ANNONS
PersonuppgifterCookies

Horoskop – Vecka 39

/

Romolo Tavani - stock.adobe.com

⭐️ Väduren

Höstdagjämningen och Solens entré i Vågen ägde rum i lördags 23/9. Det är startskottet som kickar igång de kardinala tecknen och ser till att det händer grejer.

Du har massor att se fram emot för nu står vi åter inför ett av dessa magiska tillfällen när allt ändras. Simsalabim, här kommer hösten och universum dukar upp en helt ny verklighet.

Att Solen befinner sig mitt emot allt som är du är ju faktiskt toppen! De flesta Vädurar påverkas positivt och älskar den här tiden på året.

Denna höstsäsong kommer verkligen inte att följa den vanliga standarden. Den norra noden befinner sig i Väduren och den södra noden i Vågen och vi är nu mitt uppe i en brinnande i eklipssäsong. Ja, detta kan låta kryptiskt men karmiska händelser kommer att ske och kanske knackar ödet på din dörr.

Som Solen nu är i ditt sjunde hus kommer dina relationer i fokus.  Din styrande planet Mars befinner sig också i Vågen – mitt emot allt som är du vilket både kan vara bra och dåligt. Det aktiverar ALLT på ont och på gott.

Det gäller att vara utsövd, välbalanserad och harmonisk för att klara att ducka, parera och kunna ta till sig det goda som tveklöst finns där också.

På fredag blir månen full i Vädurens tecken och ditt första hus. Detta är väldigt personligt och nu kommer du i fokus rejält. Som alltid är en fullmåne en kulmination av känslor och skeenden – under denna kommer många planeter att bilda aspekter till Uranus så förvänta dig att skeendena blir stora!

⭐️ Oxen

Solen gått in i Vågens tecken och lyser nu upp ditt flitiga, nyttiga 6:e hus. Här erbjuds du enastående möjligheter och förslag till både justare livsstil, karriär och hälsoförbättringar. De kosmiska krafterna får dig nu att fokusera på arbetet, dina rutiner och de dagliga vanorna.

Uranus som befinner sig i ditt tecken sedan åratal tillbaka aktiveras oerhört nu, som hela fyra av de inre planeterna bildar aspekter till Uranus! Detta kan vara starkt igångsättande och ger ser till att det händer grejer. Tänka sig! Tankemässiga genombrott och nya idéer! Att Venus får kontakt med Uranus gör henne mer äventyrlig och öppen och nu kan du trivas, utvecklas och vara lycklig. Du kan charma till dig bra omständigheter, kanske ett nytt jobb, bättre villkor på jobbet. Men, samtidigt som detta sker kommer Merkurius att se till att det är mycket snack, mingel och mys. Uranus möter även Solen och Mars vilket kan få det att spraka till ordentligt.

Det är en spännande tid som börjar för oss alla eftersom vi nu träder in i eklipssäsongen. Även om ditt tecken inte är direkt påverkat så är vi alla involverade. Den kommande månaden är oerhört intressant och troligtvis kommer rejäla överraskningar.

På fredag blir månen full i Vädurens tecken och ditt 12:e hus Oxen och här kan dina drömmar och visioner bli starka.

Som alltid är en fullmåne en kulmination av känslor och skeenden – under denna kommer många planeter att bilda aspekter till Uranus så förvänta dig att skeendena blir stora!

⭐️ Tvillingarna

I lördags ägde höstdagjämningen rum och Solen gick in i mysiga Vågen och in i ditt kreativa 5:e hus. (Det börjar likna kärlek, banne mig). Det är så mysig energi i luften nu som får dig att söka dig utåt, umgås och ha kul! Uranus kontakt med Merkurius får dig att kläcka fantastiska idéer och kommunicera. Se till att använda den här underbara energin till något som blir beständigt eller ger resultat.  Skapande, glädje, konst, sex och barn främjas nu. Dessutom kan överskottsenergin, dina skapande krafter också få igång allt det där som har med kärlek och romantik att göra. Oavsett om du funderar på att slå ihop påsarna med din partner, att skaffa en ny kärlek eller på att bilda familj så följ ditt hjärta. Uranus är kvadratur Venus under veckan vilket kan få dig att vara lite modigare än vi annars är vana att se dig.

Jag har faktiskt bara bra nyheter till dig denna vecka. Bäst är kanske att Merkurius lösgörs ifrån ”skuggzonen” efter retrograden den 30/9. Han har redan hunnit komma upp i bra tempo och bildar den här veckan spännande halvgalna aspekter till Uranus. Här kan det glittra till i geniknölarna kan jag säga. Lysande idéer, roliga infall och utveckling utlovas.

