ANNONS
PersonuppgifterCookies

På Himlavalvet – Vecka 38

/

Young - stock.adobe.com

 ⭐️ Astrovänner & Magiska Människor 

Det är stora saker i görningen nu och vi får se förändringar på himlavalvet som många blir glada åt. På grund av den stora mängden retrograda planeter har september inte mäktat bjuda oss människor på den positiva utveckling vi hoppats på. Stillastående och stagnerat är ord jag hört lite för mycket på sistone. Att bli frustrerad över retrograda planeter hjälper oss inte alls. Det är bättre att se att allt har sin tid. De retrograda faserna hjälper oss att lära, att tänka om, tänka bättre och utvecklas.

Vi har en stortrigon i jord som ger en stadga och balans som finns där som en bakgrundsmusik till allt – (Solen, Uranus och Pluto).

Det är stora förändringar som infaller den här veckan och det är främst Solen som driver den utvecklingen.

Under måndag/tisdagen är Solen opposition Neptunus vilket sker en gång om året. Neptunus kan hjälpa oss att komma i kontakt med den högsta andliga energin, kanske är detta tiden att göra meditera, blicka inåt och i bästa fall få ett andligt genombrott.

Den neptuniska energin kan ge oss båda andliga välsignelser men det kan vara lite lurigt tillfälle. Om egot är stort kan vi ledas in i illusionen av Neptunus.

På onsdag är Pluto trigon Solen vilket förstås är oerhört kraftfullt som hjälper oss att transformeras och utvecklas.  Samtidigt finns där också en inkonjunkt aspekt mellan Mars och Jupiter så det här är eldiga energi som vill framåt.

Höstdagjämningen och Solens entré i Vågens tecken äger rum lördagen den 23/9 kl 08:49.

Planetställningarna denna vecka 38:

🌞  25 ° JUNGFRUN – 1°35 VÅGEN

Denna vecka startar Solen sin färd på Jungfruns 25° vilket innebär att det är bara fem dygn kvar till höstdagjämningen, som equinox – då dagen är lika lång som natten – infaller. Det här är ett stort skifte och därmed är vi obönhörligen inne i vinterhalvåret. I år infaller höstdagjämningen den lördag 23/9 kl 08:49 vilket innebär att det är stunden som Solen glider in i Vågens tecken.

Tiden i Vågen brukar upplevas som underbar av de flesta – Venus är ju inte styrare där för intet. Det ska vara vackert, smakfullt och balanserat. Vågen vill se konkreta resultat men inte till vilket pris som helst. Rättvisa, balans och fair play – det är vad Vågen gillar. Förhandlingar, kompromisser och allt mötas halvvägs är Vågens melodi. Vågen har även ganska konservativa sidor och liknar faktiskt Stenbocken vad gäller struktur och ordning.

Med Vågen kommer människan, samhället och våra relationer i fokus. Vågen vill att vi ska förstå varandra och komma överens och är fredsmäklarens stjärntecken – och det är såklart rättvisan och balansen som eftersträvas – vilket nödvändigtvis inte är en enkel sak. Här begrundas alla beslut och varje sak ses från olika synvinklar. Taktfullhet, stil, tolerans är några av Vågens nyckelord.

🌙 MÅNENS VANDRING

Den nya månskärvan blev synlig på natthimlen natten mot söndag.

Där startade det nya månvarvet och härifrån har vi en tilltagande måne. På måndag morgon glider månen 00° in i djuplodade Skorpionen kl 07.00 på morgonen för att tillbringa dryga två dygn där.  På onsdag eftermiddag kl 16:07 går månen in Skyttens tecken och här kommer en öppnare och mer utåtriktad energi. Månen går in i Stenbocken sent på fredagen kl 22:21 och så kommer det sig den blir kvar i det tecknet hela helgen. Skiftet till Vattumannen sker på andra sidan midnatt natten mot måndag.

