ANNONS
PersonuppgifterCookies

På Himlavalvet – vecka 23

/

Ivan da Silva

  Astrovänner & Magiska Människor 

Vi har haft en extrem vår men den där intensiteten minskar nu och vi går in en lugn, glad och öppen period. Juni kommer inte med några stora dramatiska astrologiska överraskningar. Men lite smått och gott finns det ändå att berätta om här.

Söndagens fullmåne kulminerade kl 05:43. Månen blev full på den 13° i Skyttens tecken och den kommer att vara kännbar även under måndag tills den sakta avtar i styrka under tisdagen.

På måndag kommer Venus att träda in i Lejonets tecken och samtidigt också möte Pluto i opposition. Det är förstås en känslosam och lite dramatisk vibb runt den transiten. Venus kommer att bli kvar i Lejonet ända till den 9/10 – dryga fyra månader alltså!

Mercury skiftar in i Tvillingarnas tecken under söndagen. Härligt! Det är den bästa positionen för Merkurius.

Samma söndag backar retrograda Pluto tillbaka in i Stenbockens tecken för att avsluta sina business i tecknet.

🪐 PLANETSTÄLLNINGARNA I VECKAN

🌞  14° – 20°  TVILLINGARNA                    

Söndag den 21 maj kl 09:30 gick Solen in i Tvillingarna och där befinner den förstås fortfarande.

Syrenen blommar i Stockholm och vi närmar oss aslutningarnas och sommarfesternas tid.Energin riktas utåt,  glada, sociala och vill ha kul. Vi är mer sällskapliga, intellektuella och omättligt nyfikna under detta inflytande. Nyfikna, glada är vi öppna för nya erfarenheter.  Mångsidighet, nya människor och erfarenheter är vad som lockar oss nu.

🌕 MÅNENS VANDRING

Tidig söndagmorgon blev 4 juni blev månen full på den 13° i Skyttens tecken och känslorna är stora. Det här är den roligaste och mest sällskapliga av alla fullmånar. Vi kommer att få uppleva den härliga höga fullmånekänslan i ytterligare några dagar innan den böjar ebba av.

På tisdag den 5 juni kl 9:35 går månen in i Stenbockens tecken och där blir den kvar till den onsdag kl 10:43 i Vattumannens tecken. På fredag skiftar månen tecken och går in i Fiskarnas tecken för att tillbringa två dygn. På söndag kväll befinner sig den avtagande månen i 8° i Väduren.

♉️  MERKURIUS 20°  OXEN – 1° TVILLINGARNA

Merkurius befinner sig nu i Oxens fasta energi där vårt tänkande är jordnära, fast och jordat. Sunt förnuft råder över mer fantasifullt tänkande. Vi kommunicerar mer medvetet under detta inflytande, och våra sinnen orienterar sig mot de fem sinnenas värld. Vi föredrar det beprövade och sanna snarare än nya sätt att tänka.

Under söndagen  passerar Merkurius över Uranus vilket kan ge oss snilleblixtar, plötsliga smarta idéer och i viss mån kan vi uppleva detta även under måndagen. Sent på söndag kväll 11/6 kommer Merkurius att träda in i Tvillingarna.

♌️ VENUS 0° – 6° LEJONET

Det är på måndag den 5 juni, kl 15:50 som underbara Venus  träder in i Lejonets tecken!Hon är kärlekens och de sköna konsternas gudinna.  Var än Venus befinner sig ökas myset, den sköna känslan människor emellan, glädjen och njutningen. Livet blir helt enkelt lite roligare i livet, gladare, sensuellare.

I eldiga Lejonet kan Venus ta ut svängarna och bli precis så grandios, generös, flärdfull och spendersam som hon har lust till.

Det ska vara vackert, storslaget och underbart! Nästan allt handlar om personliga relationer, socialt umgänge, glädje, värme, kärlek och sympati.