Vi befinner oss nu i eklipssäsongen och precis vad som helst kan hända.

På fredag blir månen full i Vädurens tecken och ditt 11:e hus, som är styrt av Uranus. Det ger ytterligare en aspekt till det utforskande och socialt experimentella. Det finns risk att du tillfälligt ”faller” för någon smart person som inte alls är din typ. Om andan faller på kan du få en udda upplevelse.

Som alltid är en fullmåne en kulmination av känslor och skeenden – under denna kommer många planeter att bilda aspekter till Uranus så förvänta dig att skeendena blir stora!

⭐️ Kräftan

Astrologiskt  är så mycket som händer i universum att man kippar efter andan. En ny årstid har tagit vid och energimässigt är det ett stort skifte. I lördags gick Solen in Vågens tecken och där den lyser upp ditt ombonade 4:e hus, hemmet som tillhör Kräftan. Mysigt! Månen är ju som bekant din styrande planet och det kommer att bli väldigt mycket måne här den kommande veckan. Månen är tilltagande och den är på god väg att ta över och dominera hela skeendet.

Det är på fredag som Månen blir helt full i Vädurens tecken och ditt 10:e hus. Wow! Det här är stort för dig Kräftan. Nu blir du sedd och hörd i karriären. Folk lägger märke till dig och det du gör. När det är så mycket som sker i ditt yttre liv är det desto viktigare att söka balans och harmoni tillsammans med nära och kära och fokus på hemmet och familjen och såhär års är det inte utan att det är skönt att dra sig inomhus.

Eklipssäsongen är här och oktober är utan tvekan höstens mest betydelsefulla månad. Genom att norra och södra noden befinner sig i Vädur och Våg skapas extra spänning för alla de kardinala tecknen.

Som om inte det vore nog kommer planeten Uranus att aspekteras av fyra av de inre planeterna! Maxat! Detta kan vara starkt igångsättande, ge oväntade resultat. Se fram emot spänning och överraskningar. Uranus-Merkurius ger tankemässiga genombrott och nya idéer! Att Venus får kontakt med Uranus gör henne mer äventyrlig och öppen och nu kan du trivas, utvecklas och vara lycklig.

.⭐️ Lejonet

Äntligen kära Lejon kommer det att kännas som att saker lossnar.

Venus som befinner sig i ditt tecken sedan i juni är fortfarande i skuggzonen efter den retrograda perioden. Det gäller förresten även Merkurius. Därtill måste vi också tillägga att vi har hela sex retrograda planeter. Det gör ju att ingenting går så lekande lätt som många hoppats på. Men å andra sidan – om man lever lite här och nu, praktiserar lite medvetande närvaro så är livet underbart!

Under denna vecka sätts dock stora krafter i rörelse och universum laddar. Processen började i lördags gick Solen in i Vågens tecken. Nu och lyser där upp ditt 3:e hus som handlar om gemenskap och kommunikation.

Venus är underbart nog fortfarande i ditt första hus. Kärlek, pengar, skönhet och konst är hennes gebit så allt sådant kan komma till dig nu. Att charma, leka och flirta också så tveka inte att använda dina förmågor nu när du har universum på din sida.

Missa inte dina chanser och var inte rädd att pröva dina vingar socialt och romantiskt. Både Merkurius och Venus bildar också överraskande aspekter till Uranus nu.

Vi befinner oss i eklipssäsongen och det kommer att bli en upptagen månad Leo som erbjuder massor av möjligheter för under de kommande fyra veckorna kommer du att ha massor med aktivitet runt dig.

Vi har en tilltagande måne som dag för dag växer sig allt mer dominant och praktfull. Detta kulminerar i en superintressant fullmåne i Väduren som blir månen full i Vädurens i ditt 9:e hus.

Genom att både Mars, Vädurens styrare och Solen befinner sig i  Vågens tecken och i spännande aspekter till Uranus uppstår väldig höga energier och man kan förvänta sig det oväntade.

.⭐️ Jungfrun

I lördags inföll höstdagjämningen och i den stunden lämnade Solen ditt tecken och gled in i Vågen och lyser nu upp ditt ekonomiska 2:a hus.

Nu är inte all fokus på dig och din person på samma sätt längre. Positivt med det är att det blir lugnare runt dig, du äger din tid på ett annat sätt. Nu kan du träda in i effektiviteten, känna tillfredställelsen i att skapa och få bra resultat. Härligt! I detta jordiska hus fokuserar du på att bygga upp din ekonomiska stabilitet och få saker gjorda.

