ANNONS
PersonuppgifterCookies

Jungfruns Årshoroskop 2023

/

JUNGFRUN 2023

Det är ett intressant år som väntar dig och det ser ut som du vill utvecklas på alla nivåer och mycket pekar på att du återfår glimten i ögat, finner lusten att utvecklas, vill lära nytt och kanske omfamna äventyr och nya upplevelser.

Inledningsvis är januari en riktigt seg månad eftersom både Merkurius och Mars är försvagade i sitt retrograda läge men allt det där ändrar sig förstås när de båda planeterna vänder direkt igen den 12 respektive 18 januari.

Som Merkurius är din härskare känner du av de retrograda perioder lite starkare än andra så det kan vara bra för dig att hålla lite extrakoll på när de infaller. Vi väntar fyra retrograda perioder i år, de flesta i jordtecknen.  29/12 -18/1 i Stenbocken, den 21/4 -15/5 i Oxen, 23/8 -15/9 i Jungfrun, sista sker Skytten, 13/12 – 2/1 2024.

Planeten Mars har ställt till det rejält i Tvillingarna (och all denna tid har han varit i kvadratur till dig) från augusti 2022- 25/3 så det blir en stor lättnad förstås när han byter tecken. Mars går in i Jungfrun 10/7 och gör din sommar glödhet fram till 27/8.

Under hela fyra månader juni – oktober är Venus i ditt drömska 12:e hus i Lejonet vilket skapar en härlig stämning till din sommar. Venus kärlekens planet kommer sent till dig i år – det är först i okt/nov hon lyser upp ditt liv.  Hösten kommer att vara den bästa tiden på året.

2023 kommer universum att stödja din personliga utveckling och du tar stora steg uppåt och framåt. Plutos nya läge i Vattumannen ditt 6:e hus utmanar dig yrkesmässigt och får dig att ifrågasätta dig själv och vad som är meningen med vår vistelse här på planeten. Detta är en lång transit som påverkar dig under de kommande 20 åren.

1/1 – 15/5 befinner sig Jupiter i ditt 8:e hus vilket påverkar både ekonomin, de delade resurserna och tillgångarna, sexualitet och intimitet. Både kroppslig och själslig.

Från 15/5 och året ut kommer Jupiter sedan att befinna dig i Oxens tecken, i trigon till allt som är du. Detta är en mycket enklare och mer välgörande position som du kommer att ha väldigt mycket stöd ifrån. Säg hej till andlig utveckling, resor, nyfikenhet och äventyr. Här bidrar även Uranus med nytänkande och innovativa idéer. Det känns som att du tar stora kliv nu Jungfrun!

Från 7/3 kommer Saturnus att hjälpa dig att se verkligheten i dina nära relationer. Hjälpa dig att rannsaka dig själv, dina behov och att fatta beslut därefter. Många av er bestämmer sig för att flytta ihop eller gifta sig i år. Du är både mer medveten och seriös i ditt agerande nu. Du vill leva livet och väljer bort det slentrianmässiga. Om din nära relation inte ger dig vad du vill ha längre kanske du väljer att avsluta.

Med tanke på att stränga Saturnus nya position i ditt 7:e hus blir meddelandet entydigt. Relationer är ett område där du kommer att behöva utvecklas.

Överarbeta inte, var inte så sträng mot dig själv och ge inte bort för mycket av din energi till andra. Låt 2023 vara året du hittar en balans i givandet och tagandet både privat och yrkesmässigt.

Att Pluto flyttar in i ditt 6:e hus som rör arbete och dagliga vanor. Här påbörjas en lång process där du ifrågasätter dina dagliga gärningar och livssituation. På sikt kan detta bidra till att ändra riktningen på hela ditt kommande yrkesliv.

Jupiter intar en stark position i ditt 9:e hus från 15/5 och året ut vilket generar nya kontakter och bra resultat. Många av er väljer att studera, resa, upplev och kanske faktiskt också välja att byta jobb.

🌙 Nymånen infaller en gång i månaden och är början på en cykel. Den tiden är som gjord för att smida planer, starta om och sätta upp nya mål. När månen blir ny i ditt tecken är påverkan desto större och du kan se den som en kosmisk återställningspunkt – ditt personliga nyår. 15/9  infaller en motiverande, igångsättande nymåne på den 21° 58 Jungfrun vilket får fart på dina livsandar.

Sol & Månförmörkelser

🌚 Årets första eklips, 20/4 infaller på den 29° i Väduren är en nymåne/solförmörkelse som faller i ditt själsligt djupa 8:e hus.

🌕  5/5 – infaller en fullmåne/månförmörkelse 14° 59 i Skorpionens tecken som aktiverar ditt sociala 3:e hus det sociala livet och kommunikation generellt att göra.

🌚  14/10 Infaller en nymåne och solförmörkelse på 21° 07 i Vågen, triggar ditt 2:a hus, ekonomi och personliga värderingar

🌕  28/10 Årets sista solförmörkelse infaller vid fullmånen på 5° 09 i Oxens tecken aktiverar ditt 9:e hus som styr ditt högre medvetande.

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00