ANNONS
PersonuppgifterCookies

Horoskop – Vecka 50

/

Getty Images/iStockphoto

⭐️ Väduren

Solen rör sig igenom Skytten och ditt stimulerande och nyfikna 9:e hus och rent generellt är detta en riktigt bra, social och trevlig vecka. Nu har tillfälle att träffa nytt folk och du gör klokt i att odla dina redan befintliga kontakter och du bör verkligen ta dig iväg på så många glöggpartyn och julmys tillställningar som du bara kan.

Tiden bjuder inte på så stora utmaningar som vi har fått bli vana vid under hösten. Visst, din styrande planet Mars backar fortfarande – men det har ju pågått så länge redan att vi vant oss. Tror faktiskt att de flesta Vädurar pga andra stödjande planeter fått en mycket stödjande och bra höst. Det kommer inte att finnas några stora hinder i din väg den här tiden.

Här finns inget tumult att vänta. Det innebär att du har en riktigt bra och effektiv vecka när du får massor gjort. Passa på att smida medan järnet är varmt. De här sista veckorna före jul är väldigt gynnsamma för dig. Det är nästa vecka 20/12 som lyckans planet Jupiter glider in i ditt tecken igen vilket förstås är oerhört välkommet.

⭐️ Oxen

Det är en ganska lugn, behaglig och faktiskt också produktiv vecka som väntar i den bemärkelsen att vi inte har en orolig stjärnhimmel över oss. I stället leva och jobba på utifrån våra egna situationer och förutsättningar.

Att både Solen och retrograda Mars befinner sig nu i dina två ekonomiska hus gör ju det extra viktigt att hålla ett vaksamt öga både på inkomstsidan och utflödet på kontot. Det är verkligen lätt hänt utgifterna springer iväg. Såhär års vill man ju gärna unna sig själv men förstås också få tillfälle att dela med sig generöst – inom rimliga gränser.

Men Neptunus har faktiskt inga gränser alls och nu bildas en kvadratur mellan Solen och Neptunus. Ja, nu är du varnad både för det finstilta och för överoptimism. Vad som än händer kan du ha med dig i bakhuvudet är att 2023 är möjligheternas år.

⭐️ Tvillingarna

Det utåtriktade, roliga, eldiga Skyttemat håller i sig i ytterligare 10 dagar nu. Solen rör sig igenom ditt 7:e hus (för kärlek och relationer) vilket förstås är jätteroligt!

Hoppas att du kommit ut bland folk och deltagit julmarknader, glöggpartyn, mingel och annat. Livet är socialt, mysigt och underhållande nu och om du har tur kan du få uppleva riktigt roliga möten med andra.

Merkurius som nu befinner sig i Stenbocken passerar den 12/12, förbi den punkt vi astrologer kallar ”skuggan”. Detta är alltså här inflygningen emot den retrograda fasen påbörjas. Det är först den 29/12 Merkurius vänder och perioden pågår till den 18/1 2023.

Men det ligger också till på det sättet att krigsguden Mars går retrograd och backar igenom Tvillingarna.  Har ni märkt av någon känsla av tröghet, frustration, irritation eller ilska?  Vissa Tvillingar är så pass främmande aggression att du mer känner dig  missförstådd och ledsen istället. Pust! Du har redan avverkat en stor del av retrofasen. Det är bara en månad kvar – 12/1 är det över.

⭐️ Kräftan

Glad tredje advent Kräftan! Här stundar en supertrevlig vecka med oerhörd potential. Solen i ditt 6:e hus visar att det fortfarande kan finnas en del jobb på ditt bord som du måste ta hand om. Ett astrologiskt tips är att få detta gjort under dagarna före jul. Tiden kommer inte att vara lika gynnsam efter. Merkurius vänder retrograd den 29/12, men passerar det vi astrologer ”skuggan” redan den här veckan.

Pratsamma, lättsamma och flirtiga Merkurius och undersköna, förföriska Venus har nu hunnit manifestera sin närvaro i ditt relationshus Kräftan. Det är uppenbart att saker och ting ser både lovande och tillfredställande ut för din del.

Venus närvaro i horoskopet plockar fram dina mest magnetiska sidor och du drar till dig goda situationer, mysiga människor.  Det skulle till och med kunna bli så att en förälskelse skulle kunna uppstå nu. Härligt vore ju att få värma upp sig med det i vínterkylan.

Många Kräftor är kreativa och händiga. Juletider är primetime för Kräftans talanger och den tid på året när du kan ösa på för fullt och uttrycka din kärlek på alla de tusentals sätt som bara en Kräfta kan.

