ANNONS
PersonuppgifterCookies

Fläderbärs godis

/

Mathilda Johnsson

Nu är det säsong för fläderbär! Dem är perfekta att göra sirap på men man kan självklart hitta på andra kul recept också! I somras gjorde jag ingefära chews (gin gins) vilket blev riktigt populära på min instagram sida. Detta inspirerade mig till att pröva på fläderbärs godis (chews). Dem blev också fantastiskt goda och kommer vara ett perfekt höst godis här hemma!

Fläderbär har en antiinflammatorisk egenskap vilket gör dessa godisar extra goda enligt mig!

Mathilda Johnsson

Fläderbärs godis

Ingredienser:
1 1/2 dl Fläderbärs sirap
2 dl Rårörsocker
1-2 msk honung
3/4 dl potatisstärkelse

Tillvägagångssätt:
Börja med att hälla i fläderbärs sirap och rårörsocker i en kastrull. Koka upp och reducera till medel värme. Låt det koka i ca 20-25 min samtidigt som du rör runt. Var försiktig så det inte kokar över. Tillsätt sedan honung och rör ihop. Låt det koka ytterligare i ca 10-15 minuter. Gör ett dropp-test genom att hälla i en liten droppe sirap i ett kallt glas vatten. Blir det fasta kulor som inte flyter ut i vattnet så är den klar. Strö på ett tunt lager med potatisstärkelse på ett bakplåtspapper. Häll på sirapen och låt den svalna av helt. När den har svalnat av helt strö på potatisstärkelse över Fläderbär godiset och skär upp i små bitar. Rulla till små pärlor och rulla dem i potatisstärkelse. Hoppas det smakar!

Mathilda Johnsson

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00