ANNONS
PersonuppgifterCookies

Mars vänder retrograd!

/

⭐️ Stjärnskådare och Astrovänner!

Mars stiger nu om kvällarna upp på kvällshimlen. Rikta blicken mot öster så kan du se honom stiga på kvällen som ett lysande rubinrött klot. Han är synlig med blotta ögat och befinner sig i Tvillingarnas stjärnbild. (Appen Sky-Wiew är ett fantastiskt hjälpmedel om du har svårt att hitta rätt).

OM MARS I TVILLINGARNA

🔥 Mars är ju allas vår drive, vår inre eld, han är viljan, motivationen, lusten och motorn till allt. Han är het, viljestark och han vill alltid framåt.

Allt sedan augusti har Mars befunnit sig i mentala lufttecknet Tvillingarna vilket är en helt okay position. Eld och luft är ingen dålig kombination, kommunikationen flödar och tankarna löper hastigt och det går undan.

När Mars i Tvillingarna sprids våra tankar snabbt som en löpeld. Vi vill veta, prata och uttrycka oss. Sådant som sägs eller skrivs sprids som en löpeld och ett blogginlägg kan snabbt bli viral. På ont eller gott såklart. Under dessa stjärnor är det lätt att rykten och skvaller sätts i svang och det är väl kanske inte det vi önskar.

Under oktober har dock Mars bana bromsats in. Den sista veckan har planeten i princip varit stillastående. Inte bra, han är riktigt farlig här. Med Mars i Tvillingarna blir orden och tankarna våra vapen och tangentbordet kan snabbt förvandlas till ett slagfält.

Mars är i skrivande stund på vippen att vända retrograd.

Mars vänder riktning idag 30 oktober 2023, kl 14:25 och därmed påbörjas hans retrograda färd igenom Tvillingarnas tecken. Precis i den stunden planeten vänder är Mars så nära jordens yta han kan komma, han har alstrat en massa överskottsenergi och vad som helst kan hända nu. Retrograden pågår mellan 30 oktober 2022 – 12 januari 2023 på den 8° men han är inte ute ur Tvillingarna för än 25/3 2023.

🔥Astrologiskt är detta är ett av de viktigaste ögonblicken under 2022 och tillskrives till och med en större dignitet än förmörkelserna! Att det sker mitt emellan två eklipser är förstås extra krydda på något som redan är väldigt hett.

ATT TA SIG IGENOM MARS RETROGRADEN  

Mars vänder retrograd var 26 månad, så lite drygt vart annat år. När Mars inte längre få löpa fritt framåt skapas en kollektiv frustration inom oss alla. Mars är ju krigets gud och han kan lätt bli irriterad, arg, konfrontativ, kaxig och i värsta fall aggressiv.

Hur hanterar du situationer när du möter på motstånd och den andra personen inte håller med dig? Kan du hävda din åsikt? Marsretrograden kan ge dig gott om tillfällen att studera dessa frågor.

Nu får vi som riktiga zenmästare pröva vårt tålamod och vår inre visdom. Marsretrograden är perfekta tillfället att studera oss själva på djupet och iaktta hur vi sätter gränser, hur vi säger ifrån och hur vi hävdar vår identitet, uttrycker vår vilja och personliga styrka och makt.

Marsenergin kan sätta sig i våra sinnen, i humöret och vi måste verkligen välja vad vi tänker på och vad vi säger. Att ”sila snacket” helt enkelt. He, he – nu låter jag som en Stockholmare men uttrycket passar perfekt in i sammanhanget.

Eftersom just den här Marsretrograden sker i  ordrika Tvillingarna  kretsar allt runt ”ordets makt” och våra sinnen, tankar, övertygelser och idéer. Mentala konstruktioner och ord. Hur vi ta till oss information, vad vi tror på och varför. Hur vi identifierar sanning eller lögn.

Det är inte troligt att det politiska läget blir enklare under reterograden.

❤️ Men vi tar det väl lugnt, mediterar och söker skapa harmoni i våra liv? Visst? 

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@astrobloggen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00