♍️ MERKURIUS 15° JUNGFRUN RETROGRAD            

Det var i fredagskväll som Merkurius bana vände direkt igen. Under söndagen bliv Merkurius synlig igen på himlavalvet! Toppen! Det är förstås en sann lättnad. Det kan kännas som att saker och ting reder upp sig, sakta men säkert. Ja, nu blir det dessvärre med tonvikt på sakta eftersom både Merkurius och Venus nu på tillbakavägen åter kommer att trigga de planeter som de redan besökt när de var retrograda. Det kan göra att sådant som var på tapeten i slutet av augusti och fram till 15/9 nu kan aktiveras IGEN! Men den 30:e är vi äntligen ute ur Merkurius skugga.

  • 15 sept, kl 22:22 vänder Merkurius direkt på 8° i Jungfrun
  • 30 sept, kl 07:25 är Merkurius ute ur skuggan på 21°51 i Jungfrun

♌️ VENUS 15° LEJONET 

Venus vände direkt 4/9 igen vilket är helt underbart!  Det är sådan oerhört positiv energi i dessa processer. Men det jag precis skrev om Merkurius ovan gäller även Venus. Det kan kännas som att saker och ting reder upp sig, sakta men säkert. Ja, nu blir det dessvärre med tonvikt på sakta eftersom Venus nu på tillbakavägen åter triggar de planeter som hon nyligen besökt. Sådant som var på tapeten i slutet av augusti och fram till 15/9 nu kan aktiveras IGEN! Men den 7/10 är vi äntligen ute ur Venus skuggperiod.

Men i korthet kan man säga att när Venus var borta från himlavalvet så besökte hon Hades.

Det var med nöd och näppe att hon klarade sig därifrån med livet i behåll, återvände till jorden. Sedan dess återföddes gudinnan som morgonstjärna och hon blev synlig i gryningen.  Det här är inte bara en saga. Detta har på många sätt skett inom oss människor samtidigt, på ett inre symboliskt sätt. Kanske tillhör du dem som under sommaren behövt dra dig undan för bearbeta dina känslor och intryck och reda ut vad som hänt i ditt liv? Vissa kan haft sorg, en annan kan ha behövt bearbeta relationer eller annat som varit svårt. Detta är själsligt rehab i allra högsta grad.

Nu när gudinnan vänder direkt kan vi åter vara färdiga för att öppna oss för livet, glädjen, konsten, skönheten, kärleken och allt underbart som Venus representerar. Det goda livet. Att Venus vänder direkt är ett himmelskt ögonblick. Nu är Venus i sin fullständiga potential, den starkaste formen av gudomlig välsignelse.

Datum att minnas om du behöver tänka tillbaka. 

  • 29 juli – Venus blev osynlig och försvann ner i underjorden
  • 13 augusti – Venus cazimi. Här bildas en ny spets i Venusstjärnan och en ny 584-dagars Venus-cykel börjar. Detta är markerar övergången i processen när Venus förvandlas från aftonstjärna till en morgonstjärna.
  • 20 augusti – Venus är åter synlig och återfödd som Morgonstjärna.
  • 4 september – Venus går direkt på 12°12 Lejonet kl 03:20
  • 7 oktober – Venus kommer ur skuggan vid 28°36 Lejonet kl 11:40

♍️ MARS 14 ° – 18° VÅGEN

Sent på söndagen 27/8 trädde Mars in i Vågens tecken där han vanligen anses vara försvagad. På grund av det rådande läget med alla retrograda planeter kommer nu Mars att ta sig en otippad roll!

Mars är nu den enda planeten som inte är i någon retrograd fas, och därmed är han  den snabbaste planeten av dem alla. Det här är tämligen unikt! Trots att han befinner sig i Vågen kommer vi får se en kraftfull kaxig Mars.

