ANNONS
PersonuppgifterCookies

På Himlavalvet – vecka 12

/
♈️ 🐑 HAPPY ASTROLOGY DAY! 🐑 ♈️

Vi befinner oss i skivande stund alldeles i det chippande sista andetaget av astrologiska året. I den 29° graden summeras Fiskarnas tecken ihop. Allt ställs på sin spets nu som en sista liten dödsryckning innan det nya astrologiska året tar vid. Denna sista grad är speciell och kallas den anarektiska, kritiska eller ödesmättade graden. Det finns många benämningar. Själva övergången sker sent på måndag kväll 20/3, kl 22:24 och där går Solen in i eldiga Väduren. 

HÄLSA VÅREN, VÄDUREN OCH DET NYA ÅRET VÄLKOMMET!

0° i Väduren är också Astrologins Dag & Alltet Början och det sanna klassiska sättet att räkna Nyåret! I år infaller en Nymåne på 0°49 i Väduren! Va! Vilken timing! Alla nymånar är början av en måncykel. Här startar nya processer, frön sätts och det som börjar här växer under månaden.  Eftersom nymånen ifaller precis i Vädurens nollpunkt kommer hela året att vara fyllt av nya processer och starter.

Denna vecka händer allt! Vårdagjämning, Solen går in i Väduren, Nymåne i Väduren, Mars går in i Kräftan och slutligen går Pluto in i Vattumannen! Mer maxad vecka kommer vi aldrig att få vara med om.

🪐 PLANETSTÄLLNINGARNA:

🌞  SOLEN 29° FISKARNA  – VÄDUREN 6°

Sent på måndag kväll 20/3, kl 22:24 går Solen att gå in i eldiga Väduren! I samma stund infaller vårdagjämningen också.  Detta är som alltid ett fantastiskt skifte. Förutom att dag och natt är lika långa så vaknar här såväl naturen som människorna till liv. Nu fylls vi av entusiasm, glädje och spontanitet. Nu kommer så mycket nytt att hända. Vi fylls av livslust, vilja att sätta igång saker.  och ta nya kliv i livet kommer just nu.  Det är modigt och banbrytande, och något oskyldigt. Vi är direkta och ganska okomplicerade i våra behov, men vi kan också vara kortsiktiga och sakna lust att planera framåt. Grattis Väduren

🌕 MÅNENS VANDRING

Vi befinner oss i mörkermånens tid och här finns inget månljus alls på natthimlen. Tisdagen den 21/3 kl 18:26 blir månen ny på 00°49 i Vädurens tecken. Wow.. Det är så spännande med en Nymåne just så nära vårdagjämningen. Allt sker 0° i Väduren! Vad ska hända måntro? Torsdag 23/3 kl 19:43 går Månen in i Oxen. Månen går in i Tvillingarna på söndag kl 01:45. Nymåne i Väduren

♈️  MERKURIUS  02° – 15° VÄDUR             

Här i Väduren både talar och tänker vi fort och beslutsfattandet sker blixtsnabbt. Det kan vara en pionjär som går i bräschen med nya idéer? Merkurius i Väduren har tendens att snedda i hörnorna, skarva och improvisera. Tankar och idéer kommer spontant och direkt. Idéerna kan vara nydanande, banbrytande och briljanta. Att vara rak, direkt och ärlig är typiskt med den här placeringen.

Väduren bekymrar sig föga om detaljer, finkänslighet eller i värsta fall inte ens andras känslor. Det är resultatet och målet som räknas och kanske hastigheten också. Orädda Väduren backar nästan inte för något men om det antyds att det ska gå långsamt, att de måste vänta, att det ska bli monotont eller ve och fasa långtråkigt – då blir Väduren rädd på riktigt. Merkurius i Väduren

♉️ VENUS  2° – 11° OXEN

Det här är en av Venus bästa positioner hemma och styrande här och i sitt eget rike stortrivs hon och älskar att vara eftersom hon kan uttrycka sin skönhet helt obegränsat. Hon blir kvar till 11/4.

