ANNONS
PersonuppgifterCookies

Spiritourius – Astrologisalong och decemberprognosen

/

Jag undrar om ni lyssnar på Spiritourious? Jag är verkligen så stolt över det här samarbetet och vill att alla ska lyssna. Jätteroligt att få göra någonting som känns så rätt!

https://poddtoppen.se/podcast/1616124230/spiriturious/astrologisalong-med-margareta-hedin-december

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Horoskop – Vecka 49

/

🌕 Väduren

Den här veckan är jättespännande, motiverande och igångsättande – men var vaksam. Det finns en lätt dramatisk vibb i luften som hänger samman med den tilltagande månen och förstås det faktum att det infaller en fullmåne i Tvillingarna precis där planeten Mars är.  Bang! Detta kan vara lite lätt farligt. All denna eldenergi kan bära iväg och bli för mycket. Vissa känner sig upprymda eller kanske till och med lite överdrivna i känslorna, och det är en sådan tid när det är bäst att inte rusa åstad, och kanske inte följa varje impuls eller känsla. Var synnerligen försiktig med vad du säger och viktigt är också vem du pratar med.

Att Mars backar kan ju i sig skapa en frustration. Vi kommer också uppleva ett visst skifte i humöret eftersom både Merkurius och Venus byter tecken och träder in i Stenbocken. Det pekar på att det skulle passa fint för dig att storsatsa/fokusera på ditt yrkesliv här nu före jul. Går det att få några effektiva veckor ifrån dig före jul?

Torsdagens 8/12, kl 05:09 infaller en fullmåne rum på den 16° graden i Tvillingarnas tecken som för dig – kära Vädur lyser upp ditt kommunikativa 3:e hus.

Detta är enligt solteckenastrologi men det finns fler sätt att räkna på. Du som redan har ställt ditt horoskop kan ta detta till en mer personlig nivå. Kolla cirkeln och se i vilket hus Tvillingarnas 16° faller. Alla har den någonstans.

🌕 Oxen

Solen befinner sig i ditt djupt kännande 8:e hus och man anar att de senaste veckorna har varit innehållsrika och intensiva. Jupiter är så att säga lite upphöjd här så här kan det hända bra saker i en hast. Kanske smids planer inför framtiden och beslut fattas. Det är en rolig tid så passa på att njut av den sociala och glada stämning som råder. På torsdagen infaller en fullmåne ihop med Mars. Här utfärdas alla varningar som finns. Väck inte den björn som sover, varning i trafiken. Under dessa stjärnor är medmänniskorna lättprovocerade.

Fullmånen aktiverar den ekonomiska axeln i ditt horoskop vilket man verkligen får hoppas är en god ekonomisk nyhet. Det skulle även kunna peka på ett akut problem som måste åtgärdas men lyckligtvis ser det ut som det finns lösningar. Både Merkurius och på lördag även Venus skiftar tecken och går in i Stenbocken. Förnuftigt, praktiskt och traditionellt kan man tänka om detta.

På torsdag morgon kl 05:09 äger en fullmåne rum på den 16° graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Oxe, infaller den i ditt ekonomiska 2:a hus som kan handla om vad du har; personliga värderingar och pengar. Ekonomin är i fokus, förhoppningsvis på ett bra sätt. Ett avtal eller ett avslut på en inkomstkälla? Detta är enligt solteckenastrologi. Du som redan har ställt ditt horoskop kan ta detta till en mer personlig nivå. Kolla cirkeln och se i vilket hus Tvillingarnas 16° faller. Alla har den någonstans.

🌕 Tvillingarna

För dig kära Tvillingarna väntar en väldigt pratsam, flirtig och rolig vecka när man tänker att precis vad som helst skulle kunna hända.