Merkurius har fått upp farten nu efter den retrograda perioden och snart, snart är han ute ur ”skuggzonen” igen och kan fungera optimalt. Det är den 30/9 det sker.  Häftigt, motiverande och lite spännande är att Uranus bildar en fin trigon till Merkurius vilket är oerhört stimulerande. För den skrivande Jungfrun kanske dina bästa texter kommer nu. Ja, men det kan förstås hjälpa vilken skapandeprocess som helst. Venus kommer också att vara i vinkel till Uranus samtidigt. Det gäller för övrigt även Solen och Mars så det är någon form av rekord som sätts här.

På fredag blir månen full i Vädurens tecken vilket sätter fokus på ditt passionerade ditt 8:e hus. Som alltid är en fullmåne en kulmination av känslor och skeenden och just denna är extra kännbar. Det kan innebära att dina känslor blir djupa, starka och sanna. Under denna fullmåne kommer många planeter att bilda aspekter till Uranus så förvänta dig att skeendena blir stora, spännande. Bäst är att inta en öppen attityd och välkomna det oväntade.

⭐️ Vågen

Det var i lördags som höstdagjämningen och Solens entré i ditt tecken ägde rum. Underbart! Solen rör sig igenom ditt första hus och nu vänds allas uppmärksamhet emot dig och universum ger dig klarsignal. Nu blir din identitet blir tydlig och du kan manifestera din vilja, dina önskningar och idéer kan få genomslag. Du kommer att vara mitt i händelsernas epicentrum.

Hoppas att du känner dig redo att börja på ny kula i livet Vågen?

Det är en så spännande tid vi går in i nu och stora saker är på väg att äga rum. Att den södra noden rör sig igenom ditt tecken kan indikera att det är något som du kanske behöver lämna bakom dig inom det kommande 16 månaderna. Det behöver inte vara något illa. Det kan mycket väl vara så att singeln lämnar ensamheten exempelvis. Visst, det kan vara vad som helst, ärligt talat – men ett nytt liv träder fram.

Det är också så att vi befinner oss i början av eklipssäsongen och detta kommer inte att vara en alltigenom lugn och sansad period. Finns det något gott att säga om denna märkliga stjärnhimmel? Massor faktiskt!  Att vi har hela sex retrograda planeter gör detta till ett unikt tillfälle att backa bandet, gå tillbaka till roten av allt och om det behövs klippa band, hela smärtsamma minnen.  Rensa ut känslomässigt bagage.

På fredag blir månen full i Vädurens tecken och ditt 7:e hus Vågen. Oh! Det är relationer och kärlek som kommer i fokus nu. För dig som är så kärleksfull, känslosam och mysig har ju alltid känslorna stor betydelse.

Som alltid är en fullmåne en kulmination av känslor och skeenden – under denna kommer många planeter att bilda aspekter till Uranus så förvänta dig att skeendena blir stora!

⭐️ Skorpionen

Det var i lördags som höstdagjämningen och Solen skifte in i Vågen och ditt andliga, intuitiva 12:e hus ägde rum. Ja, det är ett enormt skifte som äger rum, men som på det hela taget gör växlingen gott för din själ. Vanligen är rådet att du bör blicka inåt och kanske ta det lite lugnare under den kommande månaden. Det är i det 12:e huset som dina drömmar bor och det andliga och själsliga i dig växer sig starkt.

Här i det 12:e huset är du inte lika social och synliggjord som du varit den senaste månaden. Det kan vara skönt att dra sig undan och satsa helhjärtat sitt eget inre arbete och låta vila, läkning och utveckling börja. När Solen om en månad träder in i ditt tecken kommer stjärnhimlen vara en helt annan. Ovanligt nu är att vi har hela sex retrograda planeter plus Venus och Merkurius som fortfarande i är kvar i skuggan efter retrograden. Välkomna den här respiten och var glad att du slipper vara i händelsernas centrum när hela universum jobbar på lågvarv.

Det är generellt en ganska skramlig vecka på planeten, Skorpio. Det är Uranus som bildar aspekter till Merkurius vilket kan få åsikter, tankar och idéer att blixtra till. Uranus kontakt med Venus kan faktiskt vara väldigt överraskande, roligt, konstnärligt och kan förstås också ge kärlek och attraktion en välkommen knuff framåt.

På fredag blir månen full i Vädurens tecken och ditt 6:e hus Skorpionen

Detta hus berör hälsa, välmående, arbete och dagliga vanor så även här återkommer uppmaningen att du bör ta hand om dig.

Som alltid är en fullmåne en kulmination av känslor och skeenden – under denna kommer många planeter att bilda aspekter till Uranus så förvänta dig att skeendena blir stora!

⭐️ Skytten

Det var i lördags som höstdagjämningen inföll och skiftade över till Vågen och ditt 11:e hus. Här tar en socialt stimulerade och utvecklande tid tar vid. Det blir kul, utåtriktat och sofistikerat. Spännande nu är att det 11:e husets styrande planet Uranus kommer att ta extra stor plats nu som han kommer att bilda exakta aspekter till Merkurius och se till att du kommer i kontakt med det genialiska i dig.

