ANNONS
PersonuppgifterCookies

Saturnus i Fiskarna

/

🪐 Saturnus träder in i Fiskarna 7/3 – 2023

Idag händer någonting  stort som påverkar oss både personligt och kollektivt eftersom Saturnus byter tecken. Efter nästan sex år i Stenbocken och Vattumannen som båda är hans ”hemmaplan”. är det en stor förändring att han nu går in i rörliga vattentecknet Fiskarna. (I klassisk astrologi anses Saturnus vara styrare i både Stenbocken och Vattumannen vilket gör planeten väldigt stark där).

Estoniakatastrofen inföll 1994. Det är inte ovanligt att Saturnus i Fiskarna har att ta hand om en stor sorg – men att detta gemensamma sorgearbete också för oss människor närmare varandra och ökar empatin och förståelsen för att vi alla är ett? Krig och umbäranden har en tendens att väcka oss och att förstå vad som verkligen är viktigt. Åren 1994-1996 var han här sist.

Saturnus är den stränge fadern, han är Kronos – tidens gud – även kallad Liemannen eller den kosmiske läraren. Han är också ”The Lord of Karma” för att nämna några. Trots att han har så många namn brukar han varken ses som ett kärt barn eller en välkommen gäst i horoskopet.

Stränga fadern Saturnus är en automatisk nejsägare. Han är kontrollen, strukturen, ordningen, väggen, avskildheten och tiden. Han är uthålligheten, ordningen, visdomen och erbjuder en förståelse för de äldre, för erfarenhet och för makt som har ett högre syfte och är grundad i sanning.

Ingenting blir någonsin lätt eller enkelt med Saturnus – inte på en gång i alla fall. Han är zodiakens tuffaste uppdragsgivare som med ett stadigt grepp om piskan ser till att vi kommer i tid våra arbeten och arbetar hårt. Han lär oss ansvar, disciplin, moral, höga ideal och gränssättning.

Han är läromästaren som utdelar de lektioner vi behöver för att kunna växa som människor och faktiskt bli bättre individer. Bra med Saturnus är att vi mognar, utvecklas enormt och får ovärderliga lärdomar. Han utmanar oss att göra vårt allra bästa. På andra sidan Saturnus kommer du att vara en så fulländad person som du kan bli.

Saturnus som ju står får åtstramning, han strävar efter effektivitet och enkelhet och därför blir saker både enklare och svårare när Saturnus har ett finger med i spelet. Saturnus ser till att vi får se verkligheten och sanningen i närbild. Vi kanske måste minska utgifter, säga adjö till människor, vanor och beteenden vi inte längre behöver i våra liv.

Det tar 29,4 år för Saturnus att gå ett varv runt zodiaken. Han stannar cirka 2,5 år i vart stjärntecken.

VAD HÄNDER NU MED SATURNUS I FISKARNA?

Vi kan behöva ta itu med humanitära frågor och behöva hjälpa dem som har det svårt. Det kan gälla alla sorters sociala problem som kan komma ur sjukdom, fattigdom, flyktingfrågor eller offer av naturkatastrofer.

Nu är det viktigare än någonsin att ta itu med frågor rörande jordens vatten. Det kan vara allt från vattenförsörjning till våra vattendrag, sjöar, floder, haven och självklart hela ekosystemet och allt som lever i och av vatten.

Personligt: Ta fram ditt horoskop och se efter i vilket hus Saturnus kommer att hamna nu? På det området kommer du att behöva utvecklas. Saturnus kommer att befinna sig i tecknet i hela 2,5 – 3 år. Kommer Saturnus att befinna sig i närheten av en personlig planet? Då kan den planetens funktion bli nedsatt eller försvårad under nio månaders tid.

Det är främst de personer som är födda i början av Fiskarnas tecken som kommer att känna av Saturnus närvaro nu.  Han är den tuffa läromästaren som visar oss våra svagheter och tvingar oss människor till utveckling.

Kollektivt: Saturnus är den stränga fadern och den kosmiska läromästaren. Fiskarna är zodiakens sista och avslutande tecken och med Saturnus här kan vi komma att se de karmiska resultaten av allt vi människor ställt till med.  Fiskarna har skämtsamt kommit att kallats för zodiakens soptunna av en anledning. När Saturnus är i detta tecken kommer allt sådant som varit vanvårdat, misskött eller försummat på jorden att göra sig påmint. Nu måste vi människor kollektivt måste ena oss och ta itu med det vi ställt till med.

9

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00