Venus styr ju kreativitet så all kultur: musik, dans och konst får stor betydelse nu och det får även alla maximala skönhetsupplevelser också. Leo uppskattar allt som är lyxigt och fint. Allt ifrån mötet med naturen till fem stjärniga lyxupplevelser.

Vi kommer att få höra mer om detta eftersom Venus pga en lång retrograd kommer att befinna sig här i drygt fyra månader!

♌️ MARS 4° – 8° LEJON

När Mars befinner sig i Lejonet är han i en position  han kan vara sig själv helt och fullt.  Mars är kaxig, självsäker och grandios i Lejonet. Mars är så motiverande och actioninriktad och när han befinner sig i detta eldiga tecken.

Lejonet lyfter han oss människor, får oss att fatta beslut och agera. I hjärtetecknet Lejonet kan det börja röra på sig också på kärlekens områden för Mars är het här och vill gärna ta för sig. Nu blir kärleken och passionen är glödhet. Förälskelsen kommer till oss plötsligt och känslan är överväldigande.

Transiterande Mars har ofta en igångsättande effekt på skeenden, den kan vara med när man blir arg, upprörd, ledsen, vid plötsliga olyckor osv. Det kan också vara så att Mars här har ett finger med i spelet när man bestämmer sig och får saker gjorda. Det handlar om att skapa, ta initiativ till att saker och ting blir av.

♉️  JUPITER 4° – 5° 43OXEN

Här kommer vår medvetenhet och sanningens ljus och att riktas till det mer jordiska, praktiska och påtagliga. Här formar våra tankar sig efter redan lagda strukturer. Realism, tid och verklighet blir viktiga faktorer att ta hänsyn till.

Med Jupiter i Oxen behöver vi ta hand om det vi äger och har, etablera oss och göra det bästa av våra möjligheter.

Vi vill ha konkreta resultat, mindre snack – mera verkstad. Struktur, konkreta planer och produktivitet är nyckelord. Oxen vill se på påtagliga, mätbara resultat och allra helst det som kan mätas i kronor och ören.

Vi behöver se livets realiteter, se saker för vad de är. Med Jupiter i Oxen är det viktigt att vi ser om vårt eget hus – vad gäller trygghet, ekonomi och försörjning. Snabba cash är ingenting för Oxen som gillar trygga långsiktiga finansiella investeringar.

♒️  SATURNUS 07°  FISKARNA

Nu har Saturnus nått den sjunde graden i Fiskarna, han rör sig långsamt och här blir han stående riktigt länge eftersom han bromsar in och kommer att vända retrograd den 18/6. Det är främst de personer som är födda i början av Fiskarnas tecken som kommer att känna av Saturnus närvaro nu.  Han är den tuffa läromästaren som visar oss våra svagheter och tvingar oss människor till utveckling.

Saturnus är den stränga fadern och den kosmiska läromästaren. Fiskarna är zodiakens sista och avslutande tecken och med Saturnus här kan vi komma att se de karmiska resultaten av allt vi människor ställt till med.  Fiskarna har skämtsamt kommit att kallats för zodiakens soptunna av en anledning. När Saturnus är i detta tecken kommer allt sådant som varit vanvårdat, misskött eller försummat på jorden att göra sig påmint. Nu måste vi människor kollektivt måste ena oss och ta itu med det vi ställt till med.

Vi kan behöva ta itu med humanitära frågor och behöva hjälpa dem som har det svårt. Det kan gälla alla sorters sociala problem som kan komma ur sjukdom, fattigdom, flyktingfrågor eller offer av naturkatastrofer. Nu är det viktigare än någonsin att ta itu med frågor rörande jordens vatten. Det kan vara allt från vattenförsörjning till våra vattendrag, sjöar, floder, haven och självklart allt marint liv. Saturnus i Fiskarna

♉️  URANUS 20° OXEN

Uranus står det plötsliga, det överraskande och chockerande och ger nya insikter och öppnar ögonen för en ny sanning.

Bli inte förvånad om du plötsligen inser saker. Att sådant som du inte kunde se framstår klart som korvspad. Sanningens moment är här.

