. Den där 26-27 graden ska vi lägga på minnet för här kommer ALLT att hända inom kort. I slutet av månanden har vi en trippelkonjunktion på just dessa grader. Spänannde!

 ⭐️ Vattumannen 

Man kan tänka sig att mången ambitiös Vattuman i förväg skrivit listor och varit så taggad på att komma tillbaka efter jobbet och utföra storverk. Men Kära Vattuman.. det här är inte din tid. Du kommer inte att kunna åstadkomma så mycket i det yttre nu. Faktiskt är att hela horoskopet säger samma sak.

Venus har redan varit retrograd i flera veckor nu och fått dig att fundera mer över det förflutna och svunnen kärlek än att skapa nya band här och nu. Pust! Den 14/1 kommer även Merkurius att vända retro. I början av veckan finner vi att impulsiva Mars befinner sig i kvadratur med Neptunus kommer du heller inte långt.  Och som alla läsare vet är det inte den bästa tiden för att lära känna nya människor heller.  Hela tre planeter befinner sig ditt i ditt andliga undanskymda 12:e hus -Solen, Venus och Pluto och sammantaget gör allt detta tiden oerhört lämpad för allt andligt arbete, att jobba med sig själv och sin personliga utveckling lika så. Det här lät kanske lite trist – men kära Vattuman. Ha förtröstan! Redan nästa vecka innehåller guldkorn.

⭐️ Fiskarna

Solen, Venus och Pluto har raddat upp sig i ditt utåtriktade 11:e hus och den sociala scenen står vidöppen för dig  – online förvisso i dessa dagar. Tag plats, gör din grej Fiskarna – du kan räkna med att bli sedd, hörd och kanske även publicerad eller vem vet kanske även viral?

Under tisdagen kan du känna dig draget i olika riktningar när ambitiösa Mars i din Skytten som alltid är redo att strida för din sak kommer att stå i kvadratur med din styrande planet Neptunus och han på så vis blir stoppad i sin framfart. Ja, de två krafterna är oförenliga och kan göra det lite svårare att komma dit du vill under några dagar. 14/1 kommer Merkurius att vända retrograd. Pust. Som även Venus är retrograd känns detta som det sista vi behövde här och nu.

Du kan känna att kraften kommer till dig under söndagen när Solen möter underjordens härskare Pluto. Han den mäktigaste av den alla ställer saker på sin spets och tvingar inband fram sanningen, dina innersta känslor eller ställningstaganden. Bli inte alltför förvånad om du får reda på saker du aldrig kunnat gissa om människor du trodde du kände utan och innan.

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00