Under dessa stjärnor kan du komma i kontakt med människor som är på samma våglängd – eller hör och häpna till och med kan imponera på dig med sina kunskaper.

Häftigt! Det 11:e huset styr också teknik så passa gärna på att uppdatera gärna både dig själv och din dator med det senaste. Onlinekurser för att utveckla dig eller uppgradera programvara? Troligtvis är det som sker kopplat till Merkurius sfär – men visst, ord och tankar har betydelse. Vad än som sker nu är det som väl är väldigt snabbt övergående.

Uranus bildar även aspekt till Venus vilket skapar en flirtig dimension med plötsliga och roliga känslor. Mars kontakt med Uranus är en skakig och kanske även lite upprörande transit men som kan få sådant som suttit fast all lossna vilket kan röra upp situationer.

På fredag blir månen full i Vädurens tecken och ditt 5:e hus Skýtten! Det femte huset kallas ju glädjehuset för allt som är kul händer här. Kärlek, kreativiet, glädje, fest och gemenskap är något av allt det sköna som denna fullmåne stimulerar.  Som alltid är en fullmåne en kulmination av känslor och skeenden – under denna kommer många planeter att bilda aspekter till Uranus så förvänta dig att skeendena blir stora!

⭐️ Stenbocken

Under lördagen inföll såväl höstdagjämning som Solens entré i ditt 10:e karriärhus rum och självklart lyser Solen upp ditt yrkesliv, ser till att du blir sedd och uppmärksammad yrkesmässigt. Det finns en styrka i dessa stjärnor och vad du gör, tveka inte en sekund på dig själv och din egen förmåga. Rätt tid är nu! Här kan idéer, förhoppningar och tankar som du burit med dig infrias. Det är framgång i luften och universum dig till att våga tänka i nya banor, vara lite innovativ och kanske ta steg emot en yrkesmässig utveckling.

Spännande nu är att förstås att vi gått in i eklipssäsongen och för dig som är född i ett kardinalt tecken har detta en extra stor innebörd. Det kan vara några innehållsrika och i värsta fall bråkiga dagar som väntar.

 Bäst av allt är förstås att inte tillåta sig att ryckas med när andra snackar. Var tydlig med dina gränser så fattar folk nog vinken.

Uranus kommer att bilda aspekter till en hel radda planeter under veckan vilket innebär att det rörs om i grytan rejält. Uranus kontakt mer Merkurius ger så många galna infall och sprakande nya idéer. Det är dock inte det enda han ställer till med nu för Merkurius möter Mars (oj – aggression) och Saturnus i kvadratur (svårighet eller prövning) innan han lämnar Vågen till helgen.

På fredag blir månen full i Vädurens tecken och ditt 4:e hus Stenbocken! Det gäller att se om sitt hus och se till att hemmet är en mysig oas. Du behöver ta väl hand om dig nu och se till att du får mycket vila och mys. Det behöver du när det yttre livet ställer så höga krav på dig.

Som alltid är en fullmåne en kulmination av känslor och skeenden – under denna kommer många planeter att bilda aspekter till Uranus så förvänta dig att skeendena blir stora!

⭐️ Vattumannen

Solens gick under lördagen in Vågens tecken och ditt 9:e hus (resor, högre studier, internationella kontakter). I detta nyfikna hus blir vi inspirerade att söka upplysning och ett högre medvetande. Visionären och tänkaren i dig vill utvecklas och söker nya intellektuella utmaningar. Ditt sociala väsen vaknar till liv och det är troligt att du söker dig utåt – helst långt bort. Ja, detta är resornas hus men om det inte går nu kanske du kan färdas i sinnet?

Det här är en superspännande vecka när mycket kommer att lossna alternativit ställas på sin spets. Din styrande planet Uranus bildar nu aspekt till Venus, Merkurius, Solen och Mars vilket skapar massor med ny energi. Att Uranus möter Venus kan handla om en flirt, att du faller för någon eller att du får en konstnärlig inspiration. Uranus med Merkurius öppnar upp för smarta innovativa tankar och samtal. Till Solen ger en explosiv känsla och kontakten till Mars är minst sagt okontrollerbar. Under dessa stjärnor kan även nya insikter och landvinningar komma. Ja, Mars kan vara den utlösande faktorn till förändring.

På fredag blir månen full i Vädurens tecken och ditt 3:e hus Vattumannen. Här blir vi mer öppna och sociala och kommunikationen mellan dig och andra förbättras, nya vänner kan komma in i ditt liv.

