ANNONS
PersonuppgifterCookies

Venus i Fiskarnas tecken

/

♓️  På fredag glider gudinnan Venus in i Fiskarnas tecken där hon kommer att välsigna allt hon vidrör mellan den  27/1. 🐠 🐟

Underbart! Här främjas fantasin och drömmarna och för de flesta är detta en vacker tid. Venus är exalterad i Fiskarna och detta är hennes absolut bästa position där hon verkligen kan uttrycka sig. Här finner Venus konsten, musiken, färgen, formen och uttrycket som hon älskar att drömma sig bort i. Här är modet, stilen allt som Venus vill ha. Hon blir trendkänslig här.

Venus högre oktav Neptunus. Intressant nog befinner sig Neptunus sedan 2011 i just Fiskarna. Här kan hennes andliga väsen och längtan efter att enas med universum och det högsta ljuset finna uttryck. En eterisk, skir och romantisk känsla som fyller henne.

I detta rörliga vattentecken är energin föränderlig och flexibel och inkännande. Medkänsla och acceptans är nyckelord här. Uttrycket blir vackert, andligt. Vi dömer inte ut är inkluderande, accepterande och förlåtande.

Gränser suddas ut i Venus i Fiskarna, vi har lättare att ändra oss och se nya lösningar och möjligheter. I kärlek är vi inte att nöjda med mindre än den där höga, rena, vackra känslan som ett öppet hjärta ger.

🍀 Whats in it for me? 💰🥳

Den som har sin ascendent eller personliga planeter i Fiskarna – Sol, Måne, Venus eller Mars får ett rejält uppsving nu.

Venus sköter flirt, romantik, attraktion. Hon drar saker till sig. Tur, skönhet och pengar är också hennes domän.. så vem vet? Om du tillhör den ovan beskrivna lyckliga skaran är det troligt att du får allt det där under den kommande månaden.

⭐️ Om du själv är född med Venus i Fiskarna:

Då är det bara att gratulera för du är en intuitiv, känslig och empatisk individ som är vänlig, mjuk och följsam. Du är så bekräftande och accepterande emot oss andra att de allra flesta tycker att det är underbart att vara runt dig.

Unikt med dig är att du är så långt borta ifrån materialism och statusjakt. Det är inte en människas position eller makt som får dig att bli intresserad. Du gillar att umgås med dem som är intressanta och spännande och du har vänner ifrån den högste till den lägste i samhället.

Det är troligt att det kreativa uttrycket är viktigt för dig – musik, dans, konst , design, färger eller vad det nu kan vara som är ditt område är en stor del av din identitet. Annars kan det precis lika gärna vara så att det är andligheten och din personliga utveckling som är din grej.

Det sägs att det finns något mystiskt och ogripbart över dig. Det finns en längtan i din själ efter något som är svårt att beskriva eftersom det inte har med det här jordelivet att göra. Skuggsidan i den här positionen är att du kan vara undanglidande, vägra ta ansvar, vara världsfrånvänd – och vissa får en offermentalitet.

Venus passar jättebra i Fiskarnas tecken (dock allra bäst i Oxen och Vågen där hon är styrare).

Det heter att Venus är upphöjd/exalterad i Fiskarna – vilket betyder att Gudinnan passar väldigt bra här där hon kommer till sitt kanske vackraste uttryck.

Det finns dock en enorm skillnad mellan positionerna. I Oxen är Venus kraftfull, sensuell, jordbunden, sexig och medveten om att hon är den tillbedda. I Fiskarna strävar Venus inte alls emot världsliga utan emot universum, Nirvana eller kanske till och med Gud.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Horoskop – Vecka 4

