ANNONS
PersonuppgifterCookies

Horoskop – vecka 38

/

Shutterstock

⭐️ Väduren

Den här veckan får en kraftfull start och du kära Vädur har verkligen möjlighet att ta stora kliv framåt nu. Astrologiskt är det Solen trigon Pluto som ger superkrafter. Också under måndagen ser vi Merkurius mitt emot Jupiter! Wow!

Fånga tillfället och passa på att få saker gjorda. Nu kan dina superkrafter komma väl till pass Väduren. Yrkesmässigt och faktiskt på alla sätt får du möjlighet att visa vem du är. Detta kan vara tillfället du väntat på. Du har så mycket att se fram emot.

Höstdagjämningen och Solens entré i Vågen sker på tisdagen 23/9 och som alltid innebär det ju att de kardinala tecknen kommer till nytt liv. Simsalabim, här kommer hösten och universum dukar upp en helt ny verklighet.

Att Solen befinner sig mitt emot allt som är du är ju faktiskt toppen! De flesta Vädurar påverkas positivt och älskar den här tiden på året. Det kan bli lite mildare, flirtigare och mjukare energi nu Väduren. Kanske tid för kärlek?

Väldigt intressant är förstås nymånen som infaller sent på söndagen på den 2° i Vågens tecken och förstås i ditt 7:e hus. Nu hoppas vi på ett socialt och roligt månvarv när du sliter dig från jobbet och ger privatlivet, intressena och det du gillar en chans.

⭐️ Oxen

Det här är inte vilken mesig vecka som helst, utan faktiskt ett tillfälle som du gör klokt i att använda efter bästa förmåga. Bäst gillar vi Merkurius och Jupiters kontakt och allt kul som frigörs här. Kreativitet, glädje, en massa humor, utveckling och glimten i ögat med i mixen. Energin som frigörs nu i trigonen mellan Solen och Pluto är harmonisk men kraftfull.

På fredag 23/9 sker en total energivändning då Solen träder  in i Vågens tecken och det blir höstdagjämningen. Härifrån går Solen in i ditt sjätte hus och de kosmiska krafterna får dig nu att fokusera på arbetet, dina rutiner och de dagliga vanorna. Här i ditt flitiga, nyttiga 6:e hus får du kraft att verkligen få saker ur händerna. Saturnus och Uranus kvadraturen ses av många som enbart negativ , men du kära Oxen får hjälp av den energin. Nu sätter du gränser för dig själv och lyckas genomföra det du har förutsatt dig. Det är en ”inget kan stoppa mig nu” känsla över dig nu. Se det som enastående möjligheter till att skapa ett bra liv för dig själv. Justare livsstil, karriär och hälsoförbättringar.

Det kan låta som hårda bud men om du tar små positiva steg i rätt riktning så går det lätt. Det är bara att snöra på sig träningsskorna och komma igång – eller dansskorna om det är mera din stil. Men, vad du än gör – se till att det är njutbart och härligt.

Söndagens nymåne infaller i ditt 6:e hus. Det är en möjligheternas måne med massor av potential.

⭐️ Tvillingarna

Nu kära Tvillingarna händer det massor i ditt horoskop. Det är runt din styrande planet Merkurius som allt intressant händer.

 Redan under måndagen befinner sig Merkurius i opposition till expansiva Jupiter. Kul! Samma dag är Solen trigon Pluto så detta är ett riktigt krafttillfälle du bör ta vara på.

Merkurius är ju som bekant retrograd sedan flera veckor redan (den 10/9) Som vanligt finns risker att det uppstår knas, skitsnack och missuppfattningar – men här inkommer intressanta förändringar på fredagen den 23/9 då Merkurius möts med Solen i det som astrologer kallar för cazimi – ett superpositivt tecken – trots retrograden. Här tankar Merkurius positiv solenergi. Detta vitaliserar och ger dig nya insikter, tankar. Kort därpå backar Merkurius in i Jungfrun.

Under fredagen infaller höstdagjämningen rum och i den stunden glider Solen in i ditt kreativa 5:e hus. Där hjälper Solen dig skapa, knäcka fantastiska idéer och kommunicera. Se till att använda den här underbara energin till att kicka igång ett projekt! Ja! Trots retrograden! Det finns inga hinder. Skapande, glädje, konst, sex och barn främjas nu. Dessutom kan överskottsenergin, dina skapande krafter också få igång allt det där som har med kärlek och romantik att göra. Oavsett om du funderar på att slå ihop påsarna med din partner, att skaffa en ny kärlek eller på att bilda familj så följ ditt hjärta. Nymånen infaller i ditt 5:e hus på söndagkväll. Kul!