Det finns äventyr och utveckling i dessa stjärnor. Det sociala livet får ett uppsving och det ligger kärlek och attraktion i luften. Under tisdagen flyttar Merkurius i i Stenbocken vilket ger en styrka och stabilitet till bilden. Det är bra, för vi har en tilltagande måne som växer sig starkare dag för dag – samtidigt som heta Mars backar igenom ditt tecken. Tidigt på torsdag morgon kommer de två planeterna att mötas i den oerhört kraftfulla fullmånen som infaller i ditt tecken. Det här din årliga fullmåne  Det här är en kaxig energi som gör dig viljestark, tuff och driven.  Det är runt dig och din utveckling allting kommer att kretsa nu. En sådan händelse kan få alla celler i din kropp att dansa. Energin kan också beskrivas explosiv, aggressiv och plötslig så var försiktig och välj dina strider. Positivt med detta är att du kan få kraft och mod att sätta ner foten, förändra och uttrycka dig.

På torsdag morgon kl 05:09 äger en fullmåne rum på den 16° graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Tvilling infaller den i ditt 1:a hus som handlar om dig, den du är och vad du står för. Detta är enligt solteckenastrologi men det finns andra sätt att räkna på också. Detta är enligt solteckenastrologi. Du som redan har ställt ditt horoskop kan ta detta till en mer personlig nivå. Kolla cirkeln och se i vilket hus Tvillingarnas 16° faller. Alla har den någonstans.

🌕 Kräftan

Vi har en tilltagande måne som växer sig allt större dag för dag här under veckan. Det kommer att hända grejer på stjärnhimlen nu Kräftan som gör dig glad. Det första utropet är Merkurius som skiftar tecken och glider in i ditt relationshus. Om du behöver prata igenom saker och uttrycka känslor så är det här en bra tid.

En fullmåne utgör alltid en kulmen av en process. Det kan kännas som en befrielse, som att luften blir hög och lättare att andas efter. Men fulla månar har också en tendens att förstora känslor, på ont eller på gott, med resultat att det kan uppleva som att det blir lite extra av allt – särskilt den här som den krockar med tuffa Mars – exakt på graden. Skeendena är intensiva och kan upplevas överdrivna åt alla håll. Sådant som suttit fast lossnar nu och de kommande två veckorna kan bjuda på rejäla förändringar som det blir ett annat friare flöde härefter.

Under lördagen kommer även Venus att gå in i ditt 7:e hus för relationer och stanna där en hel månad. Goda nyheter inför julledigheten får man verkligen säga.

På torsdag morgon kl 05:09 äger en fullmåne rum på den 16° graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Kräftan infaller den i ditt andliga 12:e hus. Kan det vara en indikation på att själen behöver lite lugn, ro och egen tid? Detta är enligt solteckenastrologin. Du som redan har ställt ditt horoskop kan ta detta till en mer personlig nivå. Kolla cirkeln och se i vilket hus Tvillingarnas 16° faller. Alla har den någonstans.

🌕 Lejonet

Här stundar en motiverande och kaxig vecka med potential. Både Solen och mysiga Venus befinner sig i ditt 5:e hus nu och romantik, kärlek och mys ingår också i den kosmiska planen för dig den här veckan. Härligt! Men Venus är ju även kreativiteten och de sköna konsternas gudinna och så skapande och kreativitet finns med i bilden. Kanske använder du den till pynta och dekorera i lejonkulan så att det blir så där riktigt hemtrevligt och välkomnande som du gillar att ha det.

På tisdag byter Merkurius fokus och glider in i Stenbocken vilket är till god hjälp för den som behöver tänka klart och få saker gjorda.

Vi har en tilltagande måne på gång som blir full tidigt på torsdag morgon. Hela veckan domineras av detta skeende.  Fullmånen kommer denna gång att infalla ihop med heta Mars och de båda lyser upp ditt utåtriktade 11:e hus och kopplar upp dig mot himlanätet. Utveckling, nya kontakter, grupper och väntar därute på dig. All denna eld som kommer från alla håll kan göra dig driven och målinriktad men också lite väl frispråkig och spontan. Varning utfärdas för impulshandlingar och ogenomtänkt agerande.

På torsdag morgon kl 05:09 äger en fullmåne rum på den 16° graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Lejon infaller den i ditt 11:e hus. Detta är enligt solteckenastrologin. Du som redan har ställt ditt horoskop kan ta detta till en mer personlig nivå. Kolla cirkeln och se i vilket hus Tvillingarnas 16° faller. Alla har den någonstans.

