ANNONS
PersonuppgifterCookies

Horoskop – Vecka 38

/

Daunhijauxx - stock.adobe.com

🌙 Väduren

Nu kära Vädur, höjs ribban ett snäpp, tempot ökar och allt händer nu och på ont och på gott. Din styrare hetsiga Mars befinner sig mitt i Vågens tecken och därmed höjs temperaturen, farten och stressen. Positivt sett är det en jättespännande tid du har framför dig när universum kommer att lyfta dig, puffa dig uppåt och framåt, hjälpa dig att fatta beslut. Men, varning för att ta på dig för mycket jobb och ansvar just nu. På tisdag kommer Solen att vara mitt emot Neptunus vilket kan vara både en välsignelse och en blåsning. Om något verkar för bra för att vara sant – då är det troligtvis så det är. Stress kan leda att du kommer in i konflikter och det är väldigt lätt hänt nu. Låt inte saker gå för fort!

På lördag 23/9 infaller höstdagjämningen och i samma stund går Solen in i Vågens tecken en oerhört kraftfull period väntar dig. En sak vi kan vara helt säkra på och det är att det inte blir långtråkigt. När Solen och Mars rör sig igenom ditt relationshus under den kommande månaden kan dina personliga relationer att betyda mer och ta större plats än vanligt. Spännande! Vi träder in i eklipssäsonen här.

🌙 Oxen

Vi är åter i ett av dessa magiska skiften när allt ändras på himlavalvet och förutsättningarna blir helt annorlunda. Förra fredagen blev var det nymåne och samma dag vände Merkurius bana rätt. Det var under natten till söndag som Merkurius åter blev synlig och dessutom syntes också den första strimman ljus på natthimlen!

Så föddes den nya månen och när den steg förde med sig våra böner, drömmar och välgångsönskningar ut i världen. Månen är tilltagande och vi har oerhört kraftfulla energier runt oss.

En stortrigon i jord har bildats mellan Jupiter och Uranus i Oxen, Solen och Merkurius i Jungfrun och så förstås kraftfulla Pluto i Stenbocken. Med andra ord finns här fantastiska möjligheter till stark personlig utveckling, massor av fantasi och kreativitet med Solen i 5:e huset och dessutom mäktiga Pluto där på toppen av horoskopet som hjälper dig att förverkliga dina karriärdrömmar.

Kärleken då, anar jag att du tänker? Mm.. den är lite lätt försenad i år men även denna längtan stillas i sinom tid.

På lördag har vi höstdagjämning, Solen träder in i Vågens tecken och ditt 6:e hus som sätter fokus på hälsan, arbetet och de dagliga vanorna.

🌙 Tvillingarna

I helgen blev Merkurius åter synlig med blotta ögat vilket gör att han åter är en aktiv ”player” man kan räkna med. Merkurius är optimalt placerad i Jungfrun. Ja, visserligen är han fortfarande tillbakahållen, i ”skuggan” som det kallas efter den retrograda perioden ända fram till den 30/9 – så alltså ännu inte i sitt bästa skick. Icke desto mindre stärker och stödjer detta dig i allt!

Ni som är födda i rörliga tecken har förstås blivit lite bortskämda under den senaste månaden när flera planeter befunnit sig i Jungfrun, men allt underbart har sitt slut – och så även detta.

Solen rör sig denna vecka igenom de sista graderna av Jungfruns tecken och på tisdag blidas en opposition till Neptunus. Oh, det gäller att hålla balansen mellan det personliga livet och karriären och inte blanda de två världarna.

På lördag infaller höstdagjämning och i samma stund går Solen in i Vågens tecken och ditt 5:e hus. Underbart! Vågens balanserade luftenergi passar dig perfekt. Det finns ett underbart skapande flöde i dessa stjärnor och din kreativitet är på topp! Detta hus handlar också om party, delad glädje, ett öppet hjärta och gemenskap. Vänner, möten och roliga stunder väntar.

🌙 Kräftan

Det är en genomgående positiv tid för dig Kräftan när du känner dig trygg, säker och stark. Början av veckan präglas av den starka stortrigonen som bildas i jordtecken och tiden är som gjord för att snabbt och effektivt ta sig vidare i synnerhet med praktiska ting. Det är en bra tid att fatta förnuftiga beslut och agera.