/

Shutterstock

Astrologiska förutsägelser för vecka 4, 2023

⭐️ VÄDUREN

För din del Väduren är det förstås Jupiters närvaro i ditt tecken som driver på allt som händer i ditt liv. Han utvecklar och lyfter dig. Han för dig till rätt människor vid rätt tillfällen och får dig att känna dig positiv, stark och kanske även oövervinnerlig. Under den gånga veckan har vi gått igenom ett gigantiskt megaskifte och jag anar att din vilda Vädurssjäl välkomnar förändringarna med öppna armar. Solen gick under fredagen in i Vattumannens tecken och ditt 11:e hus (som är tillhörigt till Vattumannen) och handlar om nätverkande och kontakten med människor. Detta är förstås luftens element, kommunikation, nya smarta tankar och det där du känner i näsvingarna är doften av framtiden. Toppen! Det 11:e huset kan förstås också ha internet, grupper och grupptänkade att göra. Du kommer att vara väldigt trendkänsligt och blixtsnabbt plocka upp de nya influenserna och göra dem till dina.

Mitt absoluta tips till dig är att omge dig med kreativa människor som inspirerar och lyfter dig. Följ ditt hjärta och arbeta med attraktionslagen.

Under lördagen inföll en nymåne i Vattumannens tecken som nu under tisdagen kommer att ”födas” och det nya månvarvet kommer igång. Som Vädur och pionjär är du den första att kasta dig på förändringståget och ta första steget emot det nya. Hela veckan är Uranus stationär vilket kan ge din hintar, nya insikter och kanske förstår du plötsligen saker på ett sätt som inte var tillgängligt tidigare.

⭐️ OXEN

Vi har under den gånga helgen varit med om ett enormt enerigskifte som förändrar massor i ditt liv. Att Solen trädde in i  Vattumannens tecken betyder förstås att Solen nu befinner sig på toppen av ditt horoskop och lyser upp din karriär och sätter fokus på ditt anseende och din person. Du går in i en superintressant period där du kommer att utvecklas och faktiskt kunna ta nya yrkesmässiga kliv. Genom att Solen lyser upp ditt karriärhus ger dig en månad av tillväxt och nya yrkesmässiga möjligheter kommer upp och du är målmedveten och ambitiös. Att Solen nu bildar kvadratur till Uranus gör att saker kan ske plötsligt, kanske till och med lite abrupt och chockerande.

Dagen därpå, under lördagen inföll en pigg nymåne i Vattumannens tecken som förstås bär med sig en vilja till en ny start och en positiv känsla. Bäst av allt är att de tre sista av de retrograda planeterna som försinkat utvecklingen under januari –  en efter en har vänt sin bana och går nu åt rätt håll – framåt igen. Uranus, den sista i raden vände under söndagen. Uranus befinner sig i Oxens tecken och ditt första hus. Nu speglas Uranus och kommer att vara i kvadratur till Solen och de andra planeterna i Vattumannen Venus och Saturnus. I och med att Uranus är stationär nu är han en powerplayer att räkna med. Här kan du komma till klarhet efter klarhet och få plötsliga insikter, se samband som inte var tydliga.

⭐️ TVILLINGARNA

Förra veckan var frigörelsens vecka och massor av jobbig och stagnerar energi lossnade. Bäst av allt var förstås att våra tre retrograda planeter Mars, Merkurius och slutligen under söndagen Uranus alla vänt direkt och rör sig framåt. Ja, det kan ta tid för Mars och Uranus att få upp farten ordentligt men ändå! Hurra och äntligen – kan man tänka sig att din själ vill skrika! Att alla planeter går åt samma håll, öppnar ett fönster av aktivitet. Under några månader kan allt komma att hända.  I fredags gled Solen in Vattumannens luftiga energi där du kan känna dig hemma och bekväm. En sådan frigörelse! Härifrån är det framför allt kommunikation och fria tankar som gäller i en hel månad framöver och stimulerar ditt nyfikna 9:e hus som handlar om expansion och utveckling. Under lördagen inföll även en pigg nymåne här. Kanske gör den här positionen att du planerar en resa eller kanske bara drömmer dig bort till exotiska platser.  Uranus kommer att vara stationär nu vilket kan bjuda på rejäla överraskningar och förvånande händelser. Du kommer till klarhet och kanske får insikter om sådant som du inte kunnat se.

