Godaste ros mousse
Mathilda Johnsson
Godaste ros mousse för att ibland vill man njuta av något annat än choklad..☺️
Jag älskar verkligen denna mousse! Ros har en väldigt aromatisk smak och det blir en fantastiskt god smak för en efterrätt!
Godaste ros mousse
Ingredienser:
250 ml kokosgrädde (brukar använda den från garant)
0,6 dl ros vatten
1/4 tsk agar agar pulver
2-3 tsk agave sirap (eller annan sötning)
1 nypa av vanilj pulver
2 tsk ros pulver
Tillvägagångssätt:
För att göra den godaste ros mousse så börja med att tillsätta kokosgrädde, agavesirap, vaniljpulver och ros pulver i en skål. Vispa ihop, lite snabbt, så att det blandas ihop och sätt åt sidan. Häll nu i rosenvattnet och agar-agarpulvret i en liten kastrull och rör ihop. Koka upp blandningen och rör om samtidigt. Sänk värmen till medel och låt det puttra några minuter. Vätskan ska minska till ca 1/3-1/4 men ska fortfarande vara flytande. Lägg kastrullen åt sidan och låt den svalna medan du vispar din ros-kokosgrädde fluffig. Minska hastigheten på vispen till låg hastighet och häll sakta i din agave blandningen.
Det ska vara en tjockare vätska men inte fast. Om toppen har blivit som gelé ta bort dessa bitar eller häll den genom en sil. Vispa ihop och lägg sedan i serverings skålar och ställ i kylen för att svalna i 1-2 timmar. Därefter är det bara att servera! Mums!🌸
Mathilda Johnsson