ANNONS
PersonuppgifterCookies

PORRFRI BARNDOM FEM ÅR!

/

Snorig, håller på att bli förkyld. Har inte tid med det men så kan man ju inte resonera förstås. Har inte lagt mig en kväll före 01:30 på 10 dagar. så jäkla mycket att göra så mitt immunförsvar är inte det bästa.

Idag bjuder vi in vänner, samarbetspartners och övriga allierade på en AW.

Vår duktiga praktikant Christine har djupdykt i forskning kring porr-rasism, ja du läste rätt. Jag ska moderera. Det blir nog bra och så firar vi fem år! Så länge har den lilla, ideella organisationen funnits. Den enda som aktivt jobbar med att skydda barn från porr i sina telefoner, påverkar politiker, informerar om digitalt barnskydd, stöttar föräldrar genom att ta porrsnacket och har sett till att 83 % av kommunernas skolor nu har infört någon form av teknisk lösning för att färre barn ska exponeras av porr på skolans datorer. Bland mycket annat.

Porrprevention i Sveriges skolor ökar kraftigt. Skolverket införde porrkritik och samtycke i nya sexualundervisningen sedan HT22. Över 84% av Sveriges kommuner har även svarat på en enkätundersökning om porrprevention i skolorna. Undersökningen visar att 83% av kommunerna som svarar använder någon form av teknisk lösning för att begränsa tillgången till pornografi. Detta är en ökning med 12% sedan senaste enkäten 2020.

Tänk ändå att man KAN påverka med hjälp av föräldrar som drivit på och skickat in medborgarförslag till sina barns skolor och KRÄVT skydd.

7

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00