⭐️  KRÄFTAN

Det kommer inte att kunna gå att förstå det som sker under den kommande veckan om jag först inte berättar vad som precis ägt rum under denna helg – en energitrasformation som heter duga! Under fredagen skiftade Solen tecken och gled in till Vattumannens tecken och ditt djupt kännande 8:e hus. Redan dagen därpå inföll en pigg nymåne i Vattumannen och den inföll förstås även den i ditt 8:e hus och där når den verkligen in på djupet av din själ. Saturnus och Venus möttes här under helgen och det kan finnas viktiga samtal av djupare art som väntar på dig. Det är helandeprocesser på gång och temat är djuplodat, känsloladdat och nydanande.

Ta dig tiden att verkligen lyssna och ta in vad din vän vill förmedla – ja, och tvärt om förstås. Det kan också var du som behöver lätta ditt hjärta.

Pluto har fått upp farten ordentligt och rör sig denna vecka över den 28° i Stenbocken. Det är den andra framryckningen på denna grad. De Kräftor som är födda i slutet av tecknet befinner sig nu i en enorm transformationsprocess.

Bäst nu är Jupiter som är en god hjälp för dig i allt du företar dig. Planeten ger dig en positiv och stark, eldig och motiverade energi som hjälper dig framåt och pushar dig förbi alla hinder. Troligtvis kan du använda dig av Juptiers fantastiska mirakelkrafter och få dina drömmar uppfyllda.

⭐️ LEJONET

Vi har under den gånga helgen varit med om ett enormt enerigskifte som förändrar massor i ditt liv. Att Solen gick in i Vattumannens tecken betyder förstås att Solen är mitt emot allt som är du, men samtidigt också i ditt relationshus vilket förstås sätter lyser upp alla dina emotionellt baserade relationer. Under lördagen inföll en nymåne i Vattumannens tecken som förstås bär med sig en vilja till en ny start och en positiv känsla.

Saturnus och Venus befinner sig också i Vattumannens tecken vilket kan leda till attraktion och glädje. Saturnus och Venus möttes i helgen. Saturnus är som bekant inte så lättsam av sig och han efterfrågar sanning. Kanske kan det mötet ha lett till att du och din partner fått en ärligare dialog och kanske även kommer ett steg framåt i relationen? Plötsligen riktas allt ljus emot dig och det händer en hel massa saker under en kort period – bra saker dessutom. Det är höga förväntningar som ställs på dig Lejonet och du gör som vanligt ditt bästa för att leverera. Nu drar du till dig uppmärksamhet, välvilja och kärlek och folk vill gärna ha dig med i olika sammanhang.

⭐️ JUNGFRUN

Ett enormt enerigskifte har ägt rum från fredag till söndag. Tänka sig att vi nu efter det rent astrologiskt väldigt jobbiga klimat som påverkat i månader faktiskt får möta en mjukare och mysigare miljö där saker är möjligt att förändra på ett lätt och lekande sätt.

Solen bytte tecken under fredagen och trädde in i  Vattumannens tecken och ditt 6:e hus som får flitens lampa att skina för dig här mitt i vintern. Under lördagen inföll den pigga nymånen i Vattumannen.  Dessutom har hela tre planeter har vänt sin bana och går nu åt rätt håll – framåt igen. Det var nu i söndags som Uranus, den sista i raden, kom på rätt köl. Att Uranus nu är stationär utgör en tid när du kan komma till insikt om saker som du helt enkelt inte varit förmögen att se. Tiden innovativ, spännande och ytterst stimulerande. I och med att varenda planet som finns nu går direkt – öppnas nu ett unikt fönster av aktivitet och händelser. Under de kommande månaderna kommer vi att ha en rasande intressant utveckling. Bäst nu Jungfrun det är att underbara Venus under fredagen den 27/1 glider in i ditt 7:e hus där hon kommer att dig och dina relationer. Mysigt att värma sig med lite kärlek nu.

