Nytt recept Bullar!!
50 g jäst
2,5 dl kall mjölk
2,5 dl kallt vatten
250 g kallt smör i tärningar
2 dl strösocker
2 msk kardemumma/ kanel
1 tsk havssalt
16-18 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke tillsammans m resten av ingredienserna. Kör allt 15 min i maskin.
Spar lite mjöl i början o tillsätt mer allteftersom så degen blir glansig o slät.
Baka ut degen. Kyl den först i några min så den är lätt att baka ut.
Kavla ut till 30×40 com vik den tre gånger o kavla ut igen, för att dennas bli fluffig.
Vik degen tre tre ggr, lägg på en bakplåt m papper och in i frysen 10 min. Degen är klar!
Fyllning.
Smör socker kanel en nypa salt…. Idag lade jag även i riven mandelmassa.
När allt är på, vik degen på tre och kavla ut igen till en storlek på 30×40.
Skär en cm breda degremsor. Smuts dem runt pek och långfinger och sista biten tvärs över och fäst under bullen.
Låt jäsa 1,5 -2 Tim.
Pensla m mjöl o ägg, på med mandelflarn eller pärlsocker.
Hetta upp ugnen till 230 grader, sänk den till 190 och sätt in bullarna i ca 15 min.
Yummi!