ANNONS
PersonuppgifterCookies

PMS, cykeln och livet som kvinna

/

Pepp

,

Alltså dessa hormoner. Tänk om jag visste tidigare om hur mina kvinnliga hormoner i min cykel spelar mig ett spratt varje dag varje vecka månaden runt.

Tänk om jag kunde lärt mig tidigt att det gick att hantera och göra till en kraft och i synk med livet i stort. För det vi vet är att världen runt omkring oss inte alls kan ändra sig. Den är skapt för en maskulin anda. Du och jag har både maskulint och feminint och de båda behöver sitt syre. Men det går inte att komma ifrån att vår kvinnliga fysiologi inte är som den manliga kroppen. Vi har vår cykel. Under många år har vi en ständig cykel som i sig är oerhört dynamiskt och kan bli en enorm kraft om vi bara tar oss tiden att lära känna den. DU har din. Jag har min.

Jag fick efter barnen problem med PMS. Det blev värre och värre och till slut skrämde jag mig själv. En söndag när jag planterade i krukorna en solig vårdag så blev jag rosenrasande för absolut ingenting, slängde igen dörren och skrek högt åt hela min familj. Jag satt sedan på sängen med skakiga händer och kände inte igen mig själv eller mitt beteende.

Jag sökte hjälp i våren men fick bara ångestdämpande medicin som råd. Direkt blev jag alltså erbjuden stark medicin fast jag sa att jag bara kände detta några dagar i månaden.

Jag valde att tacka nej och bestämde mig för att forska mer i det själv.

Jag köpte på mig varenda bok jag kunde hitta i ämnen, studerade forskningsstudier och började föra min egen dagbok.

Nu efter många års prövande och trevande har jag en kraft i min cykel. Jag vet precis när jag gör rätt och när jag gör fel. Mer om detta i mina kommande projekt men skulle vilja skicka med dig några tips.

  • Börja för dagbok. Skriv en liten mening varje dag under din cykel. Ex. Sov dålig, vaknade arg, kände mig sugen på salt, tyckte dofterna var fräna som kom emot mig under dagen.
  • Ladda ner en app så du kan hålla koll på din cykel. Jag har P-tracker.
  • Om man krasst delar in cykel i 4. 1a delen- blödning. Ta hand om dig. Sakta ner. Boa dig. Ge dig kärlek. 2a delen- börja successivt bli social igen, öka träningen något, bli mer social. 3e delen- boka in allt viktigt, maxa träningen, var social, klä upp dig, tillåt den sexuella energin blomstra. 4e delen- den inre kritikern skriker- tro inte på allt den säger. Ägna dig åt sådant som stärker dig.
  • Du är dynamisk. Livet är dynamiskt. Din cykel är dynamisk. Det är helt okej. Det är så det är. Omfamna. Var snäll mot dig.

Ha nu en fin vecka raring! Jag har en maxad sådan- igen! Jisses en kan tro att jag inte lever som jag lär =) Hhaha. Jo då. Jag lovar dig. Jag lever MED min cykel. Nästintill allt jag gör är noggrant planerat i fas med min cykel.

Massa kärlek

Ida

Johan Mattsson

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@idabolsson
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00