⭐️ VÅGEN

Det är en lättnad att befinna sig mot slutet av januari med vetskapen om att vinterns vedermödor till stora delar är överstökade. Du kära Vågen har hanterat en eller flera situationer som var minst sagt svåra. Härifrån kommer dock Jupiter att vara en god hjälp för dig i allt du företar dig och ge din en positiv och stark, eldig och motiverade energi som hjälper dig framåt och pushar dig förbi alla hinder. Troligtvis kan du använda dig av Juptiers fantastiska mirakelkrafter och få dina drömmar uppfyllda.

Pluto har fått upp farten ordentligt och rör sig denna vecka över den 28° i Stenbocken. Det är den andra framryckningen på denna grad. De Vågar som är i slutet av tecknet befinner sig nu i en enorm transformationsprocess.

I fredags seglade Solen in i Vattumannen och ditt hjärtevarma och romantiska femte hus där redan Venus och Saturnus redan väntar. Här finns generositet, kreativitet och glädje. I helgen möttes Venus och Saturnus i konjunktion och den energin inspirerar till att tala ut om känslor, komma sin partner nära eller gå i terapi för egen del. Under lördagen inföll nymånen i Vattumannen och den pigga nystartsenergin kommer att fylla den kommande veckan och hålla dig på gott humör.

⭐️  SKORPIONEN

För dig som är född i det fasta tecknet Skorpionen har det enorma energiskiftet som genomförts från fredag till söndag haft en större betydelse än för andra. Solen bytte tecken och gick in Vattumannen och därigenom aktiverades ditt hemkära 4:e hus i fredags. Det är din livsaxel, din IC-punkt och MC-punkt. Solen lyser nu upp och aktiverar ditt hem, din familj och ditt innersta känsloliv. Grunden i ditt varande och karriären kommer att boostas av all den här nya energin. Att den nya månen som inföll i Vattumannen under lördagen gör ytterligare motivation och pigg nystartsenergi som även aktiverar även Saturnus och Venus som befinner sig i tecknet. Sammantaget ger detta dig en energiboost och du kommer att känna en ny inspiration och glädje.

Bäst av allt är att de tre sista av de retrograda planeterna som försinkat utvecklingen under januari – har en efter en vänt sin bana och går nu åt rätt håll – framåt igen. Uranus, den sista i raden vände under söndagen. Uranus speglas nu och bli en faktor att räkna med och här kan du komma till plötsliga insikter, se samband som inte var tydliga.

Ditt horoskop ser flödande, skapande och innehållsrikt ut nu. Det här kan vara en bra tid för den som vill träffa en ny person för din magnetism och karisma är på topp.

⭐️ SKYTTEN

Ett enormt enerigskifte har ägt rum från fredag till söndag. Solen bytte tecken och gick in Vattumannen och ditt kommunikativa 3:e hus i fredags. Här stimulerar Solen igång dina kontakter med människor och det är en social och händelserik vecka som väntar. Detta förstärks såklart genom att månen under tisdagen glider in i Fiskarnas tecken och här kommer också det nya månvarvet att födas. Det är en härlig nystartsenergi som sprids och det ligger en väldig massa positivitet i luften.  Bäst av allt är att de tre sista av de retrograda planeterna som försinkat utvecklingen under januari – en efter en har vänt sin bana och går nu åt rätt håll – framåt igen. Uranus, den sista i raden vände under söndagen. Här öppnas ett fönster av aktivitet och härifrån kan verkligen precis vad som helst hända. Häng med ut i utvecklingen Skytten. Uranus speglas nu och bli en faktor att räkna med och här kan du komma till plötsliga insikter, få snilleblixtar och se samband som inte var tydliga. Ja, det tycks finnas mycket att säga framöver. Venus är redan där i Vattumannen och detta är det mest fritänkande tecknet. Här kan åsikter ventileras och debatteras. Under den kommande tiden  är Uranus aspekterad och här kan helt nya influenser komma in.

