ANNONS
PersonuppgifterCookies

Skorpionens Årshoroskop 2023

/

SKORPIONEN 2023

För dig kära Skorpionen är det här ett oerhört omdanade år som pekar mot stark personlig tillväxt. Nu når utvecklingen en helt ny nivå och förändringarna är så påtagliga att det kan upplevas som att du ömsar skinn. Att flera av de yttre planeterna når fram till ett nytt tecken är enormt betydelsefullt och ändrar förutsättningarna på jorden helt.

Arbete, karriär och ekonomi

Du kan med gott samvete låta ditt arbetsår få en långsam start i januari eftersom både Mars och Merkurius är retrograda så det finns ingen anledning att skynda sig tillbaka ifrån julledigheten.

Merkurius kommer att vara retrograd vid fyra tillfällen 29/12 -18/1 i Stenbocken, den 21/4 -15/5 i Oxen, 23/8 -15/9 i Jungfrun, sista sker Skytten, 13/12 – 2/1 2024.

Jupiter rör sig igenom ditt flitiga 6:e hus 1/1 – 16/5 vilket ger medvind i dina segel och du kan förlita dig på att saker och ting faller väl ut. Det här är en jättebra tid för att bygga upp en kundkrets ett företag eller ett gott anseende.

15/5 kommer Jupiter att skifta tecken och glida in i ditt relationshus vilket är härligt och ger dig en positiv knuff framåt. Saker blir lättare, roligare och mer lekande. Du kommer att känna trygghet i din yrkesroll.

Uranus finns också med i ekvationen, ständigt närvarande med nya innovativa tankar och önskan om optimal utveckling.

I mars månad har vi flera viktiga händelser som ändrar det astrologiska klimatet och förutsättningarna på jorden helt. Först ut på banan är Saturnus som skiftar över Fiskarnas tecken och tar han över ditt skapande 5:e hus och effektiviserar dina kreativa processer. Saturnus har oförtjänt dåligt rykte. I den här positionen kan under tre år han lära dig att använda dina förmågor på bästa sätt och få konkreta resultat.

23/3 glider Pluto i Vattumannen och sätter där i gång superviktig process som innebär ett enormt skifte för mänskligheten som på sikt ger enorma globala förändringar.

Detta är början på en 20 år lång process som förstås ändrar allt! Det tar dock hela två år för Pluto att ta sig in i tecknet och hinna manifestera sin energi på allvar. Naturligtvis kommer det att påverka dig på individnivå också som på sikt kommer visa dig vem du är ämnad att vara.

Den massiva processen, när den norra noden rör sig igenom Oxen och den södra noden vandrar igenom Skorpionen är fortfarande pågående – fram till 18/7 2023. Noderna rör sig 2023 igenom den respektive teckens första dekan. Detta innebär att två av årets eklipser förfarande infaller i Oxe/Skorpionen. Den norra noden i Oxen leder in nya händelser personer och omständigheter i ditt liv emedan den södra noden i Skorpionen visar vad det är du behöver släppa taget om för att nå din fulla potential.

Det kan även sägas om södra nodens färd igenom Skorpionen som pågått i ett år redan – 18/7. Men mitt emot dig finns fortfarande Uranus med sin förnyande energi och ifrån den 15/5 läggs även mirakulösa Jupiter till ekvationen. Gläds åt att du får uppleva allt detta!

Även hösten är produktiv och härlig för dig. 12/10 – 25/11 befinner sig heta Mars i Skorpionens tecken vilket är en styrkemanifestation som är oerhört motiverande och igångsättande.

Personliga livet och kärleken

Det är enorma processer du går igenom som människa. Via Jupiters närvaro växer kärleken inom dig, empatin och förståelse för dina medmänniskor. Plutos nya position från 23/3 hjälper dig att förändra dina ärvda känslomässiga mönster.

Från den 15/5 och året ut kommer Jupiter att befinna sig i ditt 7:e hus vilket gör att härliga människor dras till dig och välkomnar personer som lyfter dig och får dig att må bra. Under dessa stjärnor kan en värdefull bekantskap utvecklas till vad som är början av ett livslångt partnerskap.

Under sommaren kan själsliga mirakler ske inom dig. Venus fyra månader långa vistelse i Lejonet 23/7 -4/9 har stor betydelse för ditt kärleksliv. Du färdas tillbaka och kan hela sådant som blivit fel tidigare. Du når en försoning vilket gör dig redo att möta kärlekens sanna ansikte nu. Venus kommer att befinna sig i Skorpionen i december vilket förstås är underbart.

🌙 Nymånen infaller en gång i månaden och är början på en cykel. Den tiden är som gjord för att smida planer, starta om och sätta upp nya mål. När månen blir ny i ditt tecken är påverkan desto större och du kan se den som en kosmisk återställningspunkt. I år infaller den 13 november på den 22° i Skorpionens tecken. Denna nymåne är oerhört kraftfull, motiverade och igångsättande. Solen, Månen och Mars möts mittemot innovativa Uranus.

Sol & Månförmörkelser

🌚 Årets första eklips nymåne/total solförmörkelse den 20/4 infaller på den 29° i Väduren och därmed i ditt flitiga 6:e hus vilket riktar uppmärksamheten emot dina rutiner, hälsan, dina dagliga vanor och ditt arbete.

🌕  5/5 – infaller en fullmåne/månförmörkelse på Skorpionen 14° 59 i hus vilket gör att uppmärksamheten riktas mot dig, din självbild och personliga utveckling. Du växer så att det knakar.

🌚  14/10 Infaller en nymåne och solförmörkelse på 21° 07 i Vågen och där aktiveras ditt andliga 12:e hus vilket sätter i gång ditt inre arbete. Här växer dina drömmar och visioner om framtiden starka.

🌕  28/10 Årets sista solförmörkelse infaller vid fullmånen på 5° 09 i Oxens tecken.  7:a ditt relationsorienterade 1:e hus som handlar om partnerskap, vänner och öppna fiender.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00