ANNONS
PersonuppgifterCookies

Vågens Årshoroskop 2023

/

VÅGEN 2023

Ditt 2023 ser mycket lovande ut med positiv tillväxt och stora förändringar. Att våga tro på att saker kan gå bra är viktigt för utvecklingen. När stjärnorna står som de gör nu för dig Vågen är tankens kraft, attraktionslagen och dina önskningar extra påverkningsbara.  Låt universum veta vem du är, vad du vill ha och önskar.  Det är ett superpositivt och löftesrikt år väntar dig. Att hela tre av det stora planeterna byter tecken är enormt och naturligtvis banar det vägen för helt nya möjligheter. Yrkesmässigt, socialt och privat kommer du få se din stjärna stiga igen.

Det är en väldigt vacker känsla runt ditt horoskop redan nu Vågen. Det känns som universum är skyldig dig något och vill återgälda sin skuld till dig.

Många av er känner sig redan välsignade och mycket lyckliga i sina privatliv. De som inte har nått den punkten ännu kan komma att göra det inom kort. Mirakelgöraren Jupiter befinner sig i ditt relationshus redan från start 1/1 – 15/5 vilket förstås innebär tur i kärlek. Förutsättningarna för varaktiga kärleksrelationer optimala.

Här avses både kärleken och respekten för det egna jaget som den kärlek som du får utifrån. Det finns möjligheter att möta själsfränden.

Merkurius kommer att vara retrograd vid fyra tillfällen 29/12 -18/1 i Stenbocken, den 21/4 -15/5 i Oxen, 23/8 -15/9 i Jungfrun, sista sker Skytten, 13/12 – 2/1 2024.

Din styrande planet Venus kommer att ha stor påverkan i ditt liv i år. Feb/mars är synnerligen fin period. Utvecklande och fördjupande i kärlek är den fyra månader långa period jun – okt när Venus stannar upp i Lejonet och förgyller din tillvaro.

November är höstens bästa kärleksmånad och attraktionen är på topp.

Karriär och ekonomi

Januari är inte din månad, dessutom är både Merkurius och Mars retrograda så du behöver inte lägga någon stress på dig själv. Under dessa fantastiska stjärnor sköter universum praktiskt taget karriären åt dig – men det skadar naturligtvis inte att lägga  Visserligen är lyckans planet Jupiter inkopplad redan ifrån 1/1 – 15/5 vilket är en garanti för positiv utveckling men du har din vana trogen stark fokus på relationer.

Om du vill använda Jupiters superkrafter för att förbättra ekonomin är det fullt möjligt när Jupiter skiftar tecken den 17/5 och träder in i ditt  ekonomiska 8:e hus och Oxens tecken. Du blir mer praktiskt inriktad och mer målfokuserad. Du kan lyckas väldigt bra med investeringar, husaffärer. Företagaren har bra vind i sina segel och även den anställda Vågen har möjlighet att öka sina inkomster under 2023.

Saturnus flyttar in i ditt 6:e hus den 7/3 för att sedan stanna där i nästan tre år! Det här är en utmanade position som kräver att du är lite sträng och extra skötsam vad gäller dina kostvanor, motion och hälsa. Man blir vad man äter 2023. Det 6:e huset handlar också om arbetet och här kan han vara till hjälp, men endast för den flitiga. Det finns inga gratisresor med Saturnus. Jobba först och få lönen sedan.

Att Pluto skiftar tecken är det stora nya 2023. Han träder in i lufttecknet Vattumannen och ditt lekfulla 5:e hus. Det dröjer dock innan du kommer känna full effekt av denna, 20 år långa transit Pluto är bara i utkanten av tecknet i år och markerar avsikt och vänder sedan tillbaka igen. Det är endast dryga 3 månader han befinner sig i Vattumannen och i år kommer inte skapa några jordskredslikande händelser ännu – men han markerar sina avsikter i 5:e hus. Det är ditt hjärta han är ute efter.

Att vårdagjämningen 20 mars infaller så tätt ihop med nymånen i Väduren 21 mars gör den här perioden fantastisk. Merkurius är också med, flirtar och förhöjer stämningen. Magnifika Jupiter ”stora lyckan” möjliggöraren och välgångens planet är i Väduren till 11/5. Hela våren präglas att möjligheter.

Viktiga datum:

Det tar 18. 6 år för noderna att gå ett varv runt zodiaken. 18 juli påbörjas den 18 månader långa vandringen när de karmiska månknutarna vandrar igenom Väduren/Vågen och en ny epok tar form. Den norra noden går in i Väduren men den södra rör sig igenom Vågens tecken. Vi vet att den södra noden leder oss till avslut och det kan vara att det finns sådant vi behöver lämna ifrån oss för att kunna växa. Den norra noden indikerar vad som förs till oss och vad som kommer växa. Här kommer ödet att ha ett finger med i spelet och karmiska möten och händelser kan äga rum.

🌚 Årets första eklips infaller vid nymånen/solförmörkelsen på den 29° Väduren den 20/4. Den faller i ditt 7:e hus och dina relationer hamnar i fokus.

🌕  5/5 – infaller en fullmåne och månförmörkelse 14° 59 i Skorpionens, i ditt ekonomiska 2:e hus som handlar om personliga värderingar och pengar.

🌚  14/10 Infaller en nymåne och solförmörkelse på 21° 07 i Vågen, i ditt 7:e hus första hus så det är ju förstås du Vågen som blir huvudpersonen och du själv din utveckling är i fokus.

🌕  28/10 infaller årets sista solförmörkelse i ditt 8:e huset vid fullmånen/månförmörkelsen 5° 09 i Oxens tecken. Här berörs sådant som rör nära relationer, psykologiska processer och delade tillgångar.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00