⭐️ STENBOCKEN

Du har ju precis varit med om en tid med massivt tryck på dig och ditt tecken under den senaste månaden. I och med det totala enerigskifte som ägde rum fredag till söndag ändrades spelplanen helt. Solen bytte tecken och gick in Vattumannen och ditt praktiska och ekonomiska 2:a hus i fredags.

Redan dagen därpå inföll nymånen i Vattumannen som naturligtvis också föll i ditt andra hus. Bäst av allt är att de tre sista av de retrograda planeterna som försinkat utvecklingen under januari – har en efter en vänt sin bana och går nu åt rätt håll – framåt igen. Uranus, den sista i raden vände under söndagen. Uranus speglas nu och bli en faktor att räkna med och här kan du komma till plötsliga insikter, se samband som inte var tydliga. När den nya månen ny föds på skyn under tisdagen kan det vara dags att agera. Det är en nydanande, innovativa och sprakande känsla som kommer här. Nu kan du faktiskt släppa på oket av ansvar som vilat över dig och ta ut lite vidare svängar. Vänd dig inte om utan blicka framåt mot framtiden.

⭐️ VATTUMANNEN

Ett enormt enerigskifte har ägt rum från fredag till söndag. Solen bytte tecken och gick in Vattumannen och ditt 1:a hus i fredags. Wow! Redan dagen därpå inföll nymånen i Vattumannen och dessutom har hela tre planeter har vänt sin bana och går nu åt rätt håll – framåt igen.

Hurra Vattumannen! Det här faktiskt helt fantastiskt bra för dig! Med Solen in i ditt tecken och nymånen som under tisdagen kommer att sätta igång det nya månvarvet skingras de dystra skyar som kan ha hängt över dig. Pust! Det är en rejäl energivändning som du genomgått och allt som sker på himlavalvet är till din favör.

Den vitaliserande Solen rör sig nu igenom ditt första hus och gör att det är runt dig allting händer. Du får en positiv knuff framåt. Det faktum att Uranus, din styrande planet vände direkt i söndags är superbra för dig Vattenbärare. Du kan komma till insikt om saker och ting du kanske inte kunnat se tidigare.

Dagarna som följer nu är innovativa  och utvecklande för oss alla. Äntligen så lossnar det på alla fronter i ditt liv och du kan förvänta dig en rejäl skjuts i livet.

⭐️ FISKARNA

Ett enormt enerigskifte har ägt rum från fredag till söndag. Solen bytte tecken och gick in Vattumannen och ditt 12:e hus i fredags, dagen därpå inföll nymånen i Vattumannen och dessutom har hela tre planeter har vänt sin bana och går nu åt rätt håll – framåt igen.

Tänka sig att vi nu efter det rent astrologiskt väldigt jobbiga klimat som påverkat i månader faktiskt får möta en mjukare och mysigare miljö där saker är möjligt att förändra på ett lätt och lekande sätt.

Det är en mysig tillvaro för dig den kommande månaden när  Solen befinner sig i ”ditt hus” det drömska, andliga och känslomässiga får ta plats. Det ser ut som du är zodiakens mest favoriserade person under denna då Venus skiftar under fredagen den 27/1 strax före 04 på morgonen in i Fiskarnas tecken där hon kommer att välsigna allt hon vidrör till den 20/2. 🐠 Vackra Venus, kärlekens gudinna har tendens att förtrolla, försköna och göra allt i sin närhet vackert. Hon drar till sig sötma, kärlek, pengar, goda energier mm. Som hon nu befinner sig i Fiskarnas tecken kan du räkna med att bli populär, få positiv uppmärksamhet och kanske till och med möta kärleken själv.

