ANNONS
PersonuppgifterCookies

Pluto i Vattumannen

/

Shutterstock

Pluto i Vattumannen

Det är den 23 mars, 2023 som Pluto för första gången på 246 år går in i Vattumannens tecken. Ingen levande varelse har upplevt detta före oss, så vi astrologer kan bara blicka tillbaka i historien och gissa oss till vad detta kan komma att innebära för oss.

När man ser tillbaka till tidigare Pluto transiter och iakttar vad som skett förr framträder tydliga mönster. Inför varje skifte till nytt tecken ställs mänskligheten inför svår prövning och får ett nytt tema att tampas med. Vattumannen är ett fast lufttecken som handlar om folket, kollektivet, samhället och mänskligheten.

4/4 år 1777 gick Pluto in i Vattumannen. Så länge sedan är det som planeten vistades i denna del av zodiaken senast. Under de år Pluto färdades igenom Vattumannen förra gången pågick både den amerikanska och den franska revolutionen. ”Frihet, jämlikhet och broderskap” var den franska revolutionens slagord.

Detta var också Upplysningstiden där vetenskapen var det stora nya och astrologin förpassades in i skamvrån. Då hyllades också Vattumannens ideal om förnuft, rationalitet och mänsklighetens makt att styra sitt eget öde. Tekniskt sätt hände oerhört mycket.  Detta var början till den industriella revolutionen.

ÄR DETTA AGE OF AQUARIUS?

Nej, dessvärre inte. Trots att många redan tänker att de lever den säger astrologin att den kommer först om 160 år ungefär.

Men många är vi ändå som väntat på att Pluto ska träda in Vattumannen och hoppas på att detta ska vara räddningen. Vissa ser detta som ett förspel till Vattumannens tidsålder och här finns stora förhoppningar. Kanske kan denna epok vara till stor hjälp för mänskligheten i vad som kan upplevas som jordens ödestimmar?

Vi befinner oss nu mitt uppe i ett brinnande krig i Europa. Sverige är också drabbat av ett gängkrig med skjutningar och våld vilket är Plutorelaterade problem.

Samtidigt pågår också ett informationskrig (vattumannen) i våra sociala media naturligtvis är som är orkestrerat av Plutokrafter.

Klimatkrisen är ett faktum som kommer att kräva oerhört mycket av oss människor att tackla. På så vis kan Plutos vistelse i smarta Vattumannen ge oss uppfinningar och teknik som är positiv och välkommen. Jag såg nyligen ett inslag i TV som visade det senaste lösningarna för vår energiförsörjning. Vetenskapsmänniskor  jobbar med att utveckla teknik som gör att vi i framtiden ska kunna lägga solpaneler precis ovanför molnen. Man tror att tekniken ska vara tillgänglig om 10-15 år. Skulle inte det vara en hel fantastisk lösning på jordens energiproblem? Energiöverföring som går igenom rymden och luften! Tänk om detta blir verklighet Pluto i fasta lufttecknet Vattumannen.

När Pluto går in i Vattumannen kommer all teknik att utvecklas och förändras och vi kan redan se att både IT och AI kommer att påverkas oerhört. Naturligtvis är det omöjligt att ens gissa vart mänskligheten har kommit i sin utveckling 20 år in i framtiden men vi kommer att se stora vetenskapliga förändringar.

PLUTOS ROLL I NUTIDEN

Under 2023 kommer Pluto bara att vistas i Vattumannens tecken i tre månader. Att tro att tro att den korta tiden inte har effekt är ett stort misstag. Pluto är här nu för att markera riktning och visa oss att maktskiftena redan nu är i full gång. Skeendena är superviktiga för här sätts bollar i rullning och transformationen är ostoppbar.

Merkurius är förstås den planet som rapporterar våra nyheter och ser till att informationen sprids i TV, media och press. Det är dock utan tvekan Pluto som skapar de feta rubrikerna.

10/3 kollapsade Silicon Valley Bank och det var början till det som nu beskrivs som den nästa största bankkrisen i USA:s historia, enligt The Wall Street Journal.

I dagarna har också Credit Suisse som första globala storbanken fått ta emot nödåtgärder. Det är första gången sedan finanskrisen 2008 något sådant hänt. Problemen har väckt tvivel om huruvida centralbankerna kommer att kunna upprätthålla sin kamp mot inflationen med upprepade räntehöjningar. 2008 rasade världsekonomin samman i samband med den stora finanskrisen som inföll precis samtidigt som Pluto trädde in i Stenbockens tecken.

I SVT’s Aktuellt nämndes att det 15/3 att makten på jorden har skiftat denna vecka. För första gången är Ryssland, Kina och Indien enade och starkare än USA och västvärlden. Det är en oerhörd information att ta till sig. Förändringen som vi bävat för är redan här!

VEM ÄR DÅ PLUTO?

Pluto kan liknas vid den hinduiska guden Shiva som precis som Pluto står för död och återfödelse i ett evigt kretslopp av förnyelse.  Pluto utgör en oerhörd kraft som för evigt förändrar allt han kommer i närheten av. Han kan beskrivas som en katalysator eller kanske som en transformator. Den som möter Pluto kommer garanterat att få uppleva alla sina känslor, hela spektret och nå djupare i sig själv i sin egen personliga utveckling än någonsin tidigare.

Det sägs att ”Pluto brings out soul” och att hans besök för evigt förändrar allt.

Pluto utgör en absolut supermakt som opererar i det fördolda, påverkar oss alla kollektivt och de underströmningar som styr allt på alla nivåer i samhället. Han kan naturligtvis finnas hos den offentliga makten men allra troligast är han inte frontfigur utan snarare en hemlig, osynlig kraft. Makt, pengar, våld, psykisk påverkan, tvång, kriminalitet är typiska sammanhang där Pluto är närvarande. Vi finner honom i det mörka, det läskiga och det allra svåraste.

Astrologiskt är det de yttre planeterna Uranus, Neptunus och Pluto som förändrar vår verklighet men ju långsammare en planet rör sig – desto större påverkan. Så trots att Pluto är så liten att han fråntagits sin planetstatus av NASA så är han tveklöst den starkaste superkraft som existerar.

6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@astrobloggen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00