ANNONS
PersonuppgifterCookies

Horoskop – Vecka 21

/

Shutterstock

️ Väduren

Nyligen gick expansiva, mirakelgöraren Jupiter in i ditt tecken. Nu har energin hunnit manifestera sig ordentligt och de allra flesta Vädurar har börjat känna hoppet spira, att det är något nytt, hoppingivande och kul som väntar. Natten till onsdag tar Mars steget in i Väduren vilket förstås ger dig en massa motivation, stärker viljan och lusten till allt! Låt ”jag ska fixa” vara ditt mantra under de kommande sex veckorna. Mars är ambitionen, manifestationen och kraften. Mars entré sker nästan samtidigt som månen glider in i Väduren. Det här är så himla toppen! Om du känner att det är dags att bryta vanor, komma i gång med saker som skjutits upp på framtiden så är den här veckan perfekt för dig! Universum dukar upp ett helt nytt tema och vi fylls av idel nystartande energi. Detta är en så oerhört utvecklande, nydanande och härlig tid när mysiga sextiler uppstår mellan planeterna och sammantaget skapas en löftesrik optimism som följer oss under hela veckan. Under söndagskvällen möts Mars och Jupiter i skyn. Detta är ännu bättre! Ett synnerligen fint tecken och ett löfte om att vad du startar upp nu kommer att lyckas.

Oxen

I lördags lämnade Solen dig och möjligen kan det kännas lite tomt en kort stund? Men retrograda Merkurius backar tillbaka in i ditt tecken redan natten till måndag. Pass på här nu vad som händer, för i och med detta intensifieras den retrograda fasen. Merkurius bildar även sextil till Mars och möter något senare även Pluto. Om du tycker att energin har varit tossig under förra veckan så ska det bli spännande att se vad du tycker om detta? Varning för förvirring. Men.. generellt är det en väldigt pigg, upplyftande och positiv vecka för alla människor som väntar. Lyllos dig, som kommer att få finbesök i ditt tecken. Vackra Venus, din styrande planet träder in i Oxen på lördag vilket naturligtvis är helt underbart! Under söndagen möts Mars och Jupiter, vilket är väldigt uppmuntrande för alla skeendet skapar en glad, modig och motiverande stämning. Passa på att möta upp med människor du verkligen gillar. Du går in i ett väldigt socialt tillfredställande månvarv när lyckan verkligen kan infinna sig hos dig.

Tvillingarna

Att din styrande planet är retrograd tror jag inte att någon Tvilling kan ha missat. Det kommer upp så stort på alla media nuförtiden. Nyss möttes Solen och Merkurius och det är en revitaliserad och nytankad som under natten till måndag backar in i Oxens tecken. Oj, i och med detta går den retrograda perioden in i en ny och mer intensiv fas. Dels bildas aspekter till såväl Mars som farliga Pluto, men dessutom bromsas Merkurius framfart ner här. Sakta men säkert leder det till att står helt stilla. Ja, det är nästa vecka som han vänder direkt – men nu når förvirringen en helt ny nivå på allt.

Förutom den detaljen (som är enorm) så är det en generellt superpositiv energi på stjärnhimlen. Förvänta dig en härlig vecka och det kommer att kännas som att universum är på din sida nu. Vi befinner oss från och med fredagkväll i mörkermånens tid. Ta det lite lugnare i helgen och fundera på vad du vill ha in i ditt liv. Mitt bästa råd till dig nu är att fundera på hur du ser på ditt liv. Tänk efter och se om du befinner dig där du vill vara? Om du inte är helnöjd med din situation – sätt nya mål! Om du har rätt, jobb, partner eller kort på hand? Om något område inte funkar så är det dags att släppa det nu. Måndagen den 30/5 infaller nymånen i Tvillingarna. Megastora positiva krafter puffar dig framåt där och det är ditt personliga lilla nyår. När så många planeter skiftar tecken innebär detta naturliga avslut och nya starter.

 Kräftan

Nu går vi in i en sprakande vecka med supermotiverande, igångsättande energier som alla – oavsett stjärntecken kommer att känna av. Det är ett av dessa magiska tillfällen när himlavalvet grupperar om, flera planeter byter tecken och vi emot en ny säsong med andra energier.

