ANNONS
PersonuppgifterCookies

På Himlavalvet – Vecka 4

/

⭐️  Astrovänner & Magiska Människor  

Under lördagskvällen inföll nymånen i Vattumannens tecken. Som alltid tar det några dagar för den nya energin att födas – men den nya månskäran kanske blir synlig natten mellan måndag och tisdag och det nya månvarvet kommer i gång. Det är så häftig energi i detta nya.

Förutom att månen är ny i Vattumannen så anser kineserna att nymånen är början på det kinesiska året. Härmed befinner vi oss alla i Kaninens år. 🐇

Söndagen den 22 januari kl 23:59 dvs 1 minut före denna rapport började gälla så vände vår stora väckarklocka Uranus direkt! Hurra!. Hurra! Nu rör sig alla planeter i direkt riktning! Det här öppnar ett fönster av aktivitet för oss. Visserligen måste vi ha lite tålamod. Det tar lite tid för stationära planeter att få upp farten – men icke desto mindre är vi på gång emot det nya flödet.

Uranus står för plötslighet, insikter och sanning. Att planeten är stationär göra att du inte bör bli inte förvånad om du plötsligen kommer till insikt om saker. Att sådant som du inte kunde se framstår klart som korvspad. Sanningens moment är här.

I samband med nymånen, Uranus vändning befann sig Venus i konjunktion med Saturnus vilket förstås är en viktig markering. Karmisk om inte annat. Jag har redan hört talas om par som tagit viktiga relationsbeslut under helgen.

 TRANSITER

🌞  SOLEN 3° – 9° i VATTUMANNEN ♒️

Solen rör sig fram igenom Stenbocken nu och de flesta har tankar på ansvar, ambition karriär, vår framtid. Det är en målinriktad och produktiv tid vi har framför oss . Under onsdagen möts Solen och Pluto i konjunktion på den 27°. Dramatiskt, intensivt och själssökande. 20/1 träder Solen in i Vattumannens tecken och möter nästa dag månen och vi får en nymåne i Vattumannen under lördagen.

🌕 MÅNENS VANDRING

I lördags inföll nymånen i Vattumannen! Detta är samtidigt början på det kinesiska nyåret – Kaninens år infaller den 21/1 kl 21:55 på 1° 32 i Vattumannen. Under måndagen rör sig månen igenom de sista graderna av Vattumannen och glider in i Fiskarna kl 18:40 på måndagskvällen. Under natten, kanske är det tisdag redan när de månskärans första strålar bryter igenom och det nya månvarvet föds. Strax före kl 20 på onsdagen går månen in i Väduren för dryga två dygns vistelse där. Natten till lördag kl 00:45 glider månen in i Oxens tecken och där blir den kvar hela helgen.

♑️  MERKURIUS DIREKT 9° – 14° i STENBOCKEN

Merkurius går sedan den 18/1 i direkt rörelse. Planeten är lite trög i starten men får dag för dag upp farten. Härligt!

När Merkurius färdas igenom traditionella Stenbocken så blir också våra tankar och handlingar färgade av den energin. Vi tänker mycket på framtiden, på praktiska ting som ekonomi och jobb. Det kan också vara att vi vill vara effektiva och få saker gjorda. Därför kan våra samtal bli kortare och mer rakt på sak.

VENUS  25° VATTUMAN – 3° FISKARNA

Venus skiftar under fredagen den 27/1 strax före 04 på morgonen in i Fiskarnas tecken där hon kommer att välsigna allt hon vidrör till den 20/2. 🐠 🐟

Underbart! Här främjas fantasin och drömmarna och för de flesta är detta en vacker tid. Venus är exalterad i Fiskarna och detta är hennes absolut bästa position där hon verkligen kan uttrycka sig. Här finner Venus konsten, musiken, färgen, formen och uttrycket som hon älskar att drömma sig bort i. Här är modet, stilen allt som Venus vill ha. Hon blir trendkänslig här.