Att Oxen är Venus hemmaplan gör att hon kommer till sin rätt, att energin blir extra stark. Flirt, romantik och kärlek är ju gudinnans område och nu ökar attraktionskraften och ni kan få uppleva en tid när såväl livet generellt som kärlekslyckan ler emot er.  Lilla Lyckan alias Venus kommer nu att förtrolla, förföra och göra livet så där härligt magiskt igen. Venus i Oxen

♋️ MARS   TVILLINGARNA – 00° 40 KRÄFTAN

Hurra! Efter sju långa månaders närvaro i Tvillingarna lämnar Mars nu äntligen tecknet lördagen den 25/3 kl:12:46. Härligt nu att är Mars  skiftar tecken.

Mars är hetta, viljan och kraften och han är energin i allt. I den gamla mytologin var han också krigets Gud, så Mars kan också vara med när vi tappar humöret och det blir bråk.

Med Mars i Kräftan uppstår en jättekonflikt mellan Mars eldiga driv  och känsliga Kräftans djupa vatten och här i Kräftan kan Mars inte dundra på som han önskar. Ja, det här är en på många sätt påfrestande transit för det sägs att Mars är i sitt ”fall” dvs absolut sämsta uttryck i Kräftan och traditionellt sägs detta vara en av de jobbigaste positioner att leva med.

♈️  JUPITER 16° 18 – 17° 53 VÄDUREN

Jupiter är stark i Vädurens tecken vilket är underbart och löftesrikt för alla som är födda i de kardinala tecken, men faktisk även för alla eldstecknen också. Här i Väduren och kan Jupiter ge mod, få oss att våga ta steg i våra liv.

Att expansionsplaneten Jupiter rör sig igenom ett Väduren ger de som är födda i detta tecken möjlighet att utvecklas och nya få nya chanser. Det kan röra jobb, kärlek, pengar och allt möjligt som du önskar dig.

Jupiters närvaro hjälper oss att öppna våra sinnen för nya influenser, att ta nya modiga kliv framåt och att tänka positiva tankar, få nytändning och tro på att livet faktiskt kan bli bättre. Här höjs våra sinnen, vi utvecklas och vill ha mer. På så sätt får vi hjälp att ta kliv framåt, få in tur och glädje och expansion i våra liv.

Nu riktar vi uppmärksamheten utåt och uppåt emot högre värden och det som är viktigt på riktigt. Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Expansion, flöde och medvetandehöjning bildas i Jupiters farvatten. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder för någonting. Jupiter hjälper oss att utvecklas, nå en högre kunskap och maxa vår förståelse och uppnå ett högre medvetande!

”Think Big” är grejen här för Jupiter vill att vi ska nå så långt och sikta så högt som möjligt.  Att bredda sina erfarenheter och att leva i tron på att universum är stort, kärleksfullt och välkomnande är vad detta kan innebära. Nu fördjupas intresset för filosofiska, andliga och kanske även religiösa frågor. Vi kan bli mer öppna och välkomnande för nya influenser, kulturer och människor. Känn efter vad som stimulerar, ger glädje och vad du längtar efter. Hittar du det inom dig är förverkligandet inte långt undan. Jupiter i Väduren

♒️  SATURNUS  01° – 02° FISKARNA

Personligt: Ta fram ditt horoskop och se efter i vilket hus Saturnus kommer att hamna nu? På det området kommer du att behöva utvecklas. Saturnus kommer att befinna sig i tecknet i hela 2,5 – 3 år.

Kommer Saturnus att befinna sig i närheten av en personlig planet? Då kan den planetens funktion bli nedsatt eller försvårad under nio månaders tid.

Det är främst de personer som är födda i början av Fiskarnas tecken som kommer att känna av Saturnus närvaro nu.  Han är den tuffa läromästaren som visar oss våra svagheter och tvingar oss människor till utveckling.

Kollektivt: Saturnus är den stränga fadern och den kosmiska läromästaren. Fiskarna är zodiakens sista och avslutande tecken och med Saturnus här kan vi komma att se de karmiska resultaten av allt vi människor ställt till med.  Fiskarna har skämtsamt kommit att kallats för zodiakens soptunna av en anledning. När Saturnus är i detta tecken kommer allt sådant som varit vanvårdat, misskött eller försummat på jorden att göra sig påmint. Nu måste vi människor kollektivt måste ena oss och ta itu med det vi ställt till med.

