ANNONS
PersonuppgifterCookies

Where to eat in London?

/

Året började med en resa till London, tillsammans hela familjen. Jag älskar den staden och har verkligen haft en längtan dit och har sett så mycket fram emot att visa barnen staden.

Resan innehöll mat, musikal, fotboll, shopping och mera mat. Det känns som alla fem i familjen fick sin del av London uppfylld.

Här kommer mina tips på några favoriter i matväg.

Lunch på Cecconi´sMayfair är en givet stopp för oss. stämningen, maten och läget gör att restaurangen alltid får sig ett besök. Det är alltid kul att spana på folk och outfits.

Middag på 34 Mayfair är alltid mysigt. Lugn stämning och god mat. Inte hippast i stan men det lever alltid upp till förväntningarna. Det var ordentligt julstylat på restaurangen och vi hann precis ta del av det sista kvällen innan julen dansade ut från 34 Mayfair.

Lunch på The Wolseley är en klassiker. Hit går jag helst för lunch eller en afternoon tea för den delen.

Menyn är klassisk och jag blir alltid lika sugen på att leta vackra silverkannor, saltkar och klassiskt porslin på auktion när jag varit här.

Min favorit på menyn var nog ändå deras Gnocchi.

Jag smälte in bra på den svart vita toaletten, det fick bli en selfie på det.

Matsalen och frukosten på Lodon Edition Hotelär fantastisk. Får du inte till att äta där tycker jag det är värt en drink bara för att spana in de härliga lokalerna.

Så var det dags för teater / musikal i Covent Garden. Jag har inte stenkoll på restaurangerna där men har för många år sen varit på Balthazar.

Så, där hamnade vi. Lokalkerna är så fina, gamla och lite slitna men med en härlig karaktär. Maten är vad den är, men för oss blev det smidigt då vi bara behövde korsa gatan till London Teater.

Vi såg musikalen & Juliet och jag tyckte den var underbar. Skådisarna, musiken och hur man syr ihop en klassisk kärlekssaga byggd på modern musik av Max Martin. Även barnen gillade den och kände igen de flesta av låtarna.

& Juliet is a jukebox musical that features songs by pop hit machine Max Martin. The Swedish record producer has written songs for Britney Spears, Celine Dion, the Backstreet Boys, Kelly Clarkson, Pink, Katy Perry, Ariana Grande, and many more. Some of his biggest hits include Katy Perry’s “Dark Horse, Taylor Swift’s “We Are Never Ever Getting Back Together,” and Jessie J, Nicki Minaj, and Ariana Grande’s “Bang Bang.” There’s an original song in & Juliet written specifically for the musical. Listen out for ”One More Try” sung between Romeo and Juliet in the second act

The & Juliet musical picks up from the iconic moment at the end of William Shakespeare’s legendary love tale, Romeo and Juliet. Rather than her going through with the final, fatal act of the play, Juliet puts down her dagger and begin the search for a better life. Along with the Nurse, she takes to Paris with a group of friends and takes control of her story.

Lunch på härliga  The IVY Chelsea Garden. Älskar att sitta här, även på vintern när trädgården är stängd. Mysig stämning, god mat och dessutom ett roligt område att promenera i och spana in i små butiker. Deras klassiska Fish & Chips är alltid en vinnare. Noa som uteslutande åt hamburgare på resan, gav denna dubbla tummar upp.

Restaurangen Daphnes som också ligger i Chelsea är en underbar liten Italienare. Så skön stämning och grym pasta.

Resan avslutades med en middag på The Twente Two. Som både är ett litet hotel och restaurang.

Det var första gången vi var där och jag älskade det. Vi hade en super avslutning på vår London resa och åkte hem väldigt mätta och nöjda med allt. Hoppas att du fick lite inspiration nu, själv blev jag väldigt hungrig. Tur att det är dags för lunch!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00