Undantaget till det jag skrev ovan kommer på tisdagen när Solen möter förvirrande Neptunus. Det är en hastig endagarstransit som vi snabbt tar oss igenom. Bäst är dock att inte agera alls den dagen.

Denna vecka möts Solen som befinner sig i ditt sociala hus med transformativa Pluto. Våga öppna dig och låta din vän se din själ. Ni kan knyta an på ett själsligt plan och nå varandra på djupet. Detta är det perfekta tillfället att fördjupa en eller flera av dina närmaste och viktigaste relationer.

På lördag är höstdagjämningen här Solen träder in i Vågens tecken där redan Mars väntar. Där passerar vi en av årets fyra kardinala punkter. Det som ger extra krut till den här höstdagjämningen är Mars närhet till Solen. De två kommer att färdas sida vid sida här i flera veckor. Det blir ett starkt fokus på ditt 4:e hus, dvs din hemmaplan? Kanske rent av hemma hos dig Kräftan? Vi träder strax in i eklipssäsongen och stora ting är i görningen.

🌙 Lejonet

Den nya månen förde med sig en pigg och glad energi så det är en rolig tid ligger framför dig.

Du kära Lejon har ju den stora glädjen att fortfarande ha Venus vid din sida och människor dras till dig som flugor till en sockerbit. Visst är det kul att bli uppskattad för sin personliga charm. Om du vill kan händelserna nu faktiskt leda en ny kärlek in i ditt liv.

Det är bara fem dagar kvar på Solens färd igenom ditt ekonomiska 2:a hus och på det stora hela är detta en mäktig vecka med goda möjligheter att lyckas i allt vad du företar dig – i synnerhet det som rör praktiska ting. Men, viktigt är också att iaktta en viss försiktighet när Solen och Neptunus under tisdagen möts. En snabb endagars transit bara. Den kan utgöra en andlig välsignelse som leder den andliga sökaren framåt. Men det kan också vara så att Neptunus dimmiga energi leder dig helt fel. Stor varning för nätbedrägerier och liknande. Kolla att dina mail verkligen kommer ifrån rätt avsändare.

På lördag är höstdagjämningen här Solen träder in i Vågens tecken där redan Mars väntar. Där passerar vi en av årets fyra kardinala punkter. Det som ger extra krut till den här höstdagjämningen är Mars närhet till Solen. De två kommer att färdas sida vid sida här i flera veckor. Det blir ett starkt fokus på ditt kommunikativa 3:e hus och din närmaste krets. Förvänta dig glädje, gemenskap och rolig samvaro.

🌙 Jungfrun

Käraste Jungfru! Hoppas att du blivit ordentligt firad, uppvaktad och kunnat njuta av Jungfruenergin under de gångna veckorna. Nu har vi bara fem dagar kvar av Solens vistelse i ditt tecken. Detta kan dock på många sätt ses som den bästa av dem – mycket till följd av att Merkurius bana vände rätt i fredags och att Merkurius åter blivit synlig på stjärnhimlen nu under helgen. Det innebär att inte bara är en spelare som är tillbaka på banan. Han är stark och vederkvickt och väldigt stimulerande för dig.

Rent generellt är detta en väldigt bra och stärkande vecka när det mesta kommer att gå din väg. Det finns en vacker stortrigon av stärkande, balanserande och jordnära energi närvarande som håller dig trygg och hjälper dig.

Under tisdagen möts Solen och Neptunus i en direkt opposition. För den andliga personen kan detta vara genombrottet när du känner att du når långt. Dessvärre är detta för de flesta dödliga bara en väldigt förvirrande dag när man gör klokt i att ta allt som sägs med en nypa salt. Flirtar på sociala media i synnerhet! Neptunus kan stå för luringar så var vaksam.