Som alltid är en fullmåne en kulmination av känslor och skeenden – under denna kommer många planeter att bilda aspekter till Uranus så förvänta dig att skeendena blir stora!

⭐️ Fiskarna

Solen skiftade tecken i lördags och gick in i Vågens tecken vilket innebär det blir lite lugnare runt dig nu Fiskarna. Du kan ha blivit bortskämd sista månaden med att h mycket folk runt dig och fått uppmärksamhet, popularitet och trånande blickar? Ja, men allt gott måste ha ett slut sägs det.

Nu kommer Solen i stället att färdas igenom ditt 8:e hus vilket ger ett djup och en större fokus. Mindre distraktion gör att det blir lättare att komma någon vart med arbete och inspiration.

Du utmanas att gå förbi dina egna rädslor och kanske till och med öppna utrymmen i din själ som du vanligen inte besöker. Hur då?  Det 8: e huset har många innebörder och rör oss människor på många plan – andligt, sexuellt eller psykologiskt. I kärleken är det allt eller inget som gäller. Visst, det 8:e kan även beröra ekonomiska frågeställningar.  Även singelfiskarna bör vara anstränga sig lite extra nu för även du kan få stor behållning av att räcka ut handen till en annan person. Det behöver inte innebära att du måste ändra relationsstatus om du inte vill. OK?

På fredag blir månen full i Vädurens tecken och ditt 2:a hus Fiskarna. Detta hus rör personliga egenskaper som du har och faktiskt också pengar. Varje fullmåne är en kulmination av känslor och skeenden. Under denna kommer många planeter att bilda aspekter till Uranus så förvänta dig att skeendena blir stora!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

På Himlavalvet – Vecka 39

/

Young - stock.adobe.com

⭐️ Astrovänner & Magiska Människor 

Vi befinner oss i en tid när kort sagt nästan varenda planet (6 st) är retrograd eller fortfarande kvar i skuggan (Merkurius och Venus). Men den här veckan kommer ändå att ge oss massor med nyheter, spänning och massor av utveckling och nytt att tänka på.

⭐️ Vi befinner oss nu i eklipssäsongen när i princip vad som helst kan hända. Som bekant är de årliga två eklipssäsongerna årets höjdpunkter.

⭐️ Vi går emot en fullmåne i Vädurens tecken som kommer att dominera skeendena under veckan. Månen blir full på den 6° i Väduren kl 11:58.

⭐️ Solen, Merkurius, Venus och Mars  kommer alla att bilda aspekter till Uranus under veckan vilket gör att vi når höga frekvenser och spännande saker kan ske. Genombrott! Kanske lossnar sådant som suttit fast?

Planetställningarna denna vecka 38:

🌞  2° – 8° VÅGEN

I lördags 23/9 inföll höstdagjämningen vilket innebar en ny årstid samt att Solen gått in i Vågens tecken.

Tiden i Vågen brukar upplevas som underbar av de flesta – Venus är ju inte styrare där för intet.

Det ska vara vackert, smakfullt och balanserat. Vågen vill se konkreta resultat men inte till vilket pris som helst. Rättvisa, balans och fair play – det är vad Vågen gillar. Förhandlingar, kompromisser och allt mötas halvvägs är Vågens melodi. Vågen har även ganska konservativa sidor och liknar faktiskt Stenbocken vad gäller struktur och ordning.

Med Vågen kommer människan, samhället och våra relationer i fokus. Vågen vill att vi ska förstå varandra och komma överens och är fredsmäklarens stjärntecken – och det är såklart rättvisan och balansen som eftersträvas – vilket nödvändigtvis inte är en enkel sak. Här begrundas alla beslut och varje sak ses från olika synvinklar. Taktfullhet, stil, tolerans är några av Vågens nyckelord.

🌝 MÅNENS VANDRING

Det var den på kvällen den 22/9 som månen bildade sitt 1:a kvarter i Stenbockens tecken och från den stunden har vi en tilltagande måne. Häftigt! Det är här det känns att saker och ting går fortare och fortare, händelserna rasslar till dess vi når fullmånen, klimax, när allt bara är! Vid 02 på natten mot måndag går månen in i Vattumannen att tillbringa dryga två dygn där. Natten mot onsdag kl 02:20 går månen in Fiskarnas tecken gränslösa, härliga energi. Fredagen den 29/9 börjar det dra ihop sig och bli riktigt intressant. Kl 02:20 går Månen in i Vädurens tecken och här kommer den att bli full senare under dagen! Wow! Fullmånen infaller på 6°Väduren kl 11:58.