🌕 Jungfrun

Det här är så långt ifrån en standardvecka som det bara går att komma. Det är gott om krut i dessa stjärnor. Visst, det är utmanande apekter som bildas här men om du bemöter dem med ett positivt sinne så kan du verkligen tillgodogöra dig energin.

Hur menar jag? Jo, Jupiter är välvilligt aspekterade nu och skapar ett skönt flöde till allt. Vi har en tilltagande måne som växer sig allt större och starkare dag för dag fram till på torsdag morgon när den når sin fulla mognad. Denna gång infaller den ihop med aktiva Mars och dess enormt aktiverande krafter. Under de kommande veckorna har du möjlighet att lyckas med det mesta. Påverka sin situation på alla fronter, inte minst i yrkeslivet. Det här är så häftigt

Torsdagens fullmåne som infaller i ditt parallella tecken Tvillingarna ger en rungade genklang även hos dig Jungfrun. Här träder du som alla in i förändringarnas tid och under de kommande två veckorna kan du förvänta dig det oväntade eller bör i alla fall inte vara främmande för att mycket kan ske på kort tid. En transformationens tid. Merkurius byter tecken på tisdag och träder in i seriösa Stenbocken.

På torsdag morgon kl 05:09 äger en fullmåne rum på den 16° graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Jungfrun infaller den i ditt 10:e hus som rör din karriär och ditt anseende. Det blir lätt för dig att få framgång och bli sedd under dessa stjärnor.  Detta är enligt solteckenastrologin. Du som redan har ställt ditt horoskop kan ta detta till en mer personlig nivå. Kolla cirkeln och se i vilket hus Tvillingarnas 16° faller. Alla har den någonstans.

🌕 Vågen

Du kära Vågen kan ha undrat vad det var som hänt? Det var ju så kul alldeles nyligen och sedan tog det stopp eller? Nej, tok heller – du har fått lite välbehövlig radioskugga och möjlighet till återhämtning.

Snart nog, redan från den 20 december och fem månader framåt kommer du att känna att livet leker med dig. Men redan den här veckan Vågen lättar det för dig och den glada, sociala energin december erbjuder är så välkommen.

Jupiter har en prominent roll redan nu vilket gör att det finns en optimistisk, härlig känsla med i skeendet. Merkurius och Venus träder in i ditt hemkära 4:e hus och där kommer de att befinna sig en god tid. En månad för Venus del och lite längre för Merkurius eftersom årets sista retrograda period infaller just med Merkurius i Stenbocken.

Här handlar det om att börja se saker till sitt slut, runda av och avsluta projekt du har på gång, städa undan och förbereda dig för en njutbar och härlig period. Vänner, familj och ditt eget välbefinnande måste få ta större plats i ditt liv.

Denna vecka står nu inför en tid som innebär lite buller och bång som kommer sig av att vi har en extrem fullmåne som infaller i Tvillingarna. Det här är aktiverande, motiverande och kanske också lite kritiskt. Var försiktig onsdag – fredag. Det finns risk för plötsliga känslor, irritation, gräl och osämja.

På torsdag morgon kl 05:09 som fullmåne rum infaller på den 16° 01 i Tvillingarnas tecken. För dig kära Vågen lyser den upp ditt 9:e hus där din nyfikenhet på världen ökar, du vill lära nytt, utvecklas. Det är en uttalat positiv period som väntar. Detta är enligt solteckenastrologin. Du som redan har ställt ditt horoskop kan ta detta till en mer personlig nivå. Kolla cirkeln och se i vilket hus Tvillingarnas 16° faller. Alla har den någonstans.

🌕 Skorpionen

Solen, Venus och Merkurius befinner under måndagen i ditt andra hus. Mången skorpion kan känt sig stressad över det ekonomiska nu en tid eftersom det blir sådant tryck på inkomster/utgifter och energikrisen.