På lördag är höstdagjämningen här Solen träder in i Vågens tecken där redan Mars väntar. Där passerar vi en av årets fyra kardinala punkter. Det som ger extra krut till den här höstdagjämningen är Mars närhet till Solen. De två kommer att färdas sida vid sida här i flera veckor. Det blir ett starkt fokus på dina resurser, det praktiska och din ekonom. Med Solen i det 2:a gäller det att se om sitt hus.

🌙 Vågen

Början av veckan har en ny, pigg och fräsch känsla. Så brukar det kännas när planeterna gjort stora rörelser.  Nymånen och att Merkurius åter är synlig på himlen och i direkt riktning gör stor skillnad i kommunikationen.

Det sägs att man inte väntar för länge när man väntar på något gott! Universum laddar om och lägger upp ett helt nytt scenario för dig nu kära Vågen som ändrar allt!

På lördag är höstdagjämningen här och i samma stund träder Solen in i ditt tecken och där väntar ju redan Mars. Att Solen träder in i Vågen gör ju också att vi närmar oss eklipssäsongen med stormsteg och detta kommer utgöra den mest betydelsefulla tiden för dig på väldigt länge eftersom. Årets eklipser infaller den 14:e och den 28:e oktober.

Den första infaller i Vågen och är oerhört kraftfull! Så den kommande Vågmånanden är så häftig, intressant och utmanande på alla tänkbara nivåer. Vips, så är du den som allas blickar faller på. Solen och Mars kommer att färdas mycket nära varandra i flera veckor nu och här kommer dina superkrafter att gå i gång.  Det här ger intensitet, passion och lust. Det här är en entusiasmerande och rolig tid när det verkligen passar att komma i gång med nya saker.

🌙 Skorpionen

Vi har nyss varit med om en härlig nymåne i fredags men det var först i söndags som dess första strålar syntes på natthimlen, den nya månen föddes. När den steg på natthimlen förde den med sig alla våra böner, drömma och tankar ut i det nya månvarvet. Denna nyfödda måne befinner sig under måndag och tisdag i Skorpionens tecken vilket gör att den kan kännas väldigt närvarande för dig. Du är dina egna känslor nära helt enkelt. Tro på dig själv, din intuition och magkänsla. Din instinkt för dig rätt även när Solen möter Neptunus under tisdagen. För många är denna transit en prövning, men inte för dig. Du har lätt att se igenom illusionen.

En stortrigon i jord har bildats mellan Jupiter och Uranus i Oxen, Solen och Merkurius i Jungfrun och så förstås kraftfulla Pluto i Stenbocken. Med andra ord finns här fantastiska möjligheter till stark personlig utveckling, massor av fantasi och kreativitet med Solen i 5:e huset och dessutom mäktiga Pluto där på toppen av horoskopet som hjälper dig att förverkliga dina karriärdrömmar.

På lördag är höstdagjämningen här och samtidigt gör Solen entré i Vågens tecken. Du kan se fram emot en intensiv månad – då Solen och din styrande planet Mars under någon vecka färdas tillsammans.  

🌙 Skytten

Den senaste månaden har Jungfrusolen befunnit sig på toppen av ditt horoskop, i ditt karriärshus och alldeles troligtvis har det gått riktigt bra för dig.

Att nu Merkurius åter är synlig på himlen och hans bana vänt direkt gör väl denna sista Jungfruvecka till den allra bästa av dem alla. För dig är det här en stark period när du kan lyckas väldigt bara med vad än du företar dig.  Veckan präglas av den starka stortrigonen som bildas i jordtecken som ger en jordnära stabilitet och trygghet. Tiden är som gjord för att snabbt och effektivt ta sig vidare i synnerhet med praktiska ting. Det är en bra tid att fatta förnuftiga beslut och agera.

Undantaget är dock tisdag för då möter Neptunus i opposition vilket inte det bästa. Illusion och förvirring är ganska ofta ett resultat av den här transiten. Varning! Låt inte dina känslor och handlingar vara samma sak. Det är inte OK att ta för spontana och plötsliga beslut eller är för öppenhjärtig mot fel person under dessa stjärnor.

På lördag infaller höstdagjämningen och i samma stund träder Solen in i Vågens tecken och ditt superkommunikativa 11:e hus som har med människor, grupper och möten att göra. Du är i ditt esse nu och kan möta härliga människor och ha väldigt roligt!