⭐️ Kräftan

Många människor känner ovilja inför hästen och mörkret som alltid ackompanjerar. Tänk inte på det Kräftan! Bättre är att titta på alla justa möjligheter som kommer upp i stället. Veckan börjar men en harmonisk trigon mellan Solen och Pluto som ger dig styrka som du gör klokt i att använda. Det föds nya positiva tankar nu när Merkurius och Jupiter bildar en härlig och utvecklande opposition och livet att kännas roligare. Det är en uttalat bra vecka du har framför dig.

Fredag är en stor dag rent astrologiskt.

Då träder Solen in Vågens tecken, där den lyser upp ditt ombonade 4:e hus som tillhör Kräftan och du verkligen har förutsättningar att trivas! Här infaller också höstdagjämningen. Här startar en ny årstid och astrologiskt och energimässigt är det ett stort skifte. Viktigt nu är att söka balans och harmoni tillsammans med nära och kära och fokus på hemmet och familjen och så här års är det inte utan att det är skönt att dra sig inomhus.

På fredag kommer Solen och Merkurius att mötas i cazimi – vilket vitaliserar allt som har med tankar, idéer och visioner och Merkurius retrograden till trots – det här är en jättebra tid för samtal, nya starter och nya tankar. Du gör klokt i att skapa utrymmer för positiva förändringar. Samma dag backar också Merkurius tillbaka in i Jungfrun. Söndagen bjuder på en nymåne som även den kommer att infalla i ditt 4:e hus.

⭐️ Lejonet

Det är inte så mycket som kommer till dig gratis den här tiden men – var glad för att du är den du är. Det är din personliga styrka, dina inre övertygelser och din järnvilja som bär dig igenom 2022 – och så kärleken förstås. Dessa stjärnor visar att det faktiskt finns glädjande glimtar, positiv energi som faktiskt får dig på bättre humör och rätt vad det är kan det vara att du kommer på dig själv med att fnissa åt allt som händer.

Vad an denna kovändning? Ja, till att börja med är det Solen som möter Pluto i trigon – vilket är en väldigt harmonisk och stärkande position. Men det kul inslaget står Merkurius opposition Jupiter för.

Merkurius kan ju vara riktigt genialisk och magisk och detta kommer han att ge prov på under fredagen då han möter Solen i konjunktion. Detta möte innebär massor och du gör klokt i att ta det där svåra samtalet nu, ha möten och komma överens med andra.

I detta magiska ögonblick ökas vår medvetenhet och du kan plötsligen se saker ur dess rätta ljus. Klarhet, visdom och nya insikter väntas. Senare samma dag backar Merkurius in i Jungfrun.

Under fredagen infaller höstdagjämningen, Solen går in i Vågens tecken och därmed också lyses ditt kommunikationshus, det 3:e huset upp. Kul! Här ser det ut som att det kan hända massor av kul grejer med vänner, syskon eller grannar. Kort sagt, folk du har runt dig. Öppna ditt hjärta, tala ut och se till att ha kul. Du behöver det verkligen! Söndagens nymåne är uttalat positiv och den infaller i ditt 3:e hus den med.

⭐️ Jungfrun

För dig Merkurius styrda varelse så är detta en superintressant vecka. Fullt ös skulle man kunna påstå. Solen har fyra dagar kvar av sin färd igenom Jungfruns tecken. Som Solen nu bildar trigon till Pluto fylls du av energi som du gör klokt i fokusera och använda dig av. Men extra kul för dig, som kommer att hålla dig pigg, alert och med glimten i ögat – det är allt som sker runt Merkurius. Denna måndag är han mitt emot Jupiter vilket förstås är så kul, stimulerande och expansivt. På fredag backar retrograda Merkurius in i Solen och detta är ett magiskt möte, cazimi!  Så trots retrograden kan du uppleva ett härligt flow, ett energimässigt påslag. Här ökas din medvetenhet och detta kan ge insikter, klarhet och visdom. Superbra tid för att diskutera igenom saker, komma överens och kanske få ett nytt perspektiv? Du är ditt allra bästa jag.

På fredag lämnar Solen ditt tecken och träder istället in i Vågen och ditt ekonomiska andra hus. Inte så dum position det heller för din del. I detta jordiska hus fortsätter du i samma hjulspår och fokuserar nu på att bygga upp din ekonomiska stabilitet.

Höstdagdagjämningen infaller samma dag så detta är ett kännbart skifte. OK – all fokus är inte på dig längre och ditt tecken längre. Positivt med det är att det blir lugnare runt dig, du äger din tid på ett annat sätt och på många vis är det en tillfredställande period som väntar. Söndagens nymåne är uttalat positiv, opposition Jupiter och den infaller i ditt 2:e hus.

⭐️ Vågen

Man brukar ju säga att energin och motivationen är på låg nivå under den tid som Solen befinner sig i det 12:e huset. Den här hösten har dock Merkurius närvaro dragit igång skeendena lite i förtid. Denna måndag har vi en kraftfull med trigonen mellan Solen och Pluto som är kraftfull men harmonisk och stabil. Det lovar gott!

