ANNONS
PersonuppgifterCookies

Horoskop – vecka 51

/

Getty Images/iStockphoto

🎅🏼 Väduren

Astrologiskt har vi en oerhört intressant vecka framför oss när det händer något bra snudd på varenda dag. Solen rör sig i början av veckan igenom vintergatans galaktiska center och här blir energin intensifierad och du känner dig alldeles ovanligt godhjärtad och öppen i sinnet. Mången Vädur lägger in en sista växel nu, tutar och kör på med förnyad kraft fram till jul. Men det finns också de Vädurar som lider i avsaknad av Mars positiva krafter och behöver vila.

Din härskarplanet Mars är fortfarande retrograd i Tvillingarnas tecken – vilket han kommer att vara ända fram till den 12 januari 2023.

Bästa julklappen till dig är att Jupiter under tisdagen återvänder till ditt tecken! Prisa Gud! Den här gången kommer Jupiter att färdas igenom hela Väduren – och det är först den 15 maj som den skiftar över till Oxen, så dryga fem månader har du på dig av positiv energi som för dig till självförverkligande. Det här betyder tur, utveckling och nya tag i livet.

Den 21/12 infaller vintersolståndet och då går Solen in i Stenbockens tecken, och här blir energin privat och uppmärksamheten riktas mot familjen, hemmet, traditionen och Julen förstås. Juligare och mysigare än så kan det knappast bli. Fredagen den 23/12 infaller en nymåne i Stenbocken och ditt 10:e hus.

🎄Önskar dig en riktigt God Jul, kära Väduren!

🎅🏼 Oxen

Universum laddar upp ett nytt scenario och veckan innehåller fantastiska transiter och ett helt nytt astrologiskt upplägg.  Vackra Venus befinner sig i trigon till allt som är du – vilket anses väldigt bra, men mer som en bakgrundsmusik. Själva hypen kanske du upplever den 22/12 när Venus bildar en trigon till Uranus. Där kan det rassla till och kännas mycket. Det är en kombination som förknippas med överraskningar och sötma.

Jupiter träder in i Vädurens tecken på tisdagen – enligt soltecken astrologin kommer Jupiter då att befinna sig i ditt 12:e hus ända fram till den 15/5 när den glider in till Oxen och förgyller ditt liv för resten av året.

Vintersolståndet äger rum den 21/12 och i den stunden går Solen in Stenbockens tecken. Bäst med detta är att Jupiter befinner sig i kvadratur Solen nu.

Nymåne på fredag infaller en också underbar, positiv nymåne på den 1°32 i Stenbocken och den infaller i ditt 9:e hus. Här öppnas en ny glad måncykel för dig och jag hoppas att du finner ro i att njuta av livet. Det är till det högre medvetande och de personliga utvecklingen den här nymånen talar till.

🎄Önskar dig en riktigt God Jul, kära Oxen!

🎅🏼 Tvillingarna

Solen betar nu av de sista graderna av Skyttens tecken och för dig som är Tvilling är detta förstås både spännande och intensivt.  Att nu Solen rör sig igenom det galaktiska centret fyller också dig med superkrafter och ett gott humör. Merkurius är i sin skugga nu, ja – det kallas så de dagar strax innan Merkurius vänder retrograd. Det sker först nästa vecka men redan nu uppleva att han bromsat in en aning. Att Mars som befinner sig i ditt tecken fortfarande är retrograd är ju något du fått leva med ett bra tag nu och det går heller inte över förrän den 12/1.

Med andra ord, januari 2023 börjar avigt och det är inte bästa tillfället för dig att göra annat än att sitta hemma och mysa. Men.. Jupiter byter tecken på tisdag och glider in i Väduren och ditt sociala 11:e hus. Vintersolståndet äger rum den 21/12 och i den stunden går Solen in Stenbockens tecken. Bäst med detta är att Jupiter befinner sig i kvadratur Solen nu.

En härlig nymåne på fredag infaller en också underbar, positiv nymåne på den 1°32 i Stenbocken och den infaller i ditt 8:e hus.

🎄Önskar dig en riktigt God Jul, kära Tvillingarna!

