ANNONS
PersonuppgifterCookies

Inlägget innehåller annonslänkar

HUDVÅRDTIPS EFTER TRÄNING

/

Hur du behandlar din hud före och efter träningen gör skillnad. Att inte rengöra huden efter träning kan leda till tilltäppta porer, vilket kan leda till acne och finnar.

Om du tränar senare på dagen är mitt tips att bort eventuell makeup i förväg, speciellt om du har aknebenägen hud. När du tränar utsöndras svett och slaggprodukter och använder du makeup kan det täppa till porerna, vilket kan resultera i mer inflammationer.

Tränar du utomhus är SPF din bästa kompis. Om jag tränar på morgonen hoppar jag över min hudvårdsrutin och applicerar endast solkräm. Om du tränar utomhus i mer än två timmar bör du åter applicera SPF, särskilt om du svettas mycket. Det är viktigt att ständigt skydda huden mot UV-stålar.

Min hudvårdsrutin efter träningen:

  1. Rengöring
  2. C-vitamin serum
  3. Ansiktskräm
  4. Solkräm

Kroppshudvård efter träning är lika viktigt som att ta hand om ansiktet för att undvika acne och finnar. Ta alltid en dusch och byt om till rena kläder efter ditt träningspass.

Hudvårdsrutin vid akne på bröstet, ryggen och på axlarna:

  1. Rengör huden med en rengöring som innehåller antingen salicylsyra eller benzoyl peroxide. Låt det verka ca 3 min och skölj sedan av. Kan användas dagligen i duschen men några gånger i veckan kan vara tillräckligt och börja långsamt, speciellt om du har känslig hud. Benzoyl peroxide kan även användas på andra ställen ställen på kroppen om man har exempelvis problem med svettlukt under armarna och fötter. Låt det verka ca 3 min och skölj sedan av.
  2. Differin är receptbelagt läkemedel mot akne, minskar pormaskar och reducerar postinflammatoriskt hyperpigmentering/postinflammatoriskt erytem. Applicera på torr hud. Även här, börja några gånger i veckan och öka upp sedan till varje kväll utifrån hudens tolerans.  OBS! Differin rekommenderas inte till personer med eksem, rosacea, gravida och vid amning.
  3. Applicera återfuktande kräm utifrån din hudtyp. Både salicylsyra och benzoyl har uttorkande effekt. Viktigt att använda återfuktande kräm i efterhand.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@min_melanin
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00