ANNONS
PersonuppgifterCookies

Lugn föder lugn

/

Familj

,

Pepp

,

Endurance. Uthållighet. Att hänga i. Tro på små skillnader som till slut gör stora resultat.

Läser två böcker just nu parallellt. En deckare som får mig att inte vilja sluta läsa den på kvällen. Stormvaktaren. Sen en som får mig att tänka till. Den heter 1% metoden av James Clear. Så mycket i den som jag redan har koll på men får ett förtydligande av. Endel saker jag tycker inte alls är rätt. Men så är det väl med det mesta. En älskar inte allt alltid. En får ta det goda med det onda så att säga =)

I den sistnämnda boken blir det allt tydligare det jag själv står för. Att ge sig själv små fina vanor utan press och prestation. Att det i sin tur till slut lönar sig. Dels lite för stunden men dels mycket i det stora hela. Ex. Att börja med 5 min yoga varje morgon kan ge skön känsla direkt men efter 3 månader har du kanske både blivit lugnare och mer rörlig. Sedan att du efter den tiden bara gör det per automatik för att du faktiskt märker att du mår bra av det.

Jag tror inte på ständig hets kring välmående. Jag tror på de små förändringarna i vardagen som sedan skapar ett långsiktigt välbehag. Vad de valen är hos dig vet bara du. Men att ständigt tro sig inte hinna, kunna, vilja,,,,, Det håller inte. Du behöver ge dig det du mår bra av. Det är det enda rätta. Du förtjänar ALLT. Jo. Ditt liv är nu och du är den viktigaste. Men du måste inte hetsa med allt direkt. Låt det vara små små steg i rätt riktning bara. Så kommer du navigera rätt och landa mjukt i ditt välmående.

Jag navigerade helt fel i våras. Herregud som jag hetsade.

Men ibland är livet så också. Jag gjorde det jag kunde då och det var gott nog. Men det var inte så jag vill fortsätta ha livet. Jag älskar att leva. Inte bara vara vid liv.

Nu efter små justeringar på alla håll. Lite där och lite här. Nu börjar jag bli mig själv igen. Så det motiverar mig än mer att fortsätta. Jag har en plan. Jag har en riktning men allt får ske dynamiskt med kärlek, frihet i fokus.

Helgen startade så fint så jag blev gråtfärdig. Jag hade en lite maxad dag i fredags ändå. Så jag avslutade med något jag längtade till hela dagen- dopp i havet. I stormen tog jag cykeln ner tilll bryggan när Daniel lagade mat och doppade mig. Kände livet i mig ändå ut i varenda cell!

Fredagen blev frukost vid datorn. Inte okej. Men ibland behövs det me. Jo. Jag äter mer än detta. Innan mackorna tar jag ofta en stor skål gröt eller müsli med bär och ett ägg och stor kaffe. Sen fröbröd köpt på något av våra fina bageri i byn och en te med mjölk.

Fredagskväll dopp. Sån lycka! Tröja Arket.

Myste i soffan med hela familjen och somnade 20:45. 9 h senare vaknade jag utvilad. Tog en mjuk morgonyoga som alltid. Så fick jag feeling på havet igen! Jag sa- Daniel! Vill du ta morgondopp? Sagt o gjort cyklade vi ner tidig lördag till bryggan och himmel så härligt! Satt där och njöt av efterdyningarna på bänken innan vi åkte hem och tog en kaffe, lyssnade på jazz, läste tidningen och bara njöt av höstens morgonsol.

Min man. Så jädra fin. På väg till morgondopp i morgonsol.

Vi. Så tacksam för oss.

Morgonmys

Sedan tog jag mig en tur på cykeln och Daniel gick till gymet. Det var helt sagolik morgon och jag grät lite när jag åkte genom Bäckadalen vid Hov. SÅ vackert alltihop.

Cykelturen blev kort men härlig denna lördag eftersom Charlie hade match.

Grönsaksvagnen vid Hovs Hallar. VÄLLER av naturens godsaker nu. Titta så fint !

Gokaffe i finaste plastfria muggen. Jacka gammal

Såhär kan man också kolla fotbollsmatch.. =) Jag, Lotta och Manne. Hahaha.!

Efter matchen åt vi lunch, packade en lätt väska var och tog bilen ner till Hbg. En timme senare var vi i Danmark! Mer om denna pärla nästa gång. Nu ska jag jobba och ta hand om rörmokare, sjuk liten goding och packa ordrar, förbereda föreläsning och försöka beta av mailen.

Men hursomhelst… summan av kardemumman. Mina små förändringar i livsnjut och lugn börjar få resultat. Inifrån och ut. Det är jag så enormt tacksam för.

Puss o kärlek

Ida

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@idabolsson
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00