Dinkelfrallor
/
Detta är i särklass det godaste frallorna. Har testat lite olika recept och ibland blandar jag mald dunkelt o grövre. Ibland blandar jag i annan mjölsort för att variera, men detta är en bra grund för ca 12 frallor!
Älskar nybakat!!
10 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
10 dl siktat dinkelmjöl
2 tsk salt
Nattjästa!!! Detta är såå enkelt och gott!!
Älskar att man inte ens blir kladdig om fingrarna.🙏🏻
Jäsa över natten.
Gör så här:
- Lös jästen i vattnet i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop en ganska lös deg, rör ordentligt så att du slipper mjölklumpar.
- Täck med plast och låt stå i kylskåpet i 12 timmar.
- Sätt ugnen på 225° varmluft eller 250°c över/undervärme, klä en plåt med bakplåtspapper.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den försiktigt i 12 jämnstora delar, med degskrapa eller vass kniv. Lägg på plåten.
- Låt jäsa under bakduk medan ugnen blir varm, det brukar ta 15- 20 minuter.
- Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 12 minuter, tills de fått fin färg.