ANNONS
PersonuppgifterCookies

Glad Påsk

/

Påskmiddag!!

Dagen började med att påskmaten hade varit här och placerar ut ägg under natten.

Det fanns en skattkarta för att hitta vardera skattsökarna till alla barnen…

Efter en lååång dag i backen så blev det påskmiddag hemma. Gott och otroligt mysigt!!

Med hela stora familjen….;)

Påfyllning i backen:))


Syrrans man Jeppe har varit riktigt ambitiös!!!!


Underlägg från Ikea och Talkrikar från Royal Copenhagen. Musselmalet.


Målat påskägg!

Mixad Kavring och smör.

Det här behöver du till denna räkcheesecake :
250 gram Kavring ( eller annat mörkare bröd)
100 gram smält smör

Fyllning till räktårta :
5 gelatinblad
400 gram phialdelphiaost
3 dl creme fraiche 34 %
1 rödlök finhackad
1 burk med röd kaviar / stenbitsrom
500 gram räkor med skal
2- 3 msk finhackad färsk dill
1 – 2 msk nypressad citronsaft
salt & peppar

Dekorera med ägg räkor dill eller vad du själv gillar.

Gör så här :
Mixa brödet i mixer – smält smöret i en kastrull och blanda i brödsmulorna. Rör tills det det blir lite degigt, fördela ut i en form med avtagbara kanter ( cirka 24 cm) platta till och ställ kallt. Lägg sedan gelatinbladen (eller pulver) i kallt vatten i cirka 5 minuter. Under tiden rör du ihop creme fraiche, philadelphiaost, Finhacka löken ( en halv om det är en större lök ) och skala och hacka räkorna. Rör ner detta i creme fraiche smeten, och vänd sedan ner finhackad dill, citron och romen. Smaka av med salt & peppar.  Krama ur vattnet ur gelatinbladen och smält på svag svag värme, tills alla har smält samman. Vänd ner och rör om i smeten tills de är väl blandat.  Fyll på smeten över kavringsbotten och ställ kallt i några timmar.

Bild här under…

Choklad av m o p från Åre choklad fabrik.


Förberedelser…

Räkcheesecake💛👍🏼

Knäppgökar:)) ❤️😂


Dessert! Kolatårta🍰 Gammalt favoritrecept:)

Ingredienser:
1 burk karamelliserad mjölk
150 gram smör
350 gram digestivkex
1 liter färska bär
2 dubbeldaim
4 dl vispgrädde

Gör så här:

Kolakräm:
Klä insidan av en form med löstagbar kant, med plastfolie. Smält smöret. Mixa digestivekexen i en matberedare. Häll i smöret och mixa lite till. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ in i frysen i fem minuter. Bred sedan ut kolakrämen ( den karamelliserade mjölken ) Rensa och dela jordgubbarna. Finhacka daimen. Vispa grädden fast och blanda med två tredjedelar av daimkrosset. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen. Spritsa eller bred daimgrädden över. Ställ kallt fram till servering.  Lägg på färska bär och resterande daimkross.

14

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00