ANNONS
PersonuppgifterCookies

De astrologiska trenderna 2023

/

Efter ett superdramatiskt 2022 ligger nu ett helt nytt år ligger framför oss. Självklart undrar alla över vad vi har att förvänta oss? Hur kommer det att gå för Sverige? Frågorna är oändligt många och vi bävar väl alla för hur det ska gå med miljön, ekonomin, politiken. Det pågår ett fruktansvärt krig i vårt närområde, och otaliga konflikter råder, katastrofer med olycksdrabbade människor finns världen över.

Jag har suttit vid mitt skrivbord under hösten med tabeller och dataprogram och kollat planettransiter och datum både bakåt och framåt i tiden och jag tror mig nu vara framtiden på spåret.

Självklart kan ingen med exakthet veta vad som sker. Astrologin dock utvisa när och kanske också var och hur det händer.

Man kan utan överdrift påstå att världen astrologiskt sett, har varit med om riktigt tuffa tider vilket naturligtvis avspeglat sig här på jorden. En tillbakablick pekar ut 2011–2016 var tiden för Uranus/Pluto kvadraturen. På många ligger dessa händelser till grund för allt det som har skett fram till nu.  I januari 2020 möttes Saturnus och Pluto i en konjunktion i Stenbocken – som blev startskottet till covidepidemin.

I december samma år inföll stora konjunktionen mellan Jupiter och Saturnus – början till förändringen. Men det som har hållit mänskligheten i ett järngrepp under 2021-2022 är kvadraturen mellan Saturnus och Uranus. Vi har helt enkelt inte lyckats genomföra några positiva varaktiga förbättringar alls på under de senaste åren. Stagnation, frustration har lett oss till den punkt där mänskligheten befinner sig idag.

Astrologiskt ser vi dock en vändpunkt som inträffade redan den 8/11 2022 vid fullmånen i Oxen. Förutom att det var en väldigt kraftfull eklips, var det också här Saturnus och Uranus började glida isär på riktigt!  Wow!

Under det som är kvar av 2022 får vi se den ena stora lättnaden efter den andra inträda med start ifrån nymånen i Skytten 23/11 som ägde rum samtidigt som Jupiter var i sitt allra mest kraftfulla moment. Under december blir Venus synlig, Neptunus vänder direkt och i 15/12 blir även Merkurius synlig med blotta ögat på stjärnhimlen.

Att Venus återföds som aftonstjärna är ett väldigt positivt tecken på alla sätt. Allt som rör hennes domäner: kärlek, skönhet, njutning – pengar även blir mer märkbart, tydliggjort och tillgängligt.  När Venus är aftonstjärna anses hon mildare, mognare och lugnare – vilket också kan bidra till att mildra krig och aggression. Minns att 2022 började med en Venusretrograd och planeten återföddes  sedan som en aggressiv morgonstjärna som precis hade polat med intensiva Pluto. Kort därpå inleddes ju kriget i Ukraina.

Under 2023 – 2025 kommer vi att befinna oss i en ständig förändringsprocess. Steg för steg tar vi till oss det nya. 2023 kommer med en enorm kraft som tre av våra mest inflytelserika planeter skiftar tecken – vilket för vår del innebär ett helt nytt upplägg! Dessutom har vi inget oöverstigligt hinder framför oss.

Om vi återknyter till ”den stora konjunktionen” 2020 så var det då mycket tal om att vi gått in i luftmutationscykeln – en 240 år lång period när alla Jupiter/Saturnus konjunktioner äger rum i luftelementet.

Att vi var på väg mot vattumannens tidsålder. Många undrar förstås vad som hände med det. I och med att Pluto nu går in i Vattumannens tecken kommer luftens energi att bli tydlig. As above – so below! Vi människor får helt nya förutsättningar och möjligheter vilket betyder rejäla förändringar på väldigt många fronter.

De övergripande astrologiska trenderna 2023

Innan jag börjar prata om den vanliga västerländska astrologin, som allt jag säger utgår ifrån, vill jag förmedla lite kinesisk visdom.

Enligt den kinesiska astrologin befinner vi oss fram till den 21/1 – 2023 i Tigerns år. De kinesiska förutsägelserna om Tigern har dessvärre stämt. Tigern är precis så farlig och oberäknelig som det låter.  Året är utmanande med mycket Yang (maskulin, aktiv) oförutsägbar energi. Tigern ryter, visar klorna eller värre om den inte får som den vill. Det oväntade och skrämmande har mycket riktigt funnits med under året.

