ANNONS
PersonuppgifterCookies

Löparskor Guide

/

Träning

,

Hej finisar!

Jag märker att många nu börjar preppa sig för lite utelöp. Wow gör mig så glad ! Fått några önskemål om att skriva vilka modeller man ska investera i. Eftersom jag absolut inte vill hetsa till konsumtion tänker jag också skriva om hur man tar hand om sina skor för att få dem att hålla längre. Jag jobbar med On Running sen många många år tillbaka . Dom sponsrar mig med skor under året men ingen betalning . Inte heller detta inlägg. Men om det ändå räknas som det så skriver jag då här.

Samarbete med On Running Sverige. 

Ja det är minsann en hel djungel om att välja skor för sin löpning.

Jag hade mycket problem med fötterna i många år innan jag hittade rätt . Jag testade de flesta modeller och många av dem är säkert bra . Det är få märken på marknaden som är dåliga skor idag. Sen är det ändå viktigt att hitta rätt sko för rätt tillfälle. Som att du har klackar på bröllopsfest och sandaler på stranden och regntäta stövlar när det öser ner från himlen. Samma sak är det med löpardojjor. Har du rätt sko till rätt typ av löpning blir det enklare och därigenom också roligare.

Sen är allt individuellt med märken och skor men On running som jag jobbat med i över 5 år nu är faktiskt ett märke som passar de flesta. Inte stött på någon som inte kan ha den skon. Det handlar mer om att välja rätt modell där. Både för typ av underlag och hur ens fot är utformad.

Jag hade specialgjorda ilägg för att få bukt med mina fotbekymmer men efter On running i garderoben kunde jag slänga dem och mina fotproblem försvann. Så jag har helt ärligt inte vågat testa något annat eftersom dessa gjorde underverk med mina bekymmer. Men men en dag kanske jag vågar mig på något nytt =)

Jag har en sko för varje tillfälle. Det ÄR en lyx men jag spenderar också många timmar i mina löparskor. Både promenader, till vardags och löpningen i sig. Så när jag har en sko till varje förlänger jag livet på dem alla.

Det sägs att man ska skaffa sig nya skor efter 50-80 mil i de nuvarande. Men bäst är att helt enkelt kolla sulan och fodret. Är sulan nedtrampad, som ett nedslitet däck, ja då vet du att funktionen i skon har lite grand gjort sitt liksom. Förhoppningsvis håller de upp till 100 mil åtminstone.

Skovård:

Ta hand om dina skor ! En sak min pappa lärde mig var att alltid efter varje pass tvätta av dem för hand. Så gjorde han med sina fotbollsskor och lärde mig. Det gör också att skon både håller bättre då inte gegga och gammal smuts ligger o förstör och sen är det himla härligt att ta på sig rena skor nästa gång. Skölj med varmt vatten, ha en svamp med lite diskmedel och skrubba rent, skölj av och sen…. Tänk på att ställa dem upp lite och låta torka.

När mina skor börjar gå på slutversen slänger jag in dem i tvättmaskinen på 30 grader och låter dem lufttorka efter. Det kan man inte göra mer än kanske en gång men de får sig helt klart ett facelift =)

Nu till användandet.

Om du vill få en lätthet i steget, kunna fokusera på löpningen och veta att du får bra stöd under foten kan jag lägga ut mina favoritmodeller från On Running. Nu har jag som sagt bara On så jag kan inte jämföra med någon annan men vet att det finns massa bra andra märken där ute.

Cloudmonster 

För asfalt, hård grus, långdistans eller kort. Men viktigt är hårt underlag annars blir den svampig tex om du springer i skog eller sand.

Där är andra modeller bättre. Lång och smal modell. Passar alla fötter men kanske inte om du vet att du har en väldigt bred fot. Denna tar bort tyngd i mina ben och får dem att flyga. Älskar den!

Cloudmonster. Herregud. Denna flyger jag fram i. HELT galen. Studsen!

Cloudrunner 

Skon till allt. Min vardagssko, promenader, mysjogg, skog, stigar you name it. Ganska rymlig så kan passa även en bredare fot. 

Cloundrunner. En stor favorit i promenader.

Cloudvista

Trailsko. För bra fäste i terrängen. Både att promenera i skogen men absolut att studsa fram likt Ronja rövardotter en vårdag med vitsippehav. Denna är även vattentät vilket är bra i vårt fina land som allt som oftast har regn i luften eller på marken. Så man slipper komma hem med 2 kr vardera i skorna. Funkar även fint till lite snö. Inte blixthalka men får bra grepp i lite snö o modd. 

CLoudvista. TrailQueen

Cloudswift

Till alla underlag. En lite lättare sko med tunnare sula men ändå stabil. Den där mittemellan-skon. När du inte vet var du ska kuta, du kanske vill ha en snygg och stabil sko på gymet, på promenaden eller på jobbet. Den klär upp allt och finns i en massa snygga färger. Gå en halv stl upp i denna. Den sitter som en strumpa då den inte har någon plös. Sen kan du snöra den ännu hårdare om du vill. En bekväm sko som gör det den ska. 

