ANNONS
PersonuppgifterCookies

Horoskop – vecka 21

/

Jose - stock.adobe.com

Väduren

Det är riktigt duktigt mixad energi den här veckan. Sociala och glada dagar väntas här nu så ge dig gärna ut och charma, lev och lek. Det stora samtalsämnet här och nu är förstås storkorset – där kraftfulla, grandiosa och eldiga planeter som Pluto, Jupiter och Mars samt de båda noderna som samtidigt korsar himlen i de fasta tecknen. Nu kan saker och ting lätt bli för mycket och det är omöjligt att förutsäga åt vilket håll det lutar. Det kan bli för mycket på både väldigt härliga och bra sätt som det kan bli för mycket åt andra hållet också.   Det är inga harmlösa krafter vi har att göra med.

Det gäller att hålla sig i skinnet och inte kasta sig in oövertänkta situationer för under dessa stjärnor kan verkligen vad som helst hända. Innan du vet ordet av kanske du har shoppat loss ordentligt eller gett efter för någon annan impuls. Det skulle absolut kunna ske allt möjligt i kärlekslivet under dessa stjärnor också.

Oxen

Du befinner dig i början av veckan i händelsernas epicentrum.

Jupiter gick ju in i ditt tecken förra veckan och vips har ett storkors har bidats mellan universums kaxigaste planeter och där, mitt i korselden har vi dig! Laddat, motiverande och igångsättande. För en sansad och jordbunden människa som du är all denna eld lite som ett besök i en annan värld. Känslorna blir stora och det blir vilja och lusten också. Detta behöver inte vara dåligt kan jag säga – men under dessa stjärnor är ingenting neutralt. Här finns massor av vilja, passion och eld att hämta. Se den här superdynamiska veckan som ett jättebra tillfälle att ordna upp ditt liv. Här kan du fixa, förhandla, köpa/sälja och faktiskt lyckas med allt du företar dig. Men, gör inget förhastat och oigenomtänkt. Det är så lätt att bli styv i korken och gå till överdrift nu. Men å andra sidan är det kanske precis det du behöver göra? Visa din vilda sida och ta för dig av livet.

Tvillingarna

Astrologiskt sett är detta en oerhört motstridig vecka. Igår, söndag gick solen in i ditt tecken. Grattis! Jag anar att du har längtat glädjen, den sociala lättheten och den mingelvänliga atmosfären Tvillingarna står för. Samtidigt har vi att tampas med en annan omnipotent, intensiv och påträngande kraft – det ovanliga fasta storkorset. Det är eldiga och grandiosa planeter som Pluto, Jupiter och Mars samt de båda noderna har samtidigt korsat skyn. Det kan finnas galenskap och överdrifter i detta och det gäller att lägga band på sig. Det är eldig och i värsta fall även farligt – så det gäller att ta det lite varligt i början av veckan. Nja, kanske inte just du Tvillingarna för energin som uppstår är så väsensfrämmande ifrån dig och det du representerar. Som tur är glider planeterna isär lite dag för dag och du känner dig allt mer som dig själv igen – Tvillingarna tar över scenen. Andas in inspiration, lek, lätthet och entusiasm och släpp tanken på vad än det är som hållit dig tillbaka.

Kräftan

Känsliga Månen går in i Kräftan på måndag morgon och tillbringar två dagar där och du är dina känslor riktigt nära. Astrologiskt befinner vi oss nu vid en vändpunkt, den mest signifikanta perioden under 2023 infaller nu. I morgontimmarna är hela fem planeter på 0° – precis i början av respektive tecknen och det så nu det omtalade fasta storkorset manifesteras.

Det är kraftfulla, explosiva och eldiga planeter som Pluto, Jupiter och Mars samt de båda noderna som samtidigt korsar himlen och energin är förstås extrem. Det bästa förhållningsättet är att tänka ”vatten på en gås”, att inte ta åt sig samt hålla en låg profil och bara ta sig igenom dessa dagar. Men man ska inte bli för orolig av den här informationen. Jupiter och Mars är inga dåliga grejer ihop. Bara du inte blir övermodig finns det även positivitet att hämta och det kan faktiskt finnas tur med i bilden. Venus är mitt i ditt tecken också och hon kallas ju inte ”Lilla Lyckan” för intet.

Lejonet

Det är verkligen stora saker i görningen på stjärnhimlen och som du är född i ett av de fasta tecknen kommer skeendena att vara extra påtagliga. Det är så galet starka planeter i rörelse igenom att Mars är mitt emot Pluto och från andra hållet är det noderna och Jupiter som bildar den andra oppositionen och det är i detta nu som ”det fasta storkorset” som intensivast. Oj, nu var jag kanske lite väl teknisk men vad jag ville få sagt Leo, det är att detta är början på din dundersommar. Mars tillbringar nu sex veckor i ditt tecken och som alltid är han igångsättande. Du ska få se nu att saker och ting börjar röra på sig för dig – vilket du verkligen är värd.

Kul med detta är att dina känslor är starka och du känner dig levande. Som energierna inte är att leka med rekommenderar jag dock inte att du sticker ut näsan och sätter i gång saker själv just nu. Låt storkorset glida isär först, det sker i slutet av veckan så ser det genast mindre spänt ut och det du önskar som mest kanske sker av sig själv?

Jungfrun

Det är verkligen mixad kompott den här veckan. Högt och lågt samtidig och tipset är förstås att vara lite vaksam på vad som sker – men ändå passa på att hålla sig framme för det är i stunder som dessa som det kan glimma till och vara riktigt tursamt också. Med andra ord vill jag både varna och samtidigt också uppmuntra dig till initiativ. Solen befinner sig i Tvillingarnas tecken sedan igår söndag och lyser nu upp ditt karriärliv och det är mycket som kommer att lossna vid den här tiden. Det beror inte dock inte bara på solens position utan snare på det ovanliga och allsmäktiga storkors som nu korsar de fasta tecknen. Tuffa eldiga planeter som Mars, Jupiter och Pluto och de båda noderna är involverade.

Solen och Saturnus kommer att vara i exakt kvadratur till helgen vilket faktiskt inte är en höjdare energimässigt. Det kan vara bra att vila mycket och kanske inte ha så mycket folk runt sig då.

Vågen 

Här spretar energin rejält, det är högt och lågt på en och samma gång Vågen. Solen befinner sig sedan i söndags i Tvillingarnas tecken vilket skapar ett öppnare, rörligare och mer socialt och mingelvänligt klimat och det kommer att vara roligt att vara du. Samtidigt är detta också ditt äventyrliga, reslystna nionde hus vilket vidgar dina vyer på mer än ett sätt. Boka biljetter, planera semestrar och fester och håll en öppen attityd till livet Vågen.

Men vi har också ett storkors mellan riktigt tungt vägande planeter Pluto, Jupiter och Mars som korsar de fasta tecknen vilket gör att det ändå mullrar i horisonten och det inte går att sänka garden och vara helt avslappnad. Det finns fortsatt en press med i bilden och den arbetande personen kan känna att ansvaret tynger ner dig. Pusta och orka lite till, situationen förbättras mot veckoslutet.

Skorpionen 

Pluto, Jupiter och Mars bildar i detta nu ett T-kors, vilket är oerhört kraftfullt, eldigt och utmanade för dem som är födda i ett fast tecken, vilket du kära Skorpion är. Det är explosivt men samtidigt också intressant att få vara med om att båda dina styrande planeter är triggade till av Jupiter. Det gäller att ta det lugnt på alla sätt det går. Jag tänker i trafiken i första hand, men under dessa stjärnor kan vad som helst hända. Man ska inte provocera och helst helt undvika konfrontationer. Planeterna glider ju isär så sakteliga så bortåt fredag kan vi säga att kusten är klar igen.

Sett ifrån en helt annan synvinkel så kan all denna eld vara början på någonting större. En katalysator kanske rentutav?

På ett härligt, ytligt och flärdfullt plan kan du samtidigt njuta av att Solen gått in i Tvillingarna och det blir lite mer socialt, öppet och roligare stämning.

Skytten 

Det har minsann hänt grejer under de senaste dagarna som ställt saker på sin spets. Din styrande planet Jupiter har ändrat stjärntecken och gått in i Oxen där den kommer att tillbringa 13 månader. Detta kan innebära att du på sikt hittar bra rutiner, växer som människa vilket reflekteras både yrkeslivet och privat.

Pluto, Jupiter och Mars bildar i detta nu ett T-kors, vilket är oerhört kraftfullt, eldigt och utmanade men ingenting du behöver vara rädd för.

 Det är en spännande tid som kan få en äventyrslysten person som dig att fatta nya beslut och ändra riktning i livet. Det kan leda dig till ett avgörande i något och man kan ju aldrig vara helt säker på att det beslut man fattar är det rätta. Våga och vinn är mitt tips. Roligt nu är att Solen skiftat tecken och gått in i glittriga Tvillingarna. Ditt sociala liv får ett uppsving och vi får se dig på ditt allra bästa humör.

Stenbocken 

Det är en osande het vecka som väntar dig kära Stenbock! Pluto, Jupiter och Mars har bildat ett T-kors, vilket är oerhört kraftfullt, eldigt och utmanade möte som kan vara nog så pushigt. Detta kan leda till ett avgörande, ett möjligt avslut på en process men behöver absolut inte ses som negativt.

Vad som också pågår i detta nu är att känsliga månen och Venus befinner sig båda i ditt relationshus och detta kan vara rätta stunden att öppna sitt hjärta och tala om känslor och framtid med den du håller av. Det är sensuella, njutbara och mysiga vibbar runt dig. Venus delar rikligt med sig av sitt överflöd av karisma och magnetism vilket gör att du kan charma till dig precis vem eller vad som helst. Det kan till och med vara så att kärlek uppstår på gymmet eller jobbet. Du är i blickfånget och har väldigt lätt att få igenom dina idéer eller att få folk över på din sida nu så passa använda dessa superkrafter till att ta steg som gynnar din utveckling.

Vattumannen 

Solen befinner sig nu i Tvillingarnas tecken och den underbara tiden mellan hägg och syren är här. Helgens nymåne har gett oss en pigg, social och utåtriktad känsla i luften. Härligt!

Din maj bör ha varit ovanligt innehållsrik – men nu blir det faktiskt snäppet värre.

Det stora nu är att krigiska Mars befinner sig precis mitt emot underjordens härskare Pluto viket skapar högspänning och friktion. Oj, det gäller att hålla tungan rätt i munnen nu för att inte råka hamna i en konflikt. Eller – så du känner att det är dags att sätta ner foten och sätta gränser kan du med fördel använda denna oerhört kraftfulla energi till att utföra storverk. Naturligtvis handlar det inte bara om krigsföring och gränssättning. Detta är en optimal tid att starta upp precis vad som helst. Mars kommer att vara mitt emot dig i sex veckor nu vilket ger massor av energi. Det finns tur och välgång med i dessa stjärnor.

Fiskarna 

Förra veckan hade vi ett utmanade himlavalv fyllt av idel förändringar. Nu vrider universum upp volymen ytterligare för det fasta storkorsets tid är på måndagen och riktig kaxiga, eldiga planeter som Pluto, Jupiter och Mars samt de båda noderna korsar himlen samtidigt. Ligg lågt och varning för överdrifter.

Nu befinner sig Solen in i Tvillingarna det är förstås jätteroligt för det öppnar upp för en glad, rolig och utåtriktad tid men den förväntade lättheten i som Tvillingarna står för hålls tillbaka till dess storkorset sakta men säkert löses upp.

Tålamod! Det är en ljus, glad och jämn energi som får dig att känna dig motiverad och lyckligt. Det du önskar dig och drömmer om ligger inom räckhåll för dig nu och kanske längtar du efter att få mer tid till dig själv, tid att fixa hemma och göra ditt hem vackert och välkomnande.

Läs också SOMMARHOROSKOPET för vart tecken.

10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@astrobloggen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00