Solen var först ut på banan genom att skifta tecken och gå in i Tvillingarna redan i lördags. Merkurius backar in i Oxen, Mars går in i hemma tecknet Väduren, Venus går in i hemmatecknet Oxen! Fyra helt nya positioner.  I och med att Solen är i Tvillingarna befinner den sig i ditt andliga 12:e hus, där drömmarna bor och det tid för återhämtning, rekreation och avslut. Nu ska du ta det lite lugnare, bida din tid och planlägga.  Visst, det kan vara omöjligt att inte känna glädjen och låta sig inspireras när det är så härliga, sprittande och igångsättande energier i luften.

Men bäst för dig är att avvakta och inte aktivt agera nu. Månfaserna påverkar dig mer än andra Kräftan eftersom det är ditt teckens styrande planet. Till helgen har vi en mörkermåne i ditt 12:e hus. Släpp greppet om allt ansvar, jobb och tillåt dig att bara vara. Nästa måndag infaller en 30/5 nymåne, samtidigt som Mars och Jupiter möts. Astrologiskt är det en ”stor” händelse med mycket positiva vibbar och ett löfte om framgång. Helt rätt tillfälle att spela ut sina kort.

Lejonet

Den kommande veckan kan vi se megastora positiva förändringar som fyra planeter byter tecken, andra intar fantastiska aspekter och en väldigt hoppfull känsla infinner sig. Tack och Lov! Inte en sekund för sent om ni frågar mig. Det blir lite lättare att vara människa och lite stämningen blir lite öppnare och lite gladare. Det som stärker dig som mest är Jupiters position i Väduren. Den kraften förstärks ytterligare igenom att Mars under natten till onsdag också går in i Väduren vilket motiverar, stärker viljan och lusten till allt! Mars är ambitionen, manifestationen och kraften. Mars entré sker nästan samtidigt som månen glider in i Väduren. Det är så fint att se detta magiska möte. Genom att Mars passerar 0° i sitt eget tecken påbörjas en helt ny skapande cykel för honom (och dig).

Solen befinner sig i Tvillingarna och ditt utåtriktade 11:e hus Jag har väl mest bara en sak att säga – ge dig ut där i vimlet och var aktiv. Här har du supergoda förutsättningar komma dit du vill. Merkurius backar tillbaka in i Oxen nu och den redan retrograda planeten blir  ännu knasigare. Det är en förvirrande tid vi lever i och inte allt som sägs är sant.

Jungfrun

Ni som är födda i rörliga tecken kommer att vara sysselsatta nu att reda ut begreppen för alla andra som inte riktigt klarar av att orientera sig.

Din styrande planet Merkurius som är retrograd sedan länge backar nu in i Oxen och går därmed in i en ännu mer komplicerad och intrikat fas än tidigare. Han kommer dessutom att möta både Pluto och Mars igenom aspekter – men de signalerar ett allvar i bilden. Dessutom bromsar hans framfart in nu, för han närmar sig att stillastående som han ska vända och gå åt rätt håll nästa vecka.

Solen befinner sig nu i ditt parallella tecken Tvillingarna vilket förstås är väldigt gynnsamt för dig. Det är väldigt lätt för dig att bli sedd, att lyckas och att få framgång nu.

Det magiska möten som äger rum i Vädurens tecken mellan Mars, Jupiter och Månen är så stärkande för alla. Under natten till onsdag träder Mars in i sitt härskartecken vilket gör honom så kraftfull och mäktig. Närheten till Jupiter understryker naturligtvis den expansiva, löftesrika och härliga sidan av skeendet.

Om du vill lägga in en extra växel när det gäller träning och hälsa garanterar Mars närvaro att motivationen och styrkan är på plats. Den här sprakande energin skapar full aktivitet runt dig och den ena intressanta händelsen avlöser den andra. Alla vill ha dig med på ett hörn och det är en utvecklande och snabb tid som råder. Vi är på väg emot en nymåne som visserligen inte sker för än nästa måndag men är så viktig att jag tar upp den nu redan. Superpositivt för dig med en nymåne i ditt 10:e karriärshus och du och ditt yrkesliv kommer i fokus.