⭐️ Lejonet

Åh, det är verkligen en eldig, öppen och rolig tid nu när Solen befinner sig Skyttens tecken och ditt kreativa 5:e hus. Det är tydligt att du har så många projekt i gång och minst lika många idéer i huvudet som du kanske inte hinner förverkliga nu. Viljan, kärleken och ditt varma Lejonhjärta finns där och det är vad vi älskar dig för.

Du stortrivs och det är en glad, utåtriktad och socialt belönande tid som väntar. De planeter som är riktigt starka den här veckan är Jupiter och Neptunus eftersom de båda talar till Solen i harmoniska, positiva och optimistiska ordalag. Detta är också den sista veckan som Jupiter befinner sig i Fiskarnas tecken. Det är den 20/12 som han glider in i Väduren.

Under dessa stjärnor kan ekonomin vara lite extra sårbar så iaktta största möjliga försiktighet.  Mars backar är det möjligt att saker och ting går lite trögare än vad vi är vana vid – men den detaljen får vi alla leva med fram till den 12/1 nästa år.

⭐️ Jungfrun

Oh, med både din styrande planet Merkurius och underbara Venus i ditt kreativa 5:e hus blir  ditt liv generöst, inbjudande och härligt. Det är tydligt att du vill uttrycka dig ifrån ditt hjärta och horoskopet är välkomnande och kärleksfullt. Solen befinner sig i ditt hemkära 4:e hus så  kära, flitiga Jungfru, nu krävs det att du lägger in en sista växel för att hinna/orka allt på din ”att göra lista”. Om jag känner dig rätt har du antagligen en lång lista med väldigt många punkter på din digra lista att bocka av. Slit inte ut dig! Mars är retrograd i Tvillingarna vilket innebär att allt stöd är indraget ifrån det hållet i alla fall.

Din styrande planet Merkurius passerar under veckan det vi astrologer kallar för ”skuggan” och man kan säga att det som görs och sägs härifrån kommer kanske att behöva diskuteras ytterligare en gång till längre fram när Merkurius backar tillbaka till den 8° i Stenbocken. Ja, året avslutas med en Merkuriusretrograd den 29/12 – 18/1 nästa år kommer den att pågå.

⭐️ Vågen

Det är en supermysig tid som väntar dig nu Vågen eftersom din styrande planet Venus befinner sig i Stenbocken där den har förmåga att skänka dig styrka och stabilitet och tillåter dig att lysa i sociala sammanhang. Du är nog en riktig kärleksmagnet nu Vågen. Du har även pigga Merkurius på din sida och han underlättar verkligen kommunikationen nu när han dansar igenom Stenbockens tecken. De båda lyser upp ditt fjärde hus och hjälper dig att skapa mys och gemyt i hemmet.

Men det är förstås inte bara det som sker för med dessa två i vinkel till allt som är du glittrar du verkligen och människor dras till dig. Den här positionen gör dig trygg och är susen för självkänslan.

Solen befinner sig i pratsamma Skyttens tecken i så det är fullt ös i kommunikationen.  Du stortrivs och det är en glad, utåtriktad och socialt belönande tid som väntar. Jupiter och Neptunus är starka nu vilket kan ge överoptimistiska och gränslösa tendenser. Varning! Jupiter den 20/12 som han glider in i Väduren och blir därmed mitt emot allt som är du. Wow.. Du är på väg in i en superperiod.

⭐️ Skorpionen

Med tanke på allt som du har varit igenom denna händelserika höst är denna vecka alldeles ovanligt lugn och harmonisk och belönande. Det må vara att noderna fortfarande rör sig igenom ditt tecken men universum kommer inte att leverera några stora uppskakande överraskningar nu. Visst – business as usual såklart men det är inte utan att du nöjd kan luta dig tillbaka och känna att lite. Du kan tryggt leva och jobba på, jobba lite lagom mycket och faktiskt kunna luta dig tillbaka och känna dig nöjd med allt du har åstadkommit. Ja, Skorpio. Det är dags att du klappar dig själv på axeln och är nöjd med dig själv och dina insatser.

Att din klassiska styrare Mars är fortfarande är retrograd ger en trög känsla vilket förstås är lite frustrerande men den situationen har ju pågått så länge redan att det känns som att detta är det nya normala. Lugn Skorpio.. Allt det där som du vill ska hända, självförverkligandet och allt annat kul kommer att hända – men inte iår. Det är 2023 som är möjligheternas år för dig.