Känner du dig redo att börja på ny kula i livet Vågen? Universum ger dig klarsignal ifrån fredag när höstdagjämningen och Solens entré i ditt tecken äger rum. Oh härliga tid! Det är nu din identitet blir tydlig och du kan manifestera din vilja, dina önskningar och idéer kan få genomslag. Du kommer att vara mitt i händelsernas epicentrum.

Samma dag möts Solen och Merkurius precis där i skarven mellan Jungfrun och Vågen. Solen går in i Vågen medan Merkurius backar tillbaka in i Jungfrun. Detta möte kallas cazimi, i Solens hjärta, och här pumpas Merkurius full med positivitet. Nya tankar, bra idéer mm.

Söndagens nymåne infaller i ditt tecken och även den är ett tecken på ett nytt kapitel, någon form av återfödelse. Det är du, din person och utveckling som kommer i fokus nu under det kommande månvarvet.

⭐️ Skorpionen

Det är verkligen en spännande vecka vi går in i nu och till skillnad ifrån hur det har varit på senaste finns här ett riktigt positivt grundtema. Jupiter kommer att spela stor roll i utvecklingen som han lyckas kommer i blickfånget på flera sätt.

När veckan börjar är Jupiter mitt emot Merkurius. Kul! Då blir det klart mycket lättare att kommunicera och det finns en glädje och en lätthet med i bilden.  Vi går mot höstdagjämning och Solen glider under fredagen den 23/9 in i ditt andliga, intuitiva 12:e hus där dina drömmar bor.  Samtidigt som detta sker möts Solen och Merkurius i cazimi – ett magiskt tillfälle när Merkurius tankar positiv Solenergi och vi får en lättsammare stämning. Under denna dag gör du  klokt i att ta det där svåra samtalet nu, ha möten och komma överens med andra. Nu ökas din medvetenhet och du kan se saker ur dess rätta ljus. Klarhet, visdom och nya insikter väntas.   Va? Går detta under en Merkurius retrograd tänker jag att den vaksamma Skorpionen tänker nu. Jo, det går absolut.

Det är ett enormt skifte som äger rum, men som på det hela taget gör växlingen gott för din själ. Välkommen in den respit som Solens färd igenom det 12:e huset innebär och var glad att du slipper vara i händelsernas centrum nu när sju planeter är retrograda och universum jobbar på lågvarv.

Här i det 12:e huset är du inte lika social och synliggjord som du varit den senaste månaden. Det kan vara skönt att dra sig undan och satsa helhjärtat sitt eget inre arbete och låta vila, läkning och utveckling börja. Söndagens nymåne äger även den rum i ditt 12:e hus.

⭐️ Skytten

Det har varit så mycket action i ditt liv här senaste månaden! Solen har rört sig igenom ditt karriärhus, pust och där kommer den att befinna sig under de kommande fyra dagarna också. Vad som är kul att se här, det är att din styrande planet lyckas vara aktiverad hela veckan och sprida glädje och positivitet till oss människor! Det är på tiden att vi får in lite positivitet och framtidstro i tänkandet.

En annan sak som bidragit till det hetsiga tempot är förstås Mars som är mitt emot allt som är du nu och faktiskt flera månader framöver.

Mars kan driva på händelseutvecklingen, locka fram din hetsiga sida och i värsta fall blir du lite ettrig och akta dig så du inte hamnar i onödiga bråk.

Merkurius är som bekant retrograd och närmar sig dag för dag Jungfruns tecken. Under fredagen möter han dock Solen och där sker cazimi, det underbara tillfället när Merkurius får vara i Solens närhet och kan tanka på positiv solenergi. Samma dag fredagen 23/9 skiftar Solen över till Vågens tecken och ditt 11:e hus och en socialt stimulerade och utvecklande tid tar vid. Det blir kul, utåtriktat och sofistikerat. Under dessa stjärnor kan du komma i kontakt med människor som är på samma våglängd – eller hör och häpna till och med imponerar med sina kunskaper. Häftigt! Det 11:e huset styr också teknik så passa gärna på att uppdatera gärna både dig själv och din dator med det senaste. Onlinekurser för att utveckla dig eller uppgradera programvara? Söndagens nymåne infaller i ditt 11:e hus den med.

⭐️ Stenbocken

Tålamod är en dygd kära Havsget, och det vet du.. Solen och Pluto möts i en harmonisk trigon under måndagen vilket ger dig styrka och övertygelse om att det som runt dig har en mening. Roligt nu är den positiva, expansiva och bejakande roll som Jupiter har just nu. Han är aktiverad hela veckan och triggar i början av veckan Merkurius, under fredagen Solen och han kommer också ha stor påverkan på söndagens nymåne som är en möjligheternas måne.   På fredag äger både höstdagjämningen och Solens entré i ditt 10:e karriärhus rum och det lyser förstås upp ditt yrkesliv, ser till att du blir sedd och uppmärksammad yrkesmässigt och detta är början på årets viktigaste kvartal.

