ANNONS
PersonuppgifterCookies

MÅNENS NODER I VÄDUREN/VÅGEN – stort skifte

/

Around Ball - stock.adobe.com

MÅNENS NODER I VÄDUREN/VÅGEN

Nu på måndag går vi in i en superintressant epok med helt nya förutsättningar.  Noderna har befunnit sig i Oxen/Skorpionen sedan 18/1 2022 -17/7 2023. Nu står vi inför ett nytt och intressant skifte.

Vi kanske med facit i hand kan kalla den gångna epoken, för tiden med Oxen/Skorpionen för Kriget i Urainas epok?

Månknutarna byter tecken och går in i Väduren/Vågens tecken för att tillbringa 18 månader där.  17/7, 2023 – 11 januari 2025. Jag undrar vad vi i efterhand kommer att minnas denna epok som? Vi har ju ett och ett halvt år på oss att se vad nodpositionen för med sig in i våra enskilda liv men även kollektivt, för mänskligheten och jordens utveckling.

Våra vediska kollegor lägger mycket stor vikt vid reinkarnationen och vid de olika nodpositionerna. Var månnoden befinner sig har oerhört stor betydelse för utvecklingen på jorden både för oss enskilda personer på ett individuellt och ett kollektivt plan som rör alla.

Enligt mitt dataprogram är det måndagen den 17/7 kl 22.00 som månnoderna skiftar tecken. Till skillnad från allt annat i astrologin rör noderna sig medsols så man kan se det som att de backar in i tecknen.

Om månknutarna..

Vi bör reda ut är vad dessa knutar är för något. De är inte planeter utan punkter som visar var månens omloppsbana skär ekliptikan som är solens bana.

Om vi säger månknut, nod eller månnod eller använder det vediska Rahu och Ketu eller säger Drakens Huvud och Drakens Svans – så är alla dessa namn för samma sak.

  • Norra Noden (knuten) = Drakens huvud =Rahu
  • Södra Noden (knuten) = Drakens svans = Ketu

Vi ser att noden bildas när månens bana skär över solens bana. Dessa punkter är karmiska och visar resultatet av vad vår själ har tampats med i livstid efter livstid men pekar också ut vägen vi ska följa för att uppnå vår själs syfte med inkarnationen.

Det tar drygt 18,5 år för månen att gå hela varvet runt zodiaken. Noderna rör sig medsols så till skillnad från allt annat, backar noderna igenom zodiaken. Nu kommer de alltså att börja sin färd på 29° 59 i Väduren och avslutar på 0°.

Vad kan vi förvänta oss under denna epok?

Om du är född i Väduren eller Vågen, om du har personliga planeter i Vädur eller Vågen eller om du har dina natala noder i något av detta tecken kanske ödet kommer och knackar på din dörr?  Viktiga händelser eller viktiga personer som kanske påverkar resten av ditt liv och riktning kan korsa din väg.

Eklipser

Det är också i det tecken som den norra och södra noden befinner sig som alla eklipser under 18 månader kommer att äga rum. Som vi vet är varje eklips ett väldigt triggat tillfälle som får saker att hända och på ett väldigt kraftfullt sätt.

Norra Noden visar vad själen strävar efter, vad vi vill uppnå under denna livstid för att finna självförverkligande och vår sanna potential. Den norra noden representerar i vilken riktning vi individuellt och kollektivt utvecklas till.

Södra Noden däremot – det är det invanda mönstret som vi fick med oss från tidigare liv och visar ett område eller beteende som vi har en tendens att halka tillbaka till och upprepa. Ofta är det sådant som vi behöver släppa taget om som ligger här.

Norra Noden i Väduren

Under den tid den norra noden är Väduren har vi möjlighet att utforska det högre uttrycket och potentialen som finns förborgat i detta kardinala eldstecken.  Se det som en tid när du får möjlighet att utveckla din identitet och förstå vad det är att sitt eget sanna jag, att vara autentisk, att vara modig, handlingskraftig och bygga upp sin självkänsla.

Väduren är zodiakens första tecken och här ser vi för första gången själen framträda som ett separat jag. ”Jag är” är Vädurens nyckelord och tecknet drivs av sin heta vilja, sin inspiration, passion, lust. Väduren utgör alltets början och tecknet symboliserar nytändningen, starten, gnistan som får allt att hända. Under de kommande 18 månaderna kommer vi att få se nyskapande, nya tankar och projekt som föds och hur vi får ett nytt sätt att tänka på många plan. Väduren behöver få vara fri, obunden för att kunna uttrycka sitt uppdrag, skapa det den är inspirerad och vidta åtgärder baserat på dess medfödda kunskap.

Detta är alltså tiden när du får in ett nytt tema i ditt liv.

Södra Noden i Vågen

Den södra noden är alltid exakt mitt emot den norra. Så, på andra sidan zodiaken finner vi nu den södra noden i Vågens tecken. Om Väduren symboliserar jaget, så är Vågen gemenskap, ett vi. Vågen visar partnerskap, samarbete och det andra perspektivet. Vågen söker ständigt uppnå balans och harmoni. Vågen söker den perfekta balansen i allt och är ständigt medveten om vad andra behöver för att kunna uppnå fred, harmoni och rättvisa.

Exempelvis kan den det vara under denna tid som rädslor och föreställningar som kanske handlar om ”att jag klarar mig inte själv” upp till ytan så att vi kan läka dem. Men det kan förstås vara mycket annat runt relationer som kan att läkas nu. Kanske är det så att du har förminskande tankar om ditt eget självvärde, om vad du kan göra, skapa som du kan släppa och förändra nu. När södra noden rör sig igenom Vägen vet vi att det finns negativa uppfattningar och beteenden runt kärlek och relationer som vi kan släppa nu.

Kanske betyder är du inte lika rädd längre för vad andra tycker om dig?  Plötsligen tillåter du inte andras uppfattningar att styra dig, kontrollera dig och hindra dig att vara ditt sanna jag.

Södra nodens färd igenom Vågen visar dig vad du ska släppa för att kunna växa.

10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00