ANNONS
PersonuppgifterCookies

PMS eller superkraft?

/

Pepp

,

Hej du vackra själ,

Alltså imorse! Soluppgången! WOWOWOOWOW! Jag var så trött. Är alltid lite tröttare veckan innan blödning. Så jag tvekade nästan på att ta mig ut. Men såg att vädret skulle bli kass hela dagen men morgonen fin. SÅ jag fick med mig Hunk ut. Alltså. Lägg av ! Det var en himmelskt magisk morgonjogg alltså! Vi var som helt förtrollade av himlens skådespel och benen bara rullade fram.

SÅ tacksam. SÅ tacksam.

Soluppgång 6 april 2022 Båstad Kallbadhus

Fast den känslan skulle jag haft väldigt svårt att få fram för några år sen. DÅ var denna veckan innan blödning min absolut värsta! Jag var mest arg. Eller förbannat ilsk =) Nu har jag lärt mig att jobba MED min hormonella cykel istället för att kämpa emot den. Så har jag ”skött mig” väl veckorna innan så blir dessa dagar fina. På sitt sätt fina. Jag ställer inga höga krav på mig i vare sig prestation , träning, jobb, mammaroll etc… Jag är extra ödmjuk och ger mig mer tillåtelse i att steppa tillbaka lite. Dra mig tillbaka , vila lite mer, sova mer, äta mer.

Jag bokar inte in viktigaste mötena eller stora sociala tillställningar utan jag planerar min kalender väl. När det går vill säga… Ibland kommer ju livet emellan men då vet jag också att jag lider av menssmärtor, mer svullnad i kroppen, sämre sömn, irriterad etc…

Är det så att jag är i balans denna veckan men någon är orättvis mot mig eller jag känner att jag kan säga ifrån, tala ur skägget, stå för min sak osv.. Då gör jag det men kraft! Känns som en urkraft där ingen eller inget kan rubba mig. Så coolt att kunna omvandla en inre kritiker med låg självkänsla till en kraftfull självsäker kvinna dessa dagar. Blir lika förvånad och stolt varje gång.

Häpnande vackert !

Vår kvinnokropp är fantastisk ! Så många kvinnor som hatar sin kropp, avskyr sin menscykel osv… Det gör mig så ont i hjärtat. Det finns SÅ mycket kärlek att hitta och att ge sin kropp. Du får ju bara en. Det är denna du fick. Du kan inte byta eller ändra. Kanske kan du hitta litet frö som gror till kärlek inifrån och vara mer snäll mot dig genom den hormonella cykelns olika faser.

Jag hoppas SÅ att du är lika nyfiken på jag på detta. Att få leva livet i samklang med sin naturliga hormonella cykel. Allt i min kommande bok 21 maj- Kvinnokompassen.

Nu ska jag jobba vidare. Ser till att planera in en yoganidra mellan jobb och barnens aktiviteter ikväll. Lovley!

Ha en fin dag

Kärlek

Ida

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00