6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

På Himlavalvet – Vecka 4

/

⭐️  Astrovänner & Magiska Människor  

Under lördagskvällen inföll nymånen i Vattumannens tecken. Som alltid tar det några dagar för den nya energin att födas – men den nya månskäran kanske blir synlig natten mellan måndag och tisdag och det nya månvarvet kommer i gång. Det är så häftig energi i detta nya.

Förutom att månen är ny i Vattumannen så anser kineserna att nymånen är början på det kinesiska året. Härmed befinner vi oss alla i Kaninens år. 🐇

Söndagen den 22 januari kl 23:59 dvs 1 minut före denna rapport började gälla så vände vår stora väckarklocka Uranus direkt! Hurra!. Hurra! Nu rör sig alla planeter i direkt riktning! Det här öppnar ett fönster av aktivitet för oss. Visserligen måste vi ha lite tålamod. Det tar lite tid för stationära planeter att få upp farten – men icke desto mindre är vi på gång emot det nya flödet.

Uranus står för plötslighet, insikter och sanning. Att planeten är stationär göra att du inte bör bli inte förvånad om du plötsligen kommer till insikt om saker. Att sådant som du inte kunde se framstår klart som korvspad. Sanningens moment är här.

I samband med nymånen, Uranus vändning befann sig Venus i konjunktion med Saturnus vilket förstås är en viktig markering. Karmisk om inte annat. Jag har redan hört talas om par som tagit viktiga relationsbeslut under helgen.

 TRANSITER

🌞  SOLEN 3° – 9° i VATTUMANNEN ♒️

Solen rör sig fram igenom Stenbocken nu och de flesta har tankar på ansvar, ambition karriär, vår framtid. Det är en målinriktad och produktiv tid vi har framför oss . Under onsdagen möts Solen och Pluto i konjunktion på den 27°. Dramatiskt, intensivt och själssökande. 20/1 träder Solen in i Vattumannens tecken och möter nästa dag månen och vi får en nymåne i Vattumannen under lördagen.

🌕 MÅNENS VANDRING

I lördags inföll nymånen i Vattumannen! Detta är samtidigt början på det kinesiska nyåret – Kaninens år infaller den 21/1 kl 21:55 på 1° 32 i Vattumannen. Under måndagen rör sig månen igenom de sista graderna av Vattumannen och glider in i Fiskarna kl 18:40 på måndagskvällen. Under natten, kanske är det tisdag redan när de månskärans första strålar bryter igenom och det nya månvarvet föds. Strax före kl 20 på onsdagen går månen in i Väduren för dryga två dygns vistelse där. Natten till lördag kl 00:45 glider månen in i Oxens tecken och där blir den kvar hela helgen.

♑️  MERKURIUS DIREKT 9° – 14° i STENBOCKEN

Merkurius går sedan den 18/1 i direkt rörelse. Planeten är lite trög i starten men får dag för dag upp farten. Härligt!

När Merkurius färdas igenom traditionella Stenbocken så blir också våra tankar och handlingar färgade av den energin. Vi tänker mycket på framtiden, på praktiska ting som ekonomi och jobb. Det kan också vara att vi vill vara effektiva och få saker gjorda. Därför kan våra samtal bli kortare och mer rakt på sak.

VENUS  25° VATTUMAN – 3° FISKARNA

Venus skiftar under fredagen den 27/1 strax före 04 på morgonen in i Fiskarnas tecken där hon kommer att välsigna allt hon vidrör till den 20/2. 🐠 🐟

Underbart! Här främjas fantasin och drömmarna och för de flesta är detta en vacker tid. Venus är exalterad i Fiskarna och detta är hennes absolut bästa position där hon verkligen kan uttrycka sig. Här finner Venus konsten, musiken, färgen, formen och uttrycket som hon älskar att drömma sig bort i. Här är modet, stilen allt som Venus vill ha. Hon blir trendkänslig här.

Venus högre oktav Neptunus. Intressant nog befinner sig Neptunus sedan 2011 i just Fiskarna. Här kan hennes andliga väsen och längtan efter att enas med universum och det högsta ljuset finna uttryck. En eterisk, skir och romantisk känsla som fyller henne.