Uranus står för den nya tiden, nya trenden och framtiden, öppnar våra ögon och får oss att se saker på ett helt nytt sätt. Uranus kan ge starka Aha-upplevelser, vara briljant, kaotisk och katastrofrisk på samma gång. Frihet är vad han vill uppnå och förändring är hans livselixir.

Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025. Vad gäller kvadraturen mellan Saturnus och Uranus har planeterna så sakteliga glida isär.

♓️  NEPTUNUS 27° 30  FISKARNA 

Neptunus är den svåraste planetenergin att beskriva. Den är diffus, illusorisk och ogripbar och där skapas såväl andlighet som fantasin och drömmarna. Neptunus har också förmåga vilseföra och få människor att tro på och uppleva andligheten. Förnimma det som inte är tydligt uttalat men framför allt visar Neptunus oss det högsta ljuset, den renaste energiformen och det högsta idealen, gudskraften, nirvana eller vad man vill kalla den heliga energin bortom det mänskliga uppfattningsförmågan.

Att Neptunus befinner sig Fiskarna, sitt eget tecken där Neptunus är styrare är väldigt speciellt. Sist det hände var året 1856. Det sker bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️  PLUTO 00° 06 VATTUMANNEN RETROGRAD

Pluto vände rent tekniskt retrograd den 1/5– men är i praktiken fortfarande direkt stationär – dvs nästan stillastående. Att planeten rör sig så oerhört sakta  gör att den befinner sig närmare jordens yta än annars. Stillastående har den genererat massor av energi och är farligare än någonsin och det dröjer en bra bit in i juni innan han går in i Stenbocken igen.

Att Pluto befinner sig i Vattumannens tecken vilket är en oerhört viktig astrologisk sak – men hitintills har vi bara fått sen en trailer av vad som komma skall. Nu går han i reträtt och backar sakta tillbaka till Stenbocken för att avsluta sina affärer i det tecknet.

Pluto står för förändring, förvandling och transformation och hans närvaro i tecknet ändrar allt! Han är underjordens härskare och han kan servera tuffa livsläxor som lockar fram de innersta känslorna och hjälper en människa till utveckling.

Pluto rör sig så oerhört sakta att det kommer att ta två år för honom att manifestera sin närvaro i tecknet på riktigt. Vi människor får räkna med att dessa år är lite skakigare än vad vi är vana vid och vad som helst kan hända. 2/5 vänder Pluto retrograd och börjar då backa tillbaka igen. 12 juni är han tillbaka i Stenbocken igen. Vi får vänja oss vid att han vinglar på gränsen mellan dessa två tecken under både 2023 och 2024 och det är först som 2025 när han slutligen träder in i Vattumannens tecken för att inte gå tillbaka till Stenbocken igen. Pluto i Vattumannen

♈️  KIRON 19°  VÄDUREN

Vår helare, läkare, lärare och andliga mästare; Kiron har kallats både asteroid och dvärgplanet. Han överbygger våra svårigheter.  Hjälper oss att ta oss förbi våra egna begränsningar.

Var än du finner Kiron i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor. 

Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnation. Kiron i Väduren

♉️ MÅNKNUTARNA 3° 02 OXEN & SKORPIONEN ♏️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter. De kallas norra och södra noden eller knuten om vill. De kan benämnas som drakens huvud och drakens svans eller Rahu och Ketu som är de vediska namnen. Noderna har använts i vedisk astrologi i tusentals år och kommer från den hinduiska förmörkelsemyten.

Rahu och Ketu är två delar av en demon, och är djuriska, instinktiva, hedonistiska och agerar som en reptil – utan tanke bakom. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra noden visar utvecklingen och den södra noden visar det förflutna, det vi kommer ifrån. Man kan kalla dem för själens röst och strävan. De kallas ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden, den läxa dom du kommer att sträva emot att lära dig. Det är inte alltid så lätt att till sig den norra noden och dess lärdomar.

Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00