ANNONS
PersonuppgifterCookies

Dinkelfrallor

/

Detta är i särklass det godaste frallorna. Har testat lite olika recept och ibland blandar jag mald dunkelt o grövre. Ibland blandar jag i annan mjölsort för att variera, men detta är en bra grund för ca 12 frallor!

Älskar nybakat!!

10 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
10 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk salt

Nattjästa!!! Detta är såå enkelt och gott!!

Älskar att man inte ens blir kladdig om fingrarna.🙏🏻

Jäsa över natten.

Gör så här:

  1. Lös jästen i vattnet i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop en ganska lös deg, rör ordentligt så att du slipper mjölklumpar.
  2. Täck med plast och låt stå i kylskåpet i 12 timmar.
  3. Sätt ugnen på 225° varmluft eller 250°c över/undervärme, klä en plåt med bakplåtspapper.
  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den försiktigt i 12 jämnstora delar, med degskrapa eller vass kniv. Lägg på plåten.
  5. Låt jäsa under bakduk medan ugnen blir varm, det brukar ta 15- 20 minuter.
  6. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 12 minuter, tills de fått fin färg.
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00