🎅🏼 Kräftan

Åh Kräftan! Det ser ut att bli en riktigt härlig Disneyjul för dig i år. Den ena fina planethändelsen efter den andra kickar in nu och alla av dem är till din fördel. Det börjar med att Jupiter skiftar över till Vädurens tecken och ditt 10:e hus, där vår kära turplanet kommer att befinna sig ända till den 15/5. Wow – det kan vara att du får beröm eller på annat sätt blir bekräftad eller omtalad för dina insatser. Det kan också peka på att det nu finns goda möjligheter att byta jobb eller utvecklas i karriären på andra sätt.

På onsdagkväll har infaller vintersolståndet som i år, lyckosamt nog är i exakt kvadratur till Jupiter. Vintersolstånd och Solens ingress i Stenbocken är en och samma sak. Venus och Merkurius befinner sig redan i tecknet. På fredag infaller en underbar nymåne i ditt 7:e hus i Stenbocken och Solen träder in i Stenbocken och din livsenergi börjar spira igen.  Det är alltså en toppenergi som laddas upp här nu. Julhelgen kan upplevas extra kärleksfull, gnistrande och underbar. Det är en riktigt härlig tid för fin gemenskap du har framför dig – och julen kan förstås bli extra fröjdefull och härlig.

🎄Önskar dig en riktigt God Jul, kära Kräftan!

🎅🏼 Lejonet

Solen rör sig nu de sista graderna igenom Skytten och är nu i det galaktiska centret vilket förstärker all energi och dessutom är den i trigon till allt som är du. Så positivt och spännande! På tisdag kommer Jupiter, Skyttens styrare att skifta över till Väduren vilket förstås är en underbar nyhet för dig som är född i ett eldstecken själv. Jupiter blir stark, expansiv och härlig här och den ger dig styrka och glädje med den här positionen. Jupiter kommer att flytta in i ditt 8:e hus nu och hålla den positionen ända till den 15/5. Intressant! Det här kan utveckla och förbättra ditt kärleksliv och bidra till stor glädje.

På onsdagskväll infaller vintersolståndet som i år får en fördjupad innebörd eftersom det infaller i kvadratur till Jupiter. Detta är ett så gott tecken! En ny tursam cykel tar vid här. Under fredagen ifaller en pigg nymåne i Stenbocken som även den förstås är kvadratur Jupiter! Toppen! Det lackar mot jul och är bråda tider för de allra flesta men soliga Lejonet tycks må bra denna vecka. Jultider, pyssel, presenter och omtanke om andra är verkligen du.

🎄Önskar dig en riktigt God Jul, kära Lejonet!

🎅🏼 Jungfrun 

Solen rör sig nu igenom sista graderna i Skytten (extra förstärkt eftersom den är så nära det galaktiska centret). För dig Merkuriusstyrda varelse så kan Mars retrograd i Tvillingarna och det faktum att Merkurius nu befinner sig i skuggan, dvs planeten kommer om en vecka att vända retrograd, viket kan kännas lite svagt redan nu som Merkurius bromsar in. Ska du yrkesarbeta kan det kännas lite motigt för dig nu. Ambitiösa du vill ju förstås hinna få allt pyssel färdigt och perfekt såklart. Men, det är stora förändringar som äger rum på himlavalvet och universum dukar fram ett helt nytt scenario.

Jupiter byter tecken på tisdag och glider in i Väduren och ditt medvetandehöjande 9:e hus där Jupiter även härskar. Det här är en riktigt fin position.

Vintersolståndet äger rum den 21/12 och i den stunden går Solen in Stenbockens tecken. Bäst med detta är att Jupiter befinner sig i kvadratur Solen nu.

En härlig nymåne på fredag infaller en också underbar, positiv nymåne på den 1°32 i Stenbocken och den infaller i ditt 5:e hus och med andra ord har du hela fem planeter där vilket ger den perfekta miljön för en superbra jul. Du tillhör dem som får ett par underbara veckor fram till årsskiftet. Jordelementets energi råder och i detta klimat trivs du som allra bäst.

🎄Önskar dig en riktigt God Jul, kära Jungfrun!

🎅🏼 Vågen 

Nu äntligen vänder vindarna och du går in i en fantastisk, utvecklande och härlig period. Faktum är att universum tilldelar dig fantastiska möjligheter och det är förstås lite upp till dig hur du väljer att göra med livet, kärleken och alla möjligheter som uppstår.