🌙 Stenbocken

Du kära Stenbock har ju i tre veckors tid fått uppleva Solens färd igenom ditt lärorika 9:e hus och Jungfruns tecken. Det är möjligt att just denna avslutande vecka är den mest lärorika och intressanta av dem alla. Det beror på att Merkurius blev åter synlig på himlen under helgen, hans bana vände direkt igen och dessutom fick vi också under natten emot söndag se den nya månen födas på himlen. Härligt! Sammantaget skapar detta vi en pigg och glad tid med massor av nystartsvilja.

En stortrigon i jord har bildats i alla jordtecken. Den är trygg, stabil och ger dig precis det stöd du behöver för att kunna utvecklas.

Med andra ord finns här fantastiska möjligheter till stark personlig utveckling med Pluto i 1:a huset och det finns massor av fantasi och kreativitet med Uranus, Jupiter i 5:e huset och förstås ger Solen och Merkurius i 9:e huset dig nyfikenheten och lusten att vilja prova nya möjligheter. Toppen!

På lördag infaller höstdagjämningen och Solens inträde i Vågens tecken här vilket förstås är kraftfullt i sig. Du går in i en superstark period när Solen och Mars rör sig igenom ditt karriärshus. Det ökar din ambition och viljan att komma någon vart. Du blir tuff att tas med, vilket säkert får omgivningen att höja på ögonbrynen.  

🌙 Vattumannen

Nu har vi bara fem dagar kvar av Solens färd igenom ditt 8:e hus. Det är möjligt att dessa dagar är de fem viktigaste i hela perioden. Nu är ju Merkurius åter synlig på natthimlen och dessutom rör sig smarta Merkurius åt rätt håll. Det gör det hela så mycket lättare att lägga ihop ett + ett så det blir två.

Ibland kan det vara ett förstulet ord som gör dig uppmärksam på att kanske varit lite för tillitsfull mot fel person. Aj, det kan svida till att inse att man släppt fel person för nära inpå. Följ din intuition måndag/tisdag när Neptunus befinner sig i opposition till Neptunus.  Under onsdag/torsdag kan Solens trigon till Pluto ge dig ytterligare fördjupad information.

På lördag knackar hösten på dörren. Det blir tydligt eftersom höstdagjämningen infaller och nu tar Solen plats i Vågens tecken och ditt medvetna 9:e hus. Det tänds en lust hos dig under den här tiden att utvecklas, lära och kanske utmana dig själv. Vi träder också in i eklipssäsongen här.

🌙 Fiskarna

För dig som är född i ett rörligt tecken är det verkligen massor som händer nu och förvandlingsprocessen gick i gång i fredags när Merkurius bana vände och månen blev ny.

Natten till söndag blev Merkurius åter synlig med blotta ögat på natthimlen och då fick vi även se nymånens allra första strålar bryta igenom. Underbart! Nymånen tog med sig alla våra böner, önskningar, drömmar och planer och för dem nu ut i det nya månvarvet. Du kommer att se det fulla resultatet av detta när Solen befinner sig i Fiskarna och månen blir full i Jungfrun om ett halvår.

I början av veckan är Solen mitt emot din styrande planet Neptunus. Det är långt ifrån alla som klarar av Neptunus subtila energi. Det är vanligt att människor känner sig förvirrade och vilseledda av den. För dig Fiskarna är det nog snarare tal om att känna sig hemma och för den som är andlig kan det vara ett genombrott eller en vision som kommer till dig.

Det är med en saknad i hjärtat vi firar höstdagjämningen på lördag. Hej då sommaren! I samma stund träder Solen in i Vågens tecken där redan Mars väntar. Under den kommande månaden kommer fokus att falla på ditt djupt kännande 8:e hus. Det berör det som du delar med din partner, sängen, ekonomin och ärligt talat hela livet! Men kära Fiskarna – det är också ett andligt hus, som berör våra allra djupaste känslor, det innersta djupet i din själ och till och med meningen med livet. Det är en oerhört kraftfull tid du går in i. Var tacksam och ödmjuk inför livet.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@astrobloggen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00