ANNONS
PersonuppgifterCookies

På Himlavalvet – Vecka 49

/

Shutterstock

⭐️  Astrovänner & Magiska Människor  

Astrologiskt är det en superintressant vecka vi går in i nu. Man skulle till och med kunna drista sig till att säga att det är en extrem tid som kan komma att generera starka händelser på jorden.  ”Så där ovan så och på jorden” är ju alla astrologers devis.

Jupiter är lite upphöjd nu när den för den tredje och avslutande gången nu står och väger på Fiskarnas sista kritiska grad. Merkurius och Venus kommer under veckan att bilda exakt kvadratur till Jupiter vilket förstås är gynnsamt för alla när de rör sig över Skyttens sista grad och träder in i Stenbocken.

Jupiter/Merkurius är ju ordet, kommunikationen och tankarna som upphöjs och kan komma att uttrycka sig.

Jupiter/Venus är ju bland så mycket annat expansion, tur, överflöd, kärlek, välvilja, andlighet, sötma, glädje och välbefinnande.

Det extrema, det allra mest spännande är förstås att månen blir full exakt konjunktion till Mars. Detta infaller den 8/12 kl 05:09 i 16°01 i Tvillingarnas tecken. Det här är ju verkligen en stark fullmåne! Här finns en igångsättande, motiverande kraft, mod, plötslighet och felaktigt använd också aggression. Detta är en kulmen i en process. Universum gör ett statement här och uttrycker sig med kraft.

🌞  SOLEN 13°- 19° SKYTTEN ♐️

När Solen rör sig igenom nyfikna, supersociala och hjälpsamma Skyttens sfär ändrar vi vårt fokus från behovet av en intim förbindelse med en person som i Skorpionen till att vilja ut och upptäcka världen och människorna och ha kul. Nu kanske vi vill resa vill finna något sätt att nå ut i världen och ansluta till något större än oss själva. I det här eldiga, rörliga tecknet söker själen efter att höja sitt medvetande, att uppleva världen och nå en förståelse och medvetenhet om världen omkring oss. Vi vill upptäcka livet och vidgar våra horisonter. Visioner och drömmar blir stora här. Grattis på födelsedagen Skytten

🌕 MÅNENS VANDRING

Som alltid inför en fullmåne så finns där en spännande känsla i luften. Månen befinner sig under månd – tisdag i Oxens tecken. Sent på tisdagkväll växlar den över till Tvillingarnas sfär. Det är tidig torsdagmorgon kl 05:09 som den blir full i Tvillingarna på den 16°01.  Detta är förstås veckans stora händelse och detta skeende dominerar allt. Strax före kl 9 fredag träder månen in i Kräftans tecken för en två dagars vistelse där. Under söndagen 11/12 går månen in i Lejonet kl 21:15.

♑️ MERKURIUS  27° SKTTT – 7° STENBOCK

På tisdag 6/12 kl 23:20 är det dags att skärpa till sig. Ifrån den där optimistiska och pratsamma känslan som kanske fanns med i under tiden i Skytten, gäller det nu att bli realistisk, effektiv och praktisk, Merkurius glider in i Stenbockens tecken.  Merkurius är ju kommunikationens planet och den är alltid i Solens närhet (de två kan aldrig vara mer än 28 grader isär). När den transiterande Merkurius rör sig in i traditionella Stenbocken så blir också våra tankar och handlingar färgade av den energin.

Nu vänder vi tankarna emot det solida, stabila och trygga.

Merkurius här ger nästan en högtidlig känsla eftersom ett helt år har passerat sedan sist och nu går tanken mer eller mindre automatiskt till vad vi har åstadkommit det senaste året. Hur vi tagit tillvara de chanser och omständigheter som gått vår näsa förbi.

♐️VENUS  23° SKYTTEN-  2° STENBOCK ♑️

Det absolut bästa under denna vecka är att Venus kommer att bli synlig på natthimlen igen. Vi säger att hon återföds som aftonstjäna nu – så varje kväll efter solnedgången kan vi se henne stiga. Detta att hon nyss har blivit synlig är superhärligt! Allt som är Venus domäner får extra bra kraft. När kärlekens gudinna är i optimistiska Skytten älskar hon friheten, utmaningar och medvetandeförhöjning. Peace, Love and Understanding är Skyttens motto.

