Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
ANNONS

Innehåll från Damernas Värld

Chefredaktören om modetrender:
“Står säker i min egen grundstil”

Vad ser du i Damernas Värld framöver, och vilka plagg är chefredaktörens vårfavoriter? Jonna Bergh guidar dig genom snackisarna just nu.

Vi berättar mycket om oss själva med kläder, vissa mer än andra. Jonna Bergh, chefredaktör på Damernas Värld, tillhör den första kategorin. 

– Jag har alltid känt att mina kläder inte bara ska värma och vara snygga, de ska också vara ”jag”. För mig är kläder väldigt mycket identitet. Jag kastar mig inte mellan trender, utan står säker i min egen grundstil. Men jag är ju modenörd, så jag adderar ofta trend-element in i min stil, men utan att det tar över, säger hon.

I vår och sommar satsar hon på transparens med skira tyger eller klär sig lager på lager. 

– Det kan vara fransar som till exempel benen skymtar under, cutouts eller virkat. Men plagg med ”djup” så att säga, att man ”ser igenom det” är en stor trend. Och cargomode, tänk vida byxor med en massa fickor, samt denim. Och ljusblått, limegrönt och beige! Det kommer även att vara många ballerinaskor ute och trippa på gatorna, säger hon.

Beige är en vårtrend 2023. Foto: Catwalkpix.com

En typisk kontorslook är ett par välsittande jeans ihop med t-shirt eller skjorta samt kavaj.

– Och alltid snygga skor och smycken, det är jätteviktigt när looken är förhållandevis enkel. I vår kommer jag nog att utöka garderoben med något snyggt i silver, säger Jonna. 

Jonna vill införskaffa något i silver. Foto: Catwalkpix.com
Det finns massor att tipsa om! Jag kan hålla på hela dagen.

Jonna Bergh har varit chefredaktör på Damernas Värld sedan 2019 och arbetade först på modemagasinet STYLEBY innan hon tog över ansvaret för båda magasinen.

Damernas Värld har ögon och öron åt många håll och passar de allra flesta som är intresserade av mode, skönhet, inredning, mat och kultur. På redaktionen börjar dagen med ett morgonmöte klockan nio för att gå igenom gemensamma och individuella mål. 

– Sedan skrider vi till verket. Jenny arbetar mycket med vår magasinproduktion, Camilla layoutar våra magasin, Maria planerar och arbetar uteslutande med sajten, Lina och Anja med vårt mode- respektive skönhetsinnehåll för både sajt och magasin. Nina delar sin tid mellan sajt och magasin.

Och Jonna själv? 

– Jag är lite som paraplyet som håller ihop allt och sätter riktlinjerna. Tillsammans skriver vi artiklar, lägger ut jobb på frilans, styr upp och bokar plåtningar och intervjuer, layoutar, redigerar texter, släcker bränder, har möten och gör research.

Erbjudande! Få exklusivt prenumerationserbjudande på Damernas Värld. 

En av de saker som hon vet att läsarna uppskattar med Damernas Värld är intervjuerna med kända ansikten och de fotograferingar som magasinet gör tillsammans med dem. 

– Vi har några sådana på ingång som jag ser mycket fram mot att presentera för läsarna. ”Den totala guiden till hårförlängning” tror jag också kommer att intressera många. Vi har märkt att avancerad hudvård, alltså hudvård som sträcker sig förbi krämer, intresserar våra läsare väldigt mycket, så det kommer vi också att ge mer utrymme. Och såklart våra sidor om kunglig stil samt våra ambitiösa skönhetstester. Det finns massor att tipsa om! Jag kan hålla på hela dagen. 

Fotograf Nina Holma plåtar ett modejobb till Damernas Värld nummer 5.

Vilka är de stora snackisarna inom mode och skönhetsvärlden just nu?

– Inom skönhet händer det så mycket hela tiden, och därför är jag så glad över att DV har en så magisk skönhetsredaktör som hänger med i allt från nya behandlingar, Tiktok- och visningstrender till spännande ingredienser och märken. Inom mode så talas det, utöver hållbarhet som alltid är en stor puck, mycket om ifall ”Instagram-modet” (modet som i princip är skapat för att det ser bra ut på liten bild) är på väg bort för att ersättas av så kallade ”riktiga kläder”. Något som gläder många av DV:s läsare, skulle jag tro!

”Vanliga kläder” – blir det nästa trend? Foto: Catwalkpix.com

Vad har ni för spännande projekt framåt? 

– Vi har börjat arbeta med DV-TV, som återfinns på damernasvarld.se så idag har vi rörligt material som knyter an till många av våra artiklar. Vi producerar också egna program från vår TV-studio.  

Kan man engagera sig på något sätt i DV:s värld?

– På våra sociala medier-plattformar kan man komma med inspel på artiklar och tipsa oss om ämnen vi borde ge mer utrymme. Vi har också en rolig Facebook-grupp, Damernas Värld Stilklubb, där vi och medlemmarna kan ge och få stiltips. Gå gärna in och anslut dig, det är helt gratis!  

Prenumerera på Damernas Värld – få Rituals kit på köpet

Läs mer om erbjudandet här. 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Damernas Värld och ej en artikel av Damernas Värld