ANNONS
PersonuppgifterCookies

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Forma Vita

FORMA VITA OCH MD-CODER

/

Jag har känt mig så trött och sliten sista tiden av vissa orsaker som sagt, sömnbristen sliter och oro, det känns som jag åldrats 10 år på ett år. Det är givetvis inget fel i att åldras, det gör vi ju
alla, så småningom, det är just den här utan kombinationen av olika påfrestningar, livet som händer helt enkelt, då känner jag att jag inte åldras ‘with grace’ utan mest ser sliten ut.

Jag vill ju få njuta av livets alla dagar, och det innebär även ålderdomen, för den välkomnar jag, ‘with grace’. Hos Dr Calle gjorde vi en slags helhetsbehandling, MD Codes kallas det för, på Forma Vita. Vi har ju pratat om det tidigare i bloggen men enkelt förklarat är det en helhetssyn över hela ansiktet för att bland annat skapa symmetri.

Man kan säga att det blir som ett analys-,injektions- och planeringssystem i ett där man använder strategiska injektionspunkter för att både upprätthålla och framhäva harmoni i ansiktet. Ett  sätt för mig att landa snällare
i att det är OK att åldras, men det behöver inte vara 10 år under ett  års tid, är ni med mig?

Så vad gör egentligen MD Codes? Det är helt klart relevant för mig att prata om skönhet utifrån ett funktionellt perspektiv. Det är inte specifikt yta som eftersträvas utan snarare att förverkliga min inneboende känsla av hur jag uppfattar mig själv och vad omvärlden ser. Jag gillar just att MD Codes tar stor hänsyn till våra åtta stycken känslomässiga attribut. Dessa är kategoriserade i två grupper: Negativa attribut och positiva attribut.

Minska negativa känslomässiga attribut:
● • Jag vill se mindre hängig ut
● • Jag vill se mindre ledsen ut
● • Jag vill se mindre trött ut
● • Jag vill se mindre arg ut

Förbättra positiva känslomässiga attribut:
● • Jag vill se smalare ut
● • Jag vill se mer feminin/maskulin ut
● • Jag vill se yngre ut
● • Jag vill se mer attraktiv ut

För egen del vill jag till exempel se mindre trött ut. Genom att  beskriva de önskemål jag har och hur min uppfattning är, det vill säga hur jag känner mig och vad jag ser själv, så underlättar det för Calle att förstå vad jag vill uppnå med behandlingen. MD Codes är alltså som en karta och navigering för utövaren att förstå vilka punkter man arbetar med i ansiktet.

Det är även skräddarsytt, för varje kund. Vad jag uppfattar som trött kanske du uppfattar som något annat och vad som är sura mungipor för någon kanske är det allra finaste attributet hos någon annan. Det fina med det här och Forma Vita är att det inte finns en ‘beauty standard’ kring vad som är att betrakta som trött, yngre eller attraktivt, det handlar helt och hållet om individanpassningar, och det, om något är väl ‘age with grace’?

Som alltid är det för mig oerhört viktigt att inte se överbehandlad ut. Ni vet, när det verkligen syns? Det är inte för mig. Forma Vita är kända för att bibehålla det naturliga, göra subtila
förändringar, helt i linje med att folk åldras, att det är normalt och att det skall ske, här bromsas inget, utan vi landar istället i en acceptans och njuter av resan och resultaten.

Som jag alltid också förespråkar, OM du vill genomgå en behandling, var noga med att du faktiskt går till en behandlare som dels har medicinsk utbildning, det räcker inte med att ‘veta vad
man gör’, för det är det många som “vet”. Men att veta att du är i händerna på någon som har koll på lagrummet och förstår vad estetiska kirurgiska ingreppen är, åtminstone sedan lagen
trädde i kraft juli 2021. Patientsäkerheten är prio ett och hos Forma Vita finns det ansvarig läkare som också själv är verksam i branschen.

Nyligen har Calle även instiftat “Nordic Alliance of Aesthetic Medicine” som är tänkt att samla alla seriöst verksamma utövare för att dels stärka säkerheten för oss patienter och öka kunskapen. Äntligen känner jag! Det har länge behövts ett fullgott forum för patientskydd och där någon bryr sig, på riktigt.

Nu tar det kanske mer än ett halvår innan materialet har försvunnit och där återbesök nalkas. För det mesta är hållbarheten ungefär 18-24 månader, perfekt för mig som är på språng och kan besöka  kliniken lite då och då, vardagslyx. Sedan är det ju som med allt annat i livet, någon tycker man ser knas ut medan andra tänker, ”hey, det där är bra gjort”. Det enda viktiga i slutänden är ju vad jag tycker och vad jag  känner.

13

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@vimmelmamman
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00