I eldiga Skytten söker Venus ständigt äventyret.  Det får inte vara för tråkigt och allehanda för henne.

Kanske blir hon förälskad när hon befinner sig på långresa till fjärran land, när hon träffar sin guru eller när faller för sångaren i något rockband. Vem vet? Hon vill aldrig ha tråkigt.. Hon söker sig till högsta nivå av det hon är intresserad av. Här är hon  lite käckare, lite fräckare och kan ta ut svängarna.

♊️ MARS  17° -14° TVILLINGARNA RETROGRAD

🔥 Mars backar nu tillbaka igenom Tvillingarnas tecken och råkar under torsdagen att få bli huvudrollsinnehavare i fullmånen i Tvillingarna!

Det här är lite aggressiv energi. Det är viktigt att vi inte tappar fokus på vad som är viktigt. Det finns ett samband mellan Tvillingarna och nerverna, de som är födda i detta tecken är ofta nerviga, upphetsade och spända. Planeten Merkurius, Tvillingarnas styrare är förknippad med andning, hjärnan och hela nervsystemet.

Som vi vet är Mars hetta, vilja, fart och faktiskt också bråk. Tvillingarna å sin sida är ett rörligt, snabbt lufttecken som handlar om information och kommunikation. Att Mars kommer att befinna sig i tecknet i hela sju månader kan komma att fresta på allas vårt tålamod.

 En stor del av tiden är planeten också retrograd. V kan förvänta oss en tid med ett oerhört snabbt informationsflöde, många snabba tankar, förflugna ord och kanske även osämja. Bra saker som kan komma ur detta är gränssättning. Vi får hjälp att sätta ner foten och vara viljestarka. Mars i Tvillingarna

♓️ JUPITER 29° FISKARNA  🐟

Jupiter rör sig nu framåt igenom den kritiska sista graden i Fiskarna.  Jupiter blir kvar här fram till den 20 december när han går tillbaka i Vädurens tecken.  Det här blir liksom en chans att knyta ihop påsen, kanske avsluta och göra klart. Detta innebär som alltid vid Jupitertransiter tur, utveckling, möjligheter och nya chanser. Det kan röra jobb, kärlek, pengar, vinster eller egentligen vad än du tänker att du gärna vill ha.

Jupiters närvaro hjälper oss att öppna våra sinnen för nya influenser, att ta nya modiga kliv framåt och att tänka positiva tankar, få nytändning och tro på att livet faktiskt kan bli bättre. Här höjs våra sinnen, vi utvecklas och vill ha mer. På så sätt får vi hjälp att ta kliv framåt, få in tur och glädje och expansion i våra liv.

Nu riktar vi uppmärksamheten utåt och uppåt emot högre värden och det som är viktigt på riktigt. Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Expansion, flöde och medvetandehöjning bildas i Jupiters farvatten. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder för någonting. Jupiter hjälper oss att utvecklas, nå en högre kunskap och maxa vår förståelse och uppnå ett högre medvetande!

”Think Big” är grejen här för Jupiter vill att vi ska nå så långt och sikta så högt som möjligt.

 Att bredda sina erfarenheter och att leva i tron på att universum är stort, kärleksfullt och välkomnande är vad detta kan innebära. Nu fördjupas intresset för filosofiska, andliga och kanske även religiösa frågor. Vi kan bli mer öppna och välkomnande för nya influenser, kulturer och människor. Känn efter vad som stimulerar, ger glädje och vad du längtar efter. Hittar du det inom dig är förverkligandet inte långt undan. Jupiter i Fiskarna

♒️ SATURNUS  20° 03  VATTUMANNEN 

Saturnus befinner sig nu i Vattumannens tredje dekan (sista tredjedelen alltså). Han är den stränga fadern, den kosmiska läraren och här, i ett tecken som han styr kan han verkligen göra bra ifrån sig. Han vill se ordning, struktur, enkelhet, realism och sanning.  Saturnus närvaro i våra liv kan upplevas som en prövning men som leder oss alla till en enorm utveckling. Han kommer att sätta fingret på våra svaga punkter och visa oss på vilket sätt vi behöver utvecklas.  Med Saturnus i Vattumannen inser vi också att när vi är mer ansvariga för oss själva och för våra liv. Det finns inga gratisbiljetter här. Men vi lär oss massor om hur vi ska kunna förbättra oss själva, vår närmiljö och samhället runt oss. Saturnus i Vattumannen