♉️  JUPITER  15° OXEN RETROGRAD

Jupiter vänder måndagen den 4 september kl 16:11 retrograd.  Härligt! Här kommer vår medvetenhet och sanningens ljus och att riktas till det mer jordiska, praktiska och påtagliga. Här formar våra tankar sig efter redan lagda strukturer. Realism, tid och verklighet blir viktiga faktorer att ta hänsyn till.

Vi behöver se livets realiteter, se saker för vad de är.

Med Jupiter i Oxen är det viktigt att vi ser om vårt eget hus – vad gäller trygghet, ekonomi och försörjning. Snabba cash är ingenting för Oxen som gillar trygga långsiktiga finansiella investeringar. Jupiter i Oxen

♒️  SATURNUS 2° – 1° 49 FISKARNA RETROGRAD

Saturnus vände retrograd den 18/6 och kommer att backa ända fram till den 4/11 när den vänder direkt igen. Vi kommer inte att märka av hans förehavanden så mycket nu. Dessa retrograda perioder är årliga och ingenting stor grej att fokusera på.

Det är främst de personer som är födda under de första sju dagarna av Fiskarnas tecken som kommer att känna av Saturnus närvaro nu.  Han är den tuffa läromästaren som visar oss våra svagheter och tvingar oss människor till utveckling.

Saturnus är den stränga fadern och den kosmiska läromästaren. Fiskarna är zodiakens sista och avslutande tecken och med Saturnus här kan vi komma att se de karmiska resultaten av allt vi människor ställt till med.  Fiskarna har skämtsamt kommit att kallats för zodiakens soptunna av en anledning. När Saturnus är i detta tecken kommer allt sådant som varit vanvårdat, misskött eller försummat på jorden att göra sig påmint. Nu måste vi människor kollektivt måste ena oss och ta itu med det vi ställt till med. Saturnus i Fiskarna

♉️  URANUS 22° 46 OXEN STATIONÄR RETROGRAD

Uranus vände nyligen retrograd den 29/8. Uranus står det plötsliga, det överraskande och chockerande och ger nya insikter och öppnar ögonen för en ny sanning. Bli inte förvånad om du plötsligen inser saker. Att sådant som du inte kunde se framstår klart som korvspad. Sanningens moment är här.

Uranus står för den nya tiden, nya trenden och framtiden, öppnar våra ögon och får oss att se saker på ett helt nytt sätt. Uranus kan ge starka Aha-upplevelser, vara briljant, kaotisk och katastrofrisk på samma gång. Frihet är vad han vill uppnå och förändring är hans livselixir.

Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025. Vad gäller kvadraturen mellan Saturnus och Uranus har planeterna så sakteliga glida isär.

♓️  NEPTUNUS 26° 07 FISKARNA RETROGRAD

Neptunus vände retrograd den 30/6. Neptunus är den svåraste planetenergin att beskriva. Den är diffus, illusorisk och ogripbar och där skapas såväl andlighet som fantasin och drömmarna. Neptunus har också förmåga vilseföra och få människor att tro på och uppleva andligheten. Förnimma det som inte är tydligt uttalat men framför allt visar Neptunus oss det högsta ljuset, den renaste energiformen och det högsta idealen, gudskraften, nirvana eller vad man vill kalla den heliga energin bortom det mänskliga uppfattningsförmågan.

Att Neptunus befinner sig Fiskarna, sitt eget tecken där Neptunus är styrare är väldigt speciellt. Sist det hände var året 1856. Det sker bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️  PLUTO 28° – 27° STENBOCKEN RETROGRAD

Lilla Pluto är ju den mest fruktade av alla planeter just därför att han är förbunden till underjorden och mörkret.

Han står för utveckling, total transformation och oåterkalleliga förändringar.  Själens död och återfödelse. En kraftfull Plutotransit kan liknas vid att nollställa en människa och sedan totalt programmera om personen. En vanlig fras att använda om Pluto är att han ”lockar ut själen på banan”. (Pluto brings out soul).  På så vis kan vi säga att Pluto är sanningens planet och vi kan likna en Plutoprocess med gratis psykoterapi.