Att Saturnus byter tecken är en stor sak som påverkar oss alla på ett kollektivt plan. Man brukar säga att Saturnus i Fiskarna har att ta hand om en stor sorg – men att detta gemensamma sorgearbete också för oss människor närmare varandra och ökar empatin och förståelsen för att vi alla är ett? Krig och umbäranden har en tendens att väcka oss och att förstå vad som verkligen är viktigt.

Vi kan behöva ta itu med humanitära frågor och behöva hjälpa dem som har det svårt. Det kan gälla alla sorters sociala problem som kan komma ur sjukdom, fattigdom, flyktingfrågor eller offer av naturkatastrofer.

Nu är det viktigare än någonsin att ta itu med frågor rörande jordens vatten. Det kan vara allt från vattenförsörjning till våra vattendrag, sjöar, floder, haven och självklart allt marint liv. Saturnus i Fiskarna

♉️  URANUS 16° OXEN

Uranus står för plötslighet, insikter och sanning. Bli inte förvånad om du plötsligen inser saker. Att sådant som du inte kunde se framstår klart som korvspad. Sanningens moment är här.

Uranus står för den nya tiden, nya trenden och framtiden, öppnar våra ögon och får oss att se saker på ett helt nytt sätt. Uranus kan ge starka Aha-upplevelser, vara briljant, kaotisk och katastrofrisk på samma gång. Frihet är vad han vill uppnå och förändring är hans livselixir.

Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025. Vad gäller kvadraturen mellan Saturnus och Uranus har planeterna så sakteliga glida isär.

♓️  NEPTUNUS 25° FISKARNA 

Neptunus är den svåraste planetenergin att beskriva. Den är diffus, illusorisk och ogripbar och där skapas såväl andlighet som fantasin och drömmarna. Neptunus har också förmåga vilseföra och få människor att tro på och uppleva andligheten. Förnimma det som inte är tydligt uttalat men framför allt visar Neptunus oss det högsta ljuset, den renaste energiformen och det högsta idealen, gudskraften, nirvana eller vad man vill kalla den heliga energin bortom det mänskliga uppfattningsförmågan.

Att Neptunus befinner sig Fiskarna, sitt eget tecken där Neptunus är styrare är väldigt speciellt. Sist det hände var året 1856. Det sker bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️  PLUTO 00° VATTUMANNEN

Den 23/3 träder Pluto in i Vattumannens tecken vilket är en oerhört viktig astrologisk händelse. Pluto står för förändring, förvandling och transformation och hans närvaro i tecknet ändrar allt! Han är underjordens härskare och han kan servera tuffa livsläxor som lockar fram de innersta känslorna och hjälper en människa till utveckling.  Pluto träder in i Vattumannen i 23/3 2023 går efter endast tre månader tillbaka in i Stenbocken igen. Han vinglar på gränsen mellan dessa två tecken under både 2023 och 2024 och det är först som 2025 när han slutligen träder in i Vattumannens tecken för att inte gå tillbaka till Stenbocken igen. Pluto i Vattumannen

♈️  KIRON 15°  VÄDUREN

Vår HELARE, LÄKARE, LÄRARE & GURU; KIRON har kallats både asteroid och dvärgplanet. Han överbygger våra svårigheter.  Hjälper oss att ta oss förbi våra egna begränsningar .

Var än du finner Kiron i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnation. Kiron i Väduren

♉️ MÅNKNUTARNA 4° 16 OXEN & SKORPIONEN ♏️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter. De kallas Drakens Huvud och Drakens svans, Rahu och Ketu är de vediska namnen.

Noderna har använts i vedisk astrologi i tusentals år och kommer från den hinduiska förmörkelsemyten.  Rahu och Ketu är två delar av en demon, och är djuriska, instinktiva, hedonistiska och agerar som en reptil – utan tanke bakom.  Oavsett vilka ord vi använder finns en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra noden visar utvecklingen och den södra noden visar det förflutna, det vi kommer ifrån. Man kan kalla dem för själens röst och strävan. De kallas ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden, den läxa dom du kommer att sträva emot att lära dig. Det är inte alltid så lätt att till sig den norra noden och dess lärdomar. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00