Denna fullmåne dominerar skeendena för hela veckan. Den är så otroligt häftig och betydelsefull. Det är på söndagen den 1 oktober som månen träder in i Oxens tecken kl 03:20 på morgonen och naturligtvis blir den kvar där i två dygn.

♍️ MERKURIUS 14° – 24° JUNGFRUN 

Som ni ser har Merkurius äntligen hunnit få upp farten igen efter retrograden och under veckan så färdas han hela 10°.

Det gör att han äntligen kommer ut ur skuggan den 30 september och är fri! Underbart! Han kommer även att blida en trigon till Uranus i strax innan så det är en frigörande tid. Vi tänker många snabba tankar här och saker och ting lättar upp! Hurra!

♌️ VENUS 19° – 24° LEJONET 

I eldiga Lejonet tar Venus ut svängarna och kan bli precis så grandios, generös, flärdfull och spendersam som hon har lust till. Det ska vara vackert, storslaget och underbart! Nästan allt handlar om personliga relationer, socialt umgänge, glädje, värme, kärlek och sympati.

Venus styr ju kreativitet så all kultur: musik, dans och konst får stor betydelse nu och det får även alla maximala skönhetsupplevelser också. Leo uppskattar allt som är lyxigt och fint. Allt ifrån mötet med naturen till fem stjärniga lyxupplevelser.

Venus harvar fortfarande på i skuggan efter den retrograda perioden. Hon kommer inte ut ur skuggan förrän 7 oktober på 28°36 Lejonet kl 11:40.

Men vad som är intressant nu är att Venus bildar kvadratur till Uranus under veckan. Bomber och granater. Det kan hända plötsliga ting, kanske genombrott i kärlek här!

♍️ MARS 18 ° – 23° VÅGEN

Man brukar säga att Mars är svag i när han befinner sig i Vågens tecken. Han må vara lite svag – men inte så himla skröplig trots allt. Om det går piskar oss er framåt, får folk att bli drivna, effektiva, impulsiva. Nu är Mars i Vågens sista dekan och mot slutet av veckan kommer Mars att vara inkonjunkt Uranus vilket är oerhört intressant! Här kan vi förvänta oss att saker och ting lossnar!

Han är krigets gud så en konflikt är ingenting han backar för. Under hans närvaro i tecknet skruvas tempot i era liv upp ett snäpp. För den äventyrslystna kan det bli hur kul som helst!

Ibland händer det att Mars fyller oss med arbetslust, ger initiativ och motivation. I värsta fall blir det så att folk tycker att du är FÖR motiverad och irriterar sig på dig. Ni kan drabbas av ilska, olyckor, bli passionerat förälskade.

.♉️  JUPITER  14°39  OXEN RETROGRAD

Jupiter vänder måndagen den 4 september kl 16:11 retrograd.  Härligt! Här kommer vår medvetenhet och sanningens ljus och att riktas till det mer jordiska, praktiska och påtagliga. Här formar våra tankar sig efter redan lagda strukturer. Realism, tid och verklighet blir viktiga faktorer att ta hänsyn till.

Vi behöver se livets realiteter, se saker för vad de är. Med Jupiter i Oxen är det viktigt att vi ser om vårt eget hus – vad gäller trygghet, ekonomi och försörjning. Snabba cash är ingenting för Oxen som gillar trygga långsiktiga finansiella investeringar. Jupiter i Oxen

♒️  SATURNUS 1° 25 FISKARNA RETROGRAD

Saturnus vände retrograd den 18/6 och kommer att backa ända fram till den 4/11 när den vänder direkt igen. Vi kommer inte att märka av hans förehavanden så mycket nu. Dessa retrograda perioder är årliga och ingenting stor grej att fokusera på.

Det är främst de personer som är födda under de första sju dagarna av Fiskarnas tecken som kommer att känna av Saturnus närvaro nu.  Han är den tuffa läromästaren som visar oss våra svagheter och tvingar oss människor till utveckling.

Saturnus är den stränga fadern och den kosmiska läromästaren. Fiskarna är zodiakens sista och avslutande tecken och med Saturnus här kan vi komma att se de karmiska resultaten av allt vi människor ställt till med.  Fiskarna har skämtsamt kommit att kallats för zodiakens soptunna av en anledning. När Saturnus är i detta tecken kommer allt sådant som varit vanvårdat, misskött eller försummat på jorden att göra sig påmint. Nu måste vi människor kollektivt måste ena oss och ta itu med det vi ställt till med. Saturnus i Fiskarna

♉️  URANUS 22°36 OXEN RETROGRAD

Uranus vände retrograd den 29/8. Uranus står det plötsliga, det överraskande och chockerande och ger nya insikter och öppnar ögonen för en ny sanning. Bli inte förvånad om du plötsligen inser saker. Att sådant som du inte kunde se framstår klart som korvspad. Sanningens moment är här.