Pluto nu: Pluto är nu tillbaka inne i Stenbockens tecken. Den vakna läsaren kanske minns att Pluto gick in i Vattumannen den 23/3 och nu bara några månader senare backade han tillbaka till Stenbocken där han stannar i 7 månader. Det här är ingen ovanlig sak eftersom Pluto är retrograd halva året.

Strax efter årsskiftet 21/1 2024 återvänder Pluto till Vattumannens stjärntecken. Inte heller den gången blir hans  närvaro permanent. Han går ett par grader in i tecknet och backar sedan tillbaka in i Stenbocken. Same procedure as last year..

Det är 2025 som träder Pluto in Vattumannen för att stanna och blir då kvar i tecknet ända till 2044.

När en långsamtgående yttre planet som Pluto rör sig mellan två tecken uppstår enorm instabilitet på jorden. Det kaos mänskligheten upplever nu är sannerligen ingen lustiger dans. Vi är mitt uppe i processen nu och vi kan se dess verkningar precis överallt och på alla nivåer i samhället; inflationen, ekonomin, miljösituationen är några av dess uttryck.

Än så länge har vi bara fått se en liten trailer, en snabbtitt på vad Pluto i Vattumannen kan komma att innebära i framtiden.  Samma skeende spelas upp igen nästa år men ingenting konkret sker ännu.

Pluto i Vattumannen förväntas stå för utveckling av framtida tekniska lösningar av globala problem men inget av detta är något vi får ta del av förrän Pluto är inne i Vattumannen på allvar 2025. Så länge Pluto inte har avslutat sin process i Stenbocken, där han tjänar de stora maktintressena och kapitalet är mänskligheten totalt styrd av pengar och dessvärre låst.

Förhoppningen som optimistiska astrologer hyser är att den nya tiden, Pluto i Vattumannen, ska kunna bidra till en rättvisare fördelning av resurser på jorden.  Pluto i Vattumannen

♈️  KIRON 18°18 VÄDUREN RETROGRAD

Vår helare, läkare, lärare och andliga mästare vände retrograd under söndagen den 23 juli kl 14:45 på den 19° 57 i Väduren.

Kiron har kallats både asteroid och dvärgplanet. Han överbygger våra svårigheter.  Hjälper oss att ta oss förbi våra egna begränsningar.

Var än du finner Kiron i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnation. Kiron i Väduren

♈️ MÅNKNUTARNA 25°  VÄDUREN & VÅGEN ♎️

I och med att Solen träder in i Vågen närmar vi oss eklipssäsongen med stormsteg vilket gör oktober till en ”stor” astrologisk månad.

Till skillnad från allt annat i astrologin rör noderna sig medsols så man kan se det som att de backar in i tecknen.

Noderna är inte planeter utan punkter som visar var månens omloppsbana skär ekliptikan som är solens bana. Om vi säger månknut, nod eller månnod eller använder det vediska Rahu och Ketu eller säger Drakens Huvud och Drakens Svans – så är alla dessa namn för samma sak.

  • Norra Noden (knuten) = Drakens huvud =Rahu
  • Södra Noden (knuten) = Drakens svans = Ketu

Vi ser att noden bildas när månens bana skär över solens bana.

Dessa punkter är karmiska och visar resultatet av vad vår själ har tampats med i livstid efter livstid men pekar också ut vägen vi ska följa för att uppnå vår själs syfte med inkarnationen.

Det tar drygt 18,5 år för månen att gå hela varvet runt zodiaken. Noderna rör sig medsols så till skillnad från allt annat, backar noderna igenom zodiaken. De backar nu igenom Väduren/Vågen. De började sin färd på 2° 59 i Väduren och avslutar på 0°. Läs mer..

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00