Cloudswift. En kär gammal vän. Haft denna i många år och slitit ut säkert 3-4 par . 

Cloud X

En mjuk och tunn sko som sitter oerhört skönt på fossingarna. Den väger typ inget och är en perfekt sko för dig som vill studsa fram lätt på egen hand med lite mindre stöd. Denna har jag på gymet. Till alla aktiviteter och alltid i gymväskan så den håller sig någorlunda ren. 

Cloud X. Gymskon till både styrka, klasser och löpbandet.

Några av modellerna finns på Sportamore om du vill kika annars har de på ex löplabbet och vissa väl sorterade träningsbutiker om du vill testa dem innan.

SOm sagt. Det finns en uppsjö andra märken . Detta är bara för att jag bara har On… =)

Happy running darling

Ida

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Mysjoggens tid är här!

/

Nä fast nu ljög jag nästan lite. För mig har den aldrig försvunnit =). den tar bara nya former. Precis som livet i stort. Det ÄR dynamiskt och cykliskt. Med årstiderna, med vår kvinnliga biologi, med veckorna, med åren. Allt rör sig i cykler.

Att skaffa en rutin i sin träning som sträcker sig över hela över är inte alltid lätt. Men jag tänkte kanske att jag kunde få inspirera dig som ännu inte funnit den .

Såhär.. Kortfattat.

  1. Hela du , din kropp, din själ, din hjärna mår BRA av motion.
  2. Tänk inte på alternativet-bara gör.

För det behöver inte vara svårare än så. Jag kan sitta här och rabbla upp alla goda egenskaper motion har på ditt liv men det vet du nog redan. Du behöver bara förstå det och ta in till dig. Att det handlar om dig. Det är för DIN skull. Inte för att bevisa för någon annan eller för att jag säger så.

När du rör på dig mår du bra. När du mår bra gör du fler bra val i din vardag. Det kommer leda till bättre näringsrika matval, fler självständighet i dina sociala val , bättre sömn, ett piggare och rikare liv.

Sedan VAD du gör spelar noll roll. Jag säger det igen- NOLL ROLL. Du behöver se- Vad kan du göra idag för att röra på din kropp så den får jobba med sin rörlighet, hjärta eller muskler- eller kanske alltihop i en härlig symfoni av rörelsekärlek!

Dansa, simma, promenera, lyfta en stock, hoppa upp o ner på en bänk, kuta några gånger i en trapp, cykla, klättra… a du fattar… Det viktigaste är ATT du gör.

Sen nästa grej för att få lite mer fart på det hela-

Vänta INTE! Nu. Idag . Kanske helst innan dagen är slut. Gör något. Vad som helst. Vänta inte tills det där kalaset är gjort, dom där veckorna med Ditten är klara osv… Datten kommer inte.. =) Bara gör. NU. Nu NU.

Viktgast av allt- gör det lustfyllt och lugnt i början. SÅ att du vill göra det igen.

Säg att du idag nu inte hinner alls. Så säger din hjärna iaf.

Kan du välja att göra detta hemma i köket när maten lagas.

: 10 knäböj / 10 hopp / 10 knäböj / 10 hopp . Ner i plankan på knä i 20 sek. Upprepa en gång till.

Sen – Känn hur kropp o själ mår. Hur kändes det att bara tjoff i balljongen röra på den litta ?

Bra- skriv nu in i din mobil när du ska göra något imorgon för att ge dig samma känsla. Unna dig 10 min varje dag nu framöver och se vad som händer. Inte mer. Det räcker. För det är bättre än det som var innan- när du gick o väntade på rätt tid. Som ju aldrig kommer för allt går runt. Runt runt i cykler och en dag finns vi inte mer. Genom att ge dig motion kommer du förlänga livet.

Unna dig.

All kärlek

Ida

GRÅÅÅÅÅTT denna morgon i Båstad. Min hjärna ville säga att jag nog var lite för seg för löpning idag. Men döm om min förvåning när jag ändå bara gjorde det och det gick huuuuuur bra som helst. Tjoff 45 min intervaller. 

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Min helg i mars

/

Ja så var här en grå måndag igen. Tänk så fint när det ibland blir en solig och blå måndag ! Det längtar jag till just idag.

Men vädret är ju inte my business eller your business. Det är Gods business. Sånt vi inte kan råda över så därför ska jag inte heller egentligen ens skriva om det. Men en är ju svensk och här har det alltid talats om väder =)

Helgen i Båstad bjöd på grådis men desto mer inbjudande om vila och återhämtning. Fredagen blev det en tur upp till Boarp handelsområde där vi köpte grönsaker och fisk. Kan gå loss ordentligt i grönsakshallen alltså. Himmel som jag älskar grönsaker och frukt. Jag kan snöa in mig på frukt. För några veckor sedan konsumerade jag apelsiner så det räckte och blev över. Nu är det Ingrid Marie-äpplen och mango. Mums !