Vi har en tilltagande måne här, energin byggs upp och det känns som att det kommer att bli en riktigt spännande vecka. Detta förstås eftersom fullmånen kommer att möta din klassiska styrare Mars med en skräll på torsdag. Det där kan skapa ett litet hett moment när saker ställs på sin spets men jag anar att du Skorpionen gillar såväl intensiteten, skärpan och spänningen i dagens fullmåne som faller i ditt 8:e hus som vibrerar av din energi. Här är det djupet, närheten och sanningen som vill fram och uttrycka sig. Känner det att det är dags att tala om känslor Skorpionen och blottlägga själens sanning. Att finna balans och våga vara i sanningens ljus är verkligen temat här. En annan aspekt av detta är delade resurser, vilket kan innebära allt som är samägt, delad ekonomi eller arv. Hm, ja – jag vet att det är lite svårt för dig. Det 8:e huset kallas ju inte för ”hemligheternas kammare” bara på skoj.

På torsdag morgon kl 05:09 äger en fullmåne rum på den 16° graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Skorpionen infaller den i ditt djuplodade 8:e hus där själens längtan gör sig påmind och du söker vägen, sanningen och ljuset.

Detta är enligt solteckenastrologin. Du som redan har ställt ditt horoskop kan ta detta till en mer personlig nivå. Kolla cirkeln och se i vilket hus Tvillingarnas 16° faller. Alla har den någonstans.

🌕 Skytten

Det är så supermaxad energi därute Skytten och Solen, Merkurius och Venus befinner sig alla i ditt tecken. Att Solen lyser upp din sfär stärker självkänslan och du känner själv att självkänslan stärks. Se där Skytten! Följ spåret du får upp här så finner du vägen till den du är på väg att bli. Venus närvaro gör att detta med närhet, att vara tillsammans kontra att vara sin egen person har kanske varit i dina tankar. Våga välja kärleken nu Skytten. Universum omfamnar dig nu, förmedlar kärlek och vill att du ska veta att du inte är ensam.

Vi har en tilltagande måne på gång som växer sig allt större och starkare fram till tidig torsdag morgon när fullmånen möter Mars med en skräll. Bang! De där två brakar ihop mitt inne i ditt relationshus och ja, detta kan ställa saker på sin spets. Mars är ju krigets Gud och självklart tar ha beredvilligt och gärna ett gräl. Fullmånen däremot bidrar med uppförstorade känslor och kan vara rätt hysterisk till sin karaktär. Varning för olyckor, osämja och gräl.

På torsdag morgon kl 05:09 äger en fullmåne rum på den 16° graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Skytten infaller den i ditt 7:e hus där relationerna belyses lite extra.  Detta är enligt soltecken astrologi. Du som redan har ställt ditt horoskop kan ta detta till en mer personlig nivå. Kolla cirkeln och se i vilket hus Tvillingarnas 16° faller. Alla har den någonstans.

 🌕 Stenbocken

Det har varit och är allt jämt fokus på ditt andliga 12:e hus vilket kan vara lite känsligt. När Solen rör sig igenom det 12:e huset är du lite mer fysiskt skör, skir och känslomässigt sårbar än du annars.

Vanligen är det inte ett tillfälle när man rekommenderar att du ska utmana dig själv på något sätt. Bäst är att faktiskt ligga lite lågt.

Men under denna mäktiga vecka flera saker än det andra som ändrar den bilden. Först ut är Merkurius som redan på måndagen går in i ditt 1:a hus. Coolt, att ha tillgång till den energin gör dig lite mer lättpratad, social och öppen. På lördag kommer även Venus att träda in i ditt första hus vilket förstås är supermysigt. Underbart, sensuellt och magnetiskt. Du drar till dig bra personer och goda chanser.

Torsdagens fullmåne infaller i ditt flitiga 6:e hus. Som den där brakar samman med Mars kräver att du är ännu mer uppmärksam på din hälsa och ditt välbefinnande. Mars är provocerande, aggressiv och jobbig. Det finns en överhängande risk att hamna i gräl, osämja eller värre. Här kan snabba beslut fattas och saker och ting går undan. De dramatiska skeendena är redan igång. Jobb och jobb är det första man tänker, men här kan det även röra sig om vanor och hälsan. Många av er funderar på att finna en ny riktning, tjänst eller börja om på ny kula på annat sätt.

