ANNONS
PersonuppgifterCookies

Heaven or /and hell

/

Familj

,

Ja men jösses hörrdududu… Livet .. Hahah vet inte hur många gånger jag ska påminnas om hur en blir slungad hit o dit trots att jag tycker mig ha full koll på läget. Så vips! Händer något helt oförutsägbart…

Ni kommer inte tro mig nu och jag kan inte berätta om allt som hänt men sista 8 månaderna i vårt hus.. Alltså det är ett skämt… ALLT ALLT ALLT som har kunnat gå åt pipan har gjort det. Tillome hantverkarna säger det. Ingen av dem alla har haft ett lätt jobb. Det har krånglat för dem alla på ett sätt de inte tidigare varit med om. Droppen var när vi nu skulle starta igång med att sätta in bergvärme att han höll på att få dåndimpen så mycket krånglade. Han har jobbat med detta i flera år men aldrig varit med om maken till motstånd.

Å bara för att ge dig lite fler konkreta exempel…Vi kom hem i tisdags. Vi hann just packa upp så ska vi gå sova en god natt. Då vill Stella vädra på sitt rum. Hon trycker upp fönstret och glider rakt igenom med handen. Blodbad och skrik. Toppen på tummen lossnade och jag tryckte dit den snabbt igen och höll för att stoppa blodet. Cool som hon är blev hon snabbt lugn och sa ” mamma vänta lite jag ska bara ta bort glaset”. Då lyfter vi på tummlocket och hon plockar lugnt ut en glasbit på 1 cm och sen säger hon ” så mamma nu kan du trycka dit tummen igen” .. Hahahah! Så in till akuten och dom fick laga ihop tösen. 01:00 var Daniel o Stella hemma.

Under tiden försökte jag hålla Charlie trygg så han fick somna inne hos mig i vår säng. Det var varmt som skam så jag öppnar fönstret ovanför vår sänggavel.

Efter 15 min har C somnat och jag ligger vaken och smsar med Daniel och Stella. Då kommer en vindpust. Den tar tag i en TUNG ljuslykta. En sån man typ inte kan lyfta med en hand. Ljuslyktan faller rakt ner i sängen 3 cm från Charlies huvud/ansikte!!! Hade han legat lite närmre eller om den hade ramlat ner några cm till hade hans ansikte spräckts…. Mitt hjärta rusade och jag sov inte som ett lamm den natten om en säger så…

Å detta goes on and on… Jag har fläktat med salvia, jag försöker spela lugn musik, jag mediterar och yogar och försöker sprida kärlek till huset men något annat är starkare. En kraft jag inte råder bot på. Så nu på fredag kommer en kvinna som heter Lina. Hon ska hjälpa oss att rensa huset på det mörker som hänger över. Jag har mina aningar vem eller vad det är som stör men vi får se vad hon säger. Nu är jag trött på att känna mig jagad i mitt eget hem…

Men hursomhelst så fick vi ju såklart delar av huset också förstört av det kraftiga skyfall som drabbade Båstad förra veckan. Jag var själv hemma. Daniel på jobbresa, barnen hos vänner och jag fick med bästa förmåga kavla upp ärmarna och torka 60-80 liter vatten som belamrade huset.

Här har jag torkat upp det mesta och fann mig nog att ta en bild på eländet.

När Daniel kom hem fick vi ta tag i källaren. Jag hann bara med första o andra våning.

Så när allt detta hade lagt sig en smula fick vi ta helg i fredags. Helt slut. Vi bestämde oss för att öppna en riktigt god flaska vin, lyssna på jazz och laga mat tillsammans. Det gjorde själen lite mjukare just då. Som en enda lång utandning mitt i allt.

Så mysigt att sippa och njuta av ett glas rött.

Lördag morgon 6,2 mil med avslut på Bakeriet. Köpte med mig favvobrödet hem.

Sedan kom jag hem och åt frukost i lugnan ro med familjen. Då upptäckte vi nästa elände…. Vår elscooter hade blivit stulen. På natten har någon gått in på vår vård och kapat låset och snott vår fina sprillans nya elscooter. Om du skulle se den nånstans- snälla skicka mig ett dm.

Denna fina. Vi använder den jämt. Perfekt sätt att inte alltid ta bilen på ett mer miljövänligt vis komma fram på små sträckor.

Lite tradigt att man inte ska få ha sina saker ifred. Suck….

Söndag morgon njöt jag av 21 km mysjogg i perfekt ultimat löparväder. Ingen vind, lagom varmt och solen som gnistrade på havet. Daniel var med 16,5 km så sista biten flög bara iväg så poff hade jag sprungit en halvmara. Hade lätt kunnat springa 30 km denna morgon men ville hem och kolla Charlies fotbollsmatch.

På kvällen la vi lax i ugn och tog cykeln fram till hamnen för en stund bara jag och han. Satt o pratade om livet och drömde oss bort mot framtiden. Han är verkligen min bäste vän. Älskar att vara med min man.

Skjorta Forte, shorts gamla. Väska By Ponsa

Sen såg vi solnedgången tillsammans hela familjen innan vi somnade tidigt.

Hur vackert? =)

Så tänk hur livet kan slungas mellan heaven and hell. Det är aldrig allt av det ena känns det som. I elände måste man se till att unna sig små stänk av heaven för att liksom orka allt annat.

Hoppas din vecka börjar fint. Unna dig mellan allt!

Varm kram Ida

6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00