På tisdag skiftar underbara Jupiter tecken och går in i Väduren och därmed glider lyckans planet in ditt relationshus. Mysigt va? Detta skeende kommer att hålla i sig ända fram till 15/5 så du har gott om tid på dig att få kärleken, relationerna och den personliga utvecklingen på plats. Det här är verkligen din tid Vågen.

Det är en mysig vecka du har framför dig. Om möjligt – ta dig tiden att vara lite extra vänlig, minnas vänner, grannare eller bekanta med en julhälsning eller en blomma. På onsdag infaller vintersolståndet och i samma stund träder förstås Solen in i Stenbockens tecken. Bäst nu är Jupiters kvadratur Solen för under dessa stjärnor skapar du bra karma, positiva vibrationer runt dig som kommer att hjälpa dig att lyfta på alla fronter.

På fredag infaller en nymåne i ditt 4:e hus på 1°32 i Stenbocken. Det är förstås ditt hem, din familj och dina rötter (hemstad, ursprung och föräldrar) som kommer i fokus nu. Detta är en tid då du skapar struktur och stabilitet och kan bygga en stark grund för ditt liv och på den kan en framtid utav stål vila.

🎄Önskar dig en riktigt God Jul, kära Vågen!

🎅🏼 Skorpionen

Vad skönt att det lackar emot jul nu! Lite välförtjänt vila är väl på sin plats efter en lång och högpresterande höst. Vi befinner oss nu mitt i en av dessa magiska stunder när universum förbereder sig för att byta skepnad och vips, blir hela din värld annorlunda och förutsättningarna ändras. Det första steget tas på tisdagen när Jupiter träder in i Vädurens tecken och ditt 6:e hus. Det här är ju toppen! Med Jupiter i den här positionen fram till den 15/5 kan du komma att få framgång yrkesmässigt, få bättre hälsa men det kan även leda till att du lägger på dig några kilon och faktiskt också uppvisar en optimistisk hållning i förhållande till arbete och pengar som inte riktigt matchar din vanliga profil. Härligt, härlig men farligt, farligt.

På onsdagskvällen infaller vintersolståndet och denna gång sker det i en exakt vinkel till Jupiter vilket är ett oerhört ovanligt och lyckosamt tecken.

I den stunden går även Solen in i Stenbockens tecken. Under fredagen möts Solen och Månen på 1°32 i Stenbocken vilket lyser upp ditt kommunikativa 3:e hus där hela fem planeter samlats. Det ser ut som att du får en jätterolig julhelg med mycket mys och snack.

🎄Önskar dig en riktigt God Jul, kära Skorpionen!

🎅🏼 Skytten

Det här är veckan som BARA innehåller goda nyheter vilket passar perfekt för ”på julen ska ju varje mänska vara glad” säger ju visan.

 Solen färdas nu mitt i Vintergatans Galaktiska Centrum vilket gör all energi många gånger starkare. Det är verkligen maxat. På tisdag skiftar din styrare magiska Jupiter över till Vädurens tecken. Den var i bra läge i Fiskarna redan innan, men här i Väduren är den eldig, kraftfull och igångsättande och ger dig massor av motivation. Bäst av allt är att Jupiter landar i ditt glädjehus, det 5:e huset där den utgör en garanti för trevligheter, gemenskap och ett stort öppet hjärta. Det är inte ovanligt att kärleken utvecklas med Jupiter i detta hus. Singeln kan möta den rätte och liknande.

På onsdagskvällen lämnar Solen ditt tecken och sakta stillas energin runt dig och vi går in i Stenbockens mer återhållna sfär. Det är vintersolstånd som magiskt och lyckosamt nog infaller i kvadratur till Jupiter. Nu blir längtan efter hemmet, mysandet nästan övermäktig och det går knappt att räkna dagarna till julhelgen och vilan. Fredagens nymåne landar i 1° 32 i Stenbocken och i ditt ekonomiska 2:a hus. Klirr!

🎄Önskar dig en riktigt God Jul, kära Skytten!