I detta rörliga vattentecken är energin föränderlig och flexibel och inkännande. Medkänsla och acceptans är nyckelord här. Uttrycket blir vackert, andligt. Vi dömer inte ut är inkluderande, accepterande och förlåtande.

Gränser suddas ut i Venus i Fiskarna, vi har lättare att ändra oss och se nya lösningar och möjligheter. I kärlek är vi inte att nöjda med mindre än den där höga, rena, vackra känslan som ett öppet hjärta ger.

♊️ MARS  8° – 9°  TVILLINGARNA

Det var den 12/1 som Mars vände direkt på den 8° i Tvillingarna. Som ni ser i rubriken tar det tid för Mars att komma igång. Så snart han får upp farten kan livet börja snurra på igen och vi får det lättare att genomföra det vi önskar.

Mars är hetta, vilja, händelser, kraft och han är med oss i allt vi gör. I den gamla mytologin var han också krigets Gud, så Mars kan också vara med när vi tappar humöret och det blir bråk.

Tvillingarna är ett rörligt, snabbt lufttecken som handlar om information och kommunikation. Vi kan förvänta oss en tid med ett oerhört snabbt informationsflöde, många snabba tankar, förflugna ord och kanske även osämja. Det är inte förrän den 25 mars som Mars lämnar Tvillingarna. Mars i Tvillingarna

♈️ JUPITER 4°- 5° VÄDUREN

Jupiter är stark här i Vädurens tecken vilket förstås är jätteroligt för alla som är födda i ett kardinalt tecken. Här i Väduren och kan Jupiter ge mod, få oss att våga ta steg i våra liv.

Expansionsplaneten Jupiter rör sig igenom ett Väduren ger de som är födda i detta tecken möjlighet att utvecklas och nya få nya chanser. Det kan röra jobb, kärlek, pengar och allt möjligt som du önskar dig.

Jupiters närvaro hjälper oss att öppna våra sinnen för nya influenser, att ta nya modiga kliv framåt och att tänka positiva tankar, få nytändning och tro på att livet faktiskt kan bli bättre. Här höjs våra sinnen, vi utvecklas och vill ha mer. På så sätt får vi hjälp att ta kliv framåt, få in tur och glädje och expansion i våra liv.

Nu riktar vi uppmärksamheten utåt och uppåt emot högre värden och det som är viktigt på riktigt. Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Expansion, flöde och medvetandehöjning bildas i Jupiters farvatten. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder för någonting. Jupiter hjälper oss att utvecklas, nå en högre kunskap och maxa vår förståelse och uppnå ett högre medvetande!

”Think Big” är grejen här för Jupiter vill att vi ska nå så långt och sikta så högt som möjligt.  Att bredda sina erfarenheter och att leva i tron på att universum är stort, kärleksfullt och välkomnande är vad detta kan innebära. Nu fördjupas intresset för filosofiska, andliga och kanske även religiösa frågor.

Vi kan bli mer öppna och välkomnande för nya influenser, kulturer och människor. Känn efter vad som stimulerar, ger glädje och vad du längtar efter. Hittar du det inom dig är förverkligandet inte långt undan.

♒️ SATURNUS  24° – 25° VATTUMANNEN 

Saturnus är tuff i Vattumannen eftersom han klassiskt sett är styrare här. Han befinner sig nu i Vattumannens tredje dekan (sista tredjedelen alltså). Han är den stränga fadern, den kosmiska läraren och här, i ett tecken som han styr kan han verkligen göra bra ifrån sig. Han vill se ordning, struktur, enkelhet, realism och sanning. Saturnus närvaro i våra liv kan upplevas som en prövning men som leder oss alla till en enorm utveckling. Han kommer att sätta fingret på våra svaga punkter och visa oss på vilket sätt vi behöver utvecklas.  Med Saturnus i Vattumannen inser vi också att när vi är mer ansvariga för oss själva och för våra liv. Det finns inga gratisbiljetter här. Men vi lär oss massor om hur vi ska kunna förbättra oss själva, vår närmiljö och samhället runt oss. Den 7/3 2023 kommer Saturnus att träda in i Fiskarnas tecken.