Uranus står för den nya tiden, nya trenden och framtiden, öppnar våra ögon och får oss att se saker på ett helt nytt sätt. Uranus kan ge starka Aha-upplevelser, vara briljant, kaotisk och katastrofrisk på samma gång. Frihet är vad han vill uppnå och förändring är hans livselixir.

Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025. Vad gäller kvadraturen mellan Saturnus och Uranus har planeterna så sakteliga glida isär.

♓️  NEPTUNUS 25° 55 FISKARNA RETROGRAD

Neptunus vände retrograd den 30/6. Neptunus är den svåraste planetenergin att beskriva. Den är diffus, illusorisk och ogripbar och där skapas såväl andlighet som fantasin och drömmarna. Neptunus har också förmåga vilseföra och få människor att tro på och uppleva andligheten. Förnimma det som inte är tydligt uttalat men framför allt visar Neptunus oss det högsta ljuset, den renaste energiformen och det högsta idealen, gudskraften, nirvana eller vad man vill kalla den heliga energin bortom det mänskliga uppfattningsförmågan.

Att Neptunus befinner sig Fiskarna, sitt eget tecken där Neptunus är styrare är väldigt speciellt. Sist det hände var året 1856. Det sker bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️  PLUTO 27° 55 STENBOCKEN RETROGRAD

Lilla Pluto är ju den mest fruktade av alla planeter just därför att han är förbunden till underjorden och mörkret. Han står för utveckling, total transformation och oåterkalleliga förändringar.  Själens död och återfödelse. En kraftfull Plutotransit kan liknas vid att nollställa en människa och sedan totalt programmera om personen. En vanlig fras att använda om Pluto är att han ”lockar ut själen på banan”. (Pluto brings out soul).  På så vis kan vi säga att Pluto är sanningens planet och vi kan likna en Plutoprocess med gratis psykoterapi.

Pluto nu: Pluto är nu tillbaka inne i Stenbockens tecken. Den vakna läsaren kanske minns att Pluto gick in i Vattumannen den 23/3 och nu bara några månader senare backade han tillbaka till Stenbocken där han stannar i 7 månader. Det här är ingen ovanlig sak eftersom Pluto är retrograd halva året.

Strax efter årsskiftet 21/1 2024 återvänder Pluto till Vattumannens stjärntecken. Inte heller den gången blir hans  närvaro permanent. Han går ett par grader in i tecknet och backar sedan tillbaka in i Stenbocken. Same procedure as last year..

Det är 2025 som träder Pluto in Vattumannen för att stanna och blir då kvar i tecknet ända till 2044.

När en långsamtgående yttre planet som Pluto rör sig mellan två tecken uppstår enorm instabilitet på jorden. Det kaos mänskligheten upplever nu är sannerligen ingen lustiger dans.

Vi är mitt uppe i processen nu och vi kan se dess verkningar precis överallt och på alla nivåer i samhället; inflationen, ekonomin, miljösituationen är några av dess uttryck.

Än så länge har vi bara fått se en liten trailer, en snabbtitt på vad Pluto i Vattumannen kan komma att innebära i framtiden.  Samma skeende spelas upp igen nästa år men ingenting konkret sker ännu.

Pluto i Vattumannen förväntas stå för utveckling av framtida tekniska lösningar av globala problem men inget av detta är något vi får ta del av förrän Pluto är inne i Vattumannen på allvar 2025. Så länge Pluto inte har avslutat sin process i Stenbocken, där han tjänar de stora maktintressena och kapitalet är mänskligheten totalt styrd av pengar och dessvärre låst. Förhoppningen som optimistiska astrologer hyser är att den nya tiden, Pluto i Vattumannen, ska kunna bidra till en rättvisare fördelning av resurser på jorden.  Pluto i Vattumannen

♈️  KIRON 18°06 VÄDUREN RETROGRAD

Vår helare, läkare, lärare och andliga mästare vände retrograd under söndagen den 23 juli kl 14:45 på den 19° 57 i Väduren.

Kiron har kallats både asteroid och dvärgplanet. Han överbygger våra svårigheter.  Hjälper oss att ta oss förbi våra egna begränsningar.

Var än du finner Kiron i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden.

Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnation. Kiron i Väduren

♈️ MÅNKNUTARNA 25° -24°  VÄDUREN & VÅGEN ♎️

I och med att Solen träder in i Vågen är vi i eklipssäsongen  vilket gör oktober till en ”stor” astrologisk månad när allt möjligt kan hända.

Till skillnad från allt annat i astrologin rör noderna sig medsols så man kan se det som att de backar in i tecknen.