Kvällen blev det mumsig fishtacos. Självklart med mango och den bästa kryddan koriander.

kvällens fishtacos

Köpte 3 vackra långa tulpaner som fredagsblomma från Studio J. slängde in mig och laktris i biltvätten me. Ja det heter min bil. Döper alltid mina bilar. Min första var en liten pytteliten blå Polo. Den hette Bulan.

Lördag morgon unnade jag mig en längre stund på yogamattan och avslutade med en meditation. Där och då föll det ner en polett som en blixt från klar himmel. En insikt som omedvetet styrt mycket av mina handlingar i vissa relationer. Så vackert att välkomna det. Om än med lite sorg. Blev rörd och tårarna föll. Det måste dom få göra ju. Lätta på locket liksom. Sedan tog jag en frisk promenad och lät dessa tankar landa. Köpte bröd på Boathouse som äntligen öppnat för säsongen ! Hela familjen överlyckliga när jag kom hem med en full påse med gott nybakt och ännu varmt, bröd.

Allt är så gott här. även godsakerna.

Ja jag kanske köpte med en kaffe och åt en bulle på vägen hem. MÖMS

Sockerstinn o kaffeskakig blev det ett pass på trainern. Skulle cyklat ute men nä.. De va blåst o regn så jag bangade. Satte på en favoritfilm (Dirty Dancing) och insåg att den ju var perfekt ! 1 h 40 min. Lika länge som jag skulle cykla. Tjoff så var den stunden in på lyckokontot på många vis.

Sedan skulle jag hjälpa Charlie att baka. Han o kompisarna hade tjuvknackat på grannens dörr dagen innan. Detta kom fram vid läggdags på fredagen och jag sa då lugnt att . ” det var busigt och kul då men inte snällt för hon är lite äldre och kan tycka det är obehagligt”. Så imorrn får du baka en kaka och gå gen henne och säga förlåt. Sagt och gjort.

Lära barnen är en utmaning. att inte bara visa och göra, utan låta dem testa

Kakan blev nog bra. Den lämnades till damen utanför dörren med en fin lapp som han skrev.

Sedan ville han baka en till på eget bevåg. Gick galant ! Så imponerad av min lille goding. Jag och Daniel tog en promenad till hamnen och en mysig lunch på tumanhand . Härligt att få till de små men naggade goda stunderna tillsammans.

Sedan fick jag feeling! Bestämde 14:10 att vi skulle alla gå på Vivaldi-konsert på Ravinen ute vid Norrviken Båstad. Jag älskar det! Men var inte alls säker på om barnen skulle göra det. Men vill ändå visa dem kultur ju. Så. Dom höll ut 60 min av de 90 som orkestern spelade så vackra stycken ur Vivaldis skatter.

Mina godingar som blev kulturella för en stund.

Malmö Musikhögskola. SÅ begåvade musiker. Herregud inte en ton fel !

Sedan blev det Dales Kök och en supergod mättande sallad på panerad röding innan vi gosade ner oss på premiären av Lets Dance med popcorn.

Lördagsmys till Lets Dance.

Söndagens långpanna gick SÅ bra. Jag hade min älskling med mig och vi sprang o babblade om allt mellan himmel o jord hela rundan så när vi kutat 17,5 som stod på schemat så bestämde vi oss för att låta benen rulla upp till 20 km likaväl.

Vi sprang på den breda fina stranden mot Mellby.

Väl hemma hade vår ÄLSKADE Stella gjort makalöst god brunch åt oss ! Smoothie, äggröra, bakat scones- allt ! Supergott och vi som var såååå hungriga!

Stella är så duktig i köket

Sen mötte vi upp Nina o Sam med kids för fika/lunch på Cafe Continental i Båstad innan Sam tog me killarna för en tennislektion och jag gick o storhandlade.

Så god cappu på Contan.

Kvällen var vi sedan hembjudna till älskade Sam o Nina. Tacos och mys. ALLTID så härlig stämning hos dem. Man kommer som man är och verkligen landar så varmt in i deras hem. Älskar att vara där.

ÄLSKLINGAR!

Jag hade med mig änglakorten och lite rökelse. Rensade lite i Ninas undervåning och sedan drog alla som ville ett vägledande kort. Så mäktigt vilken kraft det har alltså. WOW.

Sov inte jättebra sen om jag ska vara ärlig. Måste ha med kommande nymåne och dagens vårdagjämning att göra. Som en liten katt som liksom trampar runt innan den kan lägga sig till rätta.  Men det ordnar sig nog till slut. Ska planera in en vila i eftermiddag och lägga mig i tid i afton.

Häppåre! Ses snart igen!

Pöss

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00