 Vågen

Härliga tider, faktiskt strålande tider väntar dig Vågen. Det är ytterst ovanligt att ha så många bra planeter på plats i sitt sjunde hus, mitt emot allt som är du på en och samma gång, men nu händer det! Jupiters närvaro har en tendens att förstora så allt som är bra – kan bli jättebra och det som är mindre bra kan tippa över och faktiskt gå helt åt pipsvängen.

Men bäst är förstås att fokusera på det underbara. Mars glider in i Väduren på onsdag – där älskar han förstås att vara som det är hans hemmaplan. Förvänta dig storverk, bra händelser på väg åt ditt håll nu Vågen.

Din styrande planet Venus träder in i Oxens tecken under lördagen. Är inte detta unikt och jättevackert att de båda kärleksplaneterna är hemma och är extra välfungerande båda två! För dig kommer det verkligen att ha betydelse. Bäst av allt är ändå det magnifika, magiska mötet som äger rum mellan Mars och Jupiter under söndagen.  Energin är den optimal för att ta nya steg i livet. Det finns ingen hejd på vad det finns för möjligheter som skapas för dig nu Vågen.  Det är en luftig, rörlig, social, lättsam och rolig energi som kommer allt stakare här och som kommer att få dig på gott humör. Vi är på väg emot en pigg och glad nymåne som infaller nästa vecka – men den äger rum just i Mars/Jupiter skenet. Wow. Var tacksam och försitt inte dina chanser.

⭐️ Skorpionen

Solen har nu tagit plats i Tvillingarnas tecken och här bildas ett helt nytt klimat som fullkomligen ropar till dig att komma ut och ta del av våren och allt det vackra.

Det är en väldigt intressant vecka vi närmar oss nu – för här kommer flera planeter att byta tecken, bilda spännande och gynnsamma aspekter. För dig kära Skorpion är det här toppen! Oerhört tursamt och utvecklande. Under natten till onsdag träder både Månen och Mars in i Vädurens tecken. Wow! Detta ger ju förstås ytterligare gott krut till den redan så magnifika position som Jupiter intog för 12 dagar sedan. Här kan du flytta fram dina positioner och förvänta dig tur och framgång.  Hälsan, arbetet och dina dagliga vanor kommer i fokus.

Inte nog med det! Under lördagen träder Venus också in i sitt hemmatecken Oxen och hamnar därmed förstås mitt emot dig! Det här betyder ju att du går in i en väldig gynnsam, socialt aktiv tid när din karisma är på topp. Du attraherar till dig tur och glädje och positiva möten. Kanske finns här tur i kärlek även med i bilden? Det ser så ut! Mars kommer under söndagen att möta upp med Jupiter i skyn och detta möte är ett så vackert tecken. Tiden är fylld av optimism och löften om välgång.

⭐️ Skytten

Äntligen, kära Skytt! Välkommen till möjligheternas tidevarv.  Härliga, efterlängtade och befriande vindar blåser nu igenom ditt liv! Underbart!

Solen är i Tvillingarna placerar ju både dig och dina relationer i blickfånget och här öppnar universum upp för nya möjligheter. Under dessa stjärnor öppnas även de tuffaste hjärtan upp. Om du har funderat på en bra tid att ändra relationsstatus så är tillfället här. Har du några andra planer du funderar på att förverkliga? Ingenting tycks vara omöjligt nu.

Som jag nämnt för dig tidigare så är Jupiters position i Väduren en superb placering och att den håller i sig (med ett kort avbrott) i ett helt år är välbehövligt. Under onsdagen kommer både månen och Mars att träda in i Väduren, då färdas de i exakt samma spår som Jupiter nyss välsignat. Att det är gott krut i ditt horoskop nu är att uttrycka sig milt – här kan faktiskt mirakel hända. Till helgen kommer Mars och Jupiter att mötas vilket innebär att det uppstår en superbra enerigi. Ett framgångslöfte rentutav. Här kan viljan, lusten och fantasin stimuleras och för dig äventyrliga, vilda människa så kan vad som helst som är kul hända.

Stenbocken

Att Solen nu befinner sig i Tvillingarna lyser upp ditt strävsamma 6:e hus och detta med ditt dagliga arbete kommer på tapeten.