På torsdag morgon kl 05:09 äger en fullmåne rum på den 16° graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Stenbock infaller den i ditt 6:e hus som handlar om jobb, hälsa och dagliga vanor.  Detta är enligt solteckenastrologin. Du som redan har ställt ditt horoskop kan ta detta till en mer personlig nivå. Kolla cirkeln och se i vilket hus Tvillingarnas 16° faller. Alla har den någonstans.

🌕 Vattumannen

Solen, Venus och Merkurius befinner sig alla i ditt 11:e hus, ditt eget hus dessutom hjälper dig att se den stora bilden, människorna som en helhet och gör det lätt att nu ut både till den enskilde och till stora grupper.

Det ser ut som att det går riktigt bra för dig nu. Solen lyser upp ditt sociala och uppfinningsrika 11:e hus vilket bäddar för en jätterolig period när kontakten med andra och det sociala livet får sig ett positivt lyft. På tisdagen lämnar Merkurius Skytten och träder in i Stenbocken. Det där ger en stabilare och ger ett professionellt och stabilt tänkande.

På torsdag infaller en oerhört kraftfull fullmåne + stark som attan eftersom Månen och Mars brakar in i varandra. Det här är en ytterst kaxig, motiverande och igångsättande energi som får dig att vilja mer, vilja ta för dig och kanske göra en sista storsatsning på din egen utveckling innan det är dags att dra sig tillbaka inför julhelgerna. Universum står dig bi med kraft och inspiration men du kommer snart, i Mars, känna att ett enormt skifte är på gång. Saturnus lämnar dig samtidigt som Pluto gör entré i ditt tecken. Han kommer att stanna i 20 år så det är inget tillfälligt besök utlovar en obegränsad potential.

På torsdag morgon kl 05:09 äger en fullmåne rum på den 16° graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Vattuman infaller den i ditt kreativa 5:e hus som handlar om glädje, skapande, sex, barn och faktiskt allt som skänker lycka. Detta är enligt solteckenastrologin. Du som redan har ställt ditt horoskop kan ta detta till en mer personlig nivå. Kolla cirkeln och se i vilket hus Tvillingarnas 16° faller. Alla har den någonstans.

🌕 Fiskarna

Solen, Venus och Merkurius befinner sig under måndagen högst uppe på toppen av horoskopet och med den här positionen är det lätt för dig att bli sedd och uppmärksammad i karriär, yrke och men också ditt anseende. Solen lyser nu upp Skyttens tecken och ditt karriärshus. På tisdag skiftar Merkurius tecken och träder in i proffsiga Stenbocken vilket ger en lite mer vuxen och professionell dialog. Under lördagen kommer även Venus att skifta tecken och träda in i Stenbocken. Oh, det blir lite allvarsammare och mer traditionellt framöver.

Men fram till dess är det bäst att sola sig i Skytten sociala glans och ta till den härliga samvaron och glittret.

Jupiter har en prominent roll i dessa stjärnor vilket kan ge dig väldig massa tur, glädje och hjälpa dig på traven med nästan allt. Det här är rena rama mirakelmedicinen. Det mycket som händer och många krav på din tid och dina talanger, och i heta och kravfyllda astrologiska klimat måste du ta fart på dig själv.

Torsdagen bjuder på en extrem fullmåne eftersom kaxiga Mars brakar samman med fullmånen på exakt samma grad i Tvillingarna möts de. Det här är en het, utmanade och kaxig energi som faktiskt kan vara lite farlig så simma lugnt! Bättre att glida undan är att hamna i skottgluggen för ett gräl. Fullmånen lyser upp ditt 4:e hus som handlar om ditt hem, men faktiskt också det innersta i dig och din psykologiska utveckling.

På torsdag morgon kl 05:09 äger en fullmåne rum på den 16° graden i Tvillingarnas tecken. För dig kära Fiskarna infaller den i ditt 4:e hus som rymmer minnen om barndomen, ditt hem och ditt ursprung. Detta är enligt solteckenastrologin. Du som redan har ställt ditt horoskop kan ta detta till en mer personlig nivå. Kolla cirkeln och se i vilket hus Tvillingarnas 16° faller. Alla har den någonstans.

