ANNONS
PersonuppgifterCookies

Träningsmotivation

/

Pepp

,

Träning

,

Ja det är utmanande för många att komma igång med träning efter längre uppehåll eller kanske en obefintlig del av livet.

Men träning eller att röra på sig ÄR viktigt. Det vet du ju vid det här laget. Sedan ska man skilja på vilken typ av träning som behövs beroende på vilket mål man har med sin träning .

Är det ett prestationsmål eller vill du träna för hälsan?

Jag tänker här på dig som dels behöver förstå skillnaden . Att det är enormt stor skillnad. Sedan fokusera på dig som har målet att må bra. Röra lite på kroppen som en naturlig del av livet och vardagen.

Att träna som en elitidrottare kräver noggrann planering av helheten. Dedikerad träning, matplanering och återhämtning. Du får du resultaten du kanske specifikt är ute efter. Detta som du förstår kräver mycket av din vardag. De flesta av oss har ju ändå jobb, familj och andra vuxengrejer som tar av ens tid.

SÅ- de flesta av er som läser detta behöver inse att du inte är där. Du behöver inte det och det kommer stressa dig mer än ge dig nytta av att försöka sträva efter de resultaten.

Stress i sig, långvarig stress, håller kvar allt den kan. Du kommer inte att få en uppbyggnad alls om du stressar dig till något.

Så att jobba med en sak i sänder är mitt bästa tips för att komma igång sedan väva ihop det som en vacker fläta och se var du kan ha tiden att ge till dig själv i din vardag.

  1. Ta varje morgon 5 minuter att djupandas. Innan du gör något annat över huvud taget. Innan du kollar mobilen eller tänder lampan. Om du vill och känner- sträck ut kroppen lite. Måste inte vara avancerad yoga. Stretcha och morgongympa lite så kroppen vaknar mjukt. Bara där kan du känna enorm skillnad.
  1. Ge dig 15 min 3 dagar i veckan att utföra rörelse. Gå, mysjogga, 50 knäböj… what ever. Något du gör för att koppla bort annat och koppla in kroppen i rörelse. Skriv ner dessa i din kalender. Som att du bokar ett möte. Ex. Onsdag 17:30-17:45- promenad ute. Oavsett väder, oavsett vad som händer ska denna kvart vara helig. Den är din.
  1. Bara gört. I början- tänk inte så mycket. Bara gört! Överväg inte ens tanken att skippa. För du vet att 15 min kommer göra dig så mycket gott. Det ÄR inte inget. Det är mer än inget. Genom att starta här kommer du hitta en rutin som du förhoppningsvis trivs med och kan öka antalet tillfällen eller tiden. Om du vill. Men ett steg i taget.
  1. Efter varje kvart/pass- beröm dig själv. Säg inget negativt till dig om det du nyss gjorde. Även om det är att du tänkte jogga men det blev promenad. Du gjorde det! Bra. Sätt punkt där. Det ÄR bra. Punkt.
  1. Gör något du gillar. Dansa naken, spela paddel, pilates, klättra i träd, cykla…. Vad Du gillar. Inte vad alla andra gör eller vad du borde. Hitta din grej och glädjen i det!
  1. Lägg fram kläderna dagen innan och säg till de du behöver att du ska ha din stund.

Detta räcker för nu. Starta här. Tänk inte så mycket bara gört. Se vart det leder dig. Jag vet hur det brukar bli när man startar mjukt…. Succe =)

Varmt lycka till.

Va snäll mot dig. Du är värd att behandlas som den ljuvaste av diamanter fina du.

Johan Mattsson

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00