Venus högre oktav Neptunus. Intressant nog befinner sig Neptunus sedan 2011 i just Fiskarna. Här kan hennes andliga väsen och längtan efter att enas med universum och det högsta ljuset finna uttryck. En eterisk, skir och romantisk känsla som fyller henne.

I detta rörliga vattentecken är energin föränderlig och flexibel och inkännande. Medkänsla och acceptans är nyckelord här. Uttrycket blir vackert, andligt. Vi dömer inte ut är inkluderande, accepterande och förlåtande.

Gränser suddas ut i Venus i Fiskarna, vi har lättare att ändra oss och se nya lösningar och möjligheter. I kärlek är vi inte att nöjda med mindre än den där höga, rena, vackra känslan som ett öppet hjärta ger.

♊️ MARS  8° – 9°  TVILLINGARNA

Det var den 12/1 som Mars vände direkt på den 8° i Tvillingarna. Som ni ser i rubriken tar det tid för Mars att komma igång. Så snart han får upp farten kan livet börja snurra på igen och vi får det lättare att genomföra det vi önskar.

Mars är hetta, vilja, händelser, kraft och han är med oss i allt vi gör. I den gamla mytologin var han också krigets Gud, så Mars kan också vara med när vi tappar humöret och det blir bråk.

Tvillingarna är ett rörligt, snabbt lufttecken som handlar om information och kommunikation. Vi kan förvänta oss en tid med ett oerhört snabbt informationsflöde, många snabba tankar, förflugna ord och kanske även osämja. Det är inte förrän den 25 mars som Mars lämnar Tvillingarna. Mars i Tvillingarna

♈️ JUPITER 4°- 5° VÄDUREN

Jupiter är stark här i Vädurens tecken vilket förstås är jätteroligt för alla som är födda i ett kardinalt tecken. Här i Väduren och kan Jupiter ge mod, få oss att våga ta steg i våra liv.

Expansionsplaneten Jupiter rör sig igenom ett Väduren ger de som är födda i detta tecken möjlighet att utvecklas och nya få nya chanser. Det kan röra jobb, kärlek, pengar och allt möjligt som du önskar dig.

Jupiters närvaro hjälper oss att öppna våra sinnen för nya influenser, att ta nya modiga kliv framåt och att tänka positiva tankar, få nytändning och tro på att livet faktiskt kan bli bättre. Här höjs våra sinnen, vi utvecklas och vill ha mer. På så sätt får vi hjälp att ta kliv framåt, få in tur och glädje och expansion i våra liv.

Nu riktar vi uppmärksamheten utåt och uppåt emot högre värden och det som är viktigt på riktigt. Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Expansion, flöde och medvetandehöjning bildas i Jupiters farvatten. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder för någonting. Jupiter hjälper oss att utvecklas, nå en högre kunskap och maxa vår förståelse och uppnå ett högre medvetande!

”Think Big” är grejen här för Jupiter vill att vi ska nå så långt och sikta så högt som möjligt.  Att bredda sina erfarenheter och att leva i tron på att universum är stort, kärleksfullt och välkomnande är vad detta kan innebära. Nu fördjupas intresset för filosofiska, andliga och kanske även religiösa frågor.

Vi kan bli mer öppna och välkomnande för nya influenser, kulturer och människor. Känn efter vad som stimulerar, ger glädje och vad du längtar efter. Hittar du det inom dig är förverkligandet inte långt undan.

♒️ SATURNUS  24° – 25° VATTUMANNEN 

Saturnus är tuff i Vattumannen eftersom han klassiskt sett är styrare här. Han befinner sig nu i Vattumannens tredje dekan (sista tredjedelen alltså). Han är den stränga fadern, den kosmiska läraren och här, i ett tecken som han styr kan han verkligen göra bra ifrån sig. Han vill se ordning, struktur, enkelhet, realism och sanning. Saturnus närvaro i våra liv kan upplevas som en prövning men som leder oss alla till en enorm utveckling. Han kommer att sätta fingret på våra svaga punkter och visa oss på vilket sätt vi behöver utvecklas.  Med Saturnus i Vattumannen inser vi också att när vi är mer ansvariga för oss själva och för våra liv. Det finns inga gratisbiljetter här. Men vi lär oss massor om hur vi ska kunna förbättra oss själva, vår närmiljö och samhället runt oss. Den 7/3 2023 kommer Saturnus att träda in i Fiskarnas tecken.