Noderna är inte planeter utan punkter som visar var månens omloppsbana skär ekliptikan som är solens bana. Om vi säger månknut, nod eller månnod eller använder det vediska Rahu och Ketu eller säger Drakens Huvud och Drakens Svans – så är alla dessa namn för samma sak.

  • Norra Noden (knuten) = Drakens huvud =Rahu
  • Södra Noden (knuten) = Drakens svans = Ketu

Vi ser att noden bildas när månens bana skär över solens bana. Dessa punkter är karmiska och visar resultatet av vad vår själ har tampats med i livstid efter livstid men pekar också ut vägen vi ska följa för att uppnå vår själs syfte med inkarnationen.

Det tar drygt 18,5 år för månen att gå hela varvet runt zodiaken. Noderna rör sig medsols så till skillnad från allt annat, backar noderna igenom zodiaken. De backar nu igenom Väduren/Vågen. De började sin färd på 2° 59 i Väduren och avslutar på 0°. Läs mer..

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Grattis på födelsedagen Vågen!

/

🥳 Grattis på födelsedagen Vågen 🎂🌹🎁

I år träder Solen in i Vågen lördagen den 23/9 kl 08:49. Många drömmer om att uppnå det du utstrålar Vågen; säkerhet och perfektion. Ja, det är inte lätt för andra att få det du har. Vågen är styrd av Venus – skönhetens gudinna – och som hennes gunstling har du en naturlig känsla för stil och klass.

God smak, skönhet och allt som är gott och vackert tilltalar vältaliga Vågen. Du älskar det sköna i livet och kan inte tänka dig att vistas i osköna miljöer. Det bara måste vara harmoni.

Du är den naturliga medelpunkten i alla sociala sammanhang och vet precis hur man handskas med människor och är en duktig värd/värdinna. Charmiga Vågen är dominant och en målmedveten ledare. Du är en världsförbättrare och drivs av en önskan att göra världen till en bättre plats. Vågen är vänlig, fredsälskande, rättvis och intellektuell. Du vet precis vad du vill men lyckas genom ditt behagfulla sätt oss kollra bort oss andra till den grad att vi inte har något alls emot att när du tar över.

Vad är då detta prat om att vågen är velig? Nja.. Vågen söker det som är perfekt.. om valet är att välja mellan några mediokra alternativt kan det vara jättesvårt för en våg som endast vill ha det bästa.

Därför är du underbar: Vi älskar dig mest att du är zodiakens vänligaste och person som vill att alla ska ha det bra. Charmig, smakfull, elegant och kvinnlig gör du allt för att behaga din omgivning. Verbal, snabbtänkt älskar du att roa och underhålla. God smak, perfekta omgivningar och mycket flirt är du i ett nötskal. Under den välpolerade ytan finns en stark, målmedveten person med starka åsikter.

Därför är du helt hopplös: Du är relationsberoende och livrädd för att vara ensam. Orättvisa gör dig förbannad men du ler hellre än att säga ifrån. Din ovilja att till att skapa dålig stämning eller rädsla för konflikt kan led dig till knasiga situationer. Sätt ner foten Vågen.

Din hemliga sida: Du är en riktig Flirt! Vissa av er håller flera personer varma samtidigt och kan vara riktigt luriga.

Det här vill du ha i kärlek: Kärlek är det viktigaste i livet för dig och dina tankar kretsar ständigt runt relationer. Du söker skönhet och harmoni, är romantisk, mysig och kul att vara med. Kan vara dominant, fåfäng och lite lat och älskar att bli uppassad.

Partners som passar dig: Tvillingarna om du vill leka och ha kul, Väduren mycket man – lite relation. Socialt sett ingen höjdare men ett klokt val om du vill ha bra sex. Oxen är ett klassiskt tryggt val. Erbjuder goda middagar, sensualism, mys och romantik. Stenbocken ger dig en stabil relation, bra ekonomi och ett tryggt äktenskap.

Partners du bör undvika: Lejonen kan vara för självcentrerade, Fiskarna får du aldrig grepp om, Skorpionen söker ett mer krävande engagemang än vad du kan leverera.

Är du en sann våg?

Känner du inte igen dig i minst av tre nedanstående påståenden är du ingen typisk Våg. Det kan bero på att din måne, ascendent eller andra viktiga planeter är placerade i andra stjärntecken.

  • Det är bara kärlek och relationer som gäller för dig.
  • Du tycker om att ha vackra människor omkring dig.
  • Du vill vara vän med alla.
  • Du trivs bäst i ett intellektuellt yrke helst i vackra miljöer.
  • Du hatar konfrontationer och höga ljud.
  • Du är allergiskt mot det som är vulgärt eller grovt.
  • Du är en sann perfektionist.
4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@astrobloggen
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00