3

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

På Himlavalvet – Vecka 49

/

Shutterstock

⭐️  Astrovänner & Magiska Människor  

Astrologiskt är det en superintressant vecka vi går in i nu. Man skulle till och med kunna drista sig till att säga att det är en extrem tid som kan komma att generera starka händelser på jorden.  ”Så där ovan så och på jorden” är ju alla astrologers devis.

Jupiter är lite upphöjd nu när den för den tredje och avslutande gången nu står och väger på Fiskarnas sista kritiska grad. Merkurius och Venus kommer under veckan att bilda exakt kvadratur till Jupiter vilket förstås är gynnsamt för alla när de rör sig över Skyttens sista grad och träder in i Stenbocken.

Jupiter/Merkurius är ju ordet, kommunikationen och tankarna som upphöjs och kan komma att uttrycka sig.

Jupiter/Venus är ju bland så mycket annat expansion, tur, överflöd, kärlek, välvilja, andlighet, sötma, glädje och välbefinnande.

Det extrema, det allra mest spännande är förstås att månen blir full exakt konjunktion till Mars. Detta infaller den 8/12 kl 05:09 i 16°01 i Tvillingarnas tecken. Det här är ju verkligen en stark fullmåne! Här finns en igångsättande, motiverande kraft, mod, plötslighet och felaktigt använd också aggression. Detta är en kulmen i en process. Universum gör ett statement här och uttrycker sig med kraft.

🌞  SOLEN 13°- 19° SKYTTEN ♐️

När Solen rör sig igenom nyfikna, supersociala och hjälpsamma Skyttens sfär ändrar vi vårt fokus från behovet av en intim förbindelse med en person som i Skorpionen till att vilja ut och upptäcka världen och människorna och ha kul. Nu kanske vi vill resa vill finna något sätt att nå ut i världen och ansluta till något större än oss själva. I det här eldiga, rörliga tecknet söker själen efter att höja sitt medvetande, att uppleva världen och nå en förståelse och medvetenhet om världen omkring oss. Vi vill upptäcka livet och vidgar våra horisonter. Visioner och drömmar blir stora här. Grattis på födelsedagen Skytten

🌕 MÅNENS VANDRING

Som alltid inför en fullmåne så finns där en spännande känsla i luften. Månen befinner sig under månd – tisdag i Oxens tecken. Sent på tisdagkväll växlar den över till Tvillingarnas sfär. Det är tidig torsdagmorgon kl 05:09 som den blir full i Tvillingarna på den 16°01.  Detta är förstås veckans stora händelse och detta skeende dominerar allt. Strax före kl 9 fredag träder månen in i Kräftans tecken för en två dagars vistelse där. Under söndagen 11/12 går månen in i Lejonet kl 21:15.

♑️ MERKURIUS  27° SKTTT – 7° STENBOCK

På tisdag 6/12 kl 23:20 är det dags att skärpa till sig. Ifrån den där optimistiska och pratsamma känslan som kanske fanns med i under tiden i Skytten, gäller det nu att bli realistisk, effektiv och praktisk, Merkurius glider in i Stenbockens tecken.  Merkurius är ju kommunikationens planet och den är alltid i Solens närhet (de två kan aldrig vara mer än 28 grader isär). När den transiterande Merkurius rör sig in i traditionella Stenbocken så blir också våra tankar och handlingar färgade av den energin.

Nu vänder vi tankarna emot det solida, stabila och trygga.

Merkurius här ger nästan en högtidlig känsla eftersom ett helt år har passerat sedan sist och nu går tanken mer eller mindre automatiskt till vad vi har åstadkommit det senaste året. Hur vi tagit tillvara de chanser och omständigheter som gått vår näsa förbi.

♐️VENUS  23° SKYTTEN-  2° STENBOCK ♑️

Det absolut bästa under denna vecka är att Venus kommer att bli synlig på natthimlen igen. Vi säger att hon återföds som aftonstjäna nu – så varje kväll efter solnedgången kan vi se henne stiga. Detta att hon nyss har blivit synlig är superhärligt! Allt som är Venus domäner får extra bra kraft. När kärlekens gudinna är i optimistiska Skytten älskar hon friheten, utmaningar och medvetandeförhöjning. Peace, Love and Understanding är Skyttens motto.