♉️ URANUS VÄNDER DIREKT på 14° OXEN

Söndagen den 22 januari kl 23:59 dvs 1 minut före denna rapport började gälla så vände vår stora väckarklocka Uranus direkt!  Hurra!. Hurra! Nu rör sig alla planeter i direkt riktning!

Uranus står för plötslighet, insikter och sanning. Bli inte förvånad om du plötsligen inser saker. Att sådant som du inte kunde se framstår klart som korvspad. Sanningens moment är här.

Uranus står för den nya tiden, nya trenden och framtiden, öppnar våra ögon och får oss att se saker på ett helt nytt sätt. Uranus kan ge starka Aha-upplevelser, vara briljant, kaotisk och katastrofrisk på samma gång. Frihet är vad han vill uppnå och förändring är hans livselixir.

Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025. Vad gäller kvadraturen mellan Saturnus och Uranus har planeterna så sakteliga glida isär.

♓️ NEPTUNUS 23° 32 FISKARNA 

Neptunus är en viktig spelare nu och minns att den är både är den kreativa kraften, fantasin och drömmarna. Neptunus har också förmåga vilseföra så det gäller att hålla tungan rätt i mun nu.  Att Neptunus befinner sig Fiskarna, sitt eget tecken där Neptunus är styrare är väldigt speciellt. Sist det hände var året 1856. Det sker bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️  PLUTO 28°  STENBOCKEN

Pluto har nu börjat få upp farten och har nu sedan han vände direkt i oktober rört sig en hel grad. Det är inte lite för en segpropp som honom. Han färdas nu för tredje och avslutande gången över dessa grader. Här avslutas processer som varit igång nu under något år.

Pluto står för förändring, förvandling och transformation.

Han är underjordens härskare och han kan servera tuffa livsläxor som lockar fram de innersta känslorna och hjälper en människa till utveckling. Nu när Pluto befinner sig i traditionella Stenbocken som förvaltar vårt samhälle, staten och kapitalet, lagen, ordningen och i landet leder det till att maktstrukturer ändras. Vi kan få se stora politiska och ekonomiska förändringar, paradigmskiften nu. Pluto träder in i Vattumannen i 23/3 2023 går efter någon månad tillbaka in i Stenbocken. Han vinglar på gränsen mellan dessa två tecken under både 2023 och 2024 och det är först som 2025 när han slutligen träder in i Vattumannens tecken för att inte gå tillbaka till Stenbocken igen.

♈️  KIRON 12° VÄDUREN 

Vår HELARE, LÄKARE, LÄRARE & GURU; KIRON har kallats både asteroid och dvärgplanet. Han överbygger våra svårigheter.  Hjälper oss att ta oss förbi våra egna begränsningar .

Var än du finner Kiron i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnation. Kiron i Väduren

♉️ MÅNKNUTARNA 9° – 8° OXEN & SKORPIONEN ♏️

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter. De kallas Drakens Huvud och Drakens svans, Rahu och Ketu är de vediska namnen.

Noderna har använts i vedisk astrologi i tusentals år och kommer från den hinduiska förmörkelsemyten.  Rahu och Ketu är  två delar av en demon, och är djuriska, instinktiva, hedonistiska och agerarsom en reptil – utan tanke bakom.  Oavsett vilka ord vi använder finns en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra noden visar utvecklingen och den södra noden visar det förflutna, det vi kommer ifrån. Man kan kalla dem för själens röst och strävan. De kallas ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden, den läxa dom du kommer att sträva emot att lära dig. Det är inte alltid så lätt att till sig den norra noden och dess lärdomar. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00