ANNONS
PersonuppgifterCookies

Vädurens – Årshoroskop 2023

/

VÄDUREN 2023

Det är ett oerhört spännande och kanske även avgörande år du går till mötes. Aldrig någonsin har vi sett så här mycket positiv eld i ditt horoskop. Redan på nyårsafton befinner sig Jupiter på den 1° i Väduren ger ett positivt flöde i ditt liv. Jupiter är lyckobringaren, möjliggöraren och förstoringsglaset som i värsta fall förstorar upp saker. Förhoppningsvis kommer 2023 att gå till din personliga historia den stora positiva vändpunkten och tiden när allt hände.

Det första halvåret innehåller så många positiva tecken att det är snudd på omöjligt att inte ryckas och kliva på framgångståget. Förhoppningsvis är du är lätt om hjärtat, nyfiken och glad.

Intressanta, utvecklande och även överraskande händelser är att vänta nu och universum är frikostigt. Det är troligare än någonsin att du får dina önskningar uppfyllda.

En mysig fullmåne i Kräftans infaller 6/1 i ditt hemkära 4:e hus. Var hemma och mys – det är kanske lika bra att inte ha för stora förväntningar på januari.  Din styrande planet Mars är retrograd till den 12/1. Merkurius som också är retrograd i början av året vänder direkt 18/1. Samma dag kommer Solen att vara konjunkt Pluto.

Jupiter, möjliggöraren är med dig hela vägen. 21/ 1 infaller nymånen i Vattumannens tecken och detta är också början på det kinesiska året; Kaninens år. 1/1- 15/5 är generösa Jupiter, lyckans planet vid din sida.

Känn dig befriad, lätt om hjärtat och du bör förstås utnyttja det faktum att Jupiter är med dig hela vägen. Du har möjlighet utvecklas under hela det här året.

Venus, kärlekens planet, är ovanligt tidig in i Väduren i år. Alltid välkommen förstås när än hon kommer. Att lilla lyckan Venus befinner sig i ditt tecken 20 feb – 17 mars får dig att attrahera till dig positiva personer, möjligheter och får dig att glittra. Att de båda lyckobringarna Venus och Jupiter är aktiva i ditt tecken samtidigt är fenomenalt och sker bara vart 12:e år.

Venus möter Jupiter 2/3 vilket är en väldigt lyckosam transit. Generell tur i allt, en attraktionsförmåga som är på topp!Tveka inte att fatta tag i lyckan och göra den till din om den korsar din väg.

Saturnus flyttar in i ditt 12:e hus den 7/3 för att sedan stanna där i nästan tre år! Det finns många sätt att beskriva detta hus – men drömmar, andlighet, inre utveckling – exempelvis terapi eller meditation kan främjas komma att äga rum. Man kan säga att här mognar planer, växer till sig för att sedan komma i rörelse i när Saturnus träder in i det synliggjorda 1:a huset.

Att Pluto skiftar tecken är det stora nya 2023. Men han är mest ute och inspekterar, noterar, markerar avsikt och vänder sedan tillbaka igen. Det är endast dryga 3 månader han befinner sig i Vattumannen och i år kommer inte några jordskredslikande grejer äga rum – men han markerar närvaro i ditt 11:e hus. Nya personer kanske börjar dyka upp i ditt liv.

Vårdagjämningen 20 mars infaller så tätt ihop med nymånen i Väduren 21 mars gör den här perioden fantastisk.

Merkurius är också med, flirtar och förhöjer stämningen. Magnifika Jupiter ”stora lyckan” möjliggöraren och välgångens planet är i Väduren till 11/5. Hela våren präglas att möjligheter.

Månknutarna:

18 juli börjar den norra noden sin färd igenom Vädurens tecken – så han kommer in på den 29° i Väduren och backar under 18 månader långa månader igenom tecknet. Detta har med ditt karma att göra. Sådant som legat undertryckt bubblar upp till ytan, sådant som behöver ske för att du ska nå optimal utveckling äger rummänniskor du ska möta din väg och här har ödet har ett finger med i det som sker. En ny epok tar form från 18 juli och 18 månader framåt rör sig den karmiska norra noden in i Väduren.  Det är 18,5 år sedan den var hos dig sist.

Sol & Månförmörkelser

🌙 Nymånen infaller en gång i månaden och är början på en cykel. Den tiden är som gjord för att smida planer, starta om och sätta upp nya mål. När månen blir ny i ditt tecken är påverkan desto större och du kan se den som en kosmisk återställningspunkt. Ovanligt nog infaller det hela två nymånar i Väduren under 2023 vilket förstås är maxat. Den första infaller den 21/3 – mitt på Vädurens nollpunkt, dvs 0°i Väduren!

🌚 Den andra nymånen, den 20/4 infaller på den 29° i Väduren och är också en total solförmörkelse. Här hamnar du och din utveckling i fokus.

🌕  5/5 – infaller en fullmåne och månförmörkelse 14° 59 i Skorpionens, i ditt 8:e hus som berör nära relationer, psykologiska processer och odelade tillgångar.

🌚  14/10 Infaller en nymåne och solförmörkelse på 21° 07 i Vågen, i ditt 7:e hus

🌕  28/10 Årets sista solförmörkelse infaller vid fullmånen på 5° 09 i Oxens tecken.

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@astrobloggen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00