ANNONS
PersonuppgifterCookies

Nytt recept Bullar!!

/

50 g jäst

2,5 dl kall mjölk

2,5 dl kallt vatten

250 g kallt smör i tärningar

2 dl strösocker

2 msk kardemumma/ kanel

1 tsk havssalt

16-18 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke tillsammans m resten av ingredienserna. Kör allt 15 min i maskin.

Spar lite mjöl i början o tillsätt mer allteftersom så degen blir glansig o slät.

Baka ut degen. Kyl den först i några min så den är lätt att baka ut.

Kavla ut till 30×40 com vik den tre gånger o kavla ut igen, för att dennas bli fluffig.

Vik degen tre tre ggr, lägg på en bakplåt m papper och in i frysen 10 min. Degen är klar!

Fyllning.

Smör socker kanel en nypa salt…. Idag lade jag även i riven mandelmassa.

När allt är på, vik degen på tre och kavla ut igen till en storlek på 30×40.

Skär en cm breda degremsor. Smuts dem runt pek och långfinger och sista biten tvärs över och fäst under bullen.

Låt jäsa 1,5 -2 Tim.

Pensla m mjöl o ägg, på med mandelflarn eller pärlsocker.

Hetta upp ugnen till 230 grader, sänk den till 190 och sätt in bullarna i ca 15 min.

Yummi!

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

Lunch

/

En lunch med en gammal vän… Jenny Pettersson Valvet som bott här i Marbella i 6 år. Time flies….

Vi träffades upp på ett nyrenoverat ställe i Gaudalmina. Såå god lunch och härligt att catcha upp lite. Huuur fint har de gjort det.. stenig strand men annars Såå härligt. Fin inredning och så toppengod mat!

Frukost

/

Morgonen här är min favoritstad….Att sakta köra nerför berget och mötas av soluppgången! Såå underbart! Det är så vackert, barnen tar bilder varje morgon och vi ska utse finaste morgonen vid jul.. 😀🥰

Livskvalitet !

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00