⭐️ Skytten

Det är en härlig, optimistisk och positiv vecka som väntar nu Skytten!

Att Solen har ytterligare tio dagar kvar i ditt tecken är toppen eftersom det ger ännu mer bränsle till din passion. Roliga händelser och positiva människor kommer i din väg nu. Men jag vill göra dig lite uppmärksam på att Solen under sin färd nu kommer att bilda vinkel både till Neptunus och till Jupiter. Wow! Det här kan vara hur kul som helst – eller inte? Ja det finns förstås jättehäftiga möjligheter och vibbar med i dessa stjärnor. Det kan mycket väl vara så att du får jobbet du sökt eller får någon annan glädjande nyhet.

Vi andra stjärntecken älskar dig Skytten föra att du är en sådan fin vän som ständigt ställer upp för dina vänner. Men nu när Neptunus är så stark i horoskopet bör du vara lite försiktigare än annars i kontakten med dem som du inte känner så himla väl. Ja, Neptunus är ju illusionernas mästare. Det luriga under denna himmel är att det inte går att förutsäga exakt vad som ska hända. Bra eller inte återstår att se – men möjligheterna är många och det finns mycket glädje att hämta här.

⭐️ Stenbocken

Solen befinner sig i Skytten och ditt 12:e hus och vanligen brukar den tiden vara mer introvert och lågmäld. Men att pigga, pratsamma Merkurius dansar nu igenom ditt tecken, tätt följd av sensuella Venus gör ju förstås hela skillnaden. Den här positionen gör dig trygg och är susen för självkänslan.

Det är jätteroliga, flirtiga och härliga vibbar runt dig som förstås får dig att lysa i sociala sammanhang. Det är många som vill ha dig Stenbocken! Jag vill dock utfärda en liten varning här. Solen bildar nu vinkel till både Neptunus och Jupiter och dessa två planeter kan vara helt fantastiska – men de kan också ha ett finger med i spelet när känslorna far iväg med dig och omdömet inte är det bästa.

Eller – det kan ju förstås vara bra, men saker och ting ska inte gå så fort. Det känns nästan högtidligt att skriva ditt horoskop nu Stenis med vetskapen att det är så stora saker som kommer att ske under 2023. Positiva och upplyftande saker dessutom som kan ändra din livsväg helt och hållet till det bättre.

⭐️ Vattumannen

Solen rör sig igenom Skyttens tecken och lyser därmed upp ditt utåtriktade 11:e hus viket skapar bråda dagar med många möten, människor och kontakter. Det kan kännas motigt att ge sig ut i kylan men det när du väl har gjort det kommer du inte att ångra dig. Socialt blir du rikligt belönad och du behöver verkligen ha in lite positiv energi i ditt liv och ha lite roligt. Din stjärna är uppåtstigande och att allt ljus vänds emot dig. Ja, visst är du duktig – det är därför alla vill att du ska ha ditt finger med i allt som sker. Människor dras till dig nu och du kan om du önskar ta ett kliv upp och in i en större organisation och en större roll. Är detta verkligen vad du vill?

Solen bildar nu vinkel till både Neptunus och Jupiter – båda dessa två är lite luriga, gränslösa planeter som kan höja en människa till skyarna eller få dig att gå vilse känslomässigt. Man vet inte riktigt vad som har hänt för än det är för sent. Med grundval av detta är rekommendationen att inte fatta några snabba beslut under dessa stjärnor!

⭐️ Fiskarna

Både Neptunus och Jupiter kommer att tala högt nu en tid, eftersom Solen är i Skyttens tecken och i stark vinkel till allt som är du. Det är en superrolig, social, glad och sprudlande tid som ligger framför dig och kanske rycks du med och vill kasta dig ut i sus och dus – mingla på, prata och flirta med alla människor du möter.

Det är full rulle i horoskopet nu Fiskarna när karriärshuset: det 10:e. Det innebär förstås att du är oerhört efterfrågad och att det finns en massa förväntningar på dig från alla håll – inte minst yrkesmässigt. Minns att både Jupiter och Neptunus är gränslösa planeter och det är viktigt för dig att du inte tappa fokus på vad som är bra för dig och inte låter dig lockas med på andras planer.

Nu kära Fiskarna är tiden med Jupiter i Fiskarna nästan över så om det är någonting som du vill ha sagt och gjort – passa på nu medan du har tillfälle – den 20/12 glider mirakelgöraren åter in i Väduren.

13

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00