I eldiga Skytten söker Venus ständigt äventyret.  Det får inte vara för tråkigt och allehanda för henne.

Kanske blir hon förälskad när hon befinner sig på långresa till fjärran land, när hon träffar sin guru eller när faller för sångaren i något rockband. Vem vet? Hon vill aldrig ha tråkigt.. Hon söker sig till högsta nivå av det hon är intresserad av. Här är hon  lite käckare, lite fräckare och kan ta ut svängarna.

♊️ MARS  17° -14° TVILLINGARNA RETROGRAD

🔥 Mars backar nu tillbaka igenom Tvillingarnas tecken och råkar under torsdagen att få bli huvudrollsinnehavare i fullmånen i Tvillingarna!

Det här är lite aggressiv energi. Det är viktigt att vi inte tappar fokus på vad som är viktigt. Det finns ett samband mellan Tvillingarna och nerverna, de som är födda i detta tecken är ofta nerviga, upphetsade och spända. Planeten Merkurius, Tvillingarnas styrare är förknippad med andning, hjärnan och hela nervsystemet.

Som vi vet är Mars hetta, vilja, fart och faktiskt också bråk. Tvillingarna å sin sida är ett rörligt, snabbt lufttecken som handlar om information och kommunikation. Att Mars kommer att befinna sig i tecknet i hela sju månader kan komma att fresta på allas vårt tålamod.

 En stor del av tiden är planeten också retrograd. V kan förvänta oss en tid med ett oerhört snabbt informationsflöde, många snabba tankar, förflugna ord och kanske även osämja. Bra saker som kan komma ur detta är gränssättning. Vi får hjälp att sätta ner foten och vara viljestarka. Mars i Tvillingarna

♓️ JUPITER 29° FISKARNA  🐟

Jupiter rör sig nu framåt igenom den kritiska sista graden i Fiskarna.  Jupiter blir kvar här fram till den 20 december när han går tillbaka i Vädurens tecken.  Det här blir liksom en chans att knyta ihop påsen, kanske avsluta och göra klart. Detta innebär som alltid vid Jupitertransiter tur, utveckling, möjligheter och nya chanser. Det kan röra jobb, kärlek, pengar, vinster eller egentligen vad än du tänker att du gärna vill ha.

Jupiters närvaro hjälper oss att öppna våra sinnen för nya influenser, att ta nya modiga kliv framåt och att tänka positiva tankar, få nytändning och tro på att livet faktiskt kan bli bättre. Här höjs våra sinnen, vi utvecklas och vill ha mer. På så sätt får vi hjälp att ta kliv framåt, få in tur och glädje och expansion i våra liv.

Nu riktar vi uppmärksamheten utåt och uppåt emot högre värden och det som är viktigt på riktigt. Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Expansion, flöde och medvetandehöjning bildas i Jupiters farvatten. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre. Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder för någonting. Jupiter hjälper oss att utvecklas, nå en högre kunskap och maxa vår förståelse och uppnå ett högre medvetande!

”Think Big” är grejen här för Jupiter vill att vi ska nå så långt och sikta så högt som möjligt.

 Att bredda sina erfarenheter och att leva i tron på att universum är stort, kärleksfullt och välkomnande är vad detta kan innebära. Nu fördjupas intresset för filosofiska, andliga och kanske även religiösa frågor. Vi kan bli mer öppna och välkomnande för nya influenser, kulturer och människor. Känn efter vad som stimulerar, ger glädje och vad du längtar efter. Hittar du det inom dig är förverkligandet inte långt undan. Jupiter i Fiskarna

♒️ SATURNUS  20° 03  VATTUMANNEN 

Saturnus befinner sig nu i Vattumannens tredje dekan (sista tredjedelen alltså). Han är den stränga fadern, den kosmiska läraren och här, i ett tecken som han styr kan han verkligen göra bra ifrån sig. Han vill se ordning, struktur, enkelhet, realism och sanning.  Saturnus närvaro i våra liv kan upplevas som en prövning men som leder oss alla till en enorm utveckling. Han kommer att sätta fingret på våra svaga punkter och visa oss på vilket sätt vi behöver utvecklas.  Med Saturnus i Vattumannen inser vi också att när vi är mer ansvariga för oss själva och för våra liv. Det finns inga gratisbiljetter här. Men vi lär oss massor om hur vi ska kunna förbättra oss själva, vår närmiljö och samhället runt oss. Saturnus i Vattumannen