Det finns en styrka i dessa stjärnor och vad du gör, tveka inte en sekund på dig själv och din egen förmåga.

Under fredagen backar retrograda Merkurius in i Solen och de möts i cazimi! Wow. Det här är ett häftigt tillfälle för här blir Merkurius tankad med positiv solenergi innan han fortsätter backa in i Jungfrun. Oavsett retrograden så är det rätt tid nu! Här kan idéer, förhoppningar och tankar som du burit med dig infrias. Det är framgång i luften och universum dig till att våga tänka i nya banor, vara lite innovativ och kanske ta steg emot en yrkesmässig utveckling.

Söndagens nymåne faller i ditt 10:e hus och utlovar ett framgångsrikt månvarv.

⭐️ Vattumannen

Två väldigt tongivande transiter pågår idag måndag och jag hoppas verkligen att du ser ut att nyttja dessa superkrafter till fullo. Å ena sidan Solen som aktiverar Pluto i en harmonisk trigon som är stabil men ack så kraftfull. Den andra är att Merkurius och Jupiter ses, vilket är roligt, pratigt, underhållande och utvecklande.

Det är väldigt nyttigt (kanske avgörande) för dig Vattenbärare att vidga dina vyer, få in nya influenser i ditt liv. Kanske är det en kurs, ett föredrag med en fantastisk person eller en resa som ändrar din väg.

Du behöver ta dig ur din bekvämlighetszon, se världen med andra ögon. Det som är din styrka, att vara född i ett fast lufttecken är samtidigt också din förbannelse. Positivt med det är du kan hålla fast vid en idé och en tanke och bli expert. Sett ifrån andra hållet har du alltför lätt att snöa in, att fastna på ett visst tänkande. Därför är det jag skrev här ovan viktigare för dig än för något annat tecken. Du bör då och då våga dig utan för boxen lite då och då.

De kommande fyra dagarna är produktiva, roliga och det är tydligt att du kommer att vara nöjd.

Under fredagen händer dock stora saker när Solens går in i Vågens tecken och ditt 9:e hus (resor, högre studier, internationella kontakter). I detta nyfikna hus blir vi inspirerade att söka upplysning och ett högre medvetande. Visionären och tänkaren i dig vill utvecklas och söker nya intellektuella utmaningar. Ditt sociala väsen vaknar till liv och det är troligt att du söker dig utåt – helst långt bort. Ja, detta är resornas hus men om det inte går nu kanske du kan färdas i sinnet? Söndagens nymåne infaller i ditt 9:e hus. Kul!

⭐️ Fiskarna

Solen har nu fyra dagar kvar av sin färd igenom ditt sjunde huset. Du kan ha blivit bortskämd sista månaden med mängder av uppmärksamhet, popularitet och trånande blickar? Jag hoppas att du har haft det mysigt och hunnit leva ut de löften om harmoniska relationer, mysigt umgänge och kanske känns även kärleken lite lättare nu?

På fredag har vi ett enormt skifte på gång som ändrar allt. Det är höstdagjämning, dvs dagen och natten är lika långa i samma stund Solen träder in på 0° i Vågen. I år kommer detta kommer att ske den 23/9 kl 03:03.

Då träder också Solen in i ditt djuplodade, mer känslosamma 8:e hus. Under den kommande månaden utmanas du att gå förbi dina egna rädslor och kanske till och med öppna utrymmen i din själ som du valt att inte besöka själv – och än mindre bjuda in någon till.

Hur då? Andligt, sexuellt eller psykologiskt troligtvis men det kan även inbegripa andra sätt att expandera dina sinnen. Även singelfiskarna bör vara anstränga sig lite extra nu för även du kan ha stor behållning av att dela detta med andra. Det behöver inte innebära att du måste ändra relationsstatus om du inte vill. OK?

Samtidigt backar budbäraren Merkurius retrograd ganska hastigt igenom Vågens tecken och där kommer han att möta upp med Solen. De två färdas i motsatt riktning och de möts på 0° i Vågen i vad som kallas cazimi, vilket är det gudomliga och omtalade mötet som gör att Merkurius går ut vederkvickt, entusiastisk och nytankad på energi.

Och detta kommer förstås även att påverka dig positivt. Va? Mitt i retrograden? Kan kommunikationen, tankarna och idéerna verkligen funka trots detta. Svar: Ja! Det är detta som är det fantastiska. Senare under dagen backar Merkurius in i Jungfruns tecken.

Söndagens nymåne kommer att falla i ditt 8:e hus den också. Ett djuplodat och utvecklande månvarv alltså .

6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00