Syrrans äldsta har fyllt 17 år och vi ville såklart fira älskade fina Wilson.
Kina hade lagat kycklinggryta och även scampi. Superfräscht. Mormor hade bakat Wilsons favoriter, moccarutor och jag hade gjort semlor. Tårta fanns såklart oxå på plats….🎂
Så mysigt att sitta och snacka, äta mat och bara njuta……;)
Wilson blev glad för dina presenter. Det är ändå viktigast en dag som denna! ♥️
Gör degspadet: Mät upp smöret i en kastrull och smält det. Häll på mjölken och rör om och låt bli fingervarmt, 37°C. Tag bort kastrullen från värmen.
(Tänk på att röra om ordentligt i botten av kastrullen, annars är det lätt att det blir för varmt där. Är degspadet för varmt så kan jästen dö och då jäser det inte. Är det kallare tar bara jäsningen längre tid vilket faktiskt bara ger godare bullar.) Detta är A o O för fluffiga bullar. Jag gör alltid det på ljummen mjölk o längre jästid.
Arbeta in vetemjölet lite i taget. Använd köksmaskin eller elvisp med degkrokar.Arbeta ihop till en blank fin deg som släpper bunkens kant.(Tänk på när du mäter upp vetemjölet att hälla upp det i litermått eller väga det. Ta hellre för lite än för mycket. För mycket vetemjöl ger torra kompakta bullar, så ta så lite vetemjöl som möjligt utan att degen blir för kladdig.)
Grädda semlebullarna mitt i ugnen i 225°C i 8-10 minuter.Låt dem svalna på galler under bakhandduk.Frys dem sedan för att äta senare eller gör fyllningen och servera direkt.
Skär av locket på semlebullarna. Gröp ur lite av inkråmet, eller tryck ner det.
Heldag…. Stora pojkarna var Hemma från skolan och det var lite bestyr som läkarbesök, ansiktsbehandling … presentinhandling till kusinen. Alessio behövde nya skor, vi hann med en trevlig lunch på Rich.. en supertrevlig dag helt enkelt. ♥️🙏🏻