♉️ URANUS  15°  OXEN RETROGRAD

Den stora väckarklockan Uranus skakar om oss så att vi inte nickar till. Han står för den nya tiden, nya trenden och framtiden, öppnar våra ögon och får oss att se saker på ett helt nytt sätt. Uranus kan ge starka Aha-upplevelser, vara briljant, kaotisk och katastrofrisk på samma gång. Frihet är vad han vill uppnå och förändring är hans livselixir.

Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis.

Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025. Vad gäller kvadraturen mellan Saturnus och Uranus har planeterna så sakteliga glida isär.

♓️ NEPTUNUS 22° 38 FISKARNA RETROGRAD

Neptunus vände direkt  22° 38 i Fiskarna den 4/12.   Minns att när en planet står stilla så får den oerhört mycket MER kraft än annars. Neptunus är en viktig spelare nu och minns att den är både är den kreativa kraften, fantasin och drömmarna. Neptunus har också förmåga vilseföra så det gäller att hålla tungan rätt i mun nu.  Att Neptunus befinner sig Fiskarna, sitt eget tecken där Neptunus är styrare är väldigt speciellt. Sist det hände var året 1856. Det sker bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️  PLUTO 27° STENBOCKEN

Plutos bana vände rätt 8/10 och han började gå framåt. Detta till trots har han knappt flyttat på sig alls sedan dess. Han är fortfarande kvar i den 26:e graden.  Det är precis i den stund en planet vänder som den är maximalt intensiv och så nära jordytan som den bara kan komma. Med andra ord är det nu Plutokrafterna påverkar som värst.

Han färdas nu för tredje och avslutande gången över dessa grader.

Här avslutas processer som varit igång nu under något år. Den som har gott minne kanske minns att det var just på den 26° i Stenbocken som Venus vände retrograd i december 2021.

Pluto står för förändring, förvandling och transformation. Han är underjordens härskare och han kan servera tuffa livsläxor som lockar fram de innersta känslorna och hjälper en människa till utveckling. Nu när Pluto befinner sig i traditionella Stenbocken som förvaltar vårt samhälle, staten och kapitalet, lagen, ordningen och i landet leder det till att maktstrukturer ändras. Vi kan få se stora politiska och ekonomiska förändringar, paradigmskiften nu. Pluto träder in i Vattumannen i mars 2023 går efter någon månad tillbaka in i Stenbocken. Han vinglar på gränsen mellan dessa två tecken under både 2023 och 2024 och det är först som 2025 när han slutligen träder in i Vattumannens tecken för att inte gå tillbaka till Stenbocken igen.

♈️  KIRON 11° VÄDUREN RETROGRAD

Kiron är fortfarande retrograd och vänder inte direkt igen förrän i slutet av december 2022 och då har han avverkat hela fem månader lång retrograd.

Vår HELARE, LÄKARE, LÄRARE & GURU; KIRON har kallats både asteroid och dvärgplanet. Han överbygger våra svårigheter.  Hjälper oss att ta oss förbi våra egna begränsningar .

Var än du finner Kiron i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden.

Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnation. Kiron i Väduren

♉️ MÅNKNUTARNA 13° – 12° OXEN & SKORPIONEN ♏️

Denna vecka är vi äntligen utanför eklipssäsongen! Hurra!  Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter. De kallas Drakens Huvud och Drakens svans, Rahu och Ketu är de vediska namnen. Oavsett vilka ord vi använder finns en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra noden visar utvecklingen och den södra noden visar det förflutna, det vi kommer ifrån. Man kan kalla dem för själens röst och strävan. De kallas ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden, den läxa dom du kommer att sträva emot att lära dig. Det är inte alltid så lätt att till sig den norra noden och dess lärdomar. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv. Läs förmörkelseguiden. 

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00