ANNONS

Innehåll från Exuviance Professional

Hudterapeuten: Därför behöver din hud antioxidanter

Varför är antioxidanter bra för hyn? Och hur kan du addera dem till din hudvårdsrutin.

Här guidar hudterapeuten Lina Persson dig till ingredienserna som din hud älskar. 

För att må bra behöver din kropp få i sig antioxidanter via kosten. Men antioxidanter är inte bara viktiga för din hälsa, utan också för din hy. Eftersom de motverkar de fria radikaler som cellerna utsätts för hjälper antioxidanterna huden att stå emot yttre påfrestningar, som exempelvis solexponering och föroreningar.

– Fria radikaler är ämnen i obalans som stjäl en elektron från andra ämnen för att skapa balans, vilket leder till en negativ kedjereaktion i cellerna, så kallad oxidativ stress. Antioxidanter i hudvård binder till sig de fria radikalerna, så att de inte längre behöver stjäla en elektron från andra ämnen och inte kan orsaka någon skada, förklarar hudterapeuten Lina Persson.  

Välj rätt antioxidant

Det finns många bra antioxidanter och ofta kombineras flera för en optimal effekt. E-vitamin och C-vitamin är två välkända antioxidanter som stärker huden och bidrar till att motverka förtida åldrande av huden. En annan effektiv antioxidant är PHA-syra – som även har flera andra bra egenskaper.

– Förutom en generell effekt mot fria radikaler har PHA även en kelerande effekt, vilket innebär att den neutraliserar metalljoner från vatten och föroreningar som kan förekomma på huden och som kan orsaka fria radikaler. PHA bidrar också till bildandet av nya friska hudceller, stärker barriären och hudens uppbyggande ”matrix”, det vill säga kollagenet och elastinet, säger Lina Persson.

I Exuviance Professional Vitamin C Tone Correcting Serum ingår det en mix av fyra olika välbeprövade antioxidanter: C-vitamin, PHA, Feverfew och grönt te. Eftersom PHA verkar milt exfolierande optimerar den hudens upptag av C-vitaminet, som bland annat har en utjämnande effekt på hudtonen.   

– Sammansättningen av PHA och C-vitamin både förnyar, stärker och skyddar huden samtidigt som du får ett fantastiskt glow, säger Lina Persson. 

Mer info – köp här.  

Exuviance Professional Total Correct Wash är en rengöring med cellförnyande effekt. Antioxidanten PHA, extrakt från aloe vera, gurka och kamomill vårdar samtidigt som huden rengörs milt.

Mer info – köp här. 

Exuviance Professional Total Correct Wash kan med fördel användas både morgon och kväll tillsammans med Exuviance Professional Soothing Toning Lotion, som även den innehåller PHA och växtextrakt. Tonern adderar fukt, stärker barriären, balanserar och förbereder huden för nästa steg.  

– Soothing Toning Lotion är inte bara en vanlig toner, utan är nästan som en essens som gör rengöringsrutinen komplett.

Mer info – köp här. 

Så tar du hand om huden på bästa sätt

Förutom att tillföra antioxidanter till huden är det viktigt att du rengör och återfuktar den. En kort och enkel rutin räcker långt, men om du har ett specifikt tillstånd, exempelvis torrhet eller akne, som du vill få bukt med kan det krävas en något längre rutin, förklarar Lina Persson.

– Det kan till exempel passa att addera ett serum anpassat efter din huds behov eller att addera en peeling ungefär en gång i veckan. För att lägga in en ännu högre växel är en professionell behandling på salong att rekommendera. Då lägger man allt fokus på det din hud behöver och behandlingen anpassas utifrån dina önskemål.   

Hitta en salong nära dig.  

HUDVÅRD FÖR DINA UNIKA BEHOV

Exuviance Professional är hudvård utvecklad av de två amerikanska forskare som upptäckte och tog patent på alfahydroxisyrateknologin (AHA) – en av hudvårdsbranschens största innovationer. Hudvårdsserien är framtagen för alla som vill se verkliga resultat. Produkterna och behandlingarna är utvecklade för att passa alla hudtyper, även känslig hud. Exuviance Professional produkter och behandlingar erbjuds på auktoriserade hudvårdssalonger och är förstahandsvalet för många hudterapeuter världen över.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Exuviance Professional och ej en artikel av Damernas Värld