Ja, de flesta Stenbockar gillar att arbeta – men gillar du ditt jobb eller har du fastnat där bara? Jag ställer frågan just därför att detta kan vara ett optimalt tillfälle att söka nya vägar.

Att jobba hårt har aldrig varit något du backar för – men nu kanske du ska hitta sättet att jobba smartare. Det är en öppnare, lättare och på många sätt enklare tid vi går in i nu.

Bäst nu är utan tvekan mötet mellan Mars och Jupiter. Men roligt är också att se att Merkurius, Venus och Mars också hittar nya tecken och skapar på så vis ett nytt upplägg.

Alla stjärntecken mår bra av dessa förändringar och äntligen luckras den hårda energi som följt oss under långa år upp och under dessa underbara stjärnor föds ett hopp. Tiden är löftesrik, tursam och väldigt utvecklande.

Jupiter gick för 12 dagar sedan in i Vädurens tecken och befinner sig därmed i basen av horoskopet och stärker din grund, ditt hem och hela ditt varande. Under onsdagen kommer även Mars att komma in i Väduren – vilket förstås ökar kraften och viljan i allt. Under söndagen kommer dessa två planeter att mötas vilket anses som en av de bästa transiterna som finns. Här finns löfte om välgång, framgång, Här manifesteras styrka, expansionsplaner tar fart och en enastående är härlig energi tar vid. Venus träder in i Oxen och bildar en vacker trigon till dig också på lördag.

️ Vattumannen

Solen som nyss trätt in i Tvillingarna och ditt kreativa 5:e hus höjer stämningen och ger en social, glad och sällskaplig vibb till hela ditt horoskop. Det är en spännande vecka som bjuder på massor av luftig, tankeväckande och nydanade energi. Retrograda Merkurius backar nu tillbaka in i Oxen och därmed förstärks hela knasiga processen av missförstånd och förvirring.

Det kommer alltså att bli värre innan det blir bättre. Att han även bildar aspekter till Mars och Pluto förvärrar och det gör även det faktum att Merkurius fart nu bromsas in. Han kommer snart att komma att vara stillastående kort innan han vänder direkt och går framåt under nästa vecka.

Gör ingen stor sak av detta. Den generella bilden över ditt horoskop är fantastiskt bra. Se till det positiva nu. Det är väldigt positiva vibbar runt ditt 3:e och 5:e hus. Alltså, vänner, kontakter och nätverk kommer att blomstra. Ditt sociala liv får en glädjeinjektion och det är en ypperlig tid för att uttrycka sig och kanske möta nya människor. Att Mars och Jupiter möts är superbra för alla. För dig kan det nya också vara av kreativt, skapande eller romantiskt. Du har massor av drivkraft i dig nu och det är gynnsamt att sätta ingång ett nytt projekt.

⭐️ Fiskarna

Flera planeter kommer att byta tecken, bilda härliga, intrikata aspekter som gör livet intressant. Solen var först ut att skifta tecken och den befinner sig sedan redan i lördags i Tvillingarnas tecken och här skapas ett nytt, utåtriktat klimat. Härligt! I den här luftiga miljön finns både glädje och lätthet. Retrograda Merkurius som ställt till det för många redan backar nu tillbaka in i Oxen och här blir förvirringen värre, Merkurius går in i en ny fas. Det beror både på aspekter till Mars och Pluto och också på att planeten bromsar in och förbereder sig på att bli helt stillastående innan den vänder direkt nästa vecka. Vid dessa tillfällen är planeten så nära jorden som det går att komma – därav känslan att den är mer tydlig talande till oss än annars.

Krigaren Mars som har rumlat runt i ditt tecken i sex veckor är den sista av de stora planeterna som lämnar ditt stjärntecken.

Det är natten till onsdag det sker och jag anar att långt ifrån alla har uppskattat hans närvaro. När Mars träder in i Väduren, i sitt eget tecken mår han jättebra. Att han möter Jupiter där anses vara en av de bästa transiter som finns. Det finns så mycket gott krut, vilja, styrka och löften om framgång och tur i detta. Detta magiska möte äger enligt soltecken astrologin rum i ditt 2:a hus som är lika med pengar, personliga värderingar och faktiskt kan du också känna ett ökat självvärde och tro på dig och dina förmågor nu.

25

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00