ANNONS
PersonuppgifterCookies

Ingefära te med ringblomma

/

Mathilda Johnsson

Nu när det blir kallare och mörkare ute vill jag inget hellre än att snurra in mig i en mysig filt och dricka varma drycker dagen lång! Här är ett härligt recept på ingefära te med ringblomma för en kall grå höstdag.🍂

Ingefära te med ringblomma

Ingredienser:

1 kopp med kokande hett vatten

2.5 cm lång ingefära bit, tunt skivad

2 torkade ringblommor

1/4 citron (juicen)

1 msk honung (rå honung är att föredra)

Tillvägagångssätt

Blanda alla ingredienser i en kopp (förutom honungen). Låt det dra i ca 5 minuter. Tillsätt honungen och njut! (Sila teet om du föredrar att bara ha vätskan, jag gillar att få en skiva ingefära att tugga på medan jag dricker mitt te🤗).

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

Godaste ros mousse

/

Mathilda Johnsson

Godaste ros mousse för att ibland vill man njuta av något annat än choklad..☺️

Jag älskar verkligen denna mousse! Ros har en väldigt aromatisk smak och det blir en fantastiskt god smak för en efterrätt!

Godaste ros mousse

Ingredienser:

250 ml kokosgrädde (brukar använda den från garant)

0,6 dl ros vatten

1/4 tsk agar agar pulver

2-3 tsk agave sirap (eller annan sötning)

1 nypa av vanilj pulver

2 tsk ros pulver

Tillvägagångssätt:

För att göra den godaste ros mousse så börja med att tillsätta kokosgrädde, agavesirap, vaniljpulver och ros pulver i en skål. Vispa ihop, lite snabbt, så att det blandas ihop och sätt åt sidan. Häll nu i rosenvattnet och agar-agarpulvret i en liten kastrull och rör ihop. Koka upp blandningen och rör om samtidigt. Sänk värmen till medel och låt det puttra några minuter. Vätskan ska minska till ca 1/3-1/4 men ska fortfarande vara flytande. Lägg kastrullen åt sidan och låt den svalna medan du vispar din ros-kokosgrädde fluffig. Minska hastigheten på vispen till låg hastighet och häll sakta i din agave blandningen.

Det ska vara en tjockare vätska men inte fast. Om toppen har blivit som gelé ta bort dessa bitar eller häll den genom en sil. Vispa ihop och lägg sedan i serverings skålar och ställ i kylen för att svalna i 1-2 timmar. Därefter är det bara att servera! Mums!🌸

Mathilda Johnsson

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Fläderbärs godis

/

Mathilda Johnsson

Nu är det säsong för fläderbär! Dem är perfekta att göra sirap på men man kan självklart hitta på andra kul recept också! I somras gjorde jag ingefära chews (gin gins) vilket blev riktigt populära på min instagram sida. Detta inspirerade mig till att pröva på fläderbärs godis (chews). Dem blev också fantastiskt goda och kommer vara ett perfekt höst godis här hemma!

Fläderbär har en antiinflammatorisk egenskap vilket gör dessa godisar extra goda enligt mig!

Mathilda Johnsson

Fläderbärs godis

Ingredienser:
1 1/2 dl Fläderbärs sirap
2 dl Rårörsocker
1-2 msk honung
3/4 dl potatisstärkelse

Tillvägagångssätt:
Börja med att hälla i fläderbärs sirap och rårörsocker i en kastrull. Koka upp och reducera till medel värme. Låt det koka i ca 20-25 min samtidigt som du rör runt. Var försiktig så det inte kokar över. Tillsätt sedan honung och rör ihop. Låt det koka ytterligare i ca 10-15 minuter. Gör ett dropp-test genom att hälla i en liten droppe sirap i ett kallt glas vatten. Blir det fasta kulor som inte flyter ut i vattnet så är den klar. Strö på ett tunt lager med potatisstärkelse på ett bakplåtspapper. Häll på sirapen och låt den svalna av helt. När den har svalnat av helt strö på potatisstärkelse över Fläderbär godiset och skär upp i små bitar. Rulla till små pärlor och rulla dem i potatisstärkelse. Hoppas det smakar!

Mathilda Johnsson

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@healthyholisticview
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00