♉️ URANUS VÄNDER DIREKT på 14° OXEN

Söndagen den 22 januari kl 23:59 dvs 1 minut före denna rapport började gälla så vände vår stora väckarklocka Uranus direkt!  Hurra!. Hurra! Nu rör sig alla planeter i direkt riktning!

Uranus står för plötslighet, insikter och sanning. Bli inte förvånad om du plötsligen inser saker. Att sådant som du inte kunde se framstår klart som korvspad. Sanningens moment är här.

Uranus står för den nya tiden, nya trenden och framtiden, öppnar våra ögon och får oss att se saker på ett helt nytt sätt. Uranus kan ge starka Aha-upplevelser, vara briljant, kaotisk och katastrofrisk på samma gång. Frihet är vad han vill uppnå och förändring är hans livselixir.

Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025. Vad gäller kvadraturen mellan Saturnus och Uranus har planeterna så sakteliga glida isär.

♓️ NEPTUNUS 23° 32 FISKARNA 

Neptunus är en viktig spelare nu och minns att den är både är den kreativa kraften, fantasin och drömmarna. Neptunus har också förmåga vilseföra så det gäller att hålla tungan rätt i mun nu.  Att Neptunus befinner sig Fiskarna, sitt eget tecken där Neptunus är styrare är väldigt speciellt. Sist det hände var året 1856. Det sker bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️  PLUTO 28°  STENBOCKEN

Pluto har nu börjat få upp farten och har nu sedan han vände direkt i oktober rört sig en hel grad. Det är inte lite för en segpropp som honom. Han färdas nu för tredje och avslutande gången över dessa grader. Här avslutas processer som varit igång nu under något år.

Pluto står för förändring, förvandling och transformation.

Han är underjordens härskare och han kan servera tuffa livsläxor som lockar fram de innersta känslorna och hjälper en människa till utveckling. Nu när Pluto befinner sig i traditionella Stenbocken som förvaltar vårt samhälle, staten och kapitalet, lagen, ordningen och i landet leder det till att maktstrukturer ändras. Vi kan få se stora politiska och ekonomiska förändringar, paradigmskiften nu. Pluto träder in i Vattumannen i 23/3 2023 går efter någon månad tillbaka in i Stenbocken. Han vinglar på gränsen mellan dessa två tecken under både 2023 och 2024 och det är först som 2025 när han slutligen träder in i Vattumannens tecken för att inte gå tillbaka till Stenbocken igen.

♈️  KIRON 12° VÄDUREN 

Vår HELARE, LÄKARE, LÄRARE & GURU; KIRON har kallats både asteroid och dvärgplanet. Han överbygger våra svårigheter.  Hjälper oss att ta oss förbi våra egna begränsningar .

Var än du finner Kiron i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnation. Kiron i Väduren

♉️ MÅNKNUTARNA 9° – 8° OXEN & SKORPIONEN ♏️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter. De kallas Drakens Huvud och Drakens svans, Rahu och Ketu är de vediska namnen.

Noderna har använts i vedisk astrologi i tusentals år och kommer från den hinduiska förmörkelsemyten.  Rahu och Ketu är  två delar av en demon, och är djuriska, instinktiva, hedonistiska och agerarsom en reptil – utan tanke bakom.  Oavsett vilka ord vi använder finns en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra noden visar utvecklingen och den södra noden visar det förflutna, det vi kommer ifrån. Man kan kalla dem för själens röst och strävan. De kallas ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden, den läxa dom du kommer att sträva emot att lära dig. Det är inte alltid så lätt att till sig den norra noden och dess lärdomar. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@astrobloggen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00