🎅🏼 Stenbocken

Hokus, pokus Stenbocken! Nu händer en massa underbara grejer som alla är till fördel för dig. Venus och Merkurius har ju redan befunnit sig i ditt tecken en tid nu vilket förstås sprider underbara vibbar, drar till dig fina människor och hjälper dig att finna de rätta orden. Denna tisdag skiftar Jupiter position och glider nu in i Vädurens tecken och lyser upp ditt 4.e hus som har med dina rötter, din familj och ditt hem att göra. Detta är ju så goda nyheter inför julen! Solen tar steget över till Stenbockens sfär på onsdagskvällen och där i samma stund infaller även Vintersolståndet. Hurra! Speciellt denna gång det är att Jupiter bildar en supergynnsam kvadratur till Solen. Nu återvänder det goda humöret och vitaliteten och du får ett bättre grepp om helheten, julen, livet och kärleken förstås.

Venus och Uranus möts i en underbar trigon sätter sprätt på både din fantasi och kanske också ger dig positiva överraskningar.  Som om inte det vore nog infaller en nymåne på 1°32 i Stenbockens tecken. Wow! Detta är alltså ditt personliga nyår och också en nystart. Wow! Om det är så att du kommer att fylla år här snart så är energin fulländad. Det blir ett väldigt lyckat avslut på 2022. Om du tillhör dem som har något stort att fira, en jämn födelsedag eller kanske en förlovning till nyår så ska du veta att energin är underbar, generös och välkomnade.

🎄Önskar dig en riktigt God Jul, kära Stenbocken

🎅🏼 Vattumannen

Nu händer det grejer på stjärnhimlen och stora förändringar inträder vilket man kan ana är som ljuv musik i dina öron. Du kära Vattenbärare har ju fått ta emot din beskärda del av Saturnus under de senaste två åren. Nu är allt detta så gott som bakom dig. Saturnus är har fått upp farten och i mars är han ute ur ditt tecken helt och hållet.

Denna tisdag skiftar Jupiter tecken och går in i Väduren och ditt kommunikativa 3:e hus. Det låter som att du kommer att få en rolig jul med mycket prat och mys med dina nära. Jupiter kommer att vistas i det 3:e huset ända fram till 15/5 vilket indikerar väldigt mycket aktivitet, sociala kontakter och människor runt dig under våren.

På onsdagskväll infaller vintersolståndet som i år får en fördjupad innebörd eftersom det infaller i kvadratur till Jupiter. Detta är ett så gott tecken! En ny tursam cykel tar vid här. Under fredagen ifaller en pigg nymåne i Stenbocken som även den förstås är kvadratur Jupiter! Nymånen infaller i ditt 12:e hus och där kommer hela fem planeter att vistas. Det är riktigt mysigt att få dra sig undan och bara vara.

Att planeter är i det 12:e huset är signalerar en fyraveckorsperiod där du behöver ta hand om dig och om möjligt vila ut. Passa på att njuta under helgerna.

🎄Önskar dig en riktigt God Jul, kära Vattumannen!

🎅🏼 Fiskarna

Det är så fina transiter nu Fiskarna! Underbara Jupiter har tagit kommandot över skeendena och hans mirakulösa, välgörande krafter välsignar såväl denna vecka som hela julhelgen. Det är inte ofta man får så superpositiva vibbar ge dig hän till julfirandet och allt som medföljer. Du är så väl värd att få ta igen dig och bara överlämna dig till myset.

Denna tisdag lämnar Jupiter ditt tecken och träder in i Vädurens tecken och ditt 2:a hus där planeten kommer att vistas ända till den 15/3. Hm, det här är inte heller en dålig position för du kan komma att få bättre ekonomi framöver.

Men på onsdagskvällen den 21/12 infaller vintersolståndet och i den stunden går Solen också in Stenbockens tecken. Superovanligt och synnerligen lyckosamt med detta är att Jupiter befinner sig i kvadratur Solen nu.

En härlig nymåne på fredag infaller en också underbar, positiv nymåne på den 1°32 i Stenbocken och den infaller i ditt 11:e hus och med andra ord har du hela fem planeter där vilket ger den perfekta miljön för en superbra jul. Glädjerikt, utåtriktat och roligt. Du tillhör dem som får ett par underbara veckor fram till årsskiftet.

🎄Önskar dig en riktigt God Jul, kära Fiskarna!

11

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00