♉️ URANUS  15°  OXEN RETROGRAD

Den stora väckarklockan Uranus skakar om oss så att vi inte nickar till. Han står för den nya tiden, nya trenden och framtiden, öppnar våra ögon och får oss att se saker på ett helt nytt sätt. Uranus kan ge starka Aha-upplevelser, vara briljant, kaotisk och katastrofrisk på samma gång. Frihet är vad han vill uppnå och förändring är hans livselixir.

Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis.

Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025. Vad gäller kvadraturen mellan Saturnus och Uranus har planeterna så sakteliga glida isär.

♓️ NEPTUNUS 22° 38 FISKARNA RETROGRAD

Neptunus vände direkt  22° 38 i Fiskarna den 4/12.   Minns att när en planet står stilla så får den oerhört mycket MER kraft än annars. Neptunus är en viktig spelare nu och minns att den är både är den kreativa kraften, fantasin och drömmarna. Neptunus har också förmåga vilseföra så det gäller att hålla tungan rätt i mun nu.  Att Neptunus befinner sig Fiskarna, sitt eget tecken där Neptunus är styrare är väldigt speciellt. Sist det hände var året 1856. Det sker bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

♑️  PLUTO 27° STENBOCKEN

Plutos bana vände rätt 8/10 och han började gå framåt. Detta till trots har han knappt flyttat på sig alls sedan dess. Han är fortfarande kvar i den 26:e graden.  Det är precis i den stund en planet vänder som den är maximalt intensiv och så nära jordytan som den bara kan komma. Med andra ord är det nu Plutokrafterna påverkar som värst.

Han färdas nu för tredje och avslutande gången över dessa grader.

Här avslutas processer som varit igång nu under något år. Den som har gott minne kanske minns att det var just på den 26° i Stenbocken som Venus vände retrograd i december 2021.

Pluto står för förändring, förvandling och transformation. Han är underjordens härskare och han kan servera tuffa livsläxor som lockar fram de innersta känslorna och hjälper en människa till utveckling. Nu när Pluto befinner sig i traditionella Stenbocken som förvaltar vårt samhälle, staten och kapitalet, lagen, ordningen och i landet leder det till att maktstrukturer ändras. Vi kan få se stora politiska och ekonomiska förändringar, paradigmskiften nu. Pluto träder in i Vattumannen i mars 2023 går efter någon månad tillbaka in i Stenbocken. Han vinglar på gränsen mellan dessa två tecken under både 2023 och 2024 och det är först som 2025 när han slutligen träder in i Vattumannens tecken för att inte gå tillbaka till Stenbocken igen.

♈️  KIRON 11° VÄDUREN RETROGRAD

Kiron är fortfarande retrograd och vänder inte direkt igen förrän i slutet av december 2022 och då har han avverkat hela fem månader lång retrograd.

Vår HELARE, LÄKARE, LÄRARE & GURU; KIRON har kallats både asteroid och dvärgplanet. Han överbygger våra svårigheter.  Hjälper oss att ta oss förbi våra egna begränsningar .

Var än du finner Kiron i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden.

Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnation. Kiron i Väduren

♉️ MÅNKNUTARNA 13° – 12° OXEN & SKORPIONEN ♏️

Denna vecka är vi äntligen utanför eklipssäsongen! Hurra!  Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter. De kallas Drakens Huvud och Drakens svans, Rahu och Ketu är de vediska namnen. Oavsett vilka ord vi använder finns en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra noden visar utvecklingen och den södra noden visar det förflutna, det vi kommer ifrån. Man kan kalla dem för själens röst och strävan. De kallas ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden, den läxa dom du kommer att sträva emot att lära dig. Det är inte alltid så lätt att till sig den norra noden och dess lärdomar. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv. Läs förmörkelseguiden. 

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00