Precis efter nymånen, 22 januariinfaller det kinesiska nyåret och här börjar Kaninens År som pågår och till den 9 februari 2024.  Kaninen har tålamod och tur, vilket kan innebära att kaninen ger oss det vi har saknat 2022 fred och framgång! 2023 kommer kaninens år att vara en bra tid för alla stjärntecken och ett extremt lyckligt år för de flesta! Alla tecken kommer att vara framgångsrika i kärlek, och de flesta av dem kommer att lyckas gå till nästa nivå när det gäller karriär. Kaninens år 2023 ger mindre ilska och mer avkoppling! Och dessutom kommer pengarna mycket lättare till oss än tidigare!

MERKURIUS

Året börjar mitt uppe i en retrograd period och som många människor har fått lära sig innebär det en mindre gynnsam person för kommunikation. Med andra ord, det är ingen större brådska att komma tillbaka till sina arbetsuppgifter i år. Det är först den 18 januari som planeten kommer på fötter igen.

Merkurius har hela fyra retrograda faser under 2023.

29 dec 2022 – 18 jan i jordtecknet Stenbocken

21 april – 14 maj i jordtecknet Oxen

23 aug– 15 sep i jordtecknet Jungfrun

13 dec – 1 jan 2024 i eldstecknet Skytten

Därav kommer det sig att Merkurius vid hela sex tillfällen möter Solen och tankar energi: 17 mars 2023, 02 maj 2023, 01 juli 2023, 06 sep 2023, 20 oktober och 22 dec 2023

VENUS

Venus kommer att vara synlig som aftonstjärna på natthimlen under hela våren och lysa med ett skarpt sken och hon anses vara den vackraste stjärnan.

Inom astrologin är Venus kärleken, hon är konsten och skönhetens gudinna men hon har ju många andra viktiga egenskaper också. Hon ger oss tur, välmående och får oss att må bra och kallas ”lilla lyckan” av denna anledning.

Hon håller sig oftast i närheten av Solen – men just detta år är lite avvikande för drar väg och färdas före Solen. Den 4 juli når hon maximal distans från Solen kallas tillbaka. Hon bromsar in och 23 juli vänder Venus retrograd – 4 sep. 13 aug möts Venus och Solen i konjunktion. Hon återföds senare på hösten som sin lite piggare variant – morgonstjärnan.

MARS

Vi går in i det nya året med krigsguden Mars retrograd i Tvillingarnas tecken. Där har han befunnit sig sedan 20 aug förra året. Normalt rör sig Mars igenom ett tecken på sex veckor – men vissa år hakar det upp sig rejält – 2022/23 är just ett sådant år! Maxade 7 månader i ett och samma tecken! Det är en förklaring så god som någon om ni känt att det varit svårt att komma vidare. Den tid Mars är retrograd inte anses vara bra för att starta upp nya grejer, ta initiativ osv. Däremot går det bra att göra klart det man redan är i gång med – typ renovera eller fördjupa sig i pågående projekt.

Mars vänder direkt den 12 jan på 8° Tvillingarna men inte för än 15 mars är han tillbaka på samma fläck där han befann sig när han började krångla. Så från den 15/3 är det fritt fram.

Mars kommer att möta Solen i en konjunktion den 18 november.

JUPITER

Jupiter kallas ju för ”den stora lyckan” möjliggöraren och för förstoringsglaset. Han utökar våra erfarenheter, vår kunskap och vår förståelse. Jupiter representerar optimism, tillväxt, generositet och överflöd.

Vid årsskiftet befinner sig Jupiter i eldiga på 1° i Väduren. Här trivs Jupiter väldigt bra, eld möter eld, och det utgör en kraftfull och positiv period  som stärker den vill vara sin egen lyckas smed och skapa sina egna möjligheter, tro på sig själv och utvecklas. Med Jupiter i Väduren, känner vi oss lyckliga när vi tar ledningen, initierar, inspirerar andra och visar entusiasm och mod. Här tror vi på att vi själva har förmågan att styra över och skapa våra liv och förutsättningar och därför är detta den bästa tiden att börja på ny kula med vad än det vara månde. ”Livet är vad du gör det till” är mantrat. 12 apr 2023 möts Jupiter och Solen i konjunktion. Detta anses vara den lyckligaste dagen på året.

Den 16 maj träder Jupiter in i Oxens tecken – och befinner sig i detta tecken ända 24/5 2024.

När Jupiter befinner sig i ett jordtecken blir vi lite mer realistiska, jordnära och praktiska. Här vill vi fixa saker och se påtagliga, konkreta resultat. Man är tålmodig, metodisk och uthållig. Vi håller oss till våra planer och känner oss som mest lyckliga när vi har lyckats med att föra klart vad vi hade planerat. Nu är det troligt att vi söker att utveckla välstånd ekonomiskt, trygghet och bekvämlighet i våra liv. Kanske genom att förverkliga drömmar om boende, sommarhus eller liknande.

Vi söker oss till det sinnliga och tycker om att njuta av ”enkla goda livet”. Med Jupiter i Oxen känner vi oss tillfredsställda när vi ökar tryggheten, tjänar pengar eller genom att vi når jordlig framgång.

SATURNUS

16 feb möter Saturnus Solen i konjunktion och där fylls planeten med positiv, livgivande solenergi.

Den 7 mars infaller en stor astrologisk händelse för där träder Saturnus in i Fiskarnas tecken. Detta kommer att ange tonen under de kommande tre åren som vår ”stränga kosmiska fader” husera Fiskarna.

Sist Saturnus befann sig i Fiskarna var åren 1994 till apr 1996. Det var under den här tiden vi såg world wide web – ta form på riktigt och världen ändrades av teknologiska landvinningar.

Saturnus har befunnit sig i Stenbocken och Vattumannen i fem års tid. Båda är Saturnusstyrda tecken och där kan hans makt bli oerhörd. Världen har ju svarat på det.

Om det är något som blivit väldigt tydligt de senaste åren är hur denna stentuffa energi har fått människors hjärtan att hårdna. Empatin dog och företeelser som medkänsla och solidaritet har inte funnits med alls.

Fiskarna är ett vattentecken, styrt av Jupiter och Neptunus och här har vi höga ideal. Vi söker tjäna mänsklighetens högsta bästa.

Saturnus kommer med stränghet och begränsning men Neptunus möter upp med dimma, förvirring och illusion.

Saturnus kommer ingen vart här och är  inte stark i den här positionen. En konflikt kan uppstå mellan den materiella världens tuffa realiteter med ansvar, jobb och räkningar kontra icke-materiella värden.

Det andliga medvetandet och utvecklingen kan få stor betydelse för många människor och därigenom viljan att tjäna ett högre syfte och göra jorden till en bättre plats.

Vi kommer att få se människor göra uppoffringar för andra skull när förståelsen och empatin med andra människor åter igen väcks inom oss.

Förståelsen för Moder Jords behov, om att vi alla sitter i samma båt och att alla själar är en återkommer. Därigenom växer åter viljan att öppna våra hjärtan för de som behöver oss.

Fiskarnas energi är så dubbel. Det finns ofta tragiska händelser och sorg förknippad till Saturnus i Fiskarna – vid sidan om det högre medvetandet som söker att ta form. Detta är inget lättförstått tecken.

URANUS

Uranus befinner sig i Oxen från mars 2019 – april 2026. Det är ett märkligt möte när luft Uranus (himlen) möter jorden vår moder. Jordiska Oxens söker bekvämlighet, trygghet, fred och stabilitet medan upproriska, genialiska Uranus handlar om är väckarklockan, nyheterna, förändring, innovation och nya tankar och ideologier.

Att Uranus är i Oxen utmanar oss och ger snabba förändringar i våra värdegrunder.

Vi släpper taget om de gamla trygga föreställningarna och öppnar våra sinnen emot nya tankar och idéer.

Oxen är förknippad med Moder Jord så naturen, artrikedom och klimat är viktigt nu. Med Uranus som utmanar är miljöhot och naturkatastrofer obehagligt närvarande.

Under de kvarvarande åren med Uranus i Oxen är att vi kommer att omvärdera våra vad som är vedertagen norm, våra principer och synsätt, särskilt när det kommer till ekonomiska och materiella frågor. Hur viktig är vår trygghet och bekvämlighet? Hur ser vi på våra resurser och pengar? Vi kan ifrågasätta vad som är nödvändig konsumtion. Vi måste finna ett hållbart system ekonomiskt som kan hålla oss människor och jorden.

Uranus är revolutionären och historiskt sett har planetens framfart i Oxen sammanfallit med krig och oroligheter. (Senast Uranus befann sig i Oxen var åren 1934–1942).  Det var ju tiden för den stora depressionen som ledde fram till andra världskriget.

09 maj 2023 Uranus och Solen möts i konjunktion.

NEPTUNUS

Neptunus befinner sig i Fiskarnas tecken 2011 – 2026 där planeten är styrare vilket gör att dess närvaro extra tydlig. 

Med denna position är den hemma i sin egen sfär. Vi välkomnar den subtila, skira kraft som Neptunus förmedlar och välkomnar den ökade andliga medvetenhet som hon medför med sin närvaro.

Tro inte för en sekund att energin är harmlös bara för att den inte är direkt påträngande! Neptunus är den andliga rösten, hon inspirerar det högre medvetandet. Det är drömmarnas, visionernas och skapandekraftens planet – källan – och hon står för den högsta och renaste oktaven av villkorslös kärlek, av renhet och ande.

16 mars 2023 Neptunus och Solen möts i konjunktion.

KIRON

Kiron är i Väduren 2019 – 2026. Vädurens motto är JAG ÄR och där vår sårade helare, Kiron,  befinner sig i våra födelsehoroskop visar var våra känslomässiga sår sitter.

Under de år som Kiron rör sig igenom Vädurens tecken kommer rätten att få vara sig själv att hamna i fokus. Den egna identiteten stärks och behovet att acceptera oss själva och det egna varandet.

Den som har sådant de skämts för, sådant de inte vågat berätta eller visa kan uppleva en befrielse här. Nu kräver vi att få vara oss själva och uttrycka våra sanna väsen och vara stolta för det unika i varje person.

Här kan den som inte tidigare vågat visa sin sårbarhet, diagnos eller tillkortakommande stolt resa sig och skam visa sig i sin fulla prakt. Detta har förtydligats igenom öppenheten i HBTQ rörelsen.

PLUTO  Stenbocken/Vattumannen

Under 2023 kommer Pluto att röra sig i de allra sista graderna av Stenbocken och 23/3 träda in Vattumannen! Visst , besöket är kortvarigt, knappt 3 månader men detta är ändå ENORMT betydelsefullt. Här startar transformationen, förändringsprocessen i våra medvetanden.

Pluto symboliserar underjorden, mörkret, krafter som drar ner en människa och planetens rörelse skapar stora omvälvningar på planeten. Det handlar om död och återfödelse, stora dramatiska förändringar. När Pluto rör sig kan detta hota de grundläggande strukturer som vårt samhälle vilar på så som den yttersta makten i stater, världsbanker, storfinans, stora bolag, profitintressen, underrättelsetjänst mm. De strukturer Pluto vidrör raseras för att sedan åter kunna byggas upp på ett nytt sätt.

MÅNENS NODER

Den Norra Noden gick in i Oxen/Skorpionen 18/1 2022 – 17/7 2023. Det är främst Oxar och Skorpioner som blir personligt berörda av detta.

Men vi kommer alla att få ta del av en ostadig ekonomi, räntehöjningar och inflation. Vi får se förändringar i ekonomiska system, nya trender i köpbeteendet. Kvalitet och hållbarhet blir viktigast. Återvinning och röster emot konsumtion kan höjas.

Oxen rör ju Moder Jord och naturkatastrofer, miljöförstöring kan komma att chockera. Klimatfrågan kommer att ställas på sin spets.

Norra Noden i Väduren/Södra Noden i Vågen 17 juli 2023 – 12 jan 2025. Sist detta hände var 27 dec 2004 – 22 Jun 2006.

Detta är en karmisk, ödesmättad tid som påverkar Väduren/Vågen oerhört mycket på det personliga planet.

Den norra noden pekar emot vad världen kollektivt kommer att få ta del av, medan den södra noden visar vilka egenskaper som kommer att minska.

Vi blir alla lite mer aktiva och stridsbenägna. Norra noden i Väduren kan peka på början av ett krig eller konflikter.

Vi kan bli lite mer autonoma, vilja vara oberoende och försöka frigöra oss från sådant som hindrar oss. När finns också en strävan att finna sitt sanna jag och våga uttrycka det.

Årets sol och månförmörkelser:

20 apr – Solförmörkelse  29° Väduren.

5 maj – Månförmörkelse 14°58 i Skorpionen

14 okt – Solförmörkelse 21°07 Vågen

28 okt – Månförmörkelse 5°09 Oxen

9

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@astrobloggen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00