ANNONS
PersonuppgifterCookies

Phishing

/

Detta att vara människa är inte så lätt. Just i denna stund känner jag mig synnerligen dum för jag har precis fallit offer för nätfiske. Banken ringde upp och berättade att mitt konto blivit utsatt för upprepade försök av större uttag. Om de inte hade agerat omedelbart och spärrat  kontot så kanske jag hade varit helt renrakad och luspank? Tack vare bankens väldigt snabba ingripande blev det ingen fångst för bedragaren med mig idag utan bara ett litet blogginlägg.

Är det inte patetiskt att jag som senast igår varnade mina bloggläsare för hur lätt det kan vara att råka illa ut när storkorset är aktivt – gör det själv! Vi har ju Pluto (begär), Jupiter (överdrift) och Mars (attack) så oerhört aktiverade just nu. Jag skrev ju precis vad som helst kan hända. Lyssnade jag på mig själv? Tog jag mig i akt? Var jag försiktig?

-Nej!

Hur gick det till? Jag fick ett påminnelsemejl som till synes kom ifrån min nätleverantör.  De bad mig att snarast betala in en liten struntsumma så att mitt domännamn inte skulle gå förlorat!

Oj, det lät ju illavarslande så jag betalade omedelbart – och där – i den stunden så fastnade jag på bedragarens krok